Company details

1. Language Course Provider

Written by the company

De Querido Academie biedt cursussen aan op het gebied van schrijven voor iedereen die haar of zijn boek wil schrijven. Er zijn cursussen voor alle niveaus, van beginners tot (ver-)gevorderden. De Querido Academie is onderdeel van Singel Uitgeverijen, een groep literaire uitgeverijen in Amsterdam.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Querido komt beloftes na.

Na mijn hersen infarct, net voor de 2e bijeenkomst van de Meesterproef een jaar geleden, werd mij beloofd dat ik de cursus later kon doen. Daar heeft Querido zich aangehouden, heel fijn en prima gedaan!

November 18, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Summer in the City / de Meesterproef…

Summer in the City / de Meesterproef was voor mij ontzettend leerzaam. De docent was kundig, betrokken en werkte persoonlijk. Het was een kleine groep, wat bijdroeg aan de kwaliteit van het onderwijs. We leerden elkaar en elkaars teksten goed kennen en door de voorselectie had iedereen een goed niveau waardoor we lekker door konden werken en veel aan elkaars feedback hadden. Door de persoonlijke feedback van de deelnemers en de docent op mijn stukken heb ik veel geleerd. Het samen oefenen en schrijven was inspirerend. Dit is de meest zinvolle schrijfcursus/-workshop die ik ooit heb gevolgd.

August 19, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Als je jezelf serieus neemt als schrijver

Na twee eerdere cursussen bij de Querido Academie heb ik mij dit voorjaar aan de Meesterproef gewaagd. Terugkijkend kan ik zeggen dat het een uitdagende en heel zinvolle besteding van mijn (schrijf)tijd was. Door de frequentie van de bijeenkomsten heb ik een strak schrijfritme ontwikkeld. De feedback van Arthur en mijn geweldige mede-cursisten bracht steeds weer ontwikkeling en verfijning in mijn verhaal. Ook van het kritisch lezen van het werk van anderen heb ik ontzettend veel geleerd. Deze cursus is een aanrader voor wie zichzelf als schrijver serieus wil nemen en echt aan de slag wil.

August 26, 2024

Grote stimulans

Voor mij was de Meesterproef een grote stimulans om dat mooie romanidee waarmee ik rondliep daadwerkelijk te gaan schrijven. Een goede, ondersteunende sfeer in de groep en met Rebekka Bremmer een fijne docent die positief-kritisch was en veel vertrouwen gaf. Ik ben heel blij dat ik aan de Meesterproef heb deelgenomen.

July 8, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Meesterproef heeft meetbaar resultaat opgeleverd.

Ik zat vast met een eerste manuscript van 40.000 woorden. Na de Meesterproef onder leiding van ervaren schrijver en coach Arthur Umbgrove, heb ik nu een strak tweede manuscript van 70.000 woorden ingedeelt in 22 krachtige hoofdstukken. Ik dacht de belangrijkste technieken van het schrijven al enigszins te beheersen, zoals tonen in plaats van vertellen en in scènes en conflict denken, maar Arthur wist mij te helpen nog meer te halen uit mijn verhaal. Met de opbouwende feedback van de medecursisten kon ik ook direct aan de slag. Bedankt Querido Academie!

June 2, 2023

Top!

Jammer dat het is afgelopen! Ik vond het heerlijk om uit het isolement van het schrijven te komen en ervaringen en teksten met gelijkgestemden te delen. We hadden ook nog eens een hele fijne groep en Arthur is een topdocent: kundig, altijd opbouwend en heel stimulerend. Dankzij hun vertrouwen heb ik het beste eruit kunnen halen en mijn manuscript een enorme duw in de goede richting kunnen geven. Ik heb ervan genoten. Mijn dank is groot!

June 6, 2023

Meesterproef

Voor mij heeft de Meesterproef een register van schrijven geopend waarvan ik niet wist dat ik het in me had. De cursus heeft me enorm veel schrijfplezier bezorgd.

March 10, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Aanrader voor iedereen die serieus met…

Aanrader voor iedereen die serieus met schrijven van boeken aan de slag wil!
Ontzettend veel kennis opgedaan over alle facetten van schrijven. Spanningsboog, dialogen, thema, noem het en het komt aan bod.

February 23, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Indrukwekkend hoeveel ik bij Querido…

Indrukwekkend hoeveel ik bij Querido Academie leerde.

Ik heb de Meesterproef bij de queridoacademie.nl gevolgd. Het was een investering in geld en in tijd, maar dat was het dubbel en dwars waard. Een gerenommeerde schrijfster deelde haar kennis en kunde waardoor ik mijn manuscript naar een veel hoger plan bracht. In de opleiding kwamen alle schrijffacetten aan bod zoals dialogen, spanningsbogen, verhaallijnen, plots, en meer. Voor elke bijeenkomst ontving ik feedback van de docent op de 6000 woorden die ik inleverde. Medecursisten lazen mijn werk ook. Het was hard werken, maar na acht bijeenkomsten was het grootste deel van mijn manuscript geschreven en had ik de synopsis en mijn schrijvers CV klaarliggen. Het was spannend dat een onafhankelijke redacteur daarna mijn werk beoordeelde, maar het was fijn om leesrapport te krijgen. In mijn geval met een positief resultaat en Querido stuurt mijn werk naar een literair agent. Daar zal vast herschrijfwerk uit voortkomen en ik ben van plan me daarvoor weer aan te melden bij de Meesterproef. Dit concept is me erg goed bevallen.

December 20, 2022

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look