Schoorsteenvegervangils

Contact info

All reviews

14 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Oplichters!

Wees gewaarschuwd, er wordt 45 euro per meter gerekend. Normaal zou het reinigen van één leiding maximaal 150 euro moeten zijn, dat is bij dit bedrijf zeker niet het geval.

November 13, 2025

schandalig duur

Mondeling geen goede afspraak over prijs voor het vegen
De prijs van het werk was € 405,--
Bij een andere betaalde wij vorig jaar € 62,80.
Schandalig, en dat voor een half uurtje werk

December 1, 2025
Rated 1 out of 5 stars

OPLICHTERS bij schoorsteenveger Van Gils!!

OPLICHTERS en FRAUDEURS bij bedrijf schoorsteenveger Van Gils!!
Betalen per strekende meter en omdat het machinaal geveegd wordt ben je verplicht camera inspectie te betalen en voorrijkosten. Die laatste 2 staan niet op de website... per strekende meter wel...in de kleine lettertjes. Moest betalen: €632,19
Heel veel geld voor een alleenstaande moeder, net voor de feestdagen. Denk je dat je dat je het allemaal goed en op tijd hebt geregeld.
Website ziet er zeer professioneel uit. De schoorsteenveger was mooi op tijd, was aardig en werkte zeer netjes, ruimde ook alles op. Daar was niks op aan te merken.
Factuur met btw en KvK nummer, maar na uitzoeken niet van dit bedrijf.
Camera Inspectie is inclusief rapport. Heb hier al meerdere keren over gebeld. Maar nog altijd niet gekregen... zal ik ook niet merr ontvangen, denk ik.
Trap er aub niet in!!! Zag deze reviews helaas te laat.
Ik kan u wel zeggen dat dit mijn vertrouwen in de mens heeeeel erg heeft geschaad. Bij elke mail of bericht denk ik toch... klopt dit wel? Is dit echt?
Heb inmiddels wel aangifte bij de politie gedaan en raad iedereen aan die opgelicht is door dit bedrijf ook aangifte te doen. Samen staan we sterker tegen dit soort mensen!!!

Smerige oplichter!

Eigenlijk 0 sterren maar daar kan ik niet voor kiezen. Zelfde ervaring als hierboven. Gewoon een oplichter, niets anders. Ga NIET met deze oplichters in zee!

November 27, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Eigenlijk is dit bedrijf 0 sterren…

Eigenlijk is dit bedrijf 0 sterren waard. De afspraak was dat de schoorsteenveger tussen 13:00 uur en 15:00 uur zou komen. Na drie keer bellen (na 15:00 uur) kwam meneer om 15:48 voorrijden. Hij heeft inderdaad de schoorsteen geveegd en leek kennis van zaken te hebben. Wij gaven aan dat wij nog een afspraak hadden om uiterlijk 17:00 uur, en dat wij ongeveer een half uur moesten rijden. Even voor 16:30 uur was meneer klaar. Hij gaf aan dat hij nog even een factuur moest maken en dan konden wij betalen. Bleek hij opeens € 750,00 in rekening te brengen, terwijl geadverteerd is met € 42,50. Bovendien had hij met zijn bedrijfsauto de oprit van ons huis geblokkeerd zodat we moeilijk weg konden met de auto. Hij zou niet vertrekken voordat betaald was. Ik vertrouwde het niet, liet dat ook blijken. Vervolgens belde hij het bedrijf met zijn eigen telefoon. Ik kon zelf vragen of het klopte wat er gebeurde. Dat deed ik. De man aan de andere kant van de lijn meldde mij dat eerste een factuur wordt gemaakt en de lengte van de schoorsteen gemeten, en dat dan betaald wordt. Terwijl mijn vrouw met de schoorsteenveger bezig was, checkte ik de Kamer van Koophandel of het bedrijf daar is ingeschreven. Ik vond het bedrijf niet in het Handelsregister. Toen was ik er klaar mee. Ik heb de man 50 euro gegeven voor zijn moeite (hij lijkt inderdaad de schoorsteen te hebben geveegd) en hem weggestuurd. De factuur deugt niet. Die vermeldt geen KvK-nummer, geen BTW-nummer, geen behoorlijke specificatie. De achterzijde vermeldt wel algemene voorwaarden. Die gelden echter niet aangezien die niet voor het aangaan van de opdracht ter hand zijn gesteld. Maar pas verstrekt zijn toen de opdracht al klaar was. Ga nooit in zee met dit bedrijf!

