IVS Opleidingen Reviews 227

TrustScore 5 out of 5

4.9

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Uitstekende opleiding met een goede combinatie van theorie en praktijk. Instructeurs zijn kundig en hebben allemaal jarenlange ervaring in het vak. Goede tips gehad en prima voorbereid op het examen v... See more

Rated 5 out of 5 stars

Met succes de spoed cursus sport massage afgerond! Erg leerzaam en fijne manier van werken. De theorie en praktijk is prima te volgen zonder voorkennis, zolang je maar graag nieuwe dingen wilt leren... See more

Rated 5 out of 5 stars

September 2018 begonnen met de basis pedicure opleiding. Nu bijna klaar nog de laatste loodjes. Dit schooljaar veel geleerd van Arja en Jeanet. Je wordt goed begeleid bij de praktijklessen. Met all... See more

Rated 5 out of 5 stars

Onlangs voor de derde keer bij IVS in de leer geweest, Bamboemassage! Een leuke, gezellige kleine klas met collegae van verschillende niveau's (van studenten tot mensen met een eigen praktijk) en... See more

Company details

1. Educational Institution

Written by the company

IVS Opleidingen verzorgt al 43 jaar diverse opleidingen op het gebied van massage, therapie en voetverzorging met 10 vestigingen in Nederland (en één in Antwerpen). Zo leiden we op voor erkende diploma's

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Positief over Opleiding Sportmassage

Opleiding Sportmassage wordt op een gevarieerde en leuke manier aangeboden. Het is wel belangrijk om theorie en praktijk goed bij te houden om te voorkomen, dat je achter gaat lopen. Dat is moeilijk weer in te halen. Hier wordt, zowel door de docent die de theorie geeft als door de docent die de praktijkles geeft, voor gewaarschuwd. Prettige sfeer en volop ruimte voor het stellen en beantwoorden van vragen. Examenvragen van de ESPO zijn niet allemaal even duidelijk. Daar is nog verbetering mogelijk.

May 16, 2018
Rated 2 out of 5 stars

Gewoon slecht.

Zeer onduidelijk en onsamenhangend lesgeven. Vrouw van de docent is aanwezig en die heeft geen functie maar loopt iedereen af te blaffen. In de theorie staan onwaarheden die door IVS erkend worden, maar nemen er geen verantwoording voor. Hetzelfde geldt voor de oefenvragen. Daar zitten veel onduidelijke vragen en foute antwoorden bij. IVS is niet verantwoordelijk voor de vragen, dat doet de ESPO. Doe de sportmassage niet bij IVS.

May 14, 2018

Heer Schluter,

Wij vinden het heel vervelend dat u de lessen in Apeldoorn zo negatief heeft ervaren. Ondanks dat wij reeds met u gesproken hebben, willen wij toch graag even kort reageren.
Tijdens de eerste maanden van de opleiding heeft u ons telefonisch laten weten niet gecharmeerd te zijn van de aanwezigheid van de vrouw (tevens sportmasseur) van de betreffende docent, deze ter ondersteuning van de lessen.
Dit bleek niet de mening van de hele groep te zijn, maar ondanks dat heeft mevrouw zelf besloten niet meer aanwezig te zijn.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er een foutje staat in een studieboek, echter de onwaarheden die u noemt zijn bij ons niet bekend. Laat staan dat wij als gerenommeerd en landelijk erkend opleidingsinstituut geen verantwoording zouden durven nemen.
Eventuele foutjes worden door ons direct gecorrigeerd en gecommuniceerd aan alle docenten, zodat iedereen de juiste theorie gedoceerd krijgt.

Wat betreft de oefenvragen, daar zijn wij inderdaad niet verantwoordelijk voor. Wel hebben wij een nauwe samenwerking met de exameninstantie(s) en geven wij eventuele (binnengekomen) op- en/of aanmerkingen altijd direct door.

leuke en fijne opleiding

Ik volg de opleiding massage en af en toe wat workshops,
Prijs / kwaliteit vindt ik erg netjes
Duidelijke manier van les geven,
Duidelijke uitleg bij vragen,
prettige sfeer,

March 21, 2018
Rated 3 out of 5 stars

Geen cursus...workshop past beter.

Helaas werd de cursus acupressuur meer gezien als even snuffelen aan... meer een workshop dus. Uiteindelijk bij dag 3 meer geleerd dan eigenlijk de bedoeling was. Je moet wel de latijnse benamingen van het skelet kennen, anders is het erg lastig te volgen.

March 19, 2018
Rated 5 out of 5 stars

Ik heb dit als heel leerzaam ervaren

Ik heb dit als heel leerzaam ervaren, het werd ook allemaal zeer duidelijk uitgelegd, en er was ook genoeg tijd voor persoonlijke aandacht.

Ik zou dan ook iedereen die het vraagt jullie aanbevelingen.
Als er een vervolg komt op DRY neeldling ben ik zeker van de partij.

