Foderboden Reviews 19

2.6

Company details

1. Pet Store

Written by the company

Foderboden öppnade 2007 och har sedan dess vuxit till 900 kvadratmeter med allt du kan tänkas behöva till hund, katt, kanin, marsvin, hamster, häst, höns osv. Vi har även foder till vilda djur. Även om butiken vuxit i storlek har vi hela tiden lagt mycket fokus på ett personligt bemötande. Du och ditt/dina djur ska alltid stå i centrum så bemötande, service, sortiment och kunskap om djuren och deras behov är hela personalens ledstjärnor i det dagliga arbetet. Alla i personalen brinner för djurens bästa.

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Gjorde en beställning 19 mars

Gjorde en beställning 19 mars. Då de säger att den levereras mellan 2-4 dagar så litar man på det. Men inte. Har fortfarande inte fått något paket. O när jag skriver till kundtjänst så uteblir svar. Dåligt.

March 26, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Undermålig leverans, trasiga varor och usel kundservice

Gjorde en större beställning hos Foderboden. Paketen levererades till fel adress, vilket gjorde att leveranstiden blev mycket längre än utlovat. När jag till slut fick paketen var två av fodersäckarna trasiga i kartongen.

Kontaktade kundservice den 27/5 för att returnera de skadade säckarna, men möttes av ett nonchalant bemötande. De ville inte hantera någon retur utan erbjöd istället 25 % avdrag på priset – vilket jag inte anser är en rimlig lösning. Återbetalningen tog dessutom nästan två månader att genomföra, trots upprepade mejl utan svar.

Tyvärr har detta gett mig väldigt dåligt förtroende för Foderboden. Bristfällig kundservice, dålig hantering av trasiga varor och alldeles för långsam återkoppling.

May 27, 2025

Superbra bemötande

Superbra bemötande! Köpte 6st kartonger mat. Innan ordern skickades tog dom kontakt med mig och undrade om det gick att ersätta någon produkt med en annan jag hade beställt. Självklart fungerade det och ordern skickades samma dag!

March 18, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Lite av en skitbutik faktiskt

Lite av en skitbutik faktiskt. Personal som börjar gråta när de blir kritiserade. Chef från lekstugan, troligen direktimport från något billigt ställe.
Ni behöver bara läsa på denna sida och se vad folk råkat ut för. Företaget slår ifrån sig med näbbar och klor, precis tvärtom mot vad som är marknadsmässigt smart. När personal inte kan ta kritik utan att skylla på tredje part är det ALLTID en skitfirma bakom.
Köp era varor från andra leverantörer och sko inte amatörer och skojare!!

December 2, 2024
Rated 2 out of 5 stars

1 till 3 veckors leveranstid

På deras hemsida så står det att leverans sker med Schenker inom 1 till 3 dagar. Det tar 1 till 3 veckor. Detta har nu ställt till det med bokade resa som jag planerat utefter denna leverans.

June 18, 2024

Utmärkt :)

Snabbt, bra uppdateringar, fick rätt produkter, och väldigt välförpackat - jag är jättenöjd och det är "mina" småfåglar och min chef också; skalade solrosfrön är både lättare att äta, och skräpar mindre :)

October 30, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Köp inte från Foderboden om du gillar miljön

Köp inte från Foderboden om du gillar miljön. De plastade in Toalätt strö i plastsäckar och med flit så la de två 55 liters Toalett strö i en större säck så att PostNord som de har samarbete med slipper bära upp till dörren. Jag blev djupt besviken då frakten redan var extremt dyr för mig med sjukersättning. Jag handlade förut hos Firstvet shop men tyvärr så blev Toalätt strö för dyrt så jag tänkte jag provar Foderboden. Och dessutom så höll jag inte på att hitta fröstängerna till kaniner och när jag hittade förpackningen så var den inplastad inne i plastsäcken så pass hårt att jag knappt kunde få ut den. Och har man som jag dygnet runt värk så var Foderboden det sämsta alternativet som finns. Köpa från dem? Nej jag gillar miljön och vill inte få ondare i kroppen som jag redan har för ont så det räcker och blir över. Och de som har gett högt betyg är de som har köpt i butiken eller beställt saker som inte väger mycket. Svar Foderboden; plast är inte miljövänligt och det borde ni veta. Firstvet använder kartonger och som frakt Best of Budbee billigare och bättre.

August 31, 2023

Hej Anette!
Jag klistrar in mitt tidigare svar på google även här och hoppas att du kommer se det :)
Det är tråkigt att du inte är nöjd med ditt köp hos oss.

Du har helt rätt att vi som regel paketerar två säckar tillsammans istället för att skicka säckarna separat, det är inte för att Postnord ska lämna dem vid tomtgränsen. Vi gör det för att spara på antalet kollin som ska skickas och sparar därmed på frakt, emballage och miljö.

