Laretaggio Reviews

TrustScore 2 out of 5

2.1

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Zamawiam z Laretaggio stale i kocham całym sercem. Ubrania są zawsze pięknie skrojone i porządnej jakości. Nigdy się nie zawiodłam. ❤️

Poor

TrustScore 2 out of 5

28 reviews

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

28 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 1 out of 5 stars

Spodnie lniane w wysyłce od kwietnia…

Spodnie lniane w wysyłce od kwietnia otrzymałam po dziesiątkach maili w połowie lipca. Prosiłam o wymianę na inny produkt , ponieważ nie pasowały. Produkt odesłałam. W zamian za to miała zostać wysłana koszula trzy tygodnie później dowiedziałam się, że koszulę będą później czyli nie wiadomo kiedy. Ostatecznie poprosiłam o zwrot pieniędzy. I znowu zaczyna się jawne oszustwo, maile o treści , „pieniądze zostały wysłane z tego co wiemy”. „Proszę wysłać jeszcze raz numer konta wyślemy expresowo”. Po czym zwrotu środków brak.

July 18, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Zamówilam koszulę,czekam juz ponad…

Zamówilam koszulę,czekam juz ponad miesiąc ,kontakt taki ,ze kazdy w tej pseudo firmie mowi cos innego o wysylce. Pani Ania ,ktora odpisala na email kłamie,zwodzi klientów. Czas oczekiwania na zwrot pieniędzy 40dni ,więc ani towaru ani kasy .Nie polecam

August 1, 2026

Zdecydowanie nie polecam

Zdecydowanie nie polecam. Zamówienie o wartości prawie 2 000 zł złożyłam na początku lipca i do dziś, czyli po ponad miesiącu, nie otrzymałam towaru ani zwrotu pieniędzy.

Przez cały ten czas słyszałam kolejne zapewnienia, że przesyłka „już jest wysyłana”, „wyjdzie tego dnia”, „etykieta została wydrukowana” itd. Termin wysyłki był wielokrotnie przekładany, a każda kolejna obietnica kończyła się kolejnym oczekiwaniem.

Kiedy zażądałam zwrotu pieniędzy, nagle pojawił się problem z kontaktem telefonicznym. Zamiast konkretnego rozwiązania ponownie otrzymywałam kolejne wymówki i przesuwanie terminu.

Ponad miesiąc czekania na zamówienie za prawie 2 000 zł, ciągłe zmienianie terminów i brak realnego rozwiązania – to jest po prostu niepoważne traktowanie klienta. Pieniądze są zablokowane, towaru nie ma, a kontakt sprowadza się do kolejnych obietnic.

Szkoda, bo produkt bardzo mi się podobał i właśnie dlatego zdecydowałam się na zakup. Niestety, sposób realizacji zamówienia i obsługi klienta pozostawia bardzo wiele do życzenia. Nie polecam i przestrzegam przed zakupem, dopóki firma nie zacznie wywiązywać się ze swoich zobowiązań wobec klientów.

August 12, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Laretaggio -omijać szerokim łukiem…

Laretaggio -omijać szerokim łukiem !!!projekty fajne tylko na zdjęciach !!! Przychodzą (po tygodniach oczekiwania) niezgodne z tym co reklamują modelki na stronie ! Zwroty - tragedia, czekasz na pieniądze kilka dobrych tygodni mimo nastu wysłanych mail przypominających. Żenada upraszać się o coś co jest Twoje !

July 22, 2026

Oszustwo

Proszę uważać na te firme, kontakt jest bardzo utrudniony, praktycznie w ogole nie odpisuja na meile, paczek rowniez nie wysylaja, a o zwrot pieniedzy nie mozna sie doprosic. Nie polecam, natomiast jesli kogos rowniez oszukali polecam robic chargeback w banku

February 14, 2026

Odradzam zakupy w Laretaggio

Zrobiłam w tym sklepie kilka zakupów w przeciągu 2 lat. Handlują towarem, którego nie mają. Na stronie nie ma o tym informacji, a jak jest to i tak zawsze trzeba doliczyć minimum 4 tygodnie opóźnienia w wysyłce. Zwrot pieniędzy otrzyma się nawet z 1,5 miesięcznym opóźnieniem i tylko po kilkukrotnym upomnieniu.
Rok temu przestałam ich obserwować na IG żeby mnie nie kusiło już więcej robić tam zakupów😅 Pech chciał, że zobaczyłam ostatnio ich reklamę i zaryzykowałam. Myślałam, że coś się poprawiło w tej kwestii. Niestety bardzo się pomyliłam i już wiem, że tym razem to na pewno ostatni zakup w Laretaggio.

June 23, 2026

OSZUŚCI!

