De Groene Generatie BV Reviews 78

TrustScore 4 out of 5

4.1

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Eerlijk en duidelijke uitleg van de adviezen van de adviseur en wensen die ik had. Zeer kundige en vriendelijke installateurs en ze laten alles heel netjes achter. Ben zeer tevreden over De Groene E... See more

Rated 1 out of 5 stars

Niet aan beginnen voortraject loopt vlot, maar als er iets niet goed gaat zijn ze niet meer thuis, zelfs de directeur Tom belooft vanalles, maar na vele beloftes komt niets na!! De installatie verl... See more

Rated 5 out of 5 stars

Ik heb het contact met de groene generatie ervaren als zeer professioneel en klantvriendelijk. De technische kennis van zaken is van hoog niveau en wordt met geduld uitgelegd. Daarnaast stelt dit bed... See more

Rated 4 out of 5 stars

In het offerte traject werd volop meegedacht en optimale aanpsaaingen gemaakt waardoor er snel goedkeur gegeven kon worden op de uitvoering. De uitvoering en montage verliepen voorspoedig en waren in... See more

Company details

1. Solar Energy Equipment Supplier
  2. Solar Energy Company

Written by the company

Wij zijn De Groene Generatie, een bedrijf in duurzame energieoplossingen. Wij helpen de wereld mee met verduurzamen. Dit doen wij door het installeren en monteren van zonnepanelen, thuisaccu’s en laadpalen voor elektrische auto’s. Door onze jarenlange ervaring in de duurzame energie kunnen wij iedereen voorzien van deskundig advies op energiegebied. Zo weten wij precies wat aansluit op jouw wensen en behoeften.

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Eerlijk en duidelijke uitleg van de…

Zeer kundige en vriendelijke installateurs en ze laten alles heel netjes achter. Ben zeer tevreden over De Groene Energie bedrijf, als u een ook toe bent aan een warmtepomp, zou ik dit bedrijf aanraden.
Fons

April 16, 2026

Zeer deskundige partij

Zeer deskundige partij! Alles onder één dak. In deze tijden helpen deze jongens je deskundig verder. Goede prijskwaliteit verhouding en reageren snel op vragen.

April 9, 2026

Review De Groene Generatie in Schaijk:

Review De Groene Generatie in Schaijk:

2-9-2024: Opdracht warmtepomp.P80 8kW Hybride
8-11-2024: 1e montage dag monteur.
Verkeerde materialen meegenomen voor de vloerverwarming. 20 jaar ervaring?
11-11-2024: 1e klacht.
Warmwatersysteem werkt niet.
14-11-2024: 2e montage dag monteur.
Warmtepomp gereed voor gebruik.
16-11-2024: Warmwatersysteem werkt nog steeds niet. Te weinig druk.
18-11-2024: Druk valt steeds terug. 6x per dag bijvullen.
De monteur verzoekt aan mijn eega van 74 j. (mislukte heupoperatie) op het platte dak te kijken of er een lek te zien is. Respect?
20-11-2024: 3e montagedag monteur.
De lekkage bleek een verschoven pakking te zijn?
20-11-2024:
Factuur en betalingsherinnering ontvangen. De betalingsherinnering stuur je pas in de form van WIK brief op als de factuur niet binnen de betalingsdatum (4-12-2024) is betaald. Kennis leverancier?

Installatie is nooit aan mij overgedragen en nooit door mij afgenomen. Vloerverwarming uit ervaring afgesteld. Nooit een warmteverliesberekening gemaakt, terwijl de firma de vloerverwarming systeem heeft geleverd. Firma op geattendeerd, dat de vloerverwarming niet warm wordt. Kost me extra energiekosten. Nooit een reactie gehad.
4-12-2024: Factuur volledig betaald
*Doorgegeven dat bij de warmtepomp het geluid nogal lawaaierig was. ’s Avonds de temperatuur op 18° C teruggezet daar mijn vrouw gevoelig is voor geluiden. Bij controle bleek dat een leiding los zit.?

