Fonus - Strängnäs Reviews

TrustScore 4.5 out of 5

Hospitalsgatan 18, 64530 Strängnäs, SE

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Tack Michael för det vänliga, lättsamma, personliga och professionella bemötandet i en annars svår och ledsam stund. Ingen stress utan vi fick bra med tid att gå igenom allt och bestämma blommor m m... See more

Rated 5 out of 5 stars

Fonus gav all behövlig ,finstämd hjälp där kunden i en känslig situation behöver alla råd för att få en värdig ceremoni och inte minst teknisk hjälp .Kontakter med präst, organist och lokalpress är av... See more

Rated 5 out of 5 stars

Stort tack till personalen på Fonus Strängnäs. Ni stod för kunskap, lugn och trygg vägledning i samband med begravningsplaner för vår mor. I samband med begravningen fanns ni på plats med fantastisk p... See more

Company details

1. Funeral Home

Written by the company

Fonus har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning. Vi är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande med kontor från norr till söder. Det gör att du kan planera begravningen på en ort och att den genomförs på en annan. Tillsammans kan vi på Fonus då skapa trygghet eftersom vi finns med lokalt på båda orterna. Vi erbjuder möten fysiskt på plats, via video eller via telefon. Ibland kan det vara svårt för alla i familjen att närvara när en begravning ska planeras. Då kan vi erbjuda ett kundmöte på vår begravningsbyrå för de som kan, och övriga familjemedlemmar är med via video. Det gör att alla kan inkluderas i valen även om man fysiskt inte kan vara med på plats. Tillsammans skapar vi en bild av vem den avlidna var och med stor kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi begravningen.

Contact info

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

1,699 reviews in the last 12 months

Write a review

Väldigt bra begravning

Väldigt bra begravning. Allt från planeringen och minnesstunden! Och omtänksam personal.

July 1, 2026

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Mia, tack för dina fina ord. Det värmer att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Vänligt och väl avvägt bemötande…

Vänligt och väl avvägt bemötande personligt utan att bli för ”närgången”. Kände mig sedd på ett respektfullt sätt.

April 13, 2026

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Ulla, tack för dina fina ord. Det värmer att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, David på Fonus

Rekommenderas!

Allt var bra, från första kontakten med Fonus till att allt var klart. Vi i familjen är väldigt nöjda.

December 28, 2025

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Suzanne, tack snälla för dina värmande ord. Så fint att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, David på Fonus

Rated 2 out of 5 stars

Läs på om ni ska ha begravning via Fonus!

Jag hade ingen information att så många kände som jag gjorde, men nu efter att ha läst alla recensioner kan jag inget annat än att hålla med. Detta skedde alltså i Fonus Strängnäs. Som 23-åring är det inte jättelätt att planera en begravning, som tur har jag haft stöd av nära anhöriga och redan under planering av begravningen kändes mycket cirkulera kring dyra tilläggskostnader och administrativa avgifter, sälj och pengar. Värden/kundrådgivaren var trevlig, men kände starkt att det inte fanns någon hänsyn till sorgen och stressen och planeringssamtalet kändes mer som att det försöktes säljas på massa grejer som jurister och inventeringar. Begravningen var fin och som tur var prästen verkligen 10/10. Blev en del missförstånd kring det personliga avskedet, då vi informerades alldeles försent gällande plats för detta, något som borde ha bekräftats innan på mejl eller telefon och vi fick ta den stafettpinnen själva. Efteråt har en nära anhörig till mig valt att kontakta jurist via Fonus på rekommendationen av nära vänner som fått hjälp med inventering och bouppteckning. Något vi klargjort sedan innan att det inte behövs, men att vi iallafall ville ha lite klartecken inom vissa områden. Däremot möttes jag av sälj återigen, det blev tal om bouppteckning direkt, när vi sedan innan klargjort att det mesta administrativa kan vi sköta själva. Bemötandet där var att jag inte borde gett ut fullmakt m.m, men också att man inte borde hört av sig över huvudtaget om man inte ville ta emot hjälpen med just detta. Blev riktigt besviken för min anhöriges del, eftersom hen ville ha rådgivning och hjälp + att hen (min anhöriga) inte förstod själv att juristen direkt börjat prata om bouppteckning och involverat sig i den processen förs att jag blev kontaktad och stoppade det hela.

