I have selv istandsat lejligheden, så mht. istandsættelse var der ingen krav. I var rejst til Ungarn og have ikke afleveret nøgler. Der kom ingen til det aftalte fraflytningssyn, derimod var der sendt 1 sæt nøgler som vores direktør fandt i vores postkasse senere samme dag. Vi kiggede først på lejligheden dagen efter, hvor vi konstaterede, at der på køkkenbordspladen (var ny ved deres indflytning) var mærker (hvide afblegninger) som ikke kunne vaskes af. Det er en bordplade med integreret vask, så en udskiftning ville koste 10.000 kr. Vi krævede dog kun 2.000 kr som en forholdsmæssig betaling for den skade der var påført bordpladen. Vi krævede også 500 kr. for det andet sæt nøgler, som vi aldrig fik. Peter Kolby gik til lejerforeningen for at få de 2.500 kr. retur. De indbragte sagen for huslejenævnet. I forbindelse med sagsbehandlingen finder vi ud af, at retspraksis er den, når lejer ikke dukker op til et indkaldt flyttesyn, skal der ske ny indkaldelse med en uges varsel. Det havde vi ikke gjort, hvorfor vi frafaldt sagen for huslejenævnet.
Entredøren fejlede ikke noget, men lejer havde ønsket en ekstra tætningsliste sat på døre. Det skete desværre ikke.
Så din påstand om krav på 10.000 er urigtig. Der kan naturligvis ikke være en faktura eller timforbrug på en forholdsmæssig erstatning.
Der er ingen krav til hvordan en flytterapport skal se ud. Når lejer ikke deltager i flyttesyn, skal lejer gøres opmærksom på udlejers krav i forbindelse med fraflytning, hvilket lejer har fået.
Du skriver at vi stiller krav til materialer maling og virksomheder. Vi oplyser dig om hvordan vi forventer lejligheden modtaget ved aflevering. Det gør vi for at lejer, der selv vil stå for istandsættelse, får arbejdet udført i en kvalitet, som vi ikke efterfølgende kasserer pga. sjusket eller uprofessionelt arbejde. Så vores krav er alene en hjælp til lejer.
I fik flytteopgørelse i november 22, hvor der alene var tilbageholdt 2.500 for erstatning for skade på bordplade og manglende nøgler.
Mvh
Ejendomsselskabet Bertel Nielsen A/S