Een werkelijk prachtige reis naar Sardinie en Corsica. Veel gezien, fijne hotels en alles prima geregeld onder leiding van onze zeer bekwame chauffeur Maris. Een aanrader voor wie deze eilanden wil be... See more
See what reviewers are saying
Afgelopen week zijn wij met de 5-daagse Magisch Londen - Harry Potter tour meegeweest. Het was in 1 woord GEWELDIG! Mede door de zeer ervaren en humoristische chauffeur Hans hebben wij een fijn... See more
Tirol Wandelreis Juni. Hotel Linde wat gedateerd en voor of achterkant hotel scheelt veel qua geluidsoverlast, ontbijt ok, avondeten erg goed. Bediening flink gestressed en niet sympathiek, wel mooi... See more
De excursiereis naar de Cotswolds was geweldig. Chauffeur en tegelijk reisleidster Marjan had het allemaal goed voor elkaar. Ze vertelde bevlogen over dit prachtige gebied en bracht ons veilig... See more
Fantastische Cotswolds busreis
Ik was gereserveerd maar de bus reis naar de Cotswolds van 27-07/03-08-24 was in één woord gewèlfig! Ik heb genoten alle mooie plaatsen stadswandelingen en de informatie en verhalen van onze chauffeur mw. Marjan van Dijk zij heeft er voor gezorgd dat dit een onvergetelijke ervaring is geworden.
8 daagse reis naar de Cotswolds
Cotswolds van 27 juli t/m 3 augustus 2024
Het was onze eerste busreis met Kras en deze is ons zeer goed bevallen, mede dankzij onze goede chauffeur/reisleidster Marjan en de comfortabele bus.
Marjan vertelde zeer enthousiast over alle bijzonderheden die we tegen kwamen onderweg tijdens de reis en de excursies. De hotels en m.n. de bedden en de kamers waren prima en de maaltijden een lopend buffet. Dankzij het mooie weer hebben we na het avond eten nog gezellige avonden op het terras gehad bij de Holiday Inn in Gloucester en Kras is voor herhaling vatbaar.
Cotswolds
Een geweldige 8 daagse reis gehad door een van de mooiste streken van Engeland n.l. Cotswolds. Onze chauffeur en reisleider Marian v Dijk heeft ons prachtige plekjes en steden laten zien omkleed met boeiende verhalen en anekdotes. De hotels waren prima en het reisgezelschap was erg gezellig en geïnteresseerd. Op naar 2025
Matige chauffeur / reisleider
Een week geleden kwamen wij terug van een Kras busreis uit Frankrijk (Vogezen en Elzas); hotel Mercure was prima en een leuk gezelschap. Jammer dat chauffeur Kees weinig enthousiast overkwam. Geen goede morgen geen informatie over de omgeving. Hopelijk is dit bericht voor hem een stimulans om bij een volgende busreis het gezelschap meer te informeren en te vermaken en leukere tussenstops te bedenken. Wij hopen bij een volgende reis geen Kees mee te maken.
Cotswolds
Mooie reis met veel bezienswaardigheden en een geweldige chauffeur/reisleidster Marjan die voor extra’s zorgde en op een prettige manier veel en nuttige informatie gaf.
Daarnaast gaf zij iedereen de nodige aandacht en bleef altijd ontspannen.
De hotels en het eten waren van goede kwaliteit.
Absolute aanrader
Absolute aanrader, een land verkennen per bus. Dit jaar de cotswolds gedaan. volgend jaar schotland.
Afgelopen mei met een groepsreis naar…
Afgelopen mei met een groepsreis naar de Cotswolds geweest. Wat een fantastische reis, onze chauffeur/gids Marian heeft mij zoveel geleerd over de omgeving en zijn geschiedenis. De hotels waren prima, bedden uitstekend. De sfeer in onze groep was fijn dat helpt ook mee! Graag ga ik een volgende keer weer mee!
Geslaagde reis naar the Cotswolds…
Geslaagde reis naar the Cotswolds gemaakt. Mooie highlights, goed weer (daarmee moet je geluk hebben uiteraard, vooral in Engeland), en een uitstekende chauffeur/reisleidster, Marian, die ons kundig langs alle bezienswaardigheden loodste.
Volgend jaar naar Schotland!
Cotswolds
Met veel voldoening kijken wij terug op een prachtige busreis naar de Cotswolds. We hebben genoten van het vele moois, zowel op cultureel, historisch als op landschappelijk gebied. Marjan was een uitstekende chauffeur en een excellente reisleidster. Ze gaf veel achtergrondinformatie over de veelal bijzondere plaatsen die we bezocht hebben.
