Company details

1. Cashback Provider
  2. Printer Ink Refill Store

Written by the company

Lege cartridges weggooien? Zonde! Wie denkt dat een lege cartridge afval is en niet meer van waarde is, heeft het mis!. Een lege cartridge is geen afval, maar materiaal voor hergebruik. Throwing away empty cartridges? A waste! Those who think an empty cartridge is waste and no longer of value are wrong! An empty cartridge is not waste, but material for reuse. Jeter les cartouches vides ? Un gâchis ! Ceux qui pensent qu'une cartouche vide est un déchet et qu'elle n'a plus de valeur se trompent ! Une cartouche vide n'est pas un déchet, mais un matériau réutilisable. Leere Patronen wegwerfen? Eine Verschwendung! Wer glaubt, dass eine leere Patrone Abfall ist und keinen Wert mehr hat, der irrt! Eine leere Patrone ist kein Abfall, sondern Material zur Wiederverwendung.

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 48 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Is dit bedrijf betrouwbaar?

Ik ben niet zeker dat dit bedrijf betrouwbaar is en inderdaad naar goede doelen doorstort. Daarom had ik gevraagd om uit te betalen en zou ik het zelf doorstorten naar een goed doel.
Nadat ik mijn pakket had verstuurd (eenvoudige procedure)stond er online dat er €104 doorgestort was naar mijn rekening. Een maand later stond dit nog steeds niet op mijn rekening en stuurde ik een bericht.
Na enkele dagen kreeg ik antwoord dat ze mijn pakket eindelijk gevonden hadden en dat de cartridges op een verkeerde rekening waren geboekt (???) en dat ze me €82,5 zouden storten omdat er 8 slechte cartridges bij zaten. Geen idee hoe dat zou komen, waren allen dezelfde HP.

March 13, 2026

Beste An,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring te delen. Allereerst onze oprechte excuses; dit is absoluut niet de ervaring die wij onze klanten willen bieden.

Het klopt dat er in uw geval het een en ander is misgegaan in de verwerking. Uw pakket kwam helaas onherkenbaar bij ons binnen (mogelijk door een ontbrekend label in de doos), waardoor het handmatig op een algemeen nummer is gesorteerd. Hierdoor is de communicatie over de status en de bedragen niet verlopen zoals u van ons mag verwachten.

Wat betreft de betrouwbaarheid: RecycleClub is onderdeel van Recoll b.v. en wij zamelen al meer dan 30 jaar cartridges in door heel Europa. Juist omdat wij deze cartridges hergebruiken voor nieuwe productie, voeren wij een strenge kwaliteitscontrole uit. Alleen technisch onbeschadigde cartridges kunnen wij vergoeden. In uw zending waren helaas 8 exemplaren beschadigd, wat het prijsverschil verklaart. Een uitgebreide uitleg over waarom cartridges soms worden afgekeurd, vindt u hier: https://www.recycleclub.com/nl/informatie/defecte-cartridges/

Ik heb u zojuist een uitgebreide e-mail gestuurd met alle details en het juiste sorteerresultaat, zodat u precies kunt zien wat de status is. We hopen dat dit uw vertrouwen in onze organisatie iets heeft kunnen herstellen.

Het team van RecycleClub

Goed initiatief

Goed initiatief! Goed voor milieu en je steunt meteen een goed doel!

March 7, 2026

Reply from Recycleclub

Anita, bedankt voor het delen van je ervaring, dat waarderen we enorm. En goed hij jij bent dubbel goed bezig, voor onze planeet en een goed doel!

Groeten Team RecycleClub

Rated 3 out of 5 stars

Auftrag gescheitert?

habe heute diese Seite gefunden und finde die Idee prima. Hab mich sofort angemeldet und Bestätigungsmail erhalten. Dann alle meine gesammelten Kartuschen eingetragen und Rücksendung versucht - aber in der Übersicht "meine Rücksendungen" steht der Auftrag als gescheitert, eine Mail zum Ausdruck des Versendeetiketts ist auch nicht angekommen (DHL gewählt).
Schade!
Wo liegt der Fehler?
Freue mich naufn Rückmeldung.
R. B.