Oplichters

Oplichters
Oplichters. Dit is hun recente link : schoorsteen-vangils

Afspraak gemaakt en er werd gezegd 42,50€. Dat het per meter was werd niet verteld, dat staat dan wel weer op de website ergens klein onderin dus niet gezien. Maar betalen per meter slaat nergens op, het gaat altijd per kanaal.

Het was op zich geen onaardige jongen maar ik had wel direct een raar gevoel erbij, dat bleek dus te kloppen. Hij bood ook nog een andere dakdienst aan dat heb ik gelukkig afgewimpeld.

Normaal zijn we rond de 50 euro kwijt. Nu werd het bijna 700€. Er werd bij verteld dat je het kon declareren bij de verzekering onder opstalverzekering. Gezegd dat we dat niet gingen betalen. Toen werd er gedreigd met extra incassokosten. Ik heb toen hij er nog was direct gebeld met de verzekering,die vergoeden alleen bij schade. Toen kreeg hij haast. En ineens kon het ook voor 600 euro minder. Daar hebben we maar mee ingestemd om er vanaf te zijn.
Er staat ook op de factuur, camera inspectie met rapport, ik heb geen rapport gezien. Ze zullen ook vast standaard in de auto een vogelnest hebben liggen, die ze kunnen laten zien als ze die ook factureren.

Op zich heeft hij wel gewoon de schoorsteen geveegd en alles netjes achter gelaten. Maar of we nu verzekerd zijn aangezien zij niet aangesloten zijn bij een bond, dat moet ik dan weer gaan navragen bij de verzekering.
Op de factuur staat geen adres, geen KvK geen btw nummer. Helemaal niks behalve hun logo. Let hier op, zo'n factuur is verboden en niet rechtsgeldig kwam ik later achter!!! We hadden dus in wezen niks hoeven te betalen. En als ze er fictieve nummers op hadden gezet, controleer dit dan eerst. Rek zoveel mogelijk tijd, laat je niet onder druk zetten. Vertraag , daar hebben ze een hekel aan!!! Ze zijn in jouw huis, zij nemen ook een risico. Bel de politie waar ze bij zijn. Maak een foto van ze en noteer het kenteken.
Maar uiteraard is eerst onderzoek doen, en een prijs en activiteiten vooraf helder krijgen de beste optie.

Ik heb de politie achteraf gebeld, die kunnen er alleen wat mee als je een foto hebt van de persoon in kwestie.

De politie gaf als tip, bel een lokale brandweer, die staan vaak in contact met betrouwbare schoorsteenvegers en anders check de bond voor schoorsteenvegers of ze aangesloten zijn!!!!

Meld dit bij: fraudehelpdesk.nl en consuwijzer.nl, Radar, en de bond ASPB.

Ze gebruiken inderdaad ook fotos van andere schoorsteenvegers. Deze schoorsteenvegers kunnen deze laten verwijderen en er een schadevergoeding voor vragen!! Zal wel moeilijk zijn omdat degenen achter dit bedrijf niet te traceren zijn.

Kijk ook de aflevering van Radar van 10 nov 2025. Over vermoedelijk ditzelfde bedrijf. Is zelfde website namelijk. En vertel het verhaal door aan zoveel mogelijk mensen. Schaam je vooral niet ervoor. Deel het in je buurtapp als je die hebt.

Laat ze niet winnen, hoe meer we tegen ze in gaan hoe minder lucratief het voor ze wordt. Bedenk, dit zijn gewoon hele trieste figuren. En wij zijn samen sterker dan dit soort losers.
Ja, ze verwisselen steeds van bedrijfsnaam, maar als we hun werkwijze herkennen met zijn allen, dan houden ze wel een keertje op.

Je kunt wel achterhalen wie hun Google advertenties betaald door op de drie puntjes naast de advertentie in Google te klikken. Klikken op een advertentie kost de adverteerder geld, en daar is ook een Kvk voor nodig.

Schoorsteenvegersvangild vdheijden

Schoorsteenvegersvangild vdheijden vanbeek allemaal van de zelfde partij die constant van naam en site wisseld vanwegen slechte recensies het zijn OPLICHTERS maakt afspraak prijs van 42,50 wat na het vegen ineens de meterprijs dus wouden ze graag 570 euro hebben