In winkel (Heerenveen) had ik leuk montuur gezien voor nieuwe beeldschermbril die ik voor mijn werk nodig heb. Medewerkster wilde mijn vragen over glasopties beantwoorden maar luisterde totaal niet na... See more
See what reviewers are saying
Heb pearl bril plan 2 jaar geleden afgesloten. Nu wil ik er van af maar moet ik extra betalen. Maar volgen de algemene voorwaarden artikel 4 gaande goeder over naar de consument als alles netjes is b... See more
Ben binnen wezen kijken voor een nieuwe bril had er een gevonden een ray ben omdat mijn oude bril niet meer te repareren was volgens specsavers Ff gewacht werd redelijk snel geholpen personeel wa... See more
Pearle brilplan 2 jaar geleden afgesloten. Mijn is verteld de bril lease jou minimaal 2 jaar daarna is de optie om de bril te kopen tegen x verlaagd bedrag. Blijkbaar is dat niet zo je betaalt bijna... See more
Company details
Contact info
Pearl Oss
Ik vind de medewerkers wat klantonvriendelijk qua communicatie. Cursus NIVEA, Oma, Anna, etc zou mijns inziens niet misstaan. Brillen zijn van mindere kwaliteit. Beter naar EyeWish
De aanhouder wint ....
Wrs op mijn leesbril gaan zitten zonder dat ik het wist. En geloof me, dat overleeft geen enkele bril, zelfs geen duikbril :-). Op naar Pearle en in eerste instantie niet mogelijk om pootje te repareren ( online aangeschaft). Tot dat daar John verscheen, als redder in nood. Klein schroevendraaiertje en wat kunst & vliegwerk et voila, ik kon 'm weer op mijn neus zetten en de bril paste ook gewoon weer in mijn brillenkoker. John = mijn held!
2 mooie brillen uit gezocht
2 mooie brillen uit gezocht, uiteindelijk de prijs te horen gekregen inclusief verzekering. Kom ik de brillen ophalen hoor ik dat ik nog eens een keer extra mn verzekering moet betalen. Mooi meegenomen in je zak natuurlijk maar dat werkt zo bij mij niet. Eindstand geen verzekering op de brillen van mn zoontje want betaal jullie geen cent extra. Ik hoop dat je trots bent op jezelf om iemand in de sanering extra geld afhandig te maken
Prima service in de winkel in Zwolle
Prima service in de winkel in Zwolle. Professioneel, vriendelijk, geduldig, ook bij een aanpassing.
Ze eisten ten onrechte meer geld voor een bril
Van A.S.R zorgverzekering heb ik gehoord dat ik mijn bril vergoeding alleen bij drie opticiens kan gebruiken waaronder Pearle.
Ik ben dan naar Pearle in Overvecht Utrecht gedaan. De medewerker zei dat ik naast bril vergoeding van A.S.R en actie korting van Pearle €40 bijbetalen voor een gekozen bril ten waarde van €50. Hij heeft een afspraak gemaakt voor oogmeting.
Toen ik nogmaals in de winkel was voor oogmeting was de persoon die ik eerder heeft gesproken was bezig met een andere klant. Ik ben dan geholpen door een ander opticien. Nadat zij mijn ogen opgemeten heeft vroeg mij over de toestand van mijn ogen. Ik heb haar verteld dat ik zou een star operatie ondergaan maar ik heb het geweigerd omdat ik in principe niet voor van operatie ben en ook het risicovol vind. Desondanks herhaalde zij meerdere keren dat ik geopereerd moet worden. Ik heb haar nogmaals duidelijk gemaakt dat mijn beslissing vast is. Zij zei nogmaals dat ik daar over moet denken...
Dat is namelijk niet fijn om te zien dat een opticien zo graag op de stoel van een oogarts wil zitten...
Uiteindelijk zijn mijn ogen opgemeten. We gingen naar de kassa. Ze zei toen in tegenstelling van de andere medewerker dat ik niet €40 maar €190 bijbetalen. Als reden heeft zij doorgegeven dat de bril wat groot was. Ik weigerde bij te betalen en verliet de winkel. Ik heb de situatie gelijk aan A.S.R doorgegeven. Op hetzelfde dag ben ik toch gebeld door Pearle dat ik een bril zou hebben als ik €60 bijbetaald....
