Uitstekende opleiding met een goede combinatie van theorie en praktijk. Instructeurs zijn kundig en hebben allemaal jarenlange ervaring in het vak. Goede tips gehad en prima voorbereid op het examen v... See more
See what reviewers are saying
Met succes de spoed cursus sport massage afgerond! Erg leerzaam en fijne manier van werken. De theorie en praktijk is prima te volgen zonder voorkennis, zolang je maar graag nieuwe dingen wilt leren... See more
September 2018 begonnen met de basis pedicure opleiding. Nu bijna klaar nog de laatste loodjes. Dit schooljaar veel geleerd van Arja en Jeanet. Je wordt goed begeleid bij de praktijklessen. Met all... See more
Onlangs voor de derde keer bij IVS in de leer geweest, Bamboemassage! Een leuke, gezellige kleine klas met collegae van verschillende niveau's (van studenten tot mensen met een eigen praktijk) en... See more
Company details
Written by the company
IVS Opleidingen verzorgt al 43 jaar diverse opleidingen op het gebied van massage, therapie en voetverzorging met 10 vestigingen in Nederland (en één in Antwerpen). Zo leiden we op voor erkende diploma's
Contact info
Spuiweg 105, 3311 GT, Dordrecht, United States
- ++31 78 6144934
- info@ivsopleidingen.nl
- ivsopleidingen.nl
No history of asking for reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Zeker naar IVS Opleidingen!
Zeer leuke opleiding instituut, goede docenten die u alles nauwkeurig uitleggen en hele leerzame lessen!
Zeker een aanrader!
Positief over Opleiding Sportmassage
Opleiding Sportmassage wordt op een gevarieerde en leuke manier aangeboden. Het is wel belangrijk om theorie en praktijk goed bij te houden om te voorkomen, dat je achter gaat lopen. Dat is moeilijk weer in te halen. Hier wordt, zowel door de docent die de theorie geeft als door de docent die de praktijkles geeft, voor gewaarschuwd. Prettige sfeer en volop ruimte voor het stellen en beantwoorden van vragen. Examenvragen van de ESPO zijn niet allemaal even duidelijk. Daar is nog verbetering mogelijk.
Gewoon slecht.
Zeer onduidelijk en onsamenhangend lesgeven. Vrouw van de docent is aanwezig en die heeft geen functie maar loopt iedereen af te blaffen. In de theorie staan onwaarheden die door IVS erkend worden, maar nemen er geen verantwoording voor. Hetzelfde geldt voor de oefenvragen. Daar zitten veel onduidelijke vragen en foute antwoorden bij. IVS is niet verantwoordelijk voor de vragen, dat doet de ESPO. Doe de sportmassage niet bij IVS.

leuke en fijne opleiding
Ik volg de opleiding massage en af en toe wat workshops,
Prijs / kwaliteit vindt ik erg netjes
Duidelijke manier van les geven,
Duidelijke uitleg bij vragen,
prettige sfeer,
Workshop Indian Head massage
Super leuke workshop!! Een fijne massage om te geven en om te krijgen. Leuke enthousiaste docent, zeker een aanrader!
Geen cursus...workshop past beter.
Helaas werd de cursus acupressuur meer gezien als even snuffelen aan... meer een workshop dus. Uiteindelijk bij dag 3 meer geleerd dan eigenlijk de bedoeling was. Je moet wel de latijnse benamingen van het skelet kennen, anders is het erg lastig te volgen.
Ik heb dit als heel leerzaam ervaren
Ik heb dit als heel leerzaam ervaren, het werd ook allemaal zeer duidelijk uitgelegd, en er was ook genoeg tijd voor persoonlijke aandacht.
Ik zou dan ook iedereen die het vraagt jullie aanbevelingen.
Als er een vervolg komt op DRY neeldling ben ik zeker van de partij.
Helemaal top
Helemaal top. Naast uitleg van praktische tips en ervaring veel praktijkervaring dry needling. Top opleiding en docent. Voor vervolg kom ik denk ik zeker terug
Er word aangegeven dat er geen …
Er word aangegeven dat er geen vooropleiding nodig is. Dit is niet waar, zelfs mensen met vooropleiding hadden moeite met de lessen. Heb de cursus moeten annuleren (zonder teruggave van kosten) omdat het niet haalbaar was. Denk goed na voordat je deze opleiding start