Afwerking:
Afwerking van de installatie zeer slordig: Monteur moest diverse keren terugkomen om het e.e.a. te herstellen. De monteur is nonchalant en heeft een gezegde: Wat niet weet, wat niet deert.
1 E- kabels lopen kriskras door elkaar. Lasdoppen zijn niet beschermd.
2 Beschadigde dakisolatie niet hersteld. Ik heb mat. ter beschikking gesteld.
3 Losgemaakte leidingisolatie is niet opnieuw teruggeplaatst.
4 Gruis muurdoorboring niet opgeruimd.
5 Hardhouten trap naar zolder krassen ontstaan. (Niet gemeld)
6 Gebruikers handleiding is pas op aandringen verstrekt. Handleiding van de verdeler van de vloerverwarming nooit ontvangen.
7 Werking van de installatie mondjesmaat en bij gelegenheid uitgelegd.

30-10-2024: Opdracht Easee laadpaal en 3 fase meterkast vervangen 3 groepsverdeler
Werkzaamheden bouwfirma Schellekens.
6-11-2024:
Laadpaal compleet geïnstalleerd. Moest weg. Bediening niet uitgelegd.

20-1-2025: Factuur volledig betaald.
15-12-2025: De Groene Generatie telefonisch gemeld dat de auto niet kon worden opgeladen. Voorheen naar de autodealer geweest om te kijken of het aan de auto lag. Bij diverse laadpalen bij dealer en langs de A50 uitgeprobeerd, alles werkte perfect.

18-1-2026: Komst elektromonteur. Na een paar keer met de bouwfirma Schellekens te hebben gecommuniceerd, kan de auto weer worden opladen.
Maar, je kan niet meer de auto in. Open je de auto, wordt het laden stopgezet. De instellingen moet opnieuw weer worden ingesteld.

Zijn uitvlucht:
Ligt aan de update van de software laadpaal , en software auto.
Duidelijk merkbaar, dat monteur geen idee heeft wat hij aan het doen is.
Ik de receptie van de dealer gebeld en verteld wat er aan de hand was. Hij gaf mij een tip, en ik kan de auto weer opladen, en de auto open maken
Niemand van de groene generatie heeft nog contact met me opgenomen.

Opmerkingen:
1- Deels van de bovengenoemde notities zijn ook naar De Groene Generatie verstuurd.
2- Melding van eventuele storing thermostaat werd ernaar gekeken. Kreeg de schuld omdat ik zelf aan de thermostaat had geknoeid. Alle instellingen zijn door medewerkers van de firma uitgevoerd, behalve tijdens het lawaaierige geluid van de warmtepomp. Zie*

Eindoordeel:
1- Het is een rommelig bedrijf. Er zijn nogal wat haken en ogen aan de firma. Lees bovenstaande.
2- Bedrijf niet voor 100% te vertrouwen.
3- Alleen verkopen, maar goed afronden en afwerken? Ho maar.
4- Als ik dat allemaal had geweten, had ik De groene generatie naar alle waarschijnlijkheid nooit de opdrachten gegeven.
Fam.v.d.S.

January 18, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Niet aan beginnen voortraject loopt…

De installatie verliep al niet vlotjes, er werken met allemaal onderaannemers en zzp`ers, die hun eigen werk belangrijker vinden dan voor de groene generatie te werken. We zaten een week zonder warmte pomp en een paar dagen zonder warm water, omdat ze niet op tijd klaar waren en andere werkzaamheden voor hun eigen voor gingen.
na de installatie bleek ons dak te lekken waar de leidingen van hun doorheen lopen.Echt meerdere malen iemand over de vloer gehad, met elke keer een ditje en datje, als ze maar snel weg konden en mochten we het weer effe aankijken. Uiteindelijk zelf maar op onderzoek uitgegeaan, kwam met een oplossing. Heb dit aangegeven met fotos`s en maat voeringen, ze zouden contact opnemen, maar dit gebeurde maar niet, wat resulteert dat we na een jaar nog een emmer onder de lekkage moeten hebben. Ik heb Tom de directeur gesproken en die heeft me meerdere keren belooft een oplossing te hebben, me terug te bellen mailen, maar dit komt de beste man niet na. We voelen ons aardig in de steek gelaten door dit bedrijf, dus doe het niet, want als je iets hebt , wordt het een grote ellende met ze.