Jag säger inte att det inte finns rum för förbättring, för det gör det.
Men om Fonus som företag ska fortsätta så här och involvera dyra tilläggskostnader, dålig kommunikation och missförstånd och som jag läst utifrån andra recensioner (ganska kasst sätt att hantera människor i stor sorg) så är det ganska oroväckande. När hela situationen för de flesta som anställer Fonus är i stor sorg. Jag har noll problem med att begravningar kostar, det får man såklart förvänta sig. Men ändra riktning hos personalen i hur man hanterar människor som är i stor sorg och inte bara fokus på sälj, borde vara gediget i en sån här branch.

November 3, 2025
Unprompted review

Hej Marina,

Tack för att du hör av dig. Jag är verkligen ledsen att höra om er upplevelse. Vårt mål är alltid att man ska känna sig trygg och väl omhändertagen i en lugn miljö där fokus är på den som inte längre finns med oss, och hur vi kan hjälpa er minnas och hedra er anhörige. Vi kan själva och genom våra samarbetspartners erbjuda hjälp med många olika delar av att ta hand om dödsboet, men det ska självklart vara utifrån behov och önskemål från er sida. Det är också av största vikt för oss att kommunikationen oss emellan fungerar så ni känner er trygga med vad som ska hända och alla involverade vet vad som sagts och gjorts.

Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att talas vid om det som hänt. Vi ser här inte dina kontaktuppgifter så om du skulle vilja maila dem till info@fonus.se vore vi tacksamma.

Vi ser fram emot att höra från dig igen.
Vänliga hälsningar, Joacim på Fonus

Fantastiskt bemötande

Mycket hjälpsamma, kunniga..

September 14, 2025

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Camilla. Tack för ditt fina omdöme. Vi är glada att du är nöjd med vårt bemötande och att du fick den hjälp du behövde. Vänliga hälsningar, Terese på Fonus.

Gott bemötande och bra kommunikation

Gott bemötande och bra kommunikation

April 15, 2025

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Helena Wilkinson, tack snälla för ditt fina omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Hjärtligt bemötande

Hjärtligt bemötande. Så nöjd trots omständigheterna.

March 26, 2025

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Rebecca, tack snälla för dina värmande ord. Så fint att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, Elvira på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Trevligt mottagande på Fonus och i…

Trevligt mottagande på Fonus och i kapellet !

March 16, 2025

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Nettan! Tack för ditt fina omdöme. Vi är glada att du är nöjd med vårt bemötande och att du fick den hjälp du behövde. Vänliga hälsningar, Anna på Fonus

Bäst på alla sätt

Bäst på alla sätt, glad och tacksam för att vi valde Fonus Strängnäs

February 25, 2025

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Robert, och stort tack för ditt omdöme! Så fint att höra att du är nöjd med oss.
Vänliga hälsningar, Maria på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Otroligt fint bemötande från Michael…

Otroligt fint bemötande från Michael från första till sista kontakt.

January 20, 2025

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Anna, stort tack för ditt fina omdöme. Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Trevligt bemötande

October 6, 2024

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Kerstin, stort tack för ditt fina omdöme. Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Anna på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Bättre än jag kunde drömma om

Fonus i Strängnäs med Gabriella gjorde att jag kände mig väl omhändertagen och trygg genom hela processen! Otroligt proffsigt bemötande, med snabb återkoppling och kloka råd på vägen. Hon var både flexibel och in-lyssnande. Jag är så tacksam för att jag valde Fonus i Strängnäs till min fars begravning.

September 30, 2024

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Gisela, tack snälla för ditt omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Elvira på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Fonus har agerat mycket professionellt…

Fonus har agerat mycket professionellt och motsvarat våra förväntningar.

September 13, 2024

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Bo Lennart, tack snälla för ditt fina omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Elin på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och service

Mycket bra bemötande och omhändertagande genom hela processen. God nåbarhet.

August 26, 2024

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Stefan, tack så mycket för ditt fina omdöme! Vad glad jag blir att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Rated 4 out of 5 stars

Allt var ok

Allt var ok Tack

July 22, 2024

Reply from Fonus - Strängnäs

Hej Wiveka, stort tack för ditt omdöme. Det är värdefullt för oss att höra vad du tycker. Vänliga hälsningar, Terese på Fonus

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look