June 20, 2025

Lieber Reinhard,

Vielen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, eine Bewertung zu hinterlassen.

Leider kam es am Wochenende zu einer technischen Störung, die den von Ihnen beschriebenen Fehler verursacht hat.
Inzwischen wurde jedoch erfolgreich ein Versandetikett erstellt, und laut unserem System sind Ihre Patronen bereits auf dem Weg zu uns.

Vielen Dank für Ihr Verständnis und Ihre Geduld.

Mit freundlichen Grüßen
Team RecycleClub

Recycleclub,fantastich!

Een geweldig bedrijf!Goede en duidelijke site,gemakkelijk telefonisch bereikbaar en een geweldige service!Een heel leuk gesprek met Mireille gehad die mij uitlegde hoe e.e.a. in zijn werk ging...wat mij erg aanspreekt is dat jezelf uit de goede doelen via Recycleclub kan kiezen!
Dus lieve mensen,gooi je lege cartridges niet weg,ze leveren geld op, dus stuur ze op aan dit fantastische bedrijf en steun het goede doel!

May 29, 2025

Beste Annet,

Hartelijk dank voor je mooie review en de fijne woorden! Wat geweldig om te horen dat je zo tevreden bent – daar doen we het voor. 😊

Mocht je in de toekomst nog vragen hebben of ergens hulp bij nodig hebben, dan staan we altijd voor je klaar.

Groeten
Mireille

Rated 5 out of 5 stars

"Müll entsorgen" macht hier richtig Spaß!

Ich habe bereits zweimal dieses Angebot genutzt und alte Patronen eingesendet.
Ich finde das Angebot vom Recycleclub eine super Idee, so macht "Müll entsorgen" richtig Spaß. Ich habe die Druckköpfe gut verpackt, wie mir von der kompetenten Mitarbeiterin an der Hotline geraten wurde, Eierkartons sind wirklich hervorragend geeignet!
Einige Patronen waren leider unbrauchbar und wurden deshalb auch nicht erstattet, aber das fand ich ok, ich hätte da überhaupt keine weitere Verwendung für gehabt. Als Laie kann man schließlich nicht erkennen, ob eine Patrone inzwischen defekt ist und nicht erneut verwendet werden kann!
Mittlerweile habe ich wieder einige Patronen gesammelt und werde diese natürlich auch wieder an den Anbieter meines Vertrauens übergeben. 👍

February 14, 2025

Fake webseite oder inaktiv

Webseite scheint ein Fake zu sein oder Inaktiv. Hab mich heute Angemeldet und mein Auftrag wurde Automatisch abgelehnt. Auch hat die Webseite einige tote 404 links die nicht für die Aktualität der Webseite sprechen.

February 15, 2025

Sehr geehrter Kunde,
wie ich sehen kann, haben Sie sich am Wochenende bei uns registriert und wollten uns eigentlich leere Patronen zusenden.
Da der Link zu DHL leider nicht funktioniert hat, sind alle Anmeldungen auf Fehler gelaufen und es sind keine Versandlabel verschickt worden.

Wir haben das Problem nun behoben und der Link funktioniert wieder.

Ich habe ihren Auftrag soeben neu gebucht und Sie müßten nun von uns ein Versandlabel von DHL erhalten haben.
Bitte verpacken Sie ihre leeren Patronen gut und senden Sie uns das Paket mit dem Label zu.

Bitte entschuldigen Sie die dadurch entstandenen Unannehmlichkeiten.

Wir freuen uns auf ihr Paket!

Mit freundlichen Grüßen
Ihr RecycleClub-Team

Rated 1 out of 5 stars

Jouw lege inktcartridges zijn GEEN geld waard!

