Zeer teleurstellende ervaring
Zeer teleurstellende ervaring, absoluut geen aanrader.
Ik had serieuze interesse in een geliefd voertuig uit Frankrijk en besloot het proces volledig uit handen te geven aan Importauto’s. Zij beloofden alles te regelen, van de onderhandeling tot en met het transport. Tijdens het telefonische contact klonk alles professioneel en betrouwbaar. Helaas bleek dit in de praktijk ver te zoeken.Na het geven van de opdracht begon de twijfel al snel toe te slaan. Kort na de bevestiging vroeg Importauto’s opnieuw naar de contactgegevens van de verkopende partij terwijl ik deze al keurig per e-mail had doorgestuurd. Vreemd, want met de naam en gegevens van het bedrijf zou een simpele Google-zoekopdracht voldoende moeten zijn.Vervolgens bleef het twee dagen stil. Omdat ik zelf druk was, liet ik een kennis namens mij bellen om te vragen waar de vertraging vandaan kwam. De reactie? “We kunnen het bedrijf niet bereiken, we wachten het even af.” Pardon? Dit ging om een populair voertuig dat snel verkocht zou kunnen worden. “Afwachten” betekent in zo’n geval simpelweg, gemiste kans.
Mijn kennis en ik besloten zelf contact op te nemen met het Franse bedrijf, zonder enige moeite kregen we iemand aan de lijn. Vriendelijk en bereikbaar. Hoe kan het dan dat Importauto’s dat niet lukt? De passieve houding was ronduit onprofessioneel.Wat volgde was nog vreemder, ze namen contact op met mijn kennis, ondanks dat hij duidelijk aangaf alleen te bellen namens mij. Vanaf dat moment heb ik niets meer van Importauto’s gehoord. Geen update, geen excuses, geen vervolgactie. Kortom, geen enkele moeite om de klant tevreden te houden of überhaupt te informeren.
Na al dit geklungel heb ik besloten het erbij te laten zitten. Deze ervaring laat voor mij duidelijk zien dat klantenservice en professionaliteit hier totaal ontbreken. Ondanks de vele positieve reviews, kan ik mij daar niets bij voorstellen. Als je een voertuig wilt importeren en zeker wilt zijn van een serieuze, professionele afhandeling, blijf dan ver weg van dit bedrijf. Zeer teleurstellend.
March 31, 2025
Unprompted review