Omdat ik een bril nodig had heb ik daarna €60 bijbetaald en bril ontvangen. Ik wil nooit meer bij Pearl een bril kopen.
Ben vandaag geweest in Pearl
Ben vandaag geweest in Pearl, heel aardige dame hielp mij
Was echt tevreden
Ik had vandaag een afspraak op de…
Ik had vandaag een afspraak op de Ginbekestraat in Breda met Bianca.
Dit naar aanleiding van een klacht over een breuk in mijn montuur.
De klacht werd niet gehonoreerd.
Wel kreeg ik 50% korting op een nieuw montuur van €180, 00.
Mooi zou je denken, maar tot mijn verbazing staat dit montuur op de zelfde dag op de site met 30% korting.
Dus kost hij €126,00.
Hoe neem je klanten in de maling!
Schandalig ga je schamen Pearl en Bianca.
Ik ben behoorlijk in de zijk genomen en pissed of.
Mail naar Breda verzonden, ben benieuwd of ik een reactie krijg.
Pearle vindt ik de beste Low budget!
Ik kan alleen lovend zijn over Pearle. Goede klantenservice en kijk is op de andere plek van Pearle. Daar vind je veel positieve reviews. Hier vindt je maar 16 reviews.
Ik maak twee afspraken
Pearle opticiens bussum.
Ik vind het al vervelend als er vreemde mensen in de buurt van mijn hoofd moeten komen. Dus naar zo'n winkel gaan, is voor mij een hele grote stap. Maar dan na twee afspraken en dan met 9 mensen in de winkel is dat niet acceptabel.
Ik maak twee afspraken. de eerste was vrjidag 22 en die tweede dinsdag 26. Alle twee de keren, ik kwam, was die winkel vol. ondaks ik heb afspraak om die tijd ; die tweede keer waren 9 personen in winkel en twee opticiens, de eerste keer was ongeveer het zelfde en drie opticiens.
Een keer slechte planning okay, twee keer slechte planning nah. Als je me één keer voor de gek houdt, is dat jouw schande; als je me twee keer voor de gek houdt, is dat mijn schande. Na die eerste tijd had ik niet terug moeten komen.
Twee brillen gekocht op 26 oktober op…
Twee brillen gekocht op 26 oktober op de Fred in Den Haag, Superaardige verkoper, alleen het leveren binnen de toegezegde twee weken lukt niet. Hierover zelf gebeld, daags erna ontvang ik een mail dat ze niet tijdig kunnen leveren, na vandaag 22 november weer gebeld te hebben gaat het waarschijnlijk nog twee weken duren. Ik ga mn aanbetaling van €500 morgen terughalen en ergens anders mn brillen bestellen, geen vertrouwen meer in. En ja ik weet dat ik dan weer moet wachten want overal is het druk.
Onkundig personeel
Haalde altijd mijn bril bij Pearl in Apeldoorn, maar helaas is het personeel wat er toen stond allemaal weg, nu allemaal jonge, naar mijn mening onervaren mensen. Ben al 4 maanden bezig met een nieuwe bril. Begon al met uitzoeken, alles was mooi en goed volgens verkoopster, maar bij levering zat bril niet lekker, ben toen terug gegaan, is geprobeerd bij te buigen, maar medewerkster durfde niet verder te buigen. Na een week weer terug, nu andere medewerkster en die zei dat bril niet goed was voor mijn hoofd, pootjes te kort, mocht andere bril uitzoeken, maar zij was invaller en wist de procedure niet, moest maar week daarop terug komen. Toen geholpen door manager, maar die adviseerde om nog een week later te komen, dan was er nieuwe collectie. Weer week later, toen goed geholpen, kundig meisje met juiste leuke bril en zou met spoed regelen. 3 weken later maar eens bellen, geen bril, zou ook niets in bestelling staan. En degene die mij geholpen heeft, is met vakantie.
