Arbetslivsresurs Reviews

TrustScore 1.5 out of 5

1.5

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

arbetslivsresurs på celsiusgatan i göteborg fullständigt skiter i sitt uppdrag. när man kommer dit sätter de på youtube klipp som de kallar för föreläsningar. vuxendagis är ett annat ord. "Konsulterna... See more

Rated 1 out of 5 stars

Seriöst! Jag ville börja arbetsträna. Kommer hit och får då sitta i tre veckor och glo på klipp på Youtube. Sen fick jag sitta och vika papperslådor, göra massor av löjliga uppgifter. Tex skruva ihop... See more

Rated 4 out of 5 stars

Jag skulle vilja ge Arbetslivsresurs i Älmhult ett gott betyg. De arbetar med begränsade resurser men personalen är mycket medmänskliga kompetenta och hjälpsamma. De kartlägger styrkor som du inte nöd... See more

Rated 1 out of 5 stars

Lät väldigt bra när jag blev kontaktad första gången, coaching, hjälp med cv, möjlighet till utbildning och kurser mm. Trevligt att prata med någon men annars helt bortkastat. För den som inte har e... See more

Company details

1. Beauty & Well-being

Information provided by various external sources

Vi identifierar, stärker och utvecklar människor till att bli sitt bästa jag. Vi är specialister på att utveckla människor. Med det menar vi att vi har kunskap om vad som krävs för att locka det bästa ur individer, oavsett om man är sjuk eller frisk, medarbetare eller chef. Utifrån vår erfarenhet av de mest komplexa uppdragen utvecklar vi organisationer genom att utveckla de människor som arbetar där. Vi är: karriärvägledare, beteendevetare, socionomer, personalvetare, civilekonomer, legitimerade psykologer, legitimerade arbetsterapeuter, legitimerade sjukgymnaster, legitimerade sjuksköterskor, bara för att nämna några. Om du är inskriven hos Arbetsförmedlingen kan du få hjälp av Arbetslivsresurs till ett nytt jobb genom tjänsten Stöd och matchning. Våra handledare kan arbetsmarknaden, vet vad arbetsgivarna behöver och hur man gör för att få jobbet. En person du helt enkelt kan känna dig trygg med. Vi sätter fokus på dig! Vi hjälper dig att ta fram dina resurser och att marknadsföra dem så du får ett nytt jobb! Kanske viktigast av allt, våra handledare vet var jobben finns, även de som inte annonseras ut. Vi påbörjar vårt gemensamma arbete med att göra en individuell plan för dig. Vi utgår ifrån dina förutsättningar och behov, matchar din kompetens mot arbetsmarknadens efterfrågan och stöttar dig i ditt arbete med att strukturera ditt jobbsökande. Våra handledare finns till för dig under hela vägen mot målet. Varmt välkommen till oss!

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

5 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 2 out of 5 stars

Tyvärr så håller jag med i all kritik…

Tyvärr så håller jag med i all kritik mot detta företag.
I mitt fall så hade jag redan hittat jobb men när jag ifrågasatte deras roll i det hela så surna handläggaren till och skyllde på att hon bara träffat mig en gång. Men däremot väntar jag fortfarande på och jag citerar henne "Jag har massvis med kontakter i mitt nätverk och arbete.", att hon skulle förmedla dessa o jag har inte hört ett dyft, nä detta är ett hitipå företag som staten/kommuner betalar stora pengar till för ingenting, sorgligt.

October 24, 2018
Rated 3 out of 5 stars

Har lite delade åsikter om detta…

Har lite delade åsikter om detta företag. För det första fick jag aldrig nån kallelse efter att Arbetsförmedlingen anmält till Arbetslivresurs att jag skulle börja där så jag fick ringa till Arbetslivsresurs och då skyllde de på AF men det var inte AF:s fel faktiskt. Men jag blev iaf kallad till inskrivning kl. 9 på morgonen och jag var på plats i god tid och slog mig ner för att vänta på att bli uppropad. Efter ett tag kom nån av de anställda och frågade om jag skulle träffa nån och jag sa att jag blivit kallad dit för att skriva in mig och han sa att jag fick vänta ett tag till för han jag skulle träffa brukar inte vara på plats förrän 9:30 nånting. Och mycket riktigt, jag kom in till honom 9:25. Varför boka mig till kl. 9 om han inte ens är där då?? Varför inte boka in mig till kl. 9:30??

