See what reviewers are saying
Vi bokade vår första resa till Sydafrika med afrikaresor.se över nyår. Allt fungerade väldigt smidigt och vi fick bra information både via webbsidan och på plats via telefon/whatsup. Hotellen var v... See more
Vi bokade en resa med Afrikaresor till Sydafrika i februari 2026. Redan från första stund vi kom i kontakt med Afrikaresor kände vi oss väldigt trygga och väl omhändertagna. Vi hade ett inledande... See more
Company details
Written by the company
Upptäcktsresor till Afrika för både enskild och grupp - från lyx till budget. Safari, bestigning av Kilimanjaro, gorillatrekking i Uganda, äventyrsresor, temaresor, bröllopsresor & bad på Zanzibar, Pemba, Mafia och Seychellerna
Contact info
Fors 19, 137 91 , Västerhaninge, Sweden
- 0702667363
- info@afrikaresor.se
- afrikaresor.se
Drömsafari med extra allt
Vi valde Afrikaresor som arrangör för vårt första besök i Afrika och kan bara säga att det blev en fullträff. Vi fick ett personligt upplägg och snabb respons på alla frågor innan bokning. Många väljer att börja med safari och avsluta på Zanzibar men vi valde att göra tvärtom. Resan började med fyra övernattningar på Mama Root som var ett underbart ställe där man snabbt kunde varva ned och koppla av från arbete och vardagliga plikter. Ägarna har inrett stället med charm och finess vilket ger en helt annan hemkänsla än de sterila bungalowkomplexen som finns i närheten. Kanske inget för "all inclusive-gäster" men utöver frukost serverades lunch och middag som var tillrett av en mycket bra kock. "Mama Root" själv var väldigt mån om gästerna och vi fick tips och hjälp med att boka de extra aktiviteter vi valde. Avresedagen inför safaridelen med inrikesflyg till Kilimanjaro ingick ett besök på en kryddträdgård men vi valde självmant att åka vidare direkt till Stone Town/Zanzibar eftersom regnperioden var ovanligt tidig i år och ett skyfall gjorde att hela kryddträdgården var under vatten.
Vår safari blev en fantastisk upplevelse, mycket tack vare vår eminente guide och chaufför Oscar. Alltid lugn och kunde besvara alla frågor som vårt safarisällskap ställde om allt från djurliv till människor och kultur. Vårt sällskap var förutom oss, två andra mycket trevliga par från Tyskland och Schweiz. Under Oscars ledning besökte vi Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro och Tarangire lyckades vi förutom "big five" också se "ugly five" och ett överflöd av andra djur och fåglar. Övernattningarna under safaridelen var på ett antal olika lodger varav Baobab camp mitt i Serengeti blev speciellt minnesvärd.
Planen var att resa hem efter sex dagar safari men pga läget i Mellanöstern blev vårt returflyg inställt. Vår arrangör hade lyckats boka ett flyg fem dagar senare med skillnaden att vi skulle flyga från Nairobi, Kenya istället från Tanzania som planerat. Med kort varsel ordnades även förslag på boenden och aktiviteter under dessa dagar och transport från Arusha till Nairobi så resans avslutning blev i kulturens tecken och vi fick se ytterligare ett afrikanskt land. Vi hade boende på Karen Little Paradise som bas i Nairobi och arrangören hade ordnat vår mycket trevlige chaufför Efantus att köra oss till valda aktiviteter under de tre dagarna i Kenya. Hemresan gick utan några problem via Heathrow så slutet gott, allting gott.
Vi vill verkligen tacka vår fantastiska arrangör Madelene Segelöv på Afrikaresor för en oförglömlig upplevelse med lite extra spänning på slutet. Trots allt kaos pga Iran-kriget så kändes läget aldrig osäkert med ändrade planer i sista stund. Det var enkelt att hålla kontakten och vi fick hela tiden uppdaterade resplaner i en app som fungerade föredömligt. En verkligt ansvarsfull researrangör som är mån om sina resenärer.
Stort tack Madelene!
Vår drömresa till Sydafrika
Vi bokade en resa med Afrikaresor till Sydafrika i februari 2026.
Redan från första stund vi kom i kontakt med Afrikaresor kände vi oss väldigt trygga och väl omhändertagna. Vi hade ett inledande videomöte där vi berättade när vi ville resa och våra tankar kring vad vi ville uppleva och vilken budget vi hade tänkt oss. Med denna information tog Maria på Afrikaresor fram ett första förslag som vi sedan under flera veckors tid stötte och blötte tills vi slutligen knåpat ihop vår drömresa.
All information var alltid tydlig och kommunikationen alltid vänlig och den slutliga resan var om möjligt ännu bättre än vad vi hoppats på.
Kan inte annat än att ge Afrikaresor och Maria, som skapade denna upplevelse för livet, våra varmaste rekommendationer.
Ugandasafari
Vi blev hämtade och lämnade på flygplatsen vilket gjorde att vi kände oss trygga och säkra under hela vår resa. Afrikaresor och Mamaland Safari arbetar dessutom främjande både för djuren och människorna som hjälper dessa. Ett väldigt bra upplägg som är anpassat efter våra önskemål och förutsättningar. Vi är fantastiskt nöjda. Stort tack. Mats och Monika
