Ik heb mijn lieve kat Momo via deze hele fijne organisatie geadopteerd. Mijn contactpersoon Joanne was erg behulpzaam en dacht goed met mij mee over welke kat(ten) het beste zouden passen bij mijn thu... See more
Company replied
Vooraf fijn contact gehad met Kim, die ons goed op de hoogte hield van de ontwikkelingen, want we moesten wel nog even geduld hebben tot we ons nieuw gezinslid in de armen konden sluiten. Ons lief roo... See more
Company replied
Met veel enthousiasme en liefde ben ik inmiddels al een paar maanden vrijwilliger bij deze stichting. Ons contact begon ruim een jaar geleden, toen wij onze kat Pol via de stichting adopteerden. D... See more
Company replied
Heel blij met onze Lara. Waarschijnlijk is ze voorheen bevallen van 1 of meerdere nestjes en snel na het laatste nestje gesteriliseerd, en ze is nog maar 3 jaar. buikwandcorrectie? nee hoor grapje! We... See more
Company replied
No recent history of asking for reviews
Replied to 100% of negative reviews
Typically takes over 1 month to reply
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Zorgvuldig en deskundig
Onze ervaring met deze stichting is zeer positief. Na de advertentie te hebben gelezen hebben we gebeld met onze vragen over de hond. Daarna kregen wij vragen en een huisbezoek. Er werd doorgevraagd en niet alleen ons huis, maar ook een rondje in de wijk. Een niet onbelangrijk, maar vaak onbesproken vraag, ging over de financiën en verzekeringen. Fijn dat ze dat bespreken. Nadat we waren goedgekeurd mochten we kennismaken. We kregen informatie mee over hondengedrag, do's en dont's en een uitleg over Leismania. Hoe je dat snel kunt herkennen, mocht de hond dat later toch krijgen. Na de plaatsing waren er meerdere app contacten, zowel met de plaatser als het opvang gezin. Wij zijn erg tevreden over deze manier van samenwerken. De hond is inmiddels helemaal thuis en heeft zijn plekje in ons gezin gevonden.

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Wij hebben via deze stichting een hond geadopteerd. Het contact met de vrijwilligers van de stichting verliep prettig. We hebben alle vragen kunnen stellen en werden goed op de hoogte gehouden van het wel en wee van onze adoptiehond tot het moment dat hij in Nederland aankwam. We zijn goed geïnformeerd over zijn medische achtergrond en hebben onszelf ook goed geïnformeerd over de stichting. Hierdoor hebben we met een gerust hart durven adopteren. Ook nadat onze hond er was, is het contact met de vrijwilligster van de stichting heel prettig verlopen. We kunnen onze vragen stellen en zij informeert regelmatig hoe het gaat. Wij zijn zielsgelukkig met ons beestje en met de begeleiding van de stichting.

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Waar moet ik beginnen.. Lexi mijn huidige hondje, uit Roemenië, waren opzoek naar een kleine nieuw gezinslid. En daar kwam Billie voorbij op de site van Hondenzorg en Welzijn. Billie , klein, lief, ik voelde " een verloren en zoekend zieltje " hondje. Gelijk contact gezocht, werd terug gebeld dat wij Billie kregen. Kon wel huilen, wat een feest! Huisbezoek gehad van Simone, wat een kanjer van een vrouw, alles was leuk en fijn, goede voorlichting gehad. Nog steeds contact met de stichting, nazorg, vragen , fotos en verhalen appen, echt zo fijn. Billie, lieve kleine Billie is geweldig, lexi is zijn grote voorbeeld, wat een lieve hondjes samen, mijn trots !

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Ik ben nu ruim een jaar opvanggezin voor de stichting. Zowel honden als katten. Alles is tot in de puntjes geregeld. Heb ik voer nodig wordt dit geregeld, moet er een dier naar de dierenarts wordt dat geregeld. Moet een dier een operatie ondergaan wordt dat geregeld. Als ik vragen heb omtrent een dier kan ik ze bijna 24/7 bellen. Ik hoop nog lang lieve honden en katten op te vangen!