Po moim dopytaniu o status wysyłki sklep w anulował zamówienie z uwagi na pomyłke w stanach magazynowych, jednak do dziś (ok 2 miesiące) nie zwrócił pieniędzy. Pomimo wielokrotnych wezwań, maili i zapewnień, zwrot środków nie został zrealizowany. Komunikacja jest pozorna, a obietnice bez pokrycia. Ten sklep to oszuści, którzy wyłudzają pieniądze. Zdecydowanie odradzam zakupy — ryzyko utraty środków i długotrwałego stresu.

April 15, 2026

Brak zwrotu środków za zamówienie

Brak zwrotu środków za zamówienie
Zwrot został dostarczony do sklepu 29.05 i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu środków.
Od kilku dni prowadzę ze sklepem korespondencję dotyczącą zwrotu. Mimo że kontaktuję się z tego samego konta na Instagramie i cała historia rozmowy jest widoczna, jestem wielokrotnie proszona o podawanie tych samych danych, ponieważ obsługa twierdzi, że nie wie, z kim rozmawia. Dane do zwrotu były już przeze mnie przekazywane wielokrotnie.
Do dziś nie otrzymałam pieniędzy ani konkretnej informacji o terminie zwrotu. Sprawa nadal pozostaje nierozwiązana.

May 29, 2026

Upadek marki

Niestety, marka Laretaggio coraz bardziej rozczarowuje. Za estetycznym profilem na Instagramie kryje się rzeczywistość, która ma niewiele wspólnego z profesjonalną obsługą klienta.

Problemem są opóźnione wysyłki, niedotrzymywane terminy realizacji pre-orderów oraz konieczność ciągłego dopominania się o zwroty pieniędzy. Mimo zapewnień dotyczących dat wysyłki zamówienia regularnie nie są realizowane na czas. W moim przypadku ostatni zwrot został wypłacony w dwóch transzach, co trudno uznać za standard obsługi, jakiego można oczekiwać od marki budującej wizerunek premium.

Dodatkowo coraz większe zastrzeżenia budzą materiały marketingowe. Produkty prezentowane w kampaniach AI nie odpowiadają temu, co faktycznie otrzymuje klient. T-shirty Mezanotte wyraźnie różnią się od tych pokazywanych na zdjęciach promocyjnych. Jeszcze bardziej kontrowersyjna jest prezentacja jeansów Ferro – na zdjęciach reklamowych wykorzystano model marki Vetements, co może wprowadzać klientów w błąd co do rzeczywistego wyglądu produktu. Kto tak robi ?!

Niepokoi również sposób prowadzenia komunikacji w mediach społecznościowych. Negatywne komentarze i konstruktywna krytyka często znikają z profilu marki. Również kontakt z obsługą klienta pozostawia wiele do życzenia – zamiast rzeczowego i proklienckiego podejścia spotykałam się z odpowiedziami, które sprawiały wrażenie emocjonalnych i defensywnych, bardziej nastawionych na polemikę niż rozwiązanie problemu.

Szkoda, bo marka miała ogromny potencjał. Dziś jednak trudno nie odnieść wrażenia, że większy nacisk kładzie się na marketing i kreowanie wizerunku niż na jakość produktów, terminową realizację zamówień oraz profesjonalną obsługę klienta.

June 1, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Absolutnie nie polecam zakupów u tej…

Absolutnie nie polecam zakupów u tej naciągaczki Moni. Rzeczy które reklamuje to albo plagiat innych firm (dotyczy to spodni jeansowych które modelka na stronie sklepu ma na sobie marki Vetements a reklamuje je jako Laretaggio które nie mają nic wspólnego z tymi ze zdjęć) albo wygenerowane w AI T-shirty które w rzeczywistości wyglądają jak szajs za 20 zł z bazaru. Szkoda że nie można tutaj dodać zdjęć ale realne fotki dodałam już na fb Laretaggio pod ich postami więc same zobaczcie jakość… żenada i jedno wielkie naciąganie. Zgłoszone do uokik.

June 1, 2026

Jedno wielkie oszustwo

Jedno wielkie oszustwo . Proszę uważać . Zamówienia nie są realizowane . Pieniądze zapłacone a produktów brak , tłumaczenie Pani jest żenujące . Później kontaktu brak . Pani się świetnie bawi za pieniądze klientów . Omijać szerokim łukiem .

March 15, 2026

Tragedia

Tragedia. Zamówienie złożone 13 lutego nie przyszło do teraz, czekam ponad 2 miesiące, moje wiadomości są ignorowane. Nie ma żadnego kontaktu telefonicznego, jedynie mail na którego nikt nie odpowiada albo odpowiada zdawkowo, że jest opóźnienie w szwalni.

April 28, 2026

Niestety porażka

Niestety, chociaż mają ładne rzeczy to kontakt tragiczny. Zwrotów nie polecam bo nie można doprosić się zwrotu środków !!!! Obsługa mega opryskliwa i niesympatyczna!!! Przez ok miesiąca nie otrzymałam zwrotu pieniędzy !!!! Trzeba zgłaszać sprawę na policję bo to nie mała kasa

April 24, 2026

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look