Svømmeklubben KVIK Kastrup Reviews 4

TrustScore 2.5 out of 5

2.6

Company details

1. Swim Club

Information provided by various external sources

No. 1 swimteam in Denmark

2-star
1-star

Flere aflysninger - ringe ledelse

Flere aflysninger - ingen erstatningstimer

Uduelig svømmeskoleleder. Kan kun frarådes trods de unge trænere gør en god indsats. Desværre.

Valgte Kvik, da jeg selv gik der i 1980’erne.

Desværre har det ændret sig til det dårlige.

December 10, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Jeg anbefaler ikke denne klub til små…

Jeg anbefaler ikke denne klub til små børn. Undervisningen bliver aflyst i tide og utide, og trænerne skifter som vinden blæser. Det hele er virkelig ustabilt og giver ikke børn særligt trygge og gode forudsætninger for at lære at svømme.

September 24, 2025

Aflysning på aflysning

Sæsonen har nu kørt 7 søndage og 3 af dem har været aflyst.
Den seneste blev aflyst 38 min. før.
Under al kritik.
Vi har fået erstatningsgange. De ligger lørdag kl. 17. Ja, det minder jo ikke om en tid søndag tidlig eftermiddag.

September 25, 2022

Uduelig svømmeskole

Efter at have haft 2 børn i den såkaldte svømmeskole hos Kvik kan jeg med nogen sikkerhed sige, at fokus IKKE ligger på at få lært børn at svømme bedst muligt og hurtigst muligt.

Første barn der gik der startede ca. som 5-årig tilbage i 2014. Det var først da han, som 9-10 årig, blev rykket op til et hold hvor man rent faktisk underviser i et bassin hvor børnene ikke kan bunde at han begyndte at lære at svømme. Alt i alt tog det mere end 5 år før han kunne svømme nogenlunde (i øvrigt sammenfaldende med, at han også fik svømmeundervisning i skolen).

Andet barn har gået til svømning siden 3 månedersalderen. I en alder af ca. 3 år kunne han flyde og var i nogen omfang i stand til, ved egen hjælp, at holde hovedet over vandet.
Nu, i en alder af knap 9år er det stort set samme billede. Der har ganske vist været undervisning i crawl, men en egentlig undervisning i at kunne svømme har der endnu ikke været (i og med de kun har fået undervisning væk fra børnebassinnet én gang på knap 6 år). Kvik sendte en mail ud (i øvrigt kun efter, at en mor på holdet har rykket for det, fordi der tidligere har været meldt en deadline ud for tilbagemelding inden man skal melde sig på hold til den nye sæson) i den kan jeg læse mig til, at Kvik mener, at barnet der snart fylder 9 år, og defacto har gået til svømmeundervisning hele sit liv, hører til på et hold for 6-7årige hvor fokus er vandtilvænning (der er yderligere 3 hold til et hold hvor man kan forvente egentlig svømmeundervisning). Der har, ganske vist, været Corona inde over i den mellemliggende periode - men det er mildest talt ikke imponerende, hvis det skal tage 6 år med vandtilvænning.
Den såkaldte svømmeundervisning varetages mestendels af purunge mennesker som meget ofte ikke har den fjerneste anelse om hvordan man formidler til børn.

Når jeg kalder det den såkaldte svømmeundervisning er det fordi det er utrolig svært ikke at få den tanke, at Kvik bruger deres renomé som eliteklub til at lokke forældre til at melde deres børn ind i den tro, at de får state of the art undervisning - men i praksis bliver udnyttet på det groveste hvor Kvik laver en en slags vand-børnehave i adskillige år i stedet for at lære børnene de færdigheder de bliver betalt for at lære dem.
De ekstra års vand-underholdning må, alt andet lige, være en relativt stor indtægtskilde i en klub af Kviks størrelse.

De har, i den tid vi har haft børn der, indført "forældrefri kant". Det er naturligvis korrekt, at nogen børn vil være mere modtagelige overfor undervisning hvis ikke deres forældre er til stede. Det blev dog indført på et tidspunkt hvor nogle forældre tillod sig at stille spørgsmål ved hvorfor nogle af de unge "svømmelærere" ikke var mere deltagende i en egentlig undervisning - så der kunne være et element af, at klubben forsøger at skjule deres uduelighed, mere end et ønske om at højne standarden af undervisningen.

Alt i alt virker det som om Kvik forsøger at undlade at lære børnene at svømme før på den anden side af 10-års alderen - som er der de udtager elite-hold - da de formodentlig ellers ville have et stort problem med at tiltrække nok talentmasse til eliteafdelingen, hvis alle børnene i svømmeskolen var holdt op i 7-9års alderen.

Kviks håndtering af Corona var også alt andet end imponerende! I første omgang lægger man op til, at alle børn der ikke var nødsaget til at have forældre med i vandet skulle gå uledsaget ind og klæde om, gå i bad, tage badetøj på og selv gå til og fra bassinnet. Det kan være svært at få 10-12årige til at forstå hygieine og sikkerhed i en svømmehal - men det virker fuldstændig idiotisk at forestille sig, at det er noget 7-årige kommer til at kunne autonomt. Man kunne så let som ingenting have sat en ansvarlig voksen fra klubben til at hente de små hold i forhallen og hjælpe dem igennem - både for at sikre at alle børn var blevet vasket forsvarligt, så hygieinen var intakt, samt for at sikre at ingen af de mindste faldt under vejs (de fleste 7-8-årige jeg kender har svært ved at huske at det er en dårlig idé at løbe i en svømmehal).
Da Corona så endelig så ud til at slippe taget i landet var svømmeskolen (naturligvis) stadig lukket, da Kvik, som de skrev, var nødsaget til at prioritere eliteholdene - til trods for, at de i hele perioden opfordrede alle i svømmeskolen til at blive ved med at betale for undervisning, for at støtte klubben.

Jeg kan ikke anbefale dem hvis målet er at man vil have et barn til hurtigt at lære at svømme godt.

May 24, 2022

Is this your company?