Kyrkouttrade Reviews 65

TrustScore 1.5 out of 5

1.3

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Oj vad jag önskar att jag hade läst allt här innan! Konstigt hur man får fortsätta sin verksamhet så som dom håller på. Säger samma sak som alla andra här att ingen faktura eller påminnelse avgift h... See more

Rated 1 out of 5 stars

Jag, av misstag, beställde blanketten utan att vara medlem i kyrkan! Struntade i blanketten och skickade inte den! Nu har jag fått en faktura med påminnelse avgift!! Jag vill inte hamna hos inkasso... See more

Company details

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Dom visar inte att de tar betalt 398 kr…

Dom visar inte att de tar betalt 398 kr för något man kan göra gratis på exakt samma sätt! Och det står ingenting om att det kostar och så skickar dom en faktura ! Anmäl sidan till konsumentverket och begär alltid pengar för frakten när ni skickar tillbaka blanketten!

March 26, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Oseriöst företag – men enkelt att bestrida deras krav

Kyrkoutrade.se verkar ha satt i system att skicka ut fakturor utan att någon beställning faktiskt har gjorts. Det känns som att de räknar med att folk hellre betalar än tar striden. Men du behöver inte gå med på det.

Jag fick en faktura trots att jag aldrig beställt någon tjänst. Jag bestridde den direkt via mejl och förklarade att ingen beställning gjorts. De svarade med hot om att de hade ett IP-nummer som “bevis”, men det IP:t stämde varken med min plats eller min internetleverantör. Efter det hörde jag aldrig mer från dem trots om att jag bad om skriftlig bekräftelse. Men gott slut ändå.

Tips till dig som fått en felaktig faktura:
1. Bestrid fakturan skriftligt – skicka ett mejl där du tydligt skriver att du bestrider fakturan eftersom du inte har beställt något.
2. Spara all kommunikation – det kan vara bra att ha som bevis om de försöker gå vidare.
3. Oroa dig inte för Kronofogden – de driver inte vidare ärenden som är bestridda, om inte företaget kan visa att en giltig beställning faktiskt finns.
4. Vill du lämna Svenska kyrkan? Det är helt gratis och enkelt via kyrkans egen hemsida. Du behöver inte betala någon för den tjänsten.

Om du faktiskt har råkat beställa tjänsten:

Du har oftast 14 dagars ångerrätt från det att du fått hem materialet. Det räcker att du meddelar företaget skriftligen att du ångrar köpet.
Företaget kan ibland påstå att ångerrätten inte gäller, eftersom blanketten är personlig – men det är inte alltid juridiskt hållbart.
Så länge du inte uttryckligen gått med på att tjänsten ska utföras direkt utan ångerrätt, har du i regel rätt att ångra dig.
Har du inte fått tydlig information om din ångerrätt, kan du dessutom ha upp till ett års ångerfrist.

Företag som jobbar på det här sättet ska inte få hållas. Sprid gärna informationen vidare och hjälp andra undvika att bli lurade.

January 1, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Oj vad jag önskar att jag hade läst…

Säger samma sak som alla andra här att ingen faktura eller påminnelse avgift har skickats ut. Helt plötsligt har man ett betalningskrav på sig på 578kr. Det finns inget telefonnummer att ringa det är väl för att dom troligtvis vet själv att det är fel och svårt att försvara. Svar på mail undviker dom också. Man väntar väl tills det går till kronofogden 🙂 Hoppas innerligt att det här företaget i framtiden inte får fortsätta

February 14, 2025

Dyrt och onödigt

Dyrt och onödigt. Man kan gå ur kyrkan kostnadsfritt och skaffa det formuläret via hemsidan. Jag var tyvärr dåligt insatt själv, men vill verkligen avråda till att använda sig av tjänsten då de är blixtsnabba att skicka påminnelse med saftig avgift. Kundtjänsten copypastar alla svar och är inte särskilt meddelsam med vad de faktiskt gör, mer än att skicka en blankett.

January 27, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Blivit bluffad av detta högt oseriösa…

Blivit bluffad av detta högt oseriösa och hemska företag.
Här vill jag dela av mig min senaste erfarenhet där den svarade mig:
” Tror du att vi kommer att vara behjälpliga nu? Det blir precis tvärtemot.

