Nikon Nederland Reviews 3

Company details

1. Photo Shop
  2. Camera Store
  3. Photo Lab

Information provided by various external sources

Op zoek naar een action camera, maar weet je niet goed welke bij jou past? Bekijk Nikon's digitale spiegelreflexcamera Keymission 360 Camera's hier!

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 2 out of 5 stars

De producten van Nikon zijn top maar…

De producten van Nikon zijn top maar Nikon is het nodig om een afstandsbediening (ML-L7) dat in een doos te versturen van 25×30cm?
Apparaatje is 8×3cm en 0,5cm dik gevolg past niet door de brievenbus du 10 km rijden om het op te halen.

August 27, 2025
Rated 2 out of 5 stars

Mijn (negatieve) ervaring met Nikon…

Mijn (negatieve) ervaring met Nikon Nederland.

Onlangs kocht ik een 2ehands bijna nieuwe Nikon D7500 camera (minder dan 1500 clicks en 2,5 jaar oud) zonder enig gebruiksspoor.
Ik was er erg blij mee maar na mijn D5200 maar na 3 weken merkte ik dat ik af en toe niet scherp kon stellen (AF) en dacht dat dit aan mijn onkunde en onbekendheid van de camera lag.

Echter na diverse pogingen en veranderde instellingen in het menu ben ik toch naar Nikon Service in Beverwijk gegaan om daar dit probleempje voor te leggen en hopelijk te horen dat ik het gewoon fout deed.
alleen deed de camera het in eerste instantie wel goed maar na een flink aantal keren lukte het de mensen daar ook niet meer om met AF scherp te stellen (niet scherpstellen wel foto kunnen maken ).
Na de camera in de testopstelling getest te hebben bleek dat de camera "dacht" gewoon in de manual positie te staan (terwijl de knop voor op de body in AF stand stond)

Bij het reparatie onderzoek bleek dat er inderdaad gebreken zaten in het AF circuit en met name de AF-M leverunit en de motor drive SPC unit welke vervangen dienden te worden (reparatie 280 euro)

Omdat de camera nog weinig gebruikt was heb ik Nikon Nederland aangeschreven omdat ik vind dat een 2,5 jaar oude semi prof. camera met minder dan 1600 click (100 eigen foto's) dit soort gebreken niet zouden mogen vertonen.
En hier begint het m.i. ontluisterende verhaal van Nikon Nederland
a) ze verwijzen naar Nikon service (hier wel goed geholpen) welke de reparatieprijs wel konden verlagen (maar die zijn afhankelijk van Nikon Nederland om die coulance te kunnen geven (het bekende kastje naar de muur verhaal dus))
b) Na opnieuw contact gemaakt te hebben met Nikon Nederland waarin ik aangaf wat defect was en mijn bereidheid de reparatieopgave te delen en ik ook aangaf dat zij niet die service verlenen die je zou mogen verwachten was de enige reactie,
Quote : Dit probleem is ook niet een bekend of voorkomende probleem bij deze Nikon camera en we kunnen ook niet bevestigen of er 1700 clicks zijn genomen met de camera of niet."Unquote

en daarmee moet ik het dus doen
Nikon Nederland die niet kan controleren hoeveel click er genomen zijn met een camera? en het een onbekend probleem is en daarom enige coulance afwijst!

Tja het is duidelijk dat Nikon Nederland niet echt belang heeft bij tevreden klanten.
Erg ontluisterend wat mij betreft en zeker een punt ter heroverweging om over te stappen naar andere merken

October 18, 2022
Rated 1 out of 5 stars

!!NOOIT GEEN NIKON MEER!!

!!NOOIT GEEN NIKON MEER!!

Nikon J2 met de Nikkor lens 10 - 30MM

Onlangs mijn oude camera, bovengenoemde systeemcamera, uit de kast gepakt om er actief mee aan de slag te gaan. Nu kwam ik spijtig genoeg tot de ontdekking dat de camera een defect heeft op bovengenoemde lens. Uiteraard even het wereld wijde web geraadpleegd over eventuele terugroepacties waar ik tot mijn verbazing ondervond dat dit een bekend probleem was. Naar aanleiding van dit bekende probleem contact opgenomen met Nikon. Hier kreeg ik overgedragen van een medewerker dat de garantie op het genoemde objectief verlopen was. U kunt zich wel indenken nu: “Verlopen?!” Ik dacht uiteraard exact hetzelfde. Toch hielden ze voet bij stuk en gaven ze aan dat de garantieperiode verlopen was voor dit objectief. Ik heb hierover mijn verbazing uitgesproken waar ik bij de reparatieservice vrij onbeschoft te woord werd gestaan. Met onbeschoft bedoel ik dat de dame in kwestie mij duidelijk liet merken niet met mij in gesprek te willen gaan over deze kwestie. Gezien haar houding en ongewenste gedragsvormen verzocht om een telefoonnummer van Nikon die zou gaan over de garantietermijn. Dit telefoonnummer bestond niet.

Resumé, waardeloze service, niet klantgericht en waar haal je het onzinnige idee vandaan dat een productiefout in een lens een garantietermijn heeft.

Ik zal nooit geen product meer aankopen bij Nikon of van het merk Nikon. Deze service is tot in den treuren.

Spijtig dat ik op deze wijze tot de ontdekking moet komen dat de service van Nikon diep in diep triest is.

June 16, 2021

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look