Calconditioner watertechniek Reviews 7

Company details

1. Water Softening Equipment Supplier
  2. Electronics Company

Written by the company

Calconditioner waterontharder is een unieke, eenvoudige en voordelige methode om kalkaanslag voorgoed te laten verdwijnen. Dat is niet alleen prettig, maar ook heeft voordelen voor uw gezondheid en voor uw portemonnee. Geen magneet, geen zout, geen onderhoud. Onze waterontharders zijn anders dan andere waterontharders. De kalk die uw water hard maakt wordt niet verwijderd, maar krijgt een andere elektromagnetische lading. Daardoor plakt de kalk niet meer aan uw leidingen en blijven de gezonde calcium- en magnesium mineralen in uw drinkwater gewoon behouden. Ook bestaande kalkaanslag in uw leidingen, wasmachine of CV-ketel verdwijnt met Calconditioner. Zo heeft u schone leidingen en apparatuur, gezond en zacht drinkwater, én bespaart u ook nog eens fors op energie. Calconditioner is eenvoudig zelf te plaatsen. Bespaart energie Verwijdert bestaande kalkaanslag Voorkomt nieuwe kalkaanslag Geen gevolgen voor uw gezondheid Goed voor het milieu Zacht water voor uw huid Behoud van gezonde mineralen Kalkvrije apparaten en leidingen Stop kalkaanslag, koop een waterontharder van Calconditioner.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Magisch apparaatje

Ik was in het begin eerlijk gezegd nogal skeptisch over de Calconditioner – het klinkt toch een beetje als een “magisch” apparaatje. Maar na het twee maanden zelf getest te hebben, ben ik echt overtuigd.

Normaal gezien moet ik mijn kraan en douche regelmatig reinigen door de hoeveelheid kalk (het water waar ik woon is zeer hard. Ik heb mijn douchekraan 2 maanden niet gereinigd. Tot mijn grote verbazing was er na 2 maanden geen kalkaanslag zichtbaar op de kraan. Ook op de zijwanden en douchebak geen kalkstrepen.
Daarnaast merk ik ook dat het water in de douche sneller warm wordt.
Ik hoop dat dit apparaatje nog lang te koop is!

March 22, 2026

Reply from Calconditioner watertechniek

Hartelijk dank voor deze mooie en uitgebreide review.

Zeer tevreden.

Hele zoektocht gehad naar een waterontharder die bij ons paste. In eerste instantie 'de' waterontharder met hars en zout onderzocht maar dat werd voor ons grote gezin een apparaat dat niet in de meterkast paste. Met alle gevolgen van dien. En we zochten eigenlijk vooral een apparaat die onze huishoudelijke apparaten en kranen ging sparen. We hoefden geen zachter drinkwater bijvoorbeeld.

Dus op zoek gegaan naar alternatieven en uiteindelijk bij deze waterontharder terechtgekomen. We zijn zeer tevreden, helemaal gezien de prijs, de makkelijke installatie, de superfijne klantenservice (prettig contact en ik kreeg gratis een langer snoer!), geen onderhoud (geen zout, maar ook geen andere dure filters die je bij veel alternatieve waterontharders ziet) en het feit dat er geen andere stoffen aan het water worden toegevoegd. Gewoon eenvoudig en goed! Dat hier niet meer bekendheid over is.

Verwacht trouwens niet dat er met dit water in je (hete) stoombevochtiger geen aanslag meer komt. Er zitten alsnog veel bestanddelen in het kraanwater blijkt.
Verwacht ook niet dat alles brandschoon is, er blijft wel een waas achter in bijvoorbeeld je waterkoker of in de douche. Maar dat vinden wij geen probleem, dat haal je er makkelijk af.
En let erop dat je bij dit apparaat het water 72 uur in een andere vorm hebt. Soms dus even het water van de waterkoker bijvoorbeeld verversen als het er langer inzit.
Tenslotte, verwar dit apparaat niet met een magnetische waterontharder want die zou ik niet kopen gezien wat ik hierover lees.

March 20, 2026

Reply from Calconditioner watertechniek

Hartelijk dank voor uw uitgebreide en goed onderbouwde review. Fijn om te horen dat u tevreden bent met de werking van de Calconditioner.

Rated 1 out of 5 stars

Helaas werkt het toestel niet

23/03/26 Reactie op Calconditioner service:
We hebben destijds foto's gestuurd en gemaild met elkaar. Jullie hebben toen instructies gegeven voor de installatie, die hebben we toen opgevolgd. Nadien hebben we nogmaals foto's verzonden en de bevestiging gekregen dat de installatie correct was. Helaas werkt jullie product niet. Het verschil tussen Minimax en jullie product is ongelofelijk groot. We zagen instant verschil in waterhardheid en kalk.

19/03/25: Helaas werkt het toestel niet. We hebben het inmiddels al een halfjaar in gebruik, met nieuwe waterleidingen (renovatie) maar helaas veel kalk. Het toestel doet helemaal niets. We gaan overschakelen op een minimax waterontharder. Is veel duurder maar werkt tenminste.

March 19, 2025

Reply from Calconditioner watertechniek

Een correcte werking van de Calconditioner is sterk afhankelijk van een juiste installatie. Daarom vragen wij bij ontevredenheid altijd om een foto van de installatie, zodat wij kunnen controleren of alles correct is aangesloten en u gericht advies kunnen geven.

Helaas hebben wij van u geen foto of bericht ontvangen, waardoor wij de situatie niet hebben kunnen beoordelen of u tijdig hebben kunnen helpen.

Daarnaast zien wij dat het product inmiddels al meer dan zes maanden in gebruik is, terwijl onze testtermijn 90 dagen bedraagt. Binnen deze periode denken wij uiteraard graag met u mee en zoeken we samen naar een passende oplossing.

Wij vinden het jammer dat dit heeft geleid tot een negatieve ervaring en review.

Mocht u alsnog contact met ons willen opnemen, dan kijken wij uiteraard graag met u mee.

Wat een geweldig resultaat

Zeer prettig contact bij mijn vragen over plaatsing.
Nu na een half jaar kan ik zeggen dat ik uitermate tevreden ben.
Ik hoef de waterkoker niet meer te ontkalken.
Precies zoals verteld, het duurt even voordat je resultaat ziet vanwege de kalk die nog in de leidingen zit, maar dan is het een groot genot in het gebruik.

November 23, 2021

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look