Samma dag jag blev inskriven hade jag lämnat en intresseanmälan till ett tidningsdistributionsföretag som sökte personal och jag frågade han som hade skrivit in mig och som var min jobbcoach om jag skulle maila mitt CV till det där distributionsföretaget men han sa at det kunde han göra . Vet inte om han gjorde det men det skulle jag tro att han inte gjorde. Sen när jag frågade när jag skulle ha nästa personliga möte sa han att det inte behövdes ifall jag fick jobb på det där distributionsföretaget jag sökte till. Men jag ska ju för tusan komma på möten och annat fram tills att det verkligen är spikat att jag har fått jobb!

Enligt Arbetslivsresurs har vi rätt att få schema för varje vecka för det har AF bestämt men inte tusan fick vi nåt schema för antingen glömdes det bort eller så var det nåt strul med skrivaren. Dessutom höll en i personalen i en föreläsning om motion och hälsa som hon själv sa att AF inte tillät att hon höll i.

Jag fick en ny personlig coach utan att få info om det på förhand. Men det gör väl egentligen inte så mycket för det var flera stycken som inte hade blivit tilldelade nån personlig coach alls. Jag hörde flera stycken sitta och prata om att de inte hade fått nån personlig coach trots att man har rätt till det och det fanns även en coach som inte dök upp på avtalad tid för att han antingen hade glömt det eller dubbelbokat eller fått förhinder utan att meddela sig, vilket är riktigt dåligt och oseriöst kan jag tycka.

Den nya jobbcoachen jag fick var visserligen bra och verkade seriös och hon lyssnade på vad man sa och kom med förslag och använde sina kontakter och hon var riktigt hjälpsam så när det gäller det har jag inte nåt att klaga på.Och hon och en annan coach fixade ett sommarjobb åt mig.

Men jag undrar varför man inte granskar såna här företag för de kan ju göra lite som de själva vill. Och AF kan ju inte gärna granska dem eftersom de är oseriösa själva och det är som att arbetslösa inte har rätt att få hjälp av ett seriöst företag.

October 14, 2018
Rated 2 out of 5 stars

Jag kan bara hålla med flera av…

Jag kan bara hålla med flera av föregående talare. En helt meningslös tjänst som enligt min arbetsförmedlare skulle hjälpa mig att "snabbt komma ut i arbete". Detta "snabbt" var en ren om inte lögn så fantasi. Jag erbjöds ett samtal med en studie- och yrkesvägledare, fick inbjudningar till diverse relativt meningslösa seminarier, samt erbjöds ett samtal per vecka med en jobbkonsulent. Efter tjugo dagar hade det inte hänt särskilt mycket. När jag frågade om feedback på mina jobbansökningar fick jag "tummen upp" för att det var bra ansökningar. När jag bad om mer specifik feedback fick jag en lista med punkter som redan finns med i mitt cv. Min jobbkonsulent var helt enkelt sämre än jag själv på att skriva personliga brev. Efter tjugonde dagen reklamerade jag insatsen för min arbetsförmedlare och fick avbryta tjänsten.

Det som är upprörande är att dessa värdelösa insatser finansieras av våra skattepengar. Miljontals kronor rätt ner i toalettstolen.

June 13, 2018

Illa!

Kan bara instämma med Nils omdöme om Arbetslivsresurs. Precis samma erfarenhet.

April 6, 2018

Vilket skämt

Vilket skämt, har inte åstadkommit något på 5 mån mer än ett " jobberbjudande" i ett konkursföretag. " Verkstaden" är nerlagd och i stället har man tydligen öppnat ett patetiskt vuxendagis.

March 9, 2018
Rated 1 out of 5 stars

Jag har gått där i 6 månader och det är …

Jag har gått där i 6 månader och det är så totalt värdelöst. Jag är så förbannad på dem. Dagis för vuxna. Man kommer på möten som handlar om ingenting, en massa bla bla bla. Jag själv tvingade handläggaren att ringa till olika företag för att få arbetsträna. Det gjorde hon när jag träffade henne 1 timme en gång i veckan. Resten av tiden gjorde hon absolut ingenting! På möten med AF berättade hon om vad vi hade gjort och hon var jätteduktig på att blåsa upp det mikroskopiska som hon gjort till något stort. Och gissa vad? När de 6 månaderna hade gått så var det brottom att hitta en plats där jag kunde arbetsträna och det blev Myrorna. Jappiiee!!! Jag har en akademisk utbildning plus en högkvalificerad yrkesutbildning! Jag bad dem att dra tillsammans med AF. Så tjänar man pengar på skattebetalarna med hjälp av staten!

