Company replied
FlamingoTours jest profesjonalnym usługodawcą. Nasza wycieczka na SriLankę została w pełni zorganizowana. Doceniamy kontakt ze strony polskich doradców i miejscowych przewodników. Z pewnością nie był... See more
Company replied
Podróżuj do najlepszych miejsc na całym świecie z Flamingo Tours. Jesteśmy duńskim biurem podróży, członkiem Rejsegarantifonden, z ekspertami podróżniczymi, którzy mają wieloletnie doświadczenie w każdym z wyspecjalizowanych miejsc. Flamingo Tours organizuje wycieczki safari, wycieczki objazdowe i wakacje na plaży. Nasze kontakty na całym świecie umożliwiają dostosowanie wymarzonej podróży w bardzo konkurencyjnych cenach - skontaktuj się z nami już dziś i uzyskaj wycenę swojej wymarzonej podróży.
Replied to 100% of negative reviews
Typically replies within 24 hours
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Nasza wycieczka składała się z dwóch części: 5 dni w Kruger National Park, potem 5 dni w Durbanie. Wycieczka została dopasowana do naszych potrzeb przez Flamingo tours, pracownicy tej firmy wykazali się dużą pomocą i elastycznością w planowaniu naszego pobytu, tak, abyśmy byli jak najbardziej zadowoleni. Oba pobyty były wspaniałe, każdy w innym charakterze: pobyt w rezerwacie będącym częścią Krugera to możliwość obcowania z dziką afrykańską przygodą. Codzienne wyjazdy safari pozwoliły nam zobaczyć wiele zwierząt, włączając Wielką Piątkę (słoń, lew, lampart, nosorożec i bawół). Pobyt w Lamai Lodge był fantastyczny, wszystko było na najwyższym poziomie, począwszy od bardzo smacznych posiłków, obsługi, poprzez zakwaterowanie, basen na terenie lodge, kończąc na małym zbiorniku wodnym, w którym mieszkały hipopotamy i mogliśmy je obserwować w każdej chwili. Ponadto na terenie lodge jest punkt widokowy nad małą rzeką, gdzie przychodziły antylopy i małpki, więc mogliśmy obserwować faunę nie opuszczając naszego rezerwatu.
Pobyt w Durbanie, który również był na najwyższym poziomie, miał inny charakter. Był to powrót do cywilizacji :)The Capital Pearls Hotel w Umhlandze (dzielnica Durbanu) jest położony tuż przy pięknej, strzeżonej plaży. Poziom obsługi w hotelu jest bardzo wysoki, posiłki bardzo smaczne.
Podsumowując, nasz pobyt należał do bardzo udanych, jesteśmy bardzo zadowoleni i dziękujemy Flamingo Tours za zorganizowanie tak wspaniałej wycieczki.

Reply from Flamingotours.pl
Vi hadde gledet oss lenge til å reise til Vietnam. Flighten vår var med Qatar airways var satt opp via midtøsten hvor luftrommet er stengt, men mange vi kjenner har fått satt opp alternative flyruter. Flamingotours bare kansellerte turen vår rett før vi skulle dra, helt uten å snakke med oss. Da var det helt umulig for oss å få tak i andre turer. Vi får vel nå ikke engang refundert setebestillinger (3000) siden dette var en frivillig avbestilling slik flyselskapet ser det. Ikke et byrå å stole på. Stay away. Har du bestilt bøyer de av ved første lille bris og hjelper deg ikke. Jeg skal til Vietnam men ikke med Flamingo!

Reply from Flamingotours.pl
Wietnam i Kambodża. Indywidualny program, który można było współtworzyć z organizatorem, dopasowany do oczekiwań. Swietna organizacja i logistyka na trasie, w kazdej chwili pomoc i/lub porada ze strony opiekunów na miejscu. Świetna lokalizacja, bardzo dobrych hoteli w każdym mieście, umożliwiająca wykorzystanie wolnego czasu bez długich i skomplikowanych przejazdów. Wszystkie wycieczki indywidualne lub w małych gruach 4-6 osób.
Polecam spróbować.

