Flamingotours.pl Reviews 21

TrustScore 4.5 out of 5

4.3

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Rated 5 out of 5 stars

FlamingoTours jest profesjonalnym usługodawcą. Nasza wycieczka na SriLankę została w pełni zorganizowana. Doceniamy kontakt ze strony polskich doradców i miejscowych przewodników. Z pewnością nie był... See more

Company details

Written by the company

Podróżuj do najlepszych miejsc na całym świecie z Flamingo Tours. Jesteśmy duńskim biurem podróży, członkiem Rejsegarantifonden, z ekspertami podróżniczymi, którzy mają wieloletnie doświadczenie w każdym z wyspecjalizowanych miejsc. Flamingo Tours organizuje wycieczki safari, wycieczki objazdowe i wakacje na plaży. Nasze kontakty na całym świecie umożliwiają dostosowanie wymarzonej podróży w bardzo konkurencyjnych cenach - skontaktuj się z nami już dziś i uzyskaj wycenę swojej wymarzonej podróży.

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 24 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Kruger National Park i Durban

Nasza wycieczka składała się z dwóch części: 5 dni w Kruger National Park, potem 5 dni w Durbanie. Wycieczka została dopasowana do naszych potrzeb przez Flamingo tours, pracownicy tej firmy wykazali się dużą pomocą i elastycznością w planowaniu naszego pobytu, tak, abyśmy byli jak najbardziej zadowoleni. Oba pobyty były wspaniałe, każdy w innym charakterze: pobyt w rezerwacie będącym częścią Krugera to możliwość obcowania z dziką afrykańską przygodą. Codzienne wyjazdy safari pozwoliły nam zobaczyć wiele zwierząt, włączając Wielką Piątkę (słoń, lew, lampart, nosorożec i bawół). Pobyt w Lamai Lodge był fantastyczny, wszystko było na najwyższym poziomie, począwszy od bardzo smacznych posiłków, obsługi, poprzez zakwaterowanie, basen na terenie lodge, kończąc na małym zbiorniku wodnym, w którym mieszkały hipopotamy i mogliśmy je obserwować w każdej chwili. Ponadto na terenie lodge jest punkt widokowy nad małą rzeką, gdzie przychodziły antylopy i małpki, więc mogliśmy obserwować faunę nie opuszczając naszego rezerwatu.
Pobyt w Durbanie, który również był na najwyższym poziomie, miał inny charakter. Był to powrót do cywilizacji :)The Capital Pearls Hotel w Umhlandze (dzielnica Durbanu) jest położony tuż przy pięknej, strzeżonej plaży. Poziom obsługi w hotelu jest bardzo wysoki, posiłki bardzo smaczne.
Podsumowując, nasz pobyt należał do bardzo udanych, jesteśmy bardzo zadowoleni i dziękujemy Flamingo Tours za zorganizowanie tak wspaniałej wycieczki.

March 15, 2026

Droga Pani Jolanto,
bardzo dziękujemy za tak szczegółową i ciepłą opinię!

Cieszymy się, że mogliśmy zorganizować dla Państwa wymarzoną podróż i mamy nadzieję, że to nie była ostatnia wspólna wyprawa.

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wszytkiego dobrego!

Rated 1 out of 5 stars

Stay away - you are on your own

Vi hadde gledet oss lenge til å reise til Vietnam. Flighten vår var med Qatar airways var satt opp via midtøsten hvor luftrommet er stengt, men mange vi kjenner har fått satt opp alternative flyruter. Flamingotours bare kansellerte turen vår rett før vi skulle dra, helt uten å snakke med oss. Da var det helt umulig for oss å få tak i andre turer. Vi får vel nå ikke engang refundert setebestillinger (3000) siden dette var en frivillig avbestilling slik flyselskapet ser det. Ikke et byrå å stole på. Stay away. Har du bestilt bøyer de av ved første lille bris og hjelper deg ikke. Jeg skal til Vietnam men ikke med Flamingo!