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Via deze stichting heb ik een poes geadopteerd. Er is veel moeite gedaan om te kijken of de poes en ik echt een goede match zouden zijn. Dat waardeer ik enorm, want nu heb ik een poes waar ik helemaal verliefd op ben en die zich ook duidelijk op haar gemak voelt bij ons.
De communicatie met de vrijwilliger verliep heel prettig en ook op de dag dat ik haar ophaalde ging alles voorspoedig. Je adopteert via deze stichting een dier dat een thuis nodig heeft, terwijl alles tot in de puntjes voor je wordt geregeld, en dat voor een zeer schappelijke prijs. De kosten dekten onder andere de reis, sterilisatie, chip en het paspoort. Daarnaast kreeg ze zelfs spullen mee van haar pleeggezin, inclusief nat- en droogvoer.
Ook na de adoptie is er regelmatig ingecheckt hoe het met de poes ging. Ik zou deze stichting dan ook zeker aanraden: mijn dier was duidelijk goed verzorgd en iedereen met wie ik contact heb gehad was ontzettend vriendelijk.

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Ik adopteerde reeds in 2023 een eerste kat bij de stichting. Een zalig lieve kat. Alles tot in de puntjes georganiseerd. Leuke ophaaldag, toffe nazorg. In 2024 adopteerden we een andere kat via een andere stichting uit Griekenland. Alles verliep hier toch op een heel andere manier en ook de nazorg was hier onbestaande. Helaas moesten we deze zomer afscheid nemen van 1 van onze katten en moest ik meteen weer denken aan de fijne ervaring die ik had met stichting hondenzorg en welzijn. We begonnen de website in het oog te houden en vielen uiteindelijk op Rania. Een super lieve kitten. Toen mijn man nog een kat zag die hem wel interesseerde, maar al geadopteerd was inmiddels, kregen we een heel goed alternatief door nadat we doorgegeven hadden wat we zochten in een kat. Op de ophaaldag bleek Rania verkouden te zijn. We kregen meteen medicatie mee en ook kregen we voor de zekerheid medicatie voor Amber ook mee. Mocht ze het overnemen van Rania. Rania knapte niet meteen op en ik kreeg ook een antibioticakuurtje opgestuurd die het probleem volledig oploste. Toen ze enkele maanden terug mensen zochten voor het telefoonteam besloot ik dan ook om mij op te geven om dit te doen. Alles verloopt enorm gemoedelijk, wij en zij proberen altijd de beste oplossing te zoeken als er toch onverhoopt wat zou zijn met een kat. Van mij een dikke 10 op 10 en hopelijk kan ik zelf ook nog heel wat mensen gelukkig maken.

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Via verhuisdieren.nl een kitten gevonden. Eerst werd er een telefonische screening gedaan om te zien of het een goede match is. Er wordt uitgegaan van het dier niet of de mens het nu zo'n schattig dier vind. Dat is heel belangrijk.
Vervolgens contract ondertekend en paar weken later de kat opgehaald bij een centraal ophaalpunt. Dar kwamen ze allemaal tegelijkertijd aan uit spanje.
Van te voren kreeg je veel informatie van hoe alles ging verlopen. Uiteindelijk duurde dat wel langer dan gepland was. Een whatsapp groepje met updates zou toch handiger zijn geweest. Eentje waar alleen de stichting updates kan zenden en niemand kan reageren.
Ook na thuiskomst heel makkelijk bereikbaar en schattige kitten filmpjes verstuurd :). Het gaat heel goed met onze dame lilly ook mede dankzij het asiel in spanje waar ze is opgevangen en de stichtging goede banden mee heeft.

Reply from Hondenzorgenwelzijn
De stichting heeft veel moeite gedaan voordat ze een nieuwe hond bij ons wilden plaatsen. Ze zijn op bezoek geweest en stelden goede vragen over hoe we met de hond zouden omgaan. Ook mochten we eerst een keer komen kijken bij onze nieuwe hond om te zien of de klik er was en werd veel hulp aangeboden. Wij zijn super blij met onze hond!

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Ik heb echt een fantastische ervaring met Hondenzorg en Welzijn! Zeer betrokken en professionele mensen. Welzijn van het dier staat voorop! Na huisbezoek groen licht. Veel nuttige informatie gekregen en een eerlijke en open communicatie. Ik kan deze stichting van harte aanbevelen!

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Al jaren vangen wij voor deze stichting honden op. Zo dankbaar om te doen!

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Super fijne stichting met mensen die alles voor de diertjes over hebben. Wij hebben nu 2 jaar geleden hier onze stuiterbal geadopteerd. Er word ook echt gekeken of de hond bij je past. De procedure verliep heel netjes en soepel. Als we ergens tegen aanlopen staat er altijd iemand voor je klaar.