De hotels en het eten waren prima. Kortom een onvergetelijke ervaring en zeker een aanrader!
Dorine en Ruud van den Eeden
Excursiereis Cotswolds 27-07 tot…
Excursiereis Cotswolds 27-07 tot 03-08-2024
Goed georganiseerde reis in een bus met veel beenruimte en een prima chauffeur annex enthousiaste reisleidster. Elke dag opnieuw werden we verrast door de uitvoerige en deskundige informatie over de uitstapjes van die dag en nog veel meer. Tussen de excursies was er voldoende tijd om zelf in te vullen. Waardering voor alle extra info en de gedane moeite. Het gebied de Cotswolds is prachtig en heeft idyllische plaatsen. Het verblijf in 3 hotels was prima; nette, schone kamers en goede bedden. Het ontbijt en het avondeten (lopend buffet) gaf voldoende keuze voor een smakelijke maaltijd. Kortom een fantastische reis, waarvan we -dankzij de geweldige reisleidster- nog extra van genoten hebben. De gezellige groep en de zon hebben daar ook aan bijgedragen.
Cotswold
Wij hebben de 8 daagse busreis naar de Cotswolds gedaan. Het was een geweldige ervaring onder de inspirerende leiding van onze buschauffeur Marjan. We hebben heel veel moois gezien, met interessante excursies. Het was een ervaring die we niet gauw vergeten.
De hotels waren prima enbus was comfortabel. We kijken al uit naar onze volgende Kras busreis in Schotland volgend jaar.
Diner was ver beneden peil
Wij hebben dezelfde ervaringen over de Loire fietsreis van 29 juni j.l.
De reis was perfect met ervaren chauffeur Maris maar de kamer van het hotel was matig, gedateerd. Ook was er geen gezellig zitje op het terras . Ontbijt was goed maar het diner was te triest voor woorden. Er was geen keuken maar dan kan het toch met een stoomoven goed worden opgewarmd ?Nog nooit eerder zo slecht meegemaakt met een reis. Gelukkig een gezellig reisgezelschap en prachtige omgeving dat maakte het enigszins goed. De reis was de moeite waard.
Hoop dat hier wat mee wordt gedaan.
Hotel en eten Pffff
Op 29-06-2024 begon onze KRAS-busreis (zevendaagse fietsvakantie aan de Loire).
De touringcar, de reis, de chauffeur en de reisbegeleider waren prima. Het fietsen (individueel of in groepje) was ook goed. Prachtige tochten en goed georganiseerd.
Het Hotel (Kyriad Joué-les Tours) was jammer. Het bed was goed en er werd ook schoongemaakt maar de kamer was oud, verveloos met gammel meubilair. Er stond bijv. een stoel waar je door de zitting zakte. De douche was vies met zwarte schimmel. Het ontbijt was goed maar het diner was om te huilen. Een bord met gestoomd (gevangenis) eten. Vooraf een hoopje couscous. Een handje rijst met een kwak champignon/vleessaus. Of een kippenpoot met glazige zompige aardappelen in waterige saus. Alle dagen was het lauw tot koud eten. De fabriekstoetjes waren nog het best. Er was s’avonds niets te doen of te krijgen, geen bediening. Jammer.
J.Steinebach
Op 21 juli 2024 heeft Kras alsnog gereageerd. Men heeft onderzoek gedaan naar de hierboven geuitte klachten. Daaruit heeft men geconcludeerd dat voor volgend jaar de hotelaccommodatie gaat worden opgewaardeerd naar een hotel met vier sterren en met een eigen keuken. Mooi dat men de review serieus neemt en mooi voor de nieuwe vakantiegangers.
Onze eerste ervaring met Kras was…
Onze eerste ervaring met Kras was super. Wat een geweldige groepsreis in Schotland. Heel luxueuze bus met een fantastische chauffeur cq. gids. Peter is zijn naam en heeft een FB-pagina “Petersreizen”. Gaan zeker nog boeken bij KRAS.
Hulde aan de chauffeur
Italie in kerststemmimg was prachtig. Maar vooral dankzij met name de voortreffelijke chauffeur Maris Niekerk denk ik met positieve gevoelens aan mijn reis terug. Ondanks regelmatig op de loer liggende negatieve 'elementen' wist hij met zijn enthousiasme, humor, diplomatie en organisatietalent de stemming er tot het eind toe goed in te houden.