March 25, 2026

Hei Monica, Roar, Inger Lise og Torgeir

Vi beklager at dere opplever at vi ikke har gjort vårt ytterste for å hjelpe dere.
Vi gjorde alt hva vi kunne for å finne alternative fly til dere, men med den store ekstrakostnaden det ville blitt for dere, tenkte vi at det nok ikke var aktuelt.

Slik som verdens situasjonen er nå, gjør at flyselskapene setter prisene ekstremt høyt og vi så oss derfor dessverre nødt til å avlyse reisen deres.
Jeg tror og håper at dere vil få refundert beløpet dere har betalt for setereservasjonen.

Vi tar til oss alle deres tilbakemeldinger og kommentarer.

Ønsker dere alle fire en god dag og en god påske!

Mvh Team FlamingoTours / Tonje

Wietnam i Kambodża

Wietnam i Kambodża. Indywidualny program, który można było współtworzyć z organizatorem, dopasowany do oczekiwań. Swietna organizacja i logistyka na trasie, w kazdej chwili pomoc i/lub porada ze strony opiekunów na miejscu. Świetna lokalizacja, bardzo dobrych hoteli w każdym mieście, umożliwiająca wykorzystanie wolnego czasu bez długich i skomplikowanych przejazdów. Wszystkie wycieczki indywidualne lub w małych gruach 4-6 osób.
Polecam spróbować.

March 26, 2026

Szanowny Panie Januszu,
serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię! Bardzo się cieszymy, że program odpowiadał Pana oczekiwaniom i że organizacja na miejscu stanęła na wysokości zadania.

Mamy nadzieję, że będziemy mogli zaplanować dla Pana kolejną niezapomnianą wyprawę!

Wyprawa trekingowo przyrodnicza

dziękuję za zorganizowanie wyjazdu na Sri lank Jesteśmy zadowoleni z przewodnika i kierowcy ,którzy wykazali się dużym zaangażowaniem ,pomocą i realizacją naszych potrzeb.dzięki nim udało nam się zobaczyć piękno i odmienność tego kraju.Baze hotelową poza jednym miejscem oceniamy pozytywnie .Jesteśmy zadowoleni z wyboru miejsca i hotelu na pobyt stacjonarny .Polecamy państwa biuro do wyjazdów zagranicznych.Pozdrawiam

January 4, 2026

Dzień dobry Pani Aldono,

Serdecznie dziękujemy za tak miłe słowa i podzielenie się swoją opinią! Bardzo cieszy nas, że wyprawa na Sri Lankę spełniła Pani oczekiwania i że mogli Państwo zobaczyć piękno i różnorodność tego niesamowitego kraju.

Dziękujemy za rekomendację naszego biura i mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mogli pomóc w planowaniu kolejnej wyjątkowej podróży!

Rated 4 out of 5 stars

Doskonali przewodnicy na miejscu i…

Doskonali przewodnicy na miejscu i wszystko dopięte na ostatni guzik, dbali o nasze bezpieczeństwo, komfort, czyste auta.
Niestety mimo, że korekta w zmianie podróży do standardowego planu była zatwierdzona i tak została spisana umowa nie zostało to przekazane przewodnikom. Straciliśmy kilka godzin po przylocie na rozwiązywanie problemu. Zostaliśmy zawiezieni do hotelu (z pierwotnego planu w innym miejscu) gdzie nie było dla nas rezerwacji. Ostatecznie spaliśmy w innym miejscu niż planowaliśmy i kolejny dzień niestety spędziliśmy na logistyce.

December 25, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Dziękujemy za podzielenie się opinią oraz za pozytywne słowa dotyczące pracy naszych lokalnych przewodników i organizacji na miejscu.

Bardzo nam przykro z powodu zaistniałego nieporozumienia logistycznego po przylocie. Wraz z naszym lokalnym partnerem pracujemy nad tym, żeby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła.

Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Panie Michale

Panie Michale, dziękowałem za zaangażowanie i bieżące informacje podczas procesu realizacji wyjazdu na safari z Państwa firmą, teraz czas na podzielenie się wrażeniami z wyjazdu, po przylocie w Kilimandżaro czekał na nas kierowca/przewodnik Omari, bardzo sympatyczny człowiek zawsze uśmiechnięty ze sporą wiedzą o zwierzętach i zabrał nas do Karatu, obiekt w którym odpoczywaliśmy trzykrotnie - uroczy i bardzo klimatyczny, namioty w Serengetii, z wszystkimi wygodami - dla osób pragnących usłyszeć z bliska głosy sawanny ryk lwa i chichot hien, są emocje, nie zapomnę ich nigdy...Omari stanął na najwyższym podium - za jednym wyjazdem zobaczyliśmy wielką piątkę Afryki i to nie tylko jednokrotnie, a to nie jest łatwe i oczywiste...Hotel Queen w Zanzibarze tak jak Pan mówił dokładnie spełnił nasze oczekiwania, spokojny, cichy, piękny ogród, doskonałe jedzenie, co prawda nie miałem okazji spróbować polecanego tuńczyka choć ryb nie brakowało ale barakuda jest tam również wspaniale serwowana, którą ja tym razem Panu polecę...tak że doskonale odpoczęliśmy po safari, znalazłem Państwa przez przypadek i całe szczęście...wspaniały wyjazd, wspaniała przygoda, wszystko zgodnie z tym co mi Pan opisał i może jeszcze lepsze - emocji spania na sawannie nie da się opisać...myślę że pomyślimy wspólnie o kolejnej wakacyjnej wyprawie. Pozdrawiam Jerzy

November 29, 2025

Szanowny Panie Jerzy,
serdecznie dziękuję za tak miłe słowa. Cieszę się przede wszystkim, że wyjazd spełnił Państwa oczekiwania!
Mamy jeszcze kilka kierunków, które mogłyby przypaść Państwu do gustu, dlatego zapraszamy gorąco na kolejną wyprawę.
Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego!

Rated 5 out of 5 stars

Super organizacja i wysoki standard

Najlepszy zorganizowany wyjazd w jakim uczestniczyłem. Wszystko zgodne z programem, opisem i zdjęciami, a w kilku aspektach nawet lepsze. Lokalny podwykonawca w Namibii - rewelacja. Czułem się trochę jak w Szwajcarii - jeśli coś się miało wydarzyć o godz. X.00 to się wtedy wydarzało. Program super intensywny - "0" straty czasu i typowego dla innych biur "czasu wolnego" aby klient kupił extrasy. Program optymalny, a przewodnik wspaniały. 12/10 za więcej zwierząt niż oczekiwałem i mniej ludzi niż się spodziewałem.

November 9, 2025

Panie Piotrze,
Dziękujemy serdecznie za opinię i zaufanie którym nas Pan obdarzył! Bardzo się cieszymy, że podróż była udana i mamy nadzieję, że w przyszłości znów będziemy mogli zaplanować dla Pana wyjątkowy wyjazd.

Rewelacja

Bardzo dobry kontakt z biurem. Jeśli ktoś nie chce organizować podróży na własną rękę, a chciałby połączyć odpoczynek ze zwiedzaniem, to Flamingo Tours jest idealnym rozwiązaniem. Wycieczka na Bali rewelacyjna. Polecam !

October 26, 2025

Dzień dobry,
ogromnie dziękujemy za tak miłą opinię.
Życzymy wszystkiego dobrego i do usłyszenia przy planowaniu następnej przygody!

Podróż poślubna z FlamingoTours

FlamingoTours jest profesjonalnym usługodawcą.
Nasza wycieczka na SriLankę została w pełni zorganizowana. Doceniamy kontakt ze strony polskich doradców i miejscowych przewodników. Z pewnością nie była to nasza ostatnia podróż z biurem. Odbywaliśmy podróż poślubną, nie mieliśmy wcześniej za wiele czasu na planowanie, a FlamingoTours zapewniło fantastyczny wyjazd. Dziękujemy!