Dit zou mijn derde bril worden, daarvoor nooit problemen, altijd bij eerste levering gelijk goed, werd toen echt goed gekeken, nu wordt er maar wat aangevogeld naar mijn gevoel. Wacht nog even af of mijn bril wordt gevonden, maar voor mij geen Pearl meer, ga nu liever naar een lokale opticien waar ze nog wel klant gericht zijn.
aardige mensen maar slechte service
Wij komen al jaren bij Pearl, aardige mensen maar service is erg slecht. Mijn vrouw is zomer 2024 bij een zaak van Pearl in Winkelcentrum Hasselo geweest en daar haar bril laten schoonmaken, er zaten wat vlekjes op. Zij kreeg die zomer ook te horen dat aan de vlekjes weinig te doen was dat het van schoonmaken en zonnestraling zou kunnen komen. Er is met geen woord gerept dat het ook mogelijk aan de glazen zou kunnen liggen. Deze waren toen notabene 2.5 jaar oud. Slechte service Pearl.
Pearl Beurs 24 Amersfoort, super service
Mijn look bril laten repareren bij Pearl in Amersfoort op De Beurs 24.
Scharnier van een brilpoot was kapot van mijn Look montuur uit 2009.
Het scharniertje werd vernieuwd en ook de neuspads, zelfs de glazen werden uit het montuur verwijderd en alles werd grondig gereinigd. Hier schrijft men service nog met een hoofdletter en is de klant koning!
Voor mij geen Pearle meer, het gaat ze blijkbaar te goed.
Gisteren telefonisch een afspraak gemaakt om vandaag een oogmeting te laten doen. Toen ik op de afgesproken tijd de aankwam, stond de winkel stampvol. Drie mensen bleken een afspraak te hebben, die van mij was niet genoteerd en kon dus niet doorgaan. Toen ik de filiaalhouder daar op aansprak, kreeg ik geen excuses, maar de opmerking dat hij mij vervelend vond. Ik kreeg geen aanbod om de afspraak opnieuw in te plannen en telefonisch een afspraak maken werkt duidelijk niet. Na een kwartier stonden de anderen met een afspraak nog steeds te wachten en ben ik weggegaan. Wie is er nu eigenlijk voor wie? Voor mij geen Pearle meer, het gaat ze blijkbaar te goed.
Lenzen bestellen gaat altijd fout
Lenzen bestellen gaat altijd fout. Komt nooit op tijd. Vervelend
Super goede ervaring bij Pearl…
Super goede ervaring bij Pearl Leeuwarden bijgaand.
Je word fijn en vriendelijk geholpen ze nemen alle tijd een dikke 10 verdienen ze
A-sociaal
Mijn schoonzus had bij Pearl
in Zwijndrecht een bril besteld voor mijn schoonmoeder....mijn schoonmoeder is 92 jaar en haar gezondheid laat te wensen over ..maar had toch een nieuwe bril nodig .Levertijd duurde een paar weken.Inmiddels was de gezondheid van moeder erg verslechterd was inmiddels terminaal door een herseninfart en was gevallen met als gevolg een betrokken heup Mijn schoonzus gaat naar Pearl om de bril te annuleren...wat denk je dat was niet mogelijk ...wat een a- sociaal bedrijf is dat ...ook de mensen die er werken .Dit is eigenlijk de triest voor woorden .Mijn moeder is is 1 Juli overleden.
2,5 jaar een bril met foute glazen
2,5 jaar een bril met foute glazen
Sinds 13-1-2022 heb ik 2 brillen met varifocus voor € 710,- bij Pearle op WC De Eglantier in Apeldoorn. Ik had gebruik gemaakt van de actie 1 bril gratis en ik ben heel fijn geholpen. Ze vroegen alleen 4x nadat ik de bestelling had gedaan welke bril mijn favoriet ging worden. Dat vond ik een beetje vreemd.
Na ontvangst merkte ik dat ik met mijn (minst favoriete) bril niet kon lezen, terwijl ik dat wel kon met de bril die ik had aangemerkt als mijn favoriete bril. Ik ben in totaal 6x terug geweest met deze klacht zowel bij Pearle op de Eglantier Apeldoorn als in de binnenstad van Apeldoorn. En elke keer werd er gezegd dat dezelfde glazen in de bril zaten. Maar dat het waarschijnlijk lag aan het materiaal. De ene bril was van metaal met neusvleugels en de ander was geheel van kunststof. Ik voelde ik me opgelicht en niet serieus genomen.