Reply from IVS Opleidingen
Spoedopleiding Sportmassage: een aanrader!
Ik heb de spoedopleiding Sportmassage als zeer positief ervaren! Nicolette is een hele prettige, betrokken docente die ook na 'schooltijd' voor haar studenten klaarstaat! Ook ben ik zeer tevreden over IVS, goed te bereiken en snelle, duidelijke antwoorden op mails. Al met al een aanrader!
Mijn ervaring
Ik geef 5 sterren omdat ik de lessen als positief heb ervaren en ik goed ben begeleid naar mijn examen toe!
Lessen van de docenten theorie en …
Lessen van de docenten theorie en praktijk zijn top.
Gemotiveerde en aardige mensen, die voldoende tijd gebruiken
om jou iets duidelijk te maken/ leren.
De belofte dat iedereen na de 3e les het massage virus zal hebben.
(is voor mij jammer genoeg niet gelukt)
Digitaal toetsen bij ESPO zijn waardeloos (daarom 2 sterren eraf)
Ga je een toets maken staat er constant iemand in je nek te gluren.
Dit werkt voor mij persoonlijk niet prettig (voor wie wel)
Prijs van toetsgeld kan daardoor snel oplopen (60 euro per X)
Als je het niet binnen die 3 maanden haalt heb je gewoon pech.
Het komt op mij over dat het alleen maar om de centjes draait (JAMMER)

Spoedopleiding Sportmassage gedaan
Spoedopleiding Sportmassage gedaan. Na zoveel jaren niet gestudeerd te hebben was het in het begin wel pittig! Er gaat meer tijd in zitten dan je denkt. Gelukkig heel goed begeleid door de docent Nicolette Korthuis. Ook Ad en Timmy maakten altijd tijd vrij om eventuele vragen te beantwoorden. Zeer degelijke Theorie lessen! Deze opleiding is naar mijn idee de beste basis die je kunt krijgen. Nu heel veel zin om me verder te bekwamen in het vak.
Bedankt team IVS!
Sportmassage
De spoedcursus sportmassage is goed bevallen. De lessen van Nicolette waren erg goed en fijn om te volgen. Zowel de theorie als de praktijk. Ik heb er van genoten.
Prima opleiding
Het enige mindere aan de opleiding vond ik dat er een te rooskleurig beeld geschetst is t.a.v. het aantal studieuren.
Een hele leuke
Een hele leuke, interessante en uitdagende opleiding die door enthousiaste en deskundige docenten wordt geleid.
Ik heb het erg naar m'n zin gehad en ben erg blij dat ik bij Ivs de opleiding heb gevolgd. Ik kom zeker terug voor de medical-taping cursus.
Het enige minpunt, er word niet van te voren gecommuniceerd over de examen-kosten, naast de opleidingskosten. Deze zijn niet aan de goedkope kant!
De opleiding Sportmassage
De opleiding Sportmassage heb ik gevolgd in Dordrecht. De afwisseling tussen theorie en praktijk is prettig. Wel is het een pittig tempo. Aanrader is ook om vanaf het begin af aan te oefenen met de praktijk. Vooral oefenen volgens het protocol is belangrijk. Lastige is, is dat qua grepen het vaak maar één of twee keer wordt uitgelegd, daarna door wordt gegaan naar het volgende onderdeel. Maar verder goed, leerzaam en leuk.
hele fijne opleiding
hele fijne opleiding! Goede docenten die duidelijk en fijn lesgeven, veel aandacht. Goede hulp als je vastloopt. Vrij kleine opleiding waardoor je niet het gevoel hebt dat je een 'nummertje' bent.
Leuke bevlogen les gegeven door …
Leuke bevlogen les gegeven door Nicolette in Tilburg. Veel geleerd en goed uitgelegd. Zelf de verkorte/ snelle opleiding gevolgd in leuke groep!
Cursus sportmassage
We zijn te snel door de stof moeten gaan, dus van mij had het wel een paar maandjes langer mogen duren. De spullen voor de praktijk zagen er ontzettend goed uit. verder ben ik tevreden over de cursus en raad ik het iedereen aan.
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.