Makkelijk te boeken. Flinke uitdaging om de puzzels op te lossen. Makkelijk online en live te spelen. Super
See what reviewers are saying
Deze online escaperoom zit goed in elkaar. Samen met het historische verhaal maakt dat je er helemaal in zit. Sommige puzzels waren duidelijk, anderen moesten we flink puzzelen. Ondanks dat ik er i... See more
Leuk spel, verassende puzzels. Schuifpuzzels zijn echter minder geschikt om digitaal met elkaar te spelen, code puzzels waarin luisteren en en samen kijken wordt gecombineerd wel. Ook samen dingen... See more
Company details
Contact info
Verzetsstrijderspark 10, 7316 CM, Apeldoorn, Netherlands
- 0555268888
- info@mariasvilla.nl
- mariasvilla.nl
Het is een erg leuk spel
Het is een erg leuk spel, we zijn er de hele avond mee bezig geweest.
De puzzels waren wel erg moeilijk om zonder hint op te lossen.
Wat jammer is is dat je wel een oplossing kunt aanklikken maar dat niet vermeld staat hoe je tot die oplossing komt. Daardoor kom je wel verder maar weet je nog niet of je er zelf dichtbij zat.
Heel leuk!
Zo hebben we toch eindelijk weer een keer een leuk vriendenavondje gehad op afstand! alles was duidelijk uitgelegd en we hebben lol gehad! sommige puzzels waren lastig en daarom ook echt een uitdaging. Wat sommige wel misten is dat alleen de host kon zoeken misschien een tip dat iedereen online in de kamer kan rond kijken en dat alleen de host de antwoorden kan invullen.
Fijner als je thuis met max.4 spelers…
Fijner als je thuis met max.4 spelers speelt.
Het verhaal rond de villa is mooi geweven. In het begin zitten er erg veel historische feiten in, wat meer op een museumervaring dan escaperoomspel lijkt. Het niveau van de raadsels verschilt en lijkt op te bouwen en weer af te bouwen.
Een computer of laptop met muis en werkend geluid zijn noodzakelijk om het spel uit te kunnen spelen. Verder hebben we informatie opgezocht op internet en aantekeningen gemaakt op papier om de puzzels te kunnen oplossen.
We hebben het spel in drie fasen gespeeld. Twee keer hebben we ruim een uur gespeeld met online medespelers. Dat kostte veel tijd en afstemming kostte om te voorkomen dat geluid ging rondzingen en tegelijkertijd te zorgen dat we toch allemaal hetzelfde zagen, hoorden en elkaar kunnen verstaan. De derde fase, met slechts 2 spelers in één ruimte, verliep het beste.
Leuk spel, verassende puzzels.
Leuk spel, verassende puzzels.
Schuifpuzzels zijn echter minder geschikt om digitaal met elkaar te spelen, code puzzels waarin luisteren en en samen kijken wordt gecombineerd wel. Ook samen dingen opzoeken is leuk! Filmpjes en tekst zijn soms wat aan de lange kant.
Keep up the good work! Leuke ervaring!
Het was een super leuke escaperoom
Het was een super leuke escaperoom. De puzzels waren uitdagend en afwisselend.
Met z'n zessen online…
Ik was blij dat we met z'n zessen online speelden, omdat het best pittig hier en daar was. We hadden elkaar echt nodig om op goede en andere ideeën te komen. Niet alles was op internet snel te vinden, dus ook onze eigen inzichten en kennis waren van belang. Het verhaal zat goed in elkaar en de room was mooi vormgegeven. We hebben bijna de drie uur volgemaakt en hadden soms een hint nodig. Top!
Nog geen aanrader
We hebben Maria’s Villa met 6 volwassenen gedaan. Het online systeem werkt goed, in tegenstelling tot andere reviews geen probleem met de besturing. Een aantal puzzels zijn echt leuk aangepakt voor een online escape room! Het verhaal laat echter wel te wensen over. Het acteerwerk is niet best, en een goed verhaal ontbreekt. Verder jammer dat elke kamer ongeveer dezelfde hoofdpuzzel bevat. En een aantal onderdelen duurt te lang om op te lossen waardoor het wat saai wordt. Een groep van 8 is ook echt veel te groot, ik zou het op maximaal 4 mensen houden. Kortom: leuke poging maar ik zou hem niet meteen aanraden.
Erg tof!
Erg tof!