Skräddarsydd sydafrikaresa som överträffade förväntningarna
Hotellen var valda med omsorg och passade oss perfekt. De utflykter, transporter, resturanger mm som vi hade inbokade var fantastiska och hade varit svåra att hitta på egen hand.
Vi kan starkt rekommendera afrikaresor till alla som funderar på att besöka Sydafrika.
Vi fick en så underbar skräddarsydd resa att vi redan funderar på när vi kan få åka igen.
Uganda-bergsgorillor en dröm som blev sann
En barndomsdröm om att få möta bergsgorillorna i Uganda har gått i uppfyllelse. Afrikaresor hjälpte oss på ett fint och kundcentrerat sätt att planera resan så att resan blev ett oförglömligt minne att bära med sig.
Tanzania safari/Zanzibar
Detta var vår första gången vi åkte på en safariresa till Tanzania. Tack vare Afrikaresor blev denna resa en fantastisk upplevelse.
Madelene på Afrikaresor har varit enastående. Hon satte ihop ett program utifrån vår budget och dom önskemål vi hade. Det blev lite justeringar men vi tog i stort sätt det som hon föreslog från början. Bra och nyttig information om vad vi behövde göra innan och hur saker och ting fungerar i Tanzania. Bara så vi var förbereda på vad vi kunde förvänta oss.
Vi fick även en app innan vi påbörjade vår resa men all information som vi behövde ha som telefonnummer till dom olika hotell etc.
Vi är så tacksamma och kommer definitivt att anlita Afrikaresor igen.
Underbar Kenyaresa via afrikaresor.se
Madelene på Afrikaresor gjorde ett fantastiskt arbete för att ge oss en minnesvärd semesterupplevelse i Kenya. Personlig service, kunnig, tillgänglig och lösningsorienterad hjälpte hon oss både före och under resan inklusive när flygen inte gick som tänkt.
Alla arrangemang och transporter på plats i Kenya flöt som planerat via Madelenes nätverk av lokala kontakter.
Rekommenderas varmt!
En resa över förväntan
Vi fick en fantastisk resa i Sydafrika.
Maria hjälpte oss att boka vår rundresa och allt blev över förväntan.
Ett litet bolag med personlig service.
Rekommenderas varmt.
En upplevelse för livet
En upplevelse för livet. Bra support och tips från Madelene.
Drömresa till Kenya med Afrikaresor
Madelene på Afrikaresor har varit helt suverän i sin hjälp för att fixa vår drömresa till Kenya! Hennes erfarenheter, kontakter och kunskap om Kenya gjorde att vi fick besöka fantastiska platser och se den underbara natur och alla de djur som vi drömt om att få se i det vilda. Dessutom har Madelene ett otroligt starkt engagemang för sina kunder, och ett trevlig bemötande både i mailkonversationer och telefonsamtal.
Ett exempel på hennes engagemang var när vi skulle flyga från Watamu till Nairobi mitt i vår resa. Hon fick reda på att flyget skulle bli en timme försenat och tog kontakt både med hotellet där vi bodde och direkt med oss genom WhatsApp. Hon fixade också en restaurangbokning längs vägen från flygplatsen i Nairobi till hotellet eftersom det skulle bli för sent att äta middag när vi kom till hotellet!
Vi hade egentligen bokat en resa till Tanzania, men Madelene kontaktade oss när hon hört att det fanns risk för fortsatta protester vid Tanzanias självständighetsdag 9/12. Om UD då hade avrått från resor till Tanzania hade vår resa inte blivit av. På ett par dygn hade hon tagit fram ett mycket bra förslag på resa till Kenya istället och som vi diskuterat igenom och spikat!
På vår resa var vi sex dagar i Watamu på Kenyas kust, ett mycket vackert ställe med skön avkoppling. Därefter var vi ute på safari i en vecka där vi avverkade fyra olika nationalparker, Samburu, Ol Pojeta, Lake Naivasha och Masai Mara. Alla ställen gav oss otroliga upplevelser som vi kommer att minnas länge!
Tack för en fantastisk resa!
Ugandaresa 12 dagar
Vi var i kontakt med flera researrangörer och Madde var tveklöst den mest lyhörda, proffsiga och det tryggaste valet.
Madde lyssnade verkligen genuint på vad vi var ute efter med resan och skräddarsydde ihop en resplan som vi själva aldrig hade fått ihop. Det var som att hon visste mer än vad vi själva visste att vi ville uppleva, vilket gjorde att flera stopp blev härliga överraskningar och till och med några av resans höjdpunkter.
Hon är även väldigt serviceminded och vi fick hjälp med både stora och små frågor, verkligen en personlig touch som vi uppskattade mycket. Strukturerad med rätt information vid rätt tillfälle och vi uppskattade så att vi kunde följa våran resa i appen.
Våran resa till Uganda blev en resa för livet och det tackar vi verkligen Madde för! Kommer definitivt vilja använda oss av Madde igen och kan bara ge våra varmaste rekommendationer att anlita henne. Gör man det så kan man bara luta sig tillbaka och njuta av resan.
Fantastisk resa till Tanzania
Vi fick bästa hjälpen av Madelene att skräddarsy en fin resa till Tanzania - safari och Zanzibar. Väldigt bra service med personlig hjälp, alla dagar i veckan, både innan, under och efter resan.
Vår guide Emanuel ger vi också 5 stjärnor.

