Management accu leeg na 3,5 jaar.
In Oktober 2025 kreeg ik problemen met mijn management accu van de Nissan Leaf 3,5 jaar eerder nieuw aangekocht die was binnen mum van tijd leeg. ANWB ww laten komen met een Jumpstarter weer kunnen rijden opgelost terug naar de erkende Nissan garage gegaan. Afspraak gemaakt voor de volgende week, Na het weekend was de Accu weer leeg, nu de Nissan klanten service gebeld die zorgde voor een takelwagen met een jumpstarter, daarmee kregen de monteur de auto niet aan de praat. Dus auto naar de Garage brengen, vanaf dat moment hebben ze van alles geprobeerd niets hielp schijnbaar. Samen met de Nissan klanten service van alles getest, De TCM module stuk €1200,00 exclusief programmeren van de TCM á €300,00 dat was medio November. Auto opgehaald TCM niet volledig geprogrammeerd weer terug naar de garage, 3 dagen later weer terug naar de garage. Medio Januari 2026 weer terug probleem niet opgelost gevraagd of de TCM wel vervangen moest worden was mijn vraag bij iedere berzoek aan de garage gevraagd is de ACCU niet stuk iedere keer kreeg ik te horen dat die goed was. Afgelopen Dinsdag een nieuwe accu gekocht de oude accu eruit gehaald en de nieuwe accu gemonteerd. Nu gaf de Nissan Leaf een fout melding in de dashboard aan systeemfout. Afspraak had ik al bij de garage dus dat kwam goed uit. systeemfout opgelost na 2 uren ik zag op de Nissan app dat het hangslotje oranje was en geprobeerd om op afstand de deur te sluiten, dat lukte niet. Aangegeven dat dit niet goed is, Ik kreeg te horen dat zij niet de app onderhouden, Ik zei dat heeft met het programmeren te maken, nee zeiden ze die is goed gegaan, Ik kom hier op een probleem op te lossen maar er komen meerder problemen voor terug. Nissan Klanten service gebeld ik heb een paar testjes gedaan en nu maar wachten op de klanten service. Gisteren bleek mijn nieuw gekochte management accu ook leeg te zijn. Op internet vond ik een bericht dat de TCU module misschien de veroorzaker kan zijn omdat de TCM constant een verbinding zoekt met de NISSAN CONNECTION SERVER waardaar de accu in een paar dagen de accu helemaal leeg trekt. Mogelijk kan het zijn de oplader die tussen de management accu en de grote accu de veroorzaker zijn.

Reply from Nissan-dealer Hedin Automotive - Venlo