September 15, 2025

Dzień dobry,
jeszcze raz serdeczne gratulacje z okazji ślubu i wielkie podziękowania za zaufanie oraz tak pochlebną recenzję!
Z przyjemnością będziemy czekać na kolejną wspólną podróż!
Z najlepszymi życzeniami,

Udana podróż

Kontakt z polską obsługą bez zastrzeżeń, na miejscu świetni przewodnicy spod ramienia Flamingo, warunki noclegów oraz udogodnienia również na najwyższym poziomie ☺️ Był to nasz pierwszy raz z tym biurem podróży, ale na pewno nie ostatni. Podróż budżetowo oraz terminowo idealnie dopasowana ☺️

August 16, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Pani Izabelo, dziękujemy za opinię - cieszymy się że wrócili Państwo z podróży poślubnej zadowoleni. a standard usług oceniają Państwo wysoko. Pozdrawiamy serdecznie!

Pierwszy raz podróżowałam z biurem… Sri Lanka

Pierwszy raz podróżowałam z biurem Flamingo Tour i miałam pewne obawy - jak się okazało niepotrzebnie. Wszystko zorganizowane na najwyższym poziomie, pracownicy biura bardzo kompetentni i pomocni. Dobór trasy wycieczki po Sri Lance idealny, hotele w czasie wycieczki na bardzo wysokim poziomie. Na miejscu opiekę przejęło nad nami lokalne biuro Mahaweli Tours - bardzo dobrze zaopiekowali się nami, a nasz osobisty kierowca - przewodnik Theekshana po prostu perfekcyjny. Spełniał nasze wszystkie zachcianki, miał olbrzymią wiedzę, zabrał nas do wielu miejsc nie przewidzianych w programie. Przy tym ciepły i przyjacielski. Wyjazd uważam za bardzo udany i biuro będę polecać dalej

August 4, 2025

Szanowna Pani Aleksandro,
Serdecznie dziękujemy za tak piękną opinię. Bardzo się cieszymy, że podróż na Sri Lankę spełniła Pani oczekiwania. To dla nas ogromna radość, że możemy tworzyć wspomnienia, do których chce się wracać.

Pozdrawiamy serdecznie!

Wycieczki

Wycieczki, które wzięliśmy z flamingo torus były warte zwiedzenia. Świetne osoby, prowadzące wycieczki, wspaniały kontakt, szeroki wybór oferty, dużo pozytywnych przeżyć i świetne doświadczenie. Polecamy prosto z serca!

August 26, 2025

Szanowna Pani Martyno,
Bardzo dziękujemy za tak ciepłe słowa. Ogromnie się cieszymy, że podróż była udana i że mogliśmy pomóc w zaplanowaniu niezapomnianych wakacji. Pozdrawiamy serdecznie!

Rated 5 out of 5 stars

Pierwszy raz lecieliśmy z tym biurem

Pierwszy raz lecieliśmy z tym biurem. Wycieczka po wyspach latem: Koh Samui, Koh Tao i Koh Phangan
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona organizacją i kontaktem z Panem Michałem. Przed wyjazdem odpowiadał na wszystkie moje pytania. Sam pobyt był bardzo dobrze zorganizowany. Kierowcy na miejscu zawsze na czas , lokalna pilotka Catherine również bardzo pomocna.
Serdecznie dziękujemy Flamingo Tours za świetnie zaplanowany urlop.

July 25, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Szanowna Pani Katarzyno, serdecznie dziękujemy za tak miłą recenzję!
Cieszymy się, że wyjazd spełnił oczekiwania i że organizacja przebiegła bez zarzutu. To dla nas ogromna satysfakcja.

Zapraszamy serdecznie na kolejne podróże z Flamingo Tours – będzie nam bardzo miło ponownie przygotować dla Państwa kolejny wyjątkowy urlop.