March 13, 2026
Rated 1 out of 5 stars

2 maanden wachten op reparatie thuisbatterij.

2 jaar (plus 4 maanden) bij dit bedrijf een thuis accu gekocht. 15 kwh voor 15.000 Euro. Mensen pas op met dit bedrijf. Als ze eenmaal verkocht hebben ben je niet meer in tel. De sevice is verschrikkelijk slecht. Als je een storing hebt moet je maar een webformulier invullen en maar afwachten wat er gebeurd. (Niets).
Na 2 jaar en 2 maanden ging mijn thuisbatterij stuk. 3 nov. Web storing melding aangemaakt. Ze hadden pas na meer dan een maand tijd om te repareren. En omdat de garantie termijn 2 maanden voorbij is moet ik alle arbeidskosten en voorrij kosten betalen. Ze kwamen hun reparatie afspraak niet na. Ook geen bericht gehad dat ze niet konden komen. Nieuwe afspaak gemaakt voor 29-12. Je raad het al, zonder bericht afspraak niet nagekomen. Ik zit nu 2 maanden met een kapotte thuis batterij. Mensen, pas op met dit bedrijf!!

December 29, 2025
Rated 4 out of 5 stars

Prima werk geleverd: We Heat Blackbird draait.

Gijs van de Groene Generatie heeft een We Heat Blackbird aan ons verkocht en separaat een heleboel vragen daarover ruimschoots beantwoord. Inmiddels is alles tot in de puntjes opgeleverd conform de met Gijs gemaakte afspraken. Een compliment voor Reda die met veel geduld de lastige klus van het vervangen van de verdeler voor de vloerverwarming keurig heeft uitgevoerd. Wél blijkt dat installatiewerk lastig in te schatten is voor wat betreft 'uren'. Tot 2 keer toe werd de afgesproken dag uitgesteld omdat een klus elders onverwacht uitliep. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit en die is dik in orde.

October 28, 2025

Laadpaal aangelegd

Laadpaal aangelegd, goed advies vooraf en netjes gewerkt bij aanleg, ook weer in goed overleg met klant.

September 24, 2025

Professioneel en betrouwbaar bedrijf

De Groene Generatie heeft mij van de eerste aanvraag om informatie tot aan de installatie geweldig geholpen. Vragen werden direct beantwoord en afspraken werden nagekomen. Een bedrijf waar ik vertrouwen in heb. Ik kan dit bedrijf ten zeerste aanbevelen.

October 5, 2025

EERLIJK BEDRIJF DAT DOET WAT HET BELOOFT

Vanaf de eerste kennismaking met Gijs, die uitleg kwam geven en eerlijk aangaf dat hij niet alles wist van warmtepompen, voelde het vertrouwd. Waar door een ander bedrijf een nieuwe thermostaat werd opgenomen in de offerte, gaf hij bij navraag bij Tom aan dat onze eigen aan/uit thermostaat prima met de WeHeat samen kon werken. Overigens liep de planning via Tom zeer overzichtelijk en hield hij vinger aan de pols en stuurde alles goed aan.
Want hoe eerlijk is het als je niet alles weet maar daar tegenover zet dat vragen die bleven liggen binnen een paar uur werden beantwoord. De Groene Generatie was niet de goedkoopste van de offertes die we hadden opgevraagd maar voor ons is vertrouwen heel belangrijk. Dat heeft zich 100% uitbetaald. Iedereen die kwam stelde zich netjes voor, had humor en er was ook ruimte voor persoonlijke gesprekken en met name met Reda was het contact erg fijn. We hebben steeds het gevoel gehad dat snelheid van werken ondergeschikt was aan zorgvuldigheid.
Ook meedenken over de beste oplossing (geen doorvoer door het oude bitumen dak vanwege mogelijk lekkages in de toekomst maar via een keurig afgewerkte opening bij de garage) werd de WeHeat Blackbird geplaatst. Al het leidingwerk en de afwerking daarvan ziet er keurig uit en de niet aangebrachte doorvoer werd in mindering op de factuur gebracht.
Wat ons betreft kan over een paar maanden de winter beginnen, met ook de wetenschap dat we een servicecontract af kunnen en gaan sluiten om ook bij eventuele storingen verzekerd te zijn van blijvende service
Lang verhaal kort: erg tevreden en voor wie een offerte overweegt: denk zeker aan de Groene Generatie

