Oerhört dåligt hantering och de anser…
Oerhört dåligt hantering och de anser inte en skada är en skada pga av att dom pratat med ”experter” nej håll er borta från dessa..
Löf – Expertis på att fördröja, förvirra och förnedra skadade patienter
Löf är inte ett försäkringsbolag för patienter. Det är en mur byggd för att skydda regionernas pengar. Att de kan sova gott om nätterna medan de förstör livet för oss som redan skadats av vården är en gåta.
Undvik om du kan, men tvingas du ha med dem att göra – förbered dig på ett krig.
Löf är experter på att förminska patienters lidande. Att stjäla organ från en människa och sedan erbjuda en struntsumma som inte ens täcker en veckohandling är inget annat än en skam. De räknar med att vi ska vara för sjuka för att orka bråka, men de har underskattat min vilja att berätta sanningen.
Lita aldrig på att Löf står på din sida. De står på regionernas sida för att spara pengar på din bekostnad.
Jag ser att jag inte är ensam. Vi är många som vittnar om Löf:s systematiska förakt för skadade patienter. Att ni tvingar människor som redan förlorat organ och hälsa att strida i åratal för småsmulor är en skam för svensk sjukvård. Vi är färdiga med att vara tysta!
Dåligt företag....
Skulle sannolikt behöva göra en rokad i styrelen bland annat!!
Jag vill rikta skarp kritik mot hur LÖF hanterar patientskadeärenden.
I mitt fall nekades jag ersättning trots att sju gynekologer inom specialistvården under lång tid missade mina förlossningsskador. Först efter många år fick jag till slut rätt diagnos och har nu opererats för fyra allvarliga muskelskador.
Trots detta har samtliga mina ersättningsanspråk avslagits. Detta sker trots att medicinska riktlinjer och läkarbedömningar visar att mina besvär berodde på muskelskador som hade kunnat upptäckas och opereras tidigare.
LÖF menar ändå att den vård jag fick var korrekt enligt klinisk praxis och beprövad erfarenhet. För mig framstår detta som djupt problematiskt och väcker frågor om hur ärenden faktiskt bedöms. Det tyder enligt min mening på brister i både styrning och interna arbetsprocesser.
Beslutet i mitt ärende fattades av en medicinsk expert som endast dokumenterade sin bedömning i ett par korta rader, trots att ärendet rör felaktig vård under mer än tio år och omfattar ett stort antal vårdbesök.
För att skapa större förtroende för systemet behövs enligt min mening en starkare kvalitetssäkring. Besluten borde också innehålla tydligare motiveringar där det framgår vilka faktorer som har vägts in respektive bort. Dessutom borde klagomålsfunktionen vara helt oberoende och ge möjlighet till en verkligt fristående second opinion, för att stärka rättssäkerheten för patienter.
Löf är inte en patientförsäkring för alla. Avslag trots uppenbar vårdskada. Begär ut all information indiet ärende! Även utslätande från läkaren. När jag gjorde det visade det sig att deras medicinska expert inte läst mina journaler alls utan fattar felaktigt beslut på felaktig (påhittad) information. Fick genom gedigen överklagan rätt men har fått driva hela ärendet själv.
Sätter i system att dra ut på handläggningstiden och slippa betala dröjsmålsränta enligt gällande lagstiftning. Väntar in i det längsta med att begära ut kopior på journal från vårdgivare för att köpa sig tid och sen när de fått dessa ger de ganska exakt ett svar lagom till att de återigen hade behövt betala dröjsmålsränta om det gått ett par dagar till. I mitt skadeärende har det hänt säkert tio gånger. Jag har fått från löf att mina skador är undvikbara vårdskador men får ändock driva allt framåt själv. Hela processen hänger på att jag själv får leta information, påtalar det till handläggaren som missar att läsa i mina journaler, ring runt till kunniga, ordna intyg trots att allt står i mina journaler, påtala vad jag mer borde få ersättning för. Betala för att få hjälp av läkare att sammanställa min journal för att de ska få en samlad information eftersom Löf uppenbarligen inte klarar av att ta del av allt som står i journalen utan konstant missar något vid varje bedömning. Att få hjälp av ett biträde som kan hjälp till vore det minsta man kan begära när man har skador som man inte skulle fått om allt gått rätt till. Och deras handläggningstider är sjukt långa. Har gått 2,5år och ändå är ärendet långt från klart. De nekar ersättning av delar i mitt ärende trots den forskning läkare använder som underlag visar på att det är vanliga följder av de undvikbara vårdskador jag fått. Det finns tusen saker till att kommentera men detta är en början. Att få livet förstört pga skador som vården orsakat och sen behöva kriga sig fram för att få den ersättning man har rätt till i kombination med extremt långa väntetider försämrar den psykiska hälsan också. Jag har fått konstaterad ptsd pga vårdskadorna och den blir knappast bättre av såhär lång och kämpig utredning.
Fick avslag trots att 6 gynekologer inte hittade min förlossningsskada. Enligt LÖF var detta ”rätt enligt praxis”. Bedrövligt.
Min upplevelse är tyvärr att Löfs företagsstyrning och interna arbetssätt bidrog till systematiska brister i skadehanteringen i mitt ärende. Det påverkade min ersättningsnivå samtidigt som min rehabilitering av den psykiska skadan påverkades negativt.
Förbättringsförslag: fler resurser och bättre kvalitetssäkring, tydligare motiveringar (vad som vägts in/valts bort) samt en oberoende klagomålsfunktion, med riktig second opinion.
Jag har begärt registerutdrag enligt GDPR artikel 15 via dataskyddsombudet (en viktig rättighet för insyn). Merarbete för Löf, ja – men transparens gynnar kunder och bygger förtroende.
För att bidra till förbättringar på systemnivå har jag också tipsat Finansinspektionen, med fokus på styrelsens och vd:s ansvar för bolagsstyrning, intern kontroll, klagomålshantering och riskerna om ersättningsbedömningar pressas ned (vilket kan påverka avsättningar/reserver). Hoppas fler hjälper till med samma sak.
Avslutningsvis vill jag nämna att jag, trots andra psykosociala omständigheter inom min familj (även om fulingen med påståendet om mitt barnbarns bortgång inte fungerade) älskar den blå nyansen i er Logotyp. Såååå galet snygg!🤩
Som andra har skrivit här ett hån mot patienter som råkat illa ut!!!!
Löf är ett företag man inte skall lita på. Dem är en tidsfördrivet företag med falskhet. Dem har ingen respekt till patienten i helheten , gör inte er något besvär med att anmäla skada till detta eländes företag.
Dem kommer ge er avslag och huvudvärk.
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.