De laatste keer dat ik met die klacht kwam werd er doodleuk gezegd, dat ik dan eerder had moeten komen want dan had het onder de garantie gevallen en dat ze er nu niets meer aan konden doen !!!??? Maar ik was al 5x eerder geweest met deze klacht!!!
Na 2,5 jaar besloot mijn ogen weer te laten testen en deze kwestie opnieuw te bespreken als een nieuwe bril van toepassing was. Ik werd weer heel fijn geholpen, mijn ogen waren erg veranderd en er werd serieus ook naar de glazen gekeken van mijn oude bril. Na kort onderzoek kwam zij erachter, dat het leesgedeelte op de verkeerde plek zat in de bril!!
Ik zei haar dat ik me echt niet serieus genomen voelde dat zij dit na 3 min. al constateert en dat daar na die 6x klagen nooit naar gekeken is. En dat het vertrouwen in Pearle daardoor behoorlijk beschadigd en dat ik bij het bestellen van een nieuwe bril een goede compensatie verwacht.
De aangeboden compensatie was weer de huidige actie 2e bril gratis met € 100 korting. Schandalig! Ik loopt 2,5 jaar met een bril die niet goed is en wordt niet serieus genomen als ik 6x kom klagen zonder het echt te onderzoeken en dan denken ze mij zo af te kunnen schepen met € 100 korting. Dan snap je het niet als ondernemer.
Ik werd uitstekend geholpen....Maar niet tevreden !!
Ik werd uitstekend geholpen. Echter, ik heb geen echte orderbevestiging gekregen. Alleen maar een kopie van het aankoop-brilrecept. Daar staat niet duidelijk op welk glaspakket het is. Zoals type glas en zichtveld. Ik had begrepen dat ik een breder zichtveld had gekocht, type 2. Bij navraag, de volgende dag, bleek het "basis" te zijn. De bril zou al in productie zijn en bovendien was dat bredere zichtveld €90,00 duurder. Daarmee zou de bril geen €200,00 kosten maar €290,00. Dezelfde bril met dezelfde glazen, breder zicht, kost bij Charlie Temple €140,00 plus recept á €30,00, dus €170,00. Bovendien is het montuur van Pearle van gewoon metaal en van Charlie Temple van Titanium, het beste metaal dat ervoor is. Dat kost bij Pearle nog €100,00 extra. Dus dezelfde titanium bril met dezelfde glazen, beide met breder zicht, kost bij Pearle €390,00 (incl. €100 'korting') en bij Charlie Temple € 170,00.
De opticien van Pearle Bussum zei me dat ik de bril mag teruggeven conform de 'wengarantie' voor multifocale brillen in de Algemene Voorwaarden van Pearle en dat ik dan recht had op restitutie van het volle bedrag. Maar dat staat niet in de voorwaarden, daar staat alleen maar dat ik hem ruilen mag.
Ook werd de bevestiging niet per email aan mij gezonden, terwijl mijn emailadres wel op het recept en in hun computer staat.
Ik kocht al 10 jaar uitstekende kwaliteit brillen van Charlie Temple maar liet me bij de oogmeting overhalen om toch bij Pearle te kopen. Ik mag hem immers teruggeven...Ja, maar volgens de Voorwaarden alleen maar ruilen. Ik heb geen bewijs ervan gekregen dat ik ook mijn geld kan terugkrijgen. Ik heb geprobeerd te annuleren, binnen één dag, dat kon niet. Ik ben daar allemaal niet blij mee. Ik kan Pearle niet aanbevelen.
14 september 2023, Inmiddels ben ik gebeld door Pearle Bussum en zij hebben de order nu toch geannuleerd.
Daar ben ik blij mee.
Bij Pearl in Elburg geweest
Bij Pearl in Elburg geweest. Re : Was gevallen 1 poot van bril half gebroken hing er aan.
Daar waar conculega in Kampen zei " Mevr u moet een nieuwe bril kopen, kwam men in Elburg met een lumineus idee!
Ik ben prima geholpen met ander gelijkend pootje,
super bedankt en dan ook nog kosteloos!
Hulde
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.