February 8, 2018

Helemaal top

Helemaal top. Naast uitleg van praktische tips en ervaring veel praktijkervaring dry needling. Top opleiding en docent. Voor vervolg kom ik denk ik zeker terug

February 8, 2018
Rated 1 out of 5 stars

Er word aangegeven dat er geen …

Er word aangegeven dat er geen vooropleiding nodig is. Dit is niet waar, zelfs mensen met vooropleiding hadden moeite met de lessen. Heb de cursus moeten annuleren (zonder teruggave van kosten) omdat het niet haalbaar was. Denk goed na voordat je deze opleiding start

November 19, 2017

Beste Nittaya,

Wat vervelend dat je besloten hebt de spoedopleiding sportmassage te annuleren, omdat het voor jou niet haalbaar was. Jammer dat wij hier tijdens de opleiding niet van op de hoogte waren. Wij hadden graag met jou in gesprek gegaan om te kijken waar we jou hadden kunnen helpen door middel van oefenlessen, huiswerkbegeleiding en extra steunlessen.

De keuze voor een spoedopleiding is natuurlijk een weloverwogen keuze en we geven op onze website ook aan dat het leertempo hierbij hoger ligt, waardoor deze opleiding niet voor iedereen geschikt is. Desondanks beginnen we nog steeds met de basis anatomie en fysiologie en is een vooropleiding niet vereist. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de opleiding bieden wij vooraf dan ook inlooplessen aan en een vrijblijvend adviesgesprek.

Nogmaals jammer dat je het zo hebt ervaren, wij waren graag een gesprek aangegaan over de mogelijkheden in plaats van het annuleren zonder overleg over bijvoorbeeld extra begeleiding.

Rated 4 out of 5 stars

Spoedopleiding Sportmassage: een aanrader!

Ik heb de spoedopleiding Sportmassage als zeer positief ervaren! Nicolette is een hele prettige, betrokken docente die ook na 'schooltijd' voor haar studenten klaarstaat! Ook ben ik zeer tevreden over IVS, goed te bereiken en snelle, duidelijke antwoorden op mails. Al met al een aanrader!

August 2, 2017
Rated 3 out of 5 stars

Lessen van de docenten theorie en …

Lessen van de docenten theorie en praktijk zijn top.
Gemotiveerde en aardige mensen, die voldoende tijd gebruiken
om jou iets duidelijk te maken/ leren.
De belofte dat iedereen na de 3e les het massage virus zal hebben.
(is voor mij jammer genoeg niet gelukt)

Digitaal toetsen bij ESPO zijn waardeloos (daarom 2 sterren eraf)
Ga je een toets maken staat er constant iemand in je nek te gluren.
Dit werkt voor mij persoonlijk niet prettig (voor wie wel)

Prijs van toetsgeld kan daardoor snel oplopen (60 euro per X)
Als je het niet binnen die 3 maanden haalt heb je gewoon pech.
Het komt op mij over dat het alleen maar om de centjes draait (JAMMER)

July 22, 2017

Beste Aram,

Heel erg fijn dat je tevreden bent over de kwaliteit van IVS Opleidingen. Wat ik heel erg jammer vind is dat je ons twee sterren minder geeft omdat de ESPO volgens jou niet goed functioneert. IVS en de ESPO zijn twee verschillende instanties en derhalve zou je IVS niet lager moeten beoordelen door het toedoen van de ander, toch?

Ad

Spoedopleiding Sportmassage gedaan

Spoedopleiding Sportmassage gedaan. Na zoveel jaren niet gestudeerd te hebben was het in het begin wel pittig! Er gaat meer tijd in zitten dan je denkt. Gelukkig heel goed begeleid door de docent Nicolette Korthuis. Ook Ad en Timmy maakten altijd tijd vrij om eventuele vragen te beantwoorden. Zeer degelijke Theorie lessen! Deze opleiding is naar mijn idee de beste basis die je kunt krijgen. Nu heel veel zin om me verder te bekwamen in het vak.
Bedankt team IVS!

July 11, 2017

Sportmassage

De spoedcursus sportmassage is goed bevallen. De lessen van Nicolette waren erg goed en fijn om te volgen. Zowel de theorie als de praktijk. Ik heb er van genoten.

July 7, 2017

Prima opleiding

Het enige mindere aan de opleiding vond ik dat er een te rooskleurig beeld geschetst is t.a.v. het aantal studieuren.

July 7, 2017

Een hele leuke

Een hele leuke, interessante en uitdagende opleiding die door enthousiaste en deskundige docenten wordt geleid.

Ik heb het erg naar m'n zin gehad en ben erg blij dat ik bij Ivs de opleiding heb gevolgd. Ik kom zeker terug voor de medical-taping cursus.

Het enige minpunt, er word niet van te voren gecommuniceerd over de examen-kosten, naast de opleidingskosten. Deze zijn niet aan de goedkope kant!

De opleiding Sportmassage

De opleiding Sportmassage heb ik gevolgd in Dordrecht. De afwisseling tussen theorie en praktijk is prettig. Wel is het een pittig tempo. Aanrader is ook om vanaf het begin af aan te oefenen met de praktijk. Vooral oefenen volgens het protocol is belangrijk. Lastige is, is dat qua grepen het vaak maar één of twee keer wordt uitgelegd, daarna door wordt gegaan naar het volgende onderdeel. Maar verder goed, leerzaam en leuk.

hele fijne opleiding

hele fijne opleiding! Goede docenten die duidelijk en fijn lesgeven, veel aandacht. Goede hulp als je vastloopt. Vrij kleine opleiding waardoor je niet het gevoel hebt dat je een 'nummertje' bent.

Cursus sportmassage

We zijn te snel door de stof moeten gaan, dus van mij had het wel een paar maandjes langer mogen duren. De spullen voor de praktijk zagen er ontzettend goed uit. verder ben ik tevreden over de cursus en raad ik het iedereen aan.

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look