Rated 5 out of 5 stars

To nasze pierwsze wakacje z Flamingo…

To nasze pierwsze wakacje z Flamingo Tours i na pewno nie ostatnie. Fantastycznie zorganizowana wycieczka po Safari z najlepszym kierowcą przewodnikiem. Mogliśmy posłuchać od niego wiele ciekawych informacji o zwyczajach Masajów. Zwiedzieliśmy najpiękniejsze parki narodowe Tanzanii każdy ze szczególną fauną i florą. Niesamowita przygoda którą polecamy każdemu. Były noce spędzone w namiotach w środku Serengeti oraz lot balonem o świcie podziwiając stada afrykańskich zwierząt o wschodzie słońca. Dla zrównoważenia po emocjach związanych z Safari przenieśliśmy się na Zanzibar. Już sam lot z lokalnego lotniska awionetką zrobił na nas fantastyczne wrażenie. Bardzo polecamy hotel Queen na Zanzibarze. Kuchnia, lokalizacja i czystość na 6. Na koniec serdecznie dziękujemy za bardzo szybkie przebookowanie naszych biletów powrotnych abyśmy nie musieli spędzać nocy na lotnisku w Istambule. Będziemy do Was wracać bo wyjazd był absolutnie wyjątkowy i na długo pozostanie w naszych wspomnieniach. Dziękujemy za wszystko.

August 7, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Bardzo cieszymy się że wyjazd okazał się dla Państwa niesamowitą przygodą, która zostanie na długo w Państwa pamięci i że cały wyjazd spełnił wszystkie oczekiwania. Miło Nam słyszeć że chcieliby Państwo do Nas wrócić, z przyjemnością zapraszamy na kolejne wyprawy z Nami! Pozdrawiamy

Rated 5 out of 5 stars

Chiałabym bardzo podziękować za…

Chiałabym bardzo podziękować za wspaniały wyjazd na Sri Lankę oraz za pana Pradeepa - super przewodnika, super kierowcę z dużą wiedzą, uprzejmym, zawsze pomocnym. Jego profesjonalizm przyczynił się do tego , że moja wyprawa była rewelacyjna. Wszystko było dla mnie i pode mnie robione z tak ogromną chęcią, ochotą i serdecznością, że na wycieczce dobro wyzwalało dobro. Chociaż mój translator miewał humory panowie z Mahaweli użyczyli mi internetu i dalej działał.
Jestem pod ogromnym wrażeniem jak wspaniale można pokazać Sri Lankę aby zachwyciła i w moich oczach stała się magiczna. Uśmiechy lankijczyków będą moim niezapomnianym wspomnieniem.
Zachwyciła mnie flaga Sri Lanki. W głąb serca zapadł mi przejściowy dom dla słoni.

Mam nadzieję, że skorzystam i wybiorę się na wyprawę z Państwa oferty.

March 10, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Pani Renato, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, bardzo Nam miło że wycieczka na Sri Lankę była dla Pani tak niesamowitym przeżyciem. Cieszymy się że Nasi lokalni partnerzy i przewodnicy są doceniani przez Naszych klientów i że odczuła Pani ich wsparcie w czasie wypoczynku. Mamy nadzieję że będziemy mogli zaproponować Pani jeszcze nie jedną magiczną wyprawę z Naszym biurem. Pozdrawiamy serdecznie

Fantastisk tur til Vietnam

Flamingotours har sendt min mand og jeg til Vietnam. Vi har haft en hel fantastisk tur, alt gik som det skulle. Alle chauffører og guider kom til tiden og var alle engagerede. Alle der var omkring os ønskede vi havde en skøn ferie. Vi vil helt sikkert benytte os af flamingotours igen og ikke mindst anbefale dem til andre

May 10, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Tak for den fine recensionen og dejligt at I fik den drømmerejse i havde set frem til. Vi glæder os til at høre fra jer igen til en anden spændende rejse i fremtiden. /Anita og Team Flamingo Tours

