En uvurderlig hjælp på en svær rejse
Jeg havde før jul en samtale med skønne Lene fra Fertilitetsrejsen. Jeg har tidligere mødt hende til et netværksmøde, hvor hun skabte et rum fyldt med forståelse og genkendelse. Denne gang var det bare mig – og det føltes som at få lov til at lægge rygsækken fra sig et øjeblik. Den rygsæk, jeg har båret alt for længe, fyldt med styrke, sorg og skjulte følelser, som jeg sjældent giver plads til.
Endnu en negativ test havde sat sine spor. Jeg troede, det var mit allersidste forsøg, og jeg havde allerede indstillet mig på at stå dér, hvor vejen sluttede. Men pludselig stod jeg med to æg på frys – en mulighed, jeg slet ikke havde regnet med. Det ændrer beslutningen, og det ændrer følelsen. Det er både håb og frygt på samme tid, og det kan være svært at navigere i alene.
Samtalen med Lene mindede mig om noget vigtigt: At det er okay at være træt af at være stærk. At det er okay at lade sorgen få plads. At jeg ikke behøver gemme alt væk for at kunne fungere i hverdagen. Hun forstår den rejse, den smerte og den længsel, som så mange af os står i – og hun møder det hele med en ro, der smitter.
Lene skaber et rum, hvor man ikke skal forklare sig, og hvor alle følelser er velkomne. Hun lytter, hun forstår, og hun hjælper én med at finde fodfæste igen, selv når alt føles usikkert. Jeg gik derfra med en lettere rygsæk. Ikke fordi alt er løst, men fordi jeg ikke længere bærer det alene.
Jeg deler dette, fordi jeg ved, at der sidder andre derude med den samme tunge rygsæk. Hvis du står midt i fertilitetsrejsen og har brug for et sted at lande, så kan jeg kun give Lene min varmeste anbefaling. Hun gør en reel forskel – en forskel, man kan mærke helt ind i det sted, hvor modet bor.

Reply from LEVE - Psykoterapeut Lene Vester-Elbæk