Reply from Hondenzorgenwelzijn
De liefste mensen met hart voor de diertjes.
Als ik met eigen ogen zie hoe deze mensen zich dag in dag uit inzetten voor de dieren, dan neem ik daar m’n petje voor af. Dan doen niet veel mensen hun na.
Jullie zijn toppers🩷

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Heb zelf voor deze "stichting" als vrijwilliger gewerkt. Huisbezoeken gedaan en (getraumatiseerde) honden bij mij thuis opgevangen.
Door één van de opvangers is mijn huis best beschadigd geraakt. Dan zijn ze ineens niet thuis om dit te vergoeden. Was mijn eigen risico?
Het gaat bij deze stichting niet om de honden maar om financieel gewin. Zo snel mogelijk en zoveel mogelijk honden herplaatsen. De bestuurders van deze stichting verrijken zich over de rug van de honden. Werken met willekeur en vooroordelen.
Ben je te mondig?
Wordt de herplaatsing afgewezen.
Heb je onverwachte extra kosten?
Zijn ze niet bereikbaar.
Heb je vragen over gedrag of trauma?
Ligt aan de nieuwe baas.
Is de hond toch besmet met iets?
Da's eigen risico qua kosten.
Kunnen ze winst maken?
Dan staan ze vooraan (zie loterij pagina)
Kortom, even verder zoeken naar een betrouwbare stichting.

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Bij aankomst had ons hondje meteen bloederige diarree. Eigenlijk gewoon doodziek. Dit werd uitgelegd als gevolg van de stress van de reis. Op maandag toch medicijnen ontvangen via de stichting, voor giardia. Best bijzonder dat ze al wisten wat er aan de hand was, zonder onderzoek. Woensdag via de dierenarts laten onderzoeken en jawel hoor, zeer positief. Na meerdere dierenarts bezoeken heeft ons hondje na 2 maanden nog nauwelijks fatsoenlijke ontlasting gehad. Laat staan, dat hij werd omschreven als het liefste hondje dat met kinderen kon, andere hondjes, zelfs katten. Vanaf dag één bleek dit verhaal al niet waar. Ook dit werd niet serieus genomen, want hij moest gewoon herstellen van de stress en zijn ziekte. Rust en regelmaat, dat geloofden we nog wel voor eventjes. Zowel de dierenartsen als twee onafhankelijke gedragstherapeuten hebben zelden zo'n angst-agressieve hond meegemaakt. Hij bijt letterlijk naar alles en iedereen in zijn buurt. Het is überhaupt de vraag of we hem hier vanaf krijgen. Herplaatsen? Dat wordt een grote ramp, bovendien worden zo alleen maar nieuwe slachtoffers gemaakt. Want dan wordt weer hetzelfde leuke verhaaltje verteld waar nog minder dan niks van klopt. Behalve enorme kosten, hebben we veel verdriet dat ons hondje zo slecht eraan toe was, en nog steeds is. Het is hun echt alleen maar om de centen te doen en totaal niks met dierenwelzijn. Ik zou heel ver weg blijven bij deze stichting!!!

Reply from Hondenzorgenwelzijn
Om te beginnen kunnen wij deze stichting niet aanbevelen. Wij hadden onze zinnen gezet op een prachtige jonge hond, welke wij per toeval al hebben mogen leren kennen alvorens wij de adoptie hebben aangevraagd. De hond koos namelijk ons en dat was een bijzonder moment.
Een van de onderdelen van de procedure betreft een huisbezoek en daar hebben wij geen enkel probleem mee. Echter dat er dan een onbekwame dame voorbij komt welke amper kan herinneren wat er 3 minuten geleden is verteld en vervolgens een terugkoppeling geeft intern welke totaal het tegenovergestelde is als wat wij verteld hebben, toont aan dat er geen 'expert' in het woord expertise zit bij deze dame. Hierdoor is volledig ten onrechte de adoptie afgewezen en valt een grote droom van ons, maar ook de jonge hond volledig in duigen.
Vervolgens wijzen wij op de gemaakte fouten en wordt er simpel weg gereageerd dat zij daar niet op willen ingaan. Zij durven zelfs zo ver te gaan om te zeggen dat wij helemaal niet geschikt zijn voor een hond. In plaats van "welzijn" alleen voor de honden te gebruiken, zouden zij er goed aan doen om ook met gevoelens van mensen om te gaan.
Kortom, deze stichting is verre van professioneel, zijn ze niet voor reden vatbaar en als je niet afgebrand wilt worden, stel ik voor om hen netjes links te laten liggen en te kiezen voor een stichting waar wel met zorg en welzijn wordt gewerkt en niet alleen maar voor hun eigen belang.