I Maj i år infördes nya regler från Postnord som gör att paket över 20kg inte levereras längre än till tomtgräns/port.
För att fortfarande kunna bistå kunder så har vi lagt till ett nytt fraktalternativ i kassan där vi medvetet delar upp ordern i mindre men fler kollin så att ordern fortfarande ska levereras ända hem till dörren, det blir såklart lite dyrare då vi måste skicka fler paket och använda mer emballage men vi vill ge kunder möjligheten att välja själva.
Plastsäckarna som vi använder för paketeringen har ett betydligt lägre klimatavtryck än kartonger som finns på marknaden, men jag förstår din direkta oro.

Via Postnord så klimatkompenserar vi alla våra frakter och all vår el kommer från vindkraftverk. Vi gör även en hel del andra saker för att jobba med klimat och hållbarhetsfrågor, läs gärna mer här: https://www.foderboden.se/page/hallbarhet-miljo

Kontakta gärna till vår kundtjänst så hoppas jag att vi kan försöka göra dig nöjd med ditt köp hos oss ändå :)
Med vänlig hälsning,
Henric - Foderboden

Kundtjänst

Ville kolla upp innan jag handlade. Trevlig bemötande och hjälpsam. Beställde 12 st kattsand 10 liter st. efter samtalet. Valde faktura. (Ifall något skulle bli fel)

July 18, 2023

Akta eder för FODERBODEN,

Man bneställer genom Vebben så enligt lag skall man minst ha 14 dag, ånger, om det inte stämmer med vad beskrivningen utger, så har man ju rätt att få åter allt man har laggt ut, Mern genom FODERBODEN så får man inte återsända det som äro fel, Tänk eder för innan ni beställer från Foderboden, Så akta eder, Så nu får man slänga det På sopen,

June 16, 2023

Hej Allan!
Det stämmer med att vi har 14 dagars ångerrätt och att du självklart får returnera det som är fel.
Vi tar dock inte returer på foder eller godis, detta eftersom vi inte kan vara säkra på hur fodret har hanterats eller förvarats.
Sen om det varit något fel på varan så har du såklart tre års reklamationsrätt vid fel på varan eller om vi skulle ha skickat fel varor!
Önskar dig en trevlig dag!
Mvh Henric - Foderboden

Rated 2 out of 5 stars

Akta er för denna sida

Köpte en äggkläckare och något som på bilden var en tvål i en ask.
c 2 veckor går och ingen avi, inget packet, jag tar kontakt med företaget och det visar sig att dom slarvat och paketet finns på uthämningsstället sedan 2 veckor tillbaka.
Jag har nu tydligen beställer en tom ask? var är tvålen?
Jag känner att jag vill returnera cch frågar dem vart retur sedeln är, och dom säger att om jag vill skicka tillbaka grejorna så får jag stå för frakten själv igen.
Så min upplevelse är att dom försökte blåsa mig först på hela köpet, och nu på dubbla fraktkostnader för deras otydliga annons.
Mycket besviken och skulle absolut inte rekommendera denna sida. Mer värt att lägga någon kr extra på en annan sida och få fungerande saker och säkerhet att faktiskt få de saker man beställt.

Jag vill bara understryka att om jag inte fått numret till mitt packet av att kontakta hemsidan, så hade paketet skickats tillbaka 2 dagar senare, vilket hade inneburit att jag 1 inte fått varan, 2 fått stå för tre fraktkostnaden, till både utskick, retur och omutskick. Om dom ens hade skrivit att den returneras.

Dom skickade sedan en tvål och höll med om att det var lite missvisande på både bild och i texten. Och dom har nu ändrat det på hemsidan.

May 2, 2023

Hej Rebecka!

Det är tråkigt att du tror att vi har försökt lura dig.

Vi hade mejlkontakt där jag försökte förklara att vi skulle rätta bild och text på produktsidan så att det tydligare framgick att det endast gällde en tvålask och inte en tvål, i gengäld så skickade vi en tvål gratis till dig i efterhand.

Vi har inte försökt blåsa dig på maskinen, utan som jag skrev och bifogade bild på, så kunde jag se att sms avisering ska ha skickats ut till dig och vi har därför ingen anledning att skicka desto fler aviseringar manuellt, utan det sköter transportören i detta fall Postnord, automatiskt.

Efter att du hörde av dig om att du inte fått en avisering så svarade vi hastigt och gav dig koden och adress för uthämtning.

Vi tjänar inga pengar på att du behöver betala returfrakt och har inget skäl till att vilja att det ska behöva hända.

Jag hoppas att du hör av dig till oss igen på webshop@foderboden.se så att vi kan lösa alla kvarstående frågetecken.

Med vänlig hälsning,
Henric - Foderboden

Rekommenderas

Kunnig kundservice, bra utbud och det fanns det jag sökte. Allt gick som det skulle, från beställning till mottagande.

July 23, 2021

Reply from Foderboden

Tack för din fina recension!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look