3.1

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically takes over 1 month to reply

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Zeer teleurstellende ervaring met…

Zeer teleurstellende ervaring met MailBlue.

Wij hebben twee jaar lang een Professional 10.000-abonnement betaald, terwijl het account aantoonbaar structureel rond de 3.500 contacten bleef. MailBlue had hier volledig inzicht in, maar heeft hier nooit proactief op gewezen of een signaal over afgegeven.

Toen wij dit zelf ontdekten en om een redelijke oplossing vroegen, weigerde MailBlue elke vorm van compensatie. Er werd uitsluitend verwezen naar algemene voorwaarden en “gemaakte inkoopkosten”. Klantbelang, redelijkheid of meedenken speelde zichtbaar geen rol.

Het argument dat “de klant zelf verantwoordelijk is” gaat hier wat mij betreft mank. Als leverancier heb je volledig zicht op structureel overgebruik van abonnementen, maar nul verantwoordelijkheid om klanten hierop te attenderen. Dat voelt niet als partnership, maar als stilzwijgend laten doorbetalen.

Wat dit extra wrang maakt: een gedeeltelijke tegemoetkoming of korting had dit eenvoudig en netjes kunnen oplossen. Die bereidheid ontbrak volledig.

Mijn advies aan andere ondernemers: kijk nog even verder rond naar een geschikte partij. Verwacht geen actieve begeleiding of waarschuwing wanneer je langdurig onnodig te veel betaalt.

January 26, 2026

Hoi Bjorn,

Ik zie dat er eerder ook al een review is geplaatst via Google, waarop mijn collega heeft gereageerd;

Bas van MailBlue hier, vervelend om te lezen dat je de samenwerking als zodoende hebt ervaren. Uiteraard heb ik de communicatie er direct even bijgepakt, om te kijken wat er zich precies voor heeft gedaan.

Het is voor ons belangrijk dat iedere gebruiker toegang heeft tot een abonnement dat aansluit op de behoeften. We zijn dan ook altijd beschikbaar om hierover met je in gesprek te gaan en samen te kijken wat voor jou de beste volgende stap is. Voor MailBlue is het niet mogelijk om hierin keuzes te maken zonder jouw inspraak als eindgebruiker. Mijn collega Kyra heeft haar uiterste best gedaan om je een zo volledig mogelijk beeld te geven van het abonnement dat je hebt afgenomen en de kosten die daarbij komen kijken. Dat er daarbij enkel verwezen zou zijn naar de algemene voorwaarden, kan wat dat betreft een vertekend beeld geven.

MailBlue zal nooit zomaar abonnementen downgraden op basis van data. We zijn er voor een breed scala aan ondernemers, ieder met zijn of haar eigen marketingcampagnes en strategieën. Het automatisch aanpassen van een abonnement, zoals het verlagen van de maximale hoeveelheid contacten, kan een serieuze impact hebben op de functionaliteiten binnen de software. Juist daarom vinden we het belangrijk dat ondernemers hun gewenste campagnes kunnen blijven draaien en willen we hierin geen potentiële kink in de kabel zijn.

Vanuit de MailBlue Hub bieden we je bij iedere login een volledig overzicht van je abonnement, aantal contacten, verzonden mails, etc., zodat je een helder beeld hebt van je gebruik. Met deze inzichten hopen we je in staat te stellen om hierin zelf keuzes te maken rondom je abonnement. Uiteraard helpen we je daar graag bij.

Vanuit het lopende ticket kunnen we met je meedenken over welk type abonnement het beste bij jouw onderneming past, advies geven over hoe je het maximale uit bepaalde functionaliteiten haalt en nog veel meer. Happy to help :)

Bas

Rated 1 out of 5 stars

Eigenlijk elke keer op beslissende…

Eigenlijk elke keer op beslissende momenten gaat het mis bij mailblue, het is reteduur en we lopen continu tegen problemen aan die we bij Mailchimp niet hadden

December 26, 2025

Reply from Mailblue

Hoi Yuki, bedankt voor je review. Jammer dat het steeds mis lijkt te gaan, heb je al contact opgenomen met ons support team? Dat kan ik via deze review niet herleiden helaas.

Rated 5 out of 5 stars

Tevreden overgestapt!

Ik was jaren geleden al klant geweest bij ActiveCampaign dus ik kende de software al. Wat ik fijn vind aan Mailblue is dat het gebruikt maakt van de ActiveCampaign software, maar dan in het Nederlands met Nederlandse support, wat het net even wat fijner maakt om mee te werken. Ook is er een hele uitgebreide Nederlandstalige Academy waar stap voor stap, de software en alle mogelijkheden wordt uitgelegd.

October 31, 2025

Reply from Mailblue

Leuk om te lezen Tessa, dankjewel!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look