We hebben erg genoten van de opdrachten om uit de kamers te ontsnappen.
Echte aanrader!!
Mooi grafisch spel
Mooi grafisch spel, zat leuk in elkaar! Bij intro zaten we eerst te zoeken hoe we verder konden, dat kwam omdat we ons beeld te groot hadden. Maar als je het verkleind, zie je de 'volgende' knop. We hebben 2 uur gezellig samen zitten puzzelen. Was erg leuk! Aanrader!
Prima escaperoom
Voor de eerste keer een online escaperoom. We speelden met 6 personen en hadden uiteindelijk ongeveer 2,5 uur nodig. We gebruikten Skype voor de audio/videoverbinding en Teamviewer voor screen sharing. Dat werkte redelijk goed. Puzzels zijn leuk, verhaal is goed. Minpuntje is dat het geluidsvolume niet altijd hetzelfde is. Daardoor moesten we het tv-volume telkens aanpassen omdat het niet te verstaan of juist heel hard was. Dat is eenvoudig te verhelpen lijkt mij, maar ondertitels zouden wellicht ook uitkomst bieden.
Aanrader!
Echt een leuke escape room! Onze tieners waren eigenlijk net iets te jong. 15+ is prima. Afwisselend, heldere instructie en fijn dat er hints zijn voor als je er niet uitkomt.
Aanrader
De online escape game zat heel goed in elkaar. Mooie graphics en zeer nuttige tips, wanneer je het nodig hebt. Zeker een aanrader. Alleen jammer dat je, nadat je het spel hebt uitgespeeld, geen informatie krijgt over hoe lang je erover hebt gedaan en hoeveel hints je hebt gebruikt. Zeker als je met een aantal groepen tegen elkaar speelt.
Leuke avond in Marialust
Wij vonden het een leuke escaperoom met goede puzzels. Een klein minpuntje was het feit dat er maar 1 iemand de room kon besturen. Door op afstand samen op te lossen was het lastig om alles goed te doen. Het is maar een kleinigheidje, want verder was het erg leuk. En vooral om dat wij uit Apeldoorn komen en Marialust goed kennen. 😊
Zeer geschikt voor een gezellig avondje!
Leuk!
Wij waren met iets meer dan 8 personen en dat was prima te doen. Het delen van het scherm is als plezierig ervaren omdat 1 iemand zo de leiding had, terwijl toch iedereen zijn steentje bij kon dragen aan de oplossingen. Goed te doen in 2,5 uur. Niet te makkelijk, niet te moeilijk. Precies goed voor niet al te ervaren spelers.
Leuke en afwisselende puzzels
Leuke en afwisselende puzzels. Spelen op afstand met vrienden ging prima. We hebben een goed gevuld avondprogramma gehad. Zeker geslaagd.
We want more!
Het spel is erg leuk om te spelen
Het spel is erg leuk om te spelen. Mooie beelden en goed opbouwend verhaal. De puzzels waren echter veel te moeilijk. Zonder hulp hadden we niet verder gekomen. Al met al toch leuk om een keer gedaan te hebben en het is een mooi avondvullende bezigheid.
Uitdagende escaperoom
Leuke, uitdagende Escaperoom. We hadden regelmatig een tip nodig. Het is wel jammer dat je aan het einde geen uitslag krijgt, bijvoorbeeld een algemeen klassement hoe snel je het gedaan hebt tov andere en met hoeveel tips.
We vonden het tegenvallen
We vonden het tegenvallen. Sommige puzzels zijn niet logisch (waarom moet ik op de muur achter een schilderij iets opschrijven; waar is de logica ?). Acteerwerk is niet al te best. De brieven zou je voor kunnen lezen met een mooie verhaal stem. Had een wat kinderlijk gevoel. Had een stuk uitgebreider gekund. Zeker voor dit geld.
Het spel zit heel erg goed in elkaar en…
Het spel zit heel erg goed in elkaar en de puzzels zijn erg afwisselend. Voor oudere mensen met een slechter zicht is het echter soms maar moeilijk te volgen. De mogelijkheid tot vergroten zou daarom gewenst zijn.
Super leuk spel
Super leuk spel, zit erg goed in elkaar, al zou ik er zonder de hints nooit uitgekomen zijn. Wel vonden we het een heel gedoe om iedereen uit te nodigen en de boel te installeren maar wij zijn daar ook echt niet in thuis. Gelukkig bood een zoon uitkomst.
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.