RPA SAFARI

Pierwszy raz lecieliśmy z tym biurem. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona organizacją i kontaktem z Panem Michałem. Przed wyjazdem odpowiadał na każde moje pytanie bardzo szczegółowo. Sam pobyt był doskonały! Dużo zwiedzania, dużo czasu na odpoczynek w naturze. Miejsce gdzie nocowaliśmy, było położone w samym środku Safari i było tak niesamowicie czyste, przez całe 7 dni nie znalazłam żadnego robaczka/pająka. Jedzenie było nieziemskie, każdego dnia co innego, wszystko bardzo świeże. Byłam ze swoim 11 letnim synem - który tak samo jak ja jest zachwycony podróżą. Już wybieramy w biurze miejsce na kolejne wyprawy :)

April 20, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Serdecznie dziękujemy za te miłe słowa. Bardzo się cieszymy, że wyjazd się podobał i zapraszamy na kolejne wyjazdy z Flamingo Tours!

Rated 5 out of 5 stars

Nasza rodzinna wycieczka na Sri Lankę z…

Nasza rodzinna wycieczka na Sri Lankę z biurem podróży Flamingo Tours to był absolutny strzał w dziesiątkę! Cała organizacja wyjazdu przebiegła bardzo sprawnie – od pierwszego kontaktu z biurem. Mieliśmy pewne obawy , poniewaz biuro jest w naszym kraju stosunkowo krotko ale zaryzykowalismy i nie zalujemy a polecamy. Oferta wakacji urzekła nas indywidualnym podejściem do naszych potrzeb jako rodziny z dziećmi.

Na miejscu opiekę przejęła lokalna firma Mahaweli Tours – i również tutaj byliśmy pod ogromnym wrażeniem. Nasz przewodnik był nie tylko świetnie przygotowany merytorycznie, ale też niesamowicie ciepły, cierpliwy i wyrozumiały wobec dzieci.

Program wycieczki był bardzo dobrze zbalansowany – udało nam się zobaczyć najważniejsze atrakcje Sri Lanki a jednocześnie mieliśmy czas na odpoczynek na przepięknych plażach.

Serdecznie dziękujemy Flamingo Tours za świetnie zaplanowany wyjazd i Mahaweli Tours za fantastyczną opiekę na miejscu. To była podróż życia, którą będziemy wspominać latami.

March 16, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Bardzo serdecznie dziękujemy za tak ciepłe słowa! To dla nas ogromnie ważne, że mogliśmy przyczynić się do stworzenia pięknych wspomnień z podróży. Takie opinie dodają nam skrzydeł i motywują do dalszej pracy - dziękujemy za zaufanie!

Rajska Sri Lanka z Flamingo

Spelnienie oczekiwan w 100%.Super organizacja,indiwidualne podejscie,wysoki stantard wycueczki objazdowej i hoteli.

March 5, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że spełniliśmy Państwa oczekiwania! Serdecznie zapraszamy na kolejne wyprawy z Flamingo Tours!

Rated 5 out of 5 stars

Tanzania i safari to wycieczka doskonale zorganizowana

Tanzania i safari to wycieczka zdecydowanie dla ludzi, którzy chcą mieć trochę poczucia wolności a nie podążania za parasolką przewodnika na każdym kroku. Doskonale zorganizowane safari z najlepszym w Tanzanii przewodnikiem pozwoliło zobaczyć niemal cała wielką piątkę. Zanzibar w hotelu Queen of Zanzibar ( zarządzanym prze polski management to był powód do dumy!) z najlepszą kuchnią jakiej miałem okazje kosztować i kameralny klimat ( hotel jest przewidziany na kilkadziesiąt gości zaledwie). Ważne też było zachowanie biura w sytuacji awaryjnej: na 3 dni przed podróżą ogłoszono strajk na lotnisku w Niemczech z którego mieliśmy odlatywać i następnego dnia rano biuro w Danii zorganizowało zastępczą trasę.

March 21, 2025

Reply from Flamingotours.pl

Bardzo dziękujemy za tak pozytywną opinię! Cieszymy się, że organizacja wyjazdu spełniła wszystkie oczekiwania. Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy na kolejne wycieczki!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look