Dat hele Recycleclub van Recoll is een handig opgezette operatie, ze hebben goed nagedacht hoe ze goedkoop aan hun cartridges komen.
Zelfs 1 ster is voor deze figuren nog teveel.

Ik stuurde op 2 december 2024 het aantal van 77 lege, en door mijzelf gecontroleerde, HP cartridges in aan Recycleclub.
Echter, ik krijg er maar 51 stuks uitbetaald om reden dat deze cartridges beschadigingen vertoonden, nou dit is dus pertinent onwaar en een flagrante leugen.
Uit het antwoord op mijn vragen aan Recycleclub hierover blijkt dat er opeens sprake is van een derde partij genaamd: de 'Tsjechische operatie'.
Deze 'Tsjechische operatie' controleert blijkbaar de cartridges maar de 'Tsjechische operatie' zal wellicht ook wel de koper van de cartridges zijn.

Dat er 26 cartridges minder uitbetaald werden resulteerde dat ik het bedrag van € 38,95 niet betaald krijg.
Bovendien krijg ik de 26 afgekeurde cartridges ook niet retour.
Dat is makkelijk zakendoen op deze manier, nogmaals: "hoe kom je goedkoop aan ledige cartridges."
Recycleclub laat ook niet aan mij, als klant, weten door wie de cartridges werden afgekeurd en waarom.
Opeens verschuilen ze zich achter de 'Tsjechische operatie'.
Van hoor en wederhoor hebben ze bij Recycleclub blijkbaar nog nooit gehoord.

Recycleclub steunt ook goede doelen en zijn zeer begaan met het milieu, alleen de fondsen hiervoor worden naar mijn mening gegenereerd door cartridges niet uit te betalen onder het mom van dat de cartridges beschadigd zouden zijn.

Nou Recycleclub ik hoop dat mijn € 38,95 echt aan een goed doel overmaakt en niet aan uzelf.

***************

Op 19 maart jongstleden werd ik opeens telefonische benaderd door een mevrouw van dit bedrijf. Ik kon mijn resterende € 38,95 ook krijgen als ik eerst de review verwijderde. Maar ik moest eerst verwijderen en dan kreeg ik mijn centen. Nou dat gaan we dus niet doen. Ik heb niet voor niets deze review geschreven. Dus eerst betalen en dan pas onderneem ik actie en verwijder ik de review.

January 2, 2025

Beste meneer van Ridowarstore.nl,

Bedankt voor het delen van uw ervaring. Het spijt ons te horen dat u een negatieve ervaring heeft met RecycleClub.

Wij hebben contact met u opgenomen om uw klacht te bespreken en een oplossing te bieden. Helaas stond u niet open voor de voorgestelde oplossing.

Voor de 77 ingezonden lege cartridges heeft u een vergoeding van €67,70 van ons ontvangen. Helaas ontvangen wij soms cartridges die defect zijn, en hiervoor kunnen wij geen vergoeding bieden, omdat deze niet meer hergebruikt kunnen worden en wij ze zelf moeten afvoeren.

Ons doel is om lege cartridges in te zamelen en deze te verwerken tot nieuwe producten. Wij streven naar hoogwaardige kwaliteit, en daarom kunnen sommige cartridges worden afgekeurd.

Meer informatie hierover kunt u terugvinden op onze website:

Team RecycleClub

Rated 1 out of 5 stars

6 maanden later en nog geen geld…

6 maanden later en nog geen geld ontvangen heb meer dan 100 stuk ingeleverd

November 22, 2024

Reply from Recycleclub

Bedankt voor uw review, kunt u ons een mail sturen met uw gegevens naar info@recycleclub.com, dan ga ik onderzoeken wat er is gebeurd en of ik het kan oplossen. Mvg Mireille

Werkt goed

Makkelijk te versturen en handig voor een extra zakcentje.

August 6, 2024

Reply from Recycleclub

Hoi Chloe, wat fijn om te horen dat je een extra zakcentje via ons hebt kunnen verdienen. :)

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look