Sydafrika och Garden Route
Sydafrika och Garden Route
Med hjälp av Maria på Afrikaresor fick vi en fantastisk resa till Sydafrika och Garden Route.
Personlig service med bra hjälp och tips för att få till en resa som passade vår familj.
En underbar upplevelse och kan varmt rekommendera Afrikaresor. Vi har rest med dem tidigare och kommer säkert göra det igen

Reply from Afrikaresor
Jättebra service och engagemang!
Madelene var mycket professionell och engagerad och gav oss 100% hjälp vid planeringen av vår safariresa till Kenya och Masai Mara. Hennes rekommendation om boende på Entumoto Safari Camp var otroligt lyckad. Mina barnbarn och jag hade en fantastisk upplevelse. Väljer absolut Afrikaresor nästa gång!
Härliga Kenya
Afrikaresor har i flera år skräddarsytt mina resor till Kenya på bästa sätt- en kombination av arbete i avlägsna byar och avkoppling på savannen. Allt har fungerat- flygresor med Ethiopia, privatchaufför med 4-hjulsjeep, lodger.
Entumoto lodge I Masai Mara kan varmt rekommenderas- en upplevelse utöver det vanliga. Härliga massajer och lyxiga rum med vidunderlig utsikt. Guiderna hittar alla djur o berättar om deras liv, med känsla för djur o natur.
En fantastisk roadtrip i Namibia
Vi gjorde en fantastisk rundresa i Namibia med en camping utrustad bil. Madeleine hjälpte oss att sy ihop en resa full med upplevelser. Vi bodde på fina lodger som vi varvade med att bo i tält på biltaket på campsites. En toppenbra kombination. Kan varmt rekommendera Madeleine och Afrikaresor.