Feestdagenreis Noord Italië
Het bleek een reis met een aantal verrassingen. Sommige waren vooraf bekend zoals de wijzigingen in het programma als gevolg van een hotelsluiting in Italië. Daardoor ging de reis niet naar Ravenna en Ferrara, maar konden we naar Siena en Florence. Voor mij geen enkel bezwaar, maar sommige medereizigers vonden het jammer. De eerste dag gingen we deels via een toeristische route naar Mulhouse. Onze ervaren chauffeur Maris Niekerk gaf daar goede redenen voor. Geluk voor mij was een tussenstop in Luxemburg aan een winkelcentrum met vliegtuigen daarin. Na enige vertraging door. Tijdens de rit kregen we een hoop aanvullende informatie over de bestemmingen. De reis verliep in het algemeen vlot. Een andere verrassing was dat we voor de verschillende excursies moeten bijbetalen, op zich geen probleem, maar het was prettiger geweest als we dat van te voren hadden geweten. De verschillende hotels waren voldoende tot goed, en het eten eigenlijk ook. De kerstlunch en het kerstdiner waren vrij sober. Het oudejaarsdiner in Ronta was geweldig, net als de oudejaarsavond. De excursies waren in het algemeen erg interessant, vaak voorzien van een goede gids. Bijzonder was de boottocht door de lagune van Venetië naar Venetië, met aankomst in de oude haven. Helaas was de boot wat sober, koud en geen catering.
Alles bij elkaar een mooie en interessante reis, die veilig werd uitgevoerd door Maris. Dank daarvoor
Kras veroordeeld door de Geschillencommissie Reizen vanwege ernstige nalatigheden tijdens uitbraak corona tijdens busreis Amalfikust 2022.
Vervolg op mijn review van 19 augustus 2022 over de vreselijke reis met Kras Busreizen naar de Amalfikust in juni 2022.
In december 2022 hebben wij alsnog besloten om een klacht en schadeclaim tegen Kras busreizen ter beoordeling en uitspraak voor te leggen aan de Geschillencimmssie Reizen.
Op 5 oktober 2023 heeft de Geschillencommissie Reizen in dit conflict een bindende uitspraak gedaan waarin Kras Busreizen ondubbelzinnig veroordeeld is tot het vergoeden van alle kosten van onze noodgedwongen terugvlucht van Napels naar Amsterdam en compensatie van de resterende niet genoten vakantiedagen en excursies waarvoor wij vooraf al betaald hadden.
Daarnaast werd Kras Busreizen veroordeeld tot het vergoeden van het klachtengeld dat wij bij aanvang van het proces bij de Geschillencommissie hadden betaald.
Blij dat we de Geschillencommissie Reizen hebben ingeschakeld en we op alle punten in het gelijk gesteld zijn.
Met Kras reizen is geen optie meer.
Deze zomer een geweldige vlieg-busreis gemaakt met TUI naar Albanië en Noord-Macedonië onder leiding van een zeer attente en zorgzame locale gids (Sveto).
Alles was tot in de puntjes verzorgd!
Busreis Cotswolds
De chauffeur was uitstekend, reed heel veilig.
De combinatie chauffeur en reisleider vind ik minder geslaagd.
De hotels en maaltijden waren erg basaal.
Ik heb ook twee vragen :
Aan het begin van de reis wordt 100 pond gevraagd voor excursies e.d. Is het niet verstandig om over dit aanzienlijke bedrag rekenschap te geven? In de reissom zit ook al een bedrag voor excursies.
Bij het binnengaan en verlaten van Engeland heeft de chauffeur al onze identiteitsbewijzen gescand?
Wat gebeurt er met deze data? Mijns inziens moeten deze na afloop meteen verwijderd worden.
Leuke reis 8 dagen Cotswold Groot Brittannië.
Veel gezien en gedaan mede dankzij onze reisleider en chauffeur Maris Niekerk, kregen de nodige tips en uitleg over de stadjes waar we heen gingen met de nodige humor.
Hotels waren redelijk goed. Enige minpuntje waren de maaltijden, zowel ontbijt als warme maaltijd deze waren erg sober, vooral in het eerste hotel.
Veel gezien in 1 week
Veel gezien in 1 week! En hoewel niet alles mee zat (regen en oponthoud bij de douane) kon de reis niet stuk, mede dankzij het optimisme van chauffeur Maris!
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.