Reply from Flamingotours.pl
dziękuję za zorganizowanie wyjazdu na Sri lank Jesteśmy zadowoleni z przewodnika i kierowcy ,którzy wykazali się dużym zaangażowaniem ,pomocą i realizacją naszych potrzeb.dzięki nim udało nam się zobaczyć piękno i odmienność tego kraju.Baze hotelową poza jednym miejscem oceniamy pozytywnie .Jesteśmy zadowoleni z wyboru miejsca i hotelu na pobyt stacjonarny .Polecamy państwa biuro do wyjazdów zagranicznych.Pozdrawiam

Reply from Flamingotours.pl
Doskonali przewodnicy na miejscu i wszystko dopięte na ostatni guzik, dbali o nasze bezpieczeństwo, komfort, czyste auta.
Niestety mimo, że korekta w zmianie podróży do standardowego planu była zatwierdzona i tak została spisana umowa nie zostało to przekazane przewodnikom. Straciliśmy kilka godzin po przylocie na rozwiązywanie problemu. Zostaliśmy zawiezieni do hotelu (z pierwotnego planu w innym miejscu) gdzie nie było dla nas rezerwacji. Ostatecznie spaliśmy w innym miejscu niż planowaliśmy i kolejny dzień niestety spędziliśmy na logistyce.

Reply from Flamingotours.pl
Panie Michale, dziękowałem za zaangażowanie i bieżące informacje podczas procesu realizacji wyjazdu na safari z Państwa firmą, teraz czas na podzielenie się wrażeniami z wyjazdu, po przylocie w Kilimandżaro czekał na nas kierowca/przewodnik Omari, bardzo sympatyczny człowiek zawsze uśmiechnięty ze sporą wiedzą o zwierzętach i zabrał nas do Karatu, obiekt w którym odpoczywaliśmy trzykrotnie - uroczy i bardzo klimatyczny, namioty w Serengetii, z wszystkimi wygodami - dla osób pragnących usłyszeć z bliska głosy sawanny ryk lwa i chichot hien, są emocje, nie zapomnę ich nigdy...Omari stanął na najwyższym podium - za jednym wyjazdem zobaczyliśmy wielką piątkę Afryki i to nie tylko jednokrotnie, a to nie jest łatwe i oczywiste...Hotel Queen w Zanzibarze tak jak Pan mówił dokładnie spełnił nasze oczekiwania, spokojny, cichy, piękny ogród, doskonałe jedzenie, co prawda nie miałem okazji spróbować polecanego tuńczyka choć ryb nie brakowało ale barakuda jest tam również wspaniale serwowana, którą ja tym razem Panu polecę...tak że doskonale odpoczęliśmy po safari, znalazłem Państwa przez przypadek i całe szczęście...wspaniały wyjazd, wspaniała przygoda, wszystko zgodnie z tym co mi Pan opisał i może jeszcze lepsze - emocji spania na sawannie nie da się opisać...myślę że pomyślimy wspólnie o kolejnej wakacyjnej wyprawie. Pozdrawiam Jerzy

Reply from Flamingotours.pl
Najlepszy zorganizowany wyjazd w jakim uczestniczyłem. Wszystko zgodne z programem, opisem i zdjęciami, a w kilku aspektach nawet lepsze. Lokalny podwykonawca w Namibii - rewelacja. Czułem się trochę jak w Szwajcarii - jeśli coś się miało wydarzyć o godz. X.00 to się wtedy wydarzało. Program super intensywny - "0" straty czasu i typowego dla innych biur "czasu wolnego" aby klient kupił extrasy. Program optymalny, a przewodnik wspaniały. 12/10 za więcej zwierząt niż oczekiwałem i mniej ludzi niż się spodziewałem.

Reply from Flamingotours.pl
Bardzo dobry kontakt z biurem. Jeśli ktoś nie chce organizować podróży na własną rękę, a chciałby połączyć odpoczynek ze zwiedzaniem, to Flamingo Tours jest idealnym rozwiązaniem. Wycieczka na Bali rewelacyjna. Polecam !