Reply from Afrikaresor
Vi fick en mycket fin skräddarsydd resa
Afrikaresor med Madelene Segelöv ordnade en fantastiskt fin Kenya-resa för oss och överträffade alla våra förväntningar. Till skillnad från stora arrangörer som ofta säljer färdigpaketerade standardresor, så lyssnade Afrikaresor/ Magdalene på våra önskemål och kom därefter med riktigt bra förslag . Skräddarsytt för just oss! Dessutom till ett bra pris i förhållande till allt det fina vi fick. Vi kan verkligen rekommendera Afrikaresor!

Vilken fantastisk resa!!!
Vilken fantastisk resa,svårt att beskriva måste upplevas!
Att kunna skräddarsy resan tillsammans med Madelene på Afrikaresor gjorde att känslan att vara delaktig i resan vi längtat efter så länge stärktes.
Att vi var själva i jeepen var en otrolig fördel, vi kunde röra oss fritt och hade guiden (Linus) för oss själva, han var förresten den bästa guide man kan tänka sig. Ja alla personer vi kom i kontakt med var väldigt vänliga och trevliga, hotellpersonal, lokalbor osv.
Vi fick uppleva så mycket djur, fantastisk natur härliga människor och en annorlunda kultur!
Som sagt svårt att beskriva, måste upplevas!

Fantastisk resebyrå
Vi lämnade önskemål om hur vår resa skulle vara. Vi var i Kapstaden, i Krugerparken och på Mauritius. Allt blev precis som vi ville ha det. Vi var 4 resenärer och allt klaffade. Hotellen var jättebra och de utflykter vi bokade med egen chaufför blev fantastiska upplevelser. Vår guide i Krugerparken gjorde våra safaris till fina minnen för resten av livet! Maria på Afrikaresor kollade då och då att vi hade det bra. Hon var alltid tillgänglig på whats up om vi behövde fråga om något. Resebyrån rekommenderas verkligen!

Grym Safari med Afrikaresor
Vår 5-dagars safari i tre av Tanzanias nationalparker blev ett oförglömligt minne tack vare Afrikaresors kunskap om området och långa erfarenhet av att arrangera denna typ av resor. All information (resplan, boenden, transporter) var tydlig från starten av planeringen och genom resan med mycket bra översikter samt detaljer. Det har också varit enkelt att påverka helheten och kommunikationen med Madelene har varit enkel, rättfram och bra!
Väl på plats i Tanzania så har allting löpt smidigt. Vår guide Joshua tog emot oss på flygplatsen och guidade sedan oförtröttligt genom hela vår safari. Vi förvånades av hans förmåga att hela tiden placera oss på bästa utsiktsplats samtidigt som hans intresse och kunskap om djurliv och naturen förhöjde upplevelsen ytterligare. Han hade en nästan övernaturliga förmåga att avgöra när det var rätt att stanna kvar för att få se något extra eller ge sig av för att se något helt nytt. Joshua var också mycket lyhörd för våra önskemål. De boenden som Afrikaresor valt ut gav oss tre olika och mycket bra upplevelser. Det var helt fantastiskt att bo på exempelvis Singing Grass med djuren ett stenkast från tälten.
Allt som allt kan vi helhjärtat rekommendera Afrikaresor och Madelene och skulle gärna boka igen!

The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.