August 29, 2025

Afspraak is afspraak

Alles volgens afspraak, installatie netjes en opgeruimd achtergelaten.
Communicatie is goed en dat is een pre!

April 9, 2025

WeHeat Sparrow een aanrader

Vanaf eerste contact tot aan uiteindelijke installatie ben ik op aangename wijze begeleid tot aan de oplevering en zijn mijn wensen allemaal meegenomen in de installatie. De installatie zelf verliep voorspoedig zonder problemen en bij de in bedrijfstelling werkte alles in één keer. De warmtepomp Sparrow draait nu een aantal weken probleemloos en mijn gas verbruik is drastisch gedaald. Gezien het hele traject en de totale kosten heeft de Sparrow warmtepomp een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

March 26, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Thuisladen is comfortabeler !!

Samen alle mogelijkheden onderzocht en besproken voor de beste laadpaal optie waarbij de Groene Generatie beslist niet over 1 nacht ijs is gegaan. Installatie perfect en netjes uitgevoerd door vakkunding electricien. Alles werkt feilloos vanaf oplevering.

January 6, 2025

Laadpaal nodig dan beveel ik De Groene Generatie zeker aan

Na een 1e telcon met de De Groene Generatie was de 1e indruk al goed, men luisterde naar mijn wensen voor een laadpaal.
Tijdens het adviesgesprek laat men blijken verstand van zaken te hebben, men denkt mee, stellen vragen over de situatie, geven mogelijkheden aan en duidelijk antwoord op vragen, een prettig verlopen en vriendelijk gesprek.
Na snelle ontvangst van de duidelijke offerte voor een scherpe prijs besloten men hun in zee te gaan voor de laadpaal.
Na uploaden van foto’s over de situatie thuis van de meterkast en lokatie van de plaatsing werd er al vrij snel contact met mij opgenomen door de planning om een laadpaal te plaatsen.
Afgelopen dinsdag verscheen een allervriendelijkste monteur om de Easee laadpaal te plaatsen, de monteur stelde nog een paar vraagjes en ging voortvarend aan de slag, eerst de muurdoorboringen en bekabeling en route naar de meterkast, daarna aanpassing in de meterkast.
Na een 3-tal uurtjes was de installatie afgerond, alles werd netjes opgeruimd en de laadpaal in werking gesteld met een korte uitleg.
De uitleg had wel iets uitgebreider gemogen zeker voor mensen die niet zo handig zijn met een app.
Na een probleempje met de laadkabel die dezelfde dag na opladen van mijn auto, heb ik direct contact gezocht en stond er de andere dag de monteur al op de stoep om het probleem te verhelpen, snelle actie dus, dat is wat ik noem servicegericht.
De Groene Generatie is alleen maar aan te bevelen, goed advies, goed product, scherp geprijsd, servicegericht.

November 12, 2024

Echt een top bedrijf

Echt een top bedrijf, vanaf de eerste afspraak met de vertegenwoordiger, planning en de installatie voor zonnepanelen en een thuisbatterij, is het verhaal duidelijk en helder. Geen gladde verkoop praatjes.

De mensen van dit bedrijf denken goed praktisch met je mee en de wensen die je hebt worden ingevuld.

Extra compliment voor de monteurs die we op bezoek hebben gehad op de dag van installatie.
Dit bedrijf heeft nog echte vakmensen in dienst. Keurige montage, opgeruimd en in bedrijf opgeleverd. En dat alles in 1 werkdag.

October 29, 2024

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look