Reply from Flamingotours.pl
FlamingoTours jest profesjonalnym usługodawcą.
Nasza wycieczka na SriLankę została w pełni zorganizowana. Doceniamy kontakt ze strony polskich doradców i miejscowych przewodników. Z pewnością nie była to nasza ostatnia podróż z biurem. Odbywaliśmy podróż poślubną, nie mieliśmy wcześniej za wiele czasu na planowanie, a FlamingoTours zapewniło fantastyczny wyjazd. Dziękujemy!

Reply from Flamingotours.pl
Kontakt z polską obsługą bez zastrzeżeń, na miejscu świetni przewodnicy spod ramienia Flamingo, warunki noclegów oraz udogodnienia również na najwyższym poziomie ☺️ Był to nasz pierwszy raz z tym biurem podróży, ale na pewno nie ostatni. Podróż budżetowo oraz terminowo idealnie dopasowana ☺️

Reply from Flamingotours.pl
Pierwszy raz podróżowałam z biurem Flamingo Tour i miałam pewne obawy - jak się okazało niepotrzebnie. Wszystko zorganizowane na najwyższym poziomie, pracownicy biura bardzo kompetentni i pomocni. Dobór trasy wycieczki po Sri Lance idealny, hotele w czasie wycieczki na bardzo wysokim poziomie. Na miejscu opiekę przejęło nad nami lokalne biuro Mahaweli Tours - bardzo dobrze zaopiekowali się nami, a nasz osobisty kierowca - przewodnik Theekshana po prostu perfekcyjny. Spełniał nasze wszystkie zachcianki, miał olbrzymią wiedzę, zabrał nas do wielu miejsc nie przewidzianych w programie. Przy tym ciepły i przyjacielski. Wyjazd uważam za bardzo udany i biuro będę polecać dalej

Reply from Flamingotours.pl
Wycieczki, które wzięliśmy z flamingo torus były warte zwiedzenia. Świetne osoby, prowadzące wycieczki, wspaniały kontakt, szeroki wybór oferty, dużo pozytywnych przeżyć i świetne doświadczenie. Polecamy prosto z serca!

Reply from Flamingotours.pl
Pierwszy raz lecieliśmy z tym biurem. Wycieczka po wyspach latem: Koh Samui, Koh Tao i Koh Phangan
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona organizacją i kontaktem z Panem Michałem. Przed wyjazdem odpowiadał na wszystkie moje pytania. Sam pobyt był bardzo dobrze zorganizowany. Kierowcy na miejscu zawsze na czas , lokalna pilotka Catherine również bardzo pomocna.
Serdecznie dziękujemy Flamingo Tours za świetnie zaplanowany urlop.

Reply from Flamingotours.pl
To nasze pierwsze wakacje z Flamingo Tours i na pewno nie ostatnie. Fantastycznie zorganizowana wycieczka po Safari z najlepszym kierowcą przewodnikiem. Mogliśmy posłuchać od niego wiele ciekawych informacji o zwyczajach Masajów. Zwiedzieliśmy najpiękniejsze parki narodowe Tanzanii każdy ze szczególną fauną i florą. Niesamowita przygoda którą polecamy każdemu. Były noce spędzone w namiotach w środku Serengeti oraz lot balonem o świcie podziwiając stada afrykańskich zwierząt o wschodzie słońca. Dla zrównoważenia po emocjach związanych z Safari przenieśliśmy się na Zanzibar. Już sam lot z lokalnego lotniska awionetką zrobił na nas fantastyczne wrażenie. Bardzo polecamy hotel Queen na Zanzibarze. Kuchnia, lokalizacja i czystość na 6. Na koniec serdecznie dziękujemy za bardzo szybkie przebookowanie naszych biletów powrotnych abyśmy nie musieli spędzać nocy na lotnisku w Istambule. Będziemy do Was wracać bo wyjazd był absolutnie wyjątkowy i na długo pozostanie w naszych wspomnieniach. Dziękujemy za wszystko.