December 20, 2017
Rated 1 out of 5 stars

Kejsarens Nya Kläder - Coa***** min upplevelse (Malmö Sektionen)

Vart ska jag börja.

Jo kanske en del skattebetalare i sverige känner till så kallade coa****.
Det heter fint att dom här personerna har kunskaper och insikt i hur man får ut människor i arbete.

Det är vad jag förstått oftast människor som är egna företagare.
Dom har högskoleutbildning men antagligen ingen vidare sådan.
Det låter väl bra att arbetslösa ska komma från arbetslöshet , det tycker jag också men är det verkligen det som är syftet?

Eller finns det ett annat syfte där man ska ha in pengar i sin egen firma genom att hålla arbetslösa i meningslösa åtgärder som att skriva om cv flera gånger.
Jag ska tillägga att jag har haft många nära kontakter med arbetsgivare under flera år och dom bryr sig inte så mycket om hur cv't ser ut.
Dvs du behöver ingen bild på dig själv eller en inledande text som en del tycker.

Dom vill snabbt nå din karriärbana.
Dvs. Snabb data söker du ett jobb inom affär så letar dom efter det och helst ska det vara en erfarenhet som ligger nära i tiden.

2 the point.
Jag blev placerad hos arbetslivsresurs för att jag genom min AF handläggare kom fram till att jag har ett behov av en arbetsprövningsplats / praktik för att testa min förmåga.
Och naturligtvis fylla på mitt cv som ser för första gången tom ut efter snart 2 års arbetslöshet.

Vid inträde här så diskuterade min handläggare med mig om att jag ska inte behöva skriva cv för det är inte det som felas (har nu innan varit på 3-4 coa** företag innan)dvs been there done that.

Inga så kallade workshops heller som dom glatt slänger på , på dessa institutioner.
Utan full fokus skulle vara att dom skulle leta upp en arbetsplats som är lämplig inom den bransch som jag känner bra dvs el-branschen eller data.

Första kontakten verkade bra , dock så hade coac*** jag hade först åsikter om vad förra coac*** på miroi gjort , det hon gjort var fel.
Jaha vi skulle ju inte göra cv men visst ägnade säkert 2 veckor åt det och annan workshop aktivitet.

Dock så fick coac*** in mig på en arbetsplats till slut dock så fungerade detta inte för att arbetsplatsen ifråga har fördomar mot sjuka människor.

Ska också tillägga att arbetsplatsen ej var optimal då dom var ett relativt nyskapat team 2 år i bagaget och dom har inkörningsproblem och jobbar länge osv.
Och min sjukdomsbild har med sömnproblem att göra , bra eller??

Också sa jag till coa**** att snacka med facket innan så att allt var okej men det gjorde han ej fastän jag mycket väl vet turgångarna .
Hur som helst denna coac*** blev inte långvarig för han pallade inte med så jag blev hänvisad en ny c**** på samma företag.

Denna börjar med att föreslå ny runda med cv skrivning och workshops igen.
Och ironin eller kickern är att hon säger att man skriver inte cv som hennes kollega har sagt.
OMG!!

Men jag fattar läget jag borde få en medalj för att jag håller dom här värdelösa högskoleutbildade människorna i arbete.
För dom lyckas tydligen inte skapa sig själv riktiga jobb.

Med det dåliga CV't har jag fått en arbetsplats att erbjuda mig en provanställning.
Sen skrev den senaster c****** om CV't (sin egen version) där vederbörande lade till rena lögner som att jag tränar på Friskis & Svettis.
Inget ont i att träna där men det är en ren lögn att jag gör det.
Bästa är att personen skriver böcker i ämnet med.

AF=Control government for Swedish unemployment offices.
Arbetsförmedlingen.se
And keep in there all you sick people trying your best to cope with your illness and fighting for some justice.

Coach = Dåligt ord utbytt mot ***

December 30, 2016

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look