Vi kommer att omedelbart polisanmäla dig för falsk tillvitelse. Du har ingen rätt att anmäla oss utan grund och vi kommer definitivt att gå vidare med det här. Där du kan förvänta dig en återverkan med konsekvenser.

Vidare så kommer vi att se till att fordran kvarstår och tas ända upp tingsrätten, så får vi se vem som har rätt eller fel.

---
Mvh,
Elin”

January 27, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Jag uppmanar alla att polisanmäla dessa…

Jag uppmanar alla att polisanmäla dessa skojare.
De är inget annat än bedragare.
De påstår att jag skulle beställt tjänst av dem den 31/10, innan jul dök en faktura upp med påminnelseavgift, den 7/1 påstår dom att de skickat ett krav där de hotar med om jag inte betalar senast den 15/1 med ytterligare avgifter nu nästan 600:- skulle ärendet gå till kronofogden, den får jag den 20/1.
Jag har följt polisens anvisningar ang faktura bedrägeri vilket detta är samt en polisanmälan.
De har helt klart satt i system att vänta med att skicka faktura långt efter ångerrätt dvs 14dagar. De har förmodligen på något sätt hackat min ip adress då de hävdar att det var jag.
Fruktansvärt obehagliga och de gömmer sig bakom en boxadress samt är registrerade utomlands inget telefoner samt enbart ett namn Elin (yeah right)...
Luktar P-------ier långa vägar 🤮

January 17, 2025

Aida

Nu har jag fått en faktura med påminnelse avgift!! Jag vill inte hamna hos inkasso och behöver betala dem också!!? Hur skall jag göra?!
De skrev att jag kan betala 50%, och de gör undantag?!

January 20, 2025

Lurar folk

Skickade ett betalningskrav trots att jag mailade och det framkom att jag inte ens är med i Svenska kyrkan trots det vill de ha betalt för allt jobb de gjort. Förstår inte vilket jobb då jag inte kan använda tjänsten då jag inte är med och inte kan gå ut ur kyrkan (använda deras tjänst).

January 21, 2025

Utträde ur kyrkan, kyrkoutträde.se

Distansavtalslagen, SFS 2005:59, kapitel 2. 2§.
Läs den, sen tittar du på hemsidan igen, jag har skärmdumpat den.
Sen bestrider du bara fakturan i alla instanser, inkasso, kronofogde, allt.

Jag slängde brevet från dem, det som jag uppfattade som reklam, helt plötsligt månader senare, dimper en betalningspåminnelse ner i brevlådan, långt efter att möjligheten att häva "köpet" löpt ut, dessutom smaskade de på med en ordentlig straffavgift. Detta med hot om kronofogde och utmätning.
Efter en viss mailkontakt blir jag hotat med att anmälas för falsk tilvitelse efter att jag förklarat att om de driver betalningskravet vidare kommer jag anmäla dem för bedrägeri, de försökte skrämma mig till tystnad, en strategi de uppenbarligen tillämpat förut.
Den som står som betalningsmottagare på deras faktura... Sök upp på allabolag.se, där finner man vem som ligger bakom, olika engagemang i diverse företag, omsättning, Nettoresultat, antal anställda mm.
Vill man ha mer info om vilka som ligger bakom?
Är man sugen på att nysta vidare med det så finns det ju andra tjänster. Testa så får ni se.

January 17, 2025

VARNING!!!!!
Skickar faktura med hot om inkasso :-(
Har inte beställt något av dem.

January 21, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Bluff företag som lurar folk

Bluff företag som lurar folk. Tar betalt för det som egentligen är gratis. Idioti. Skickar påminnelse hem med hot till kronofogden om fakturan inte betalas. Lurar folk på ett fint sätt

January 20, 2025

fi...l och båg....

Fick plötsligt en påminnelse som skulle betas inom tre dagar 458 kronor. Jag skrev till dom att jag hade givetvis hört av mej om jag hade fått en faktura först, men det hade jag inte fått. Lite mailkonversation där jag krävde bevis av bla ipnr: fick ett helt ipnr än mitt. De sa att det var ett Telia, men jag har inte telia 🤔. Jag betalade för att slippa fortsätta tjafsa med dessa sc.....e (Elin) eller vad du heter, dra åt h.....e som bråkar med pensionärer för att roffa åt sej pengar för att gå på krogen och dricka öl. Hoppas att ni åker in snart.

December 19, 2024

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look