Reply from Flamingotours.pl
Chiałabym bardzo podziękować za wspaniały wyjazd na Sri Lankę oraz za pana Pradeepa - super przewodnika, super kierowcę z dużą wiedzą, uprzejmym, zawsze pomocnym. Jego profesjonalizm przyczynił się do tego , że moja wyprawa była rewelacyjna. Wszystko było dla mnie i pode mnie robione z tak ogromną chęcią, ochotą i serdecznością, że na wycieczce dobro wyzwalało dobro. Chociaż mój translator miewał humory panowie z Mahaweli użyczyli mi internetu i dalej działał.
Jestem pod ogromnym wrażeniem jak wspaniale można pokazać Sri Lankę aby zachwyciła i w moich oczach stała się magiczna. Uśmiechy lankijczyków będą moim niezapomnianym wspomnieniem.
Zachwyciła mnie flaga Sri Lanki. W głąb serca zapadł mi przejściowy dom dla słoni.
Mam nadzieję, że skorzystam i wybiorę się na wyprawę z Państwa oferty.

Reply from Flamingotours.pl
Flamingotours har sendt min mand og jeg til Vietnam. Vi har haft en hel fantastisk tur, alt gik som det skulle. Alle chauffører og guider kom til tiden og var alle engagerede. Alle der var omkring os ønskede vi havde en skøn ferie. Vi vil helt sikkert benytte os af flamingotours igen og ikke mindst anbefale dem til andre

Reply from Flamingotours.pl
Pierwszy raz lecieliśmy z tym biurem. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona organizacją i kontaktem z Panem Michałem. Przed wyjazdem odpowiadał na każde moje pytanie bardzo szczegółowo. Sam pobyt był doskonały! Dużo zwiedzania, dużo czasu na odpoczynek w naturze. Miejsce gdzie nocowaliśmy, było położone w samym środku Safari i było tak niesamowicie czyste, przez całe 7 dni nie znalazłam żadnego robaczka/pająka. Jedzenie było nieziemskie, każdego dnia co innego, wszystko bardzo świeże. Byłam ze swoim 11 letnim synem - który tak samo jak ja jest zachwycony podróżą. Już wybieramy w biurze miejsce na kolejne wyprawy :)

Reply from Flamingotours.pl
Nasza rodzinna wycieczka na Sri Lankę z biurem podróży Flamingo Tours to był absolutny strzał w dziesiątkę! Cała organizacja wyjazdu przebiegła bardzo sprawnie – od pierwszego kontaktu z biurem. Mieliśmy pewne obawy , poniewaz biuro jest w naszym kraju stosunkowo krotko ale zaryzykowalismy i nie zalujemy a polecamy. Oferta wakacji urzekła nas indywidualnym podejściem do naszych potrzeb jako rodziny z dziećmi.
Na miejscu opiekę przejęła lokalna firma Mahaweli Tours – i również tutaj byliśmy pod ogromnym wrażeniem. Nasz przewodnik był nie tylko świetnie przygotowany merytorycznie, ale też niesamowicie ciepły, cierpliwy i wyrozumiały wobec dzieci.
Program wycieczki był bardzo dobrze zbalansowany – udało nam się zobaczyć najważniejsze atrakcje Sri Lanki a jednocześnie mieliśmy czas na odpoczynek na przepięknych plażach.
Serdecznie dziękujemy Flamingo Tours za świetnie zaplanowany wyjazd i Mahaweli Tours za fantastyczną opiekę na miejscu. To była podróż życia, którą będziemy wspominać latami.

Reply from Flamingotours.pl
Spelnienie oczekiwan w 100%.Super organizacja,indiwidualne podejscie,wysoki stantard wycueczki objazdowej i hoteli.

Reply from Flamingotours.pl
Tanzania i safari to wycieczka zdecydowanie dla ludzi, którzy chcą mieć trochę poczucia wolności a nie podążania za parasolką przewodnika na każdym kroku. Doskonale zorganizowane safari z najlepszym w Tanzanii przewodnikiem pozwoliło zobaczyć niemal cała wielką piątkę. Zanzibar w hotelu Queen of Zanzibar ( zarządzanym prze polski management to był powód do dumy!) z najlepszą kuchnią jakiej miałem okazje kosztować i kameralny klimat ( hotel jest przewidziany na kilkadziesiąt gości zaledwie). Ważne też było zachowanie biura w sytuacji awaryjnej: na 3 dni przed podróżą ogłoszono strajk na lotnisku w Niemczech z którego mieliśmy odlatywać i następnego dnia rano biuro w Danii zorganizowało zastępczą trasę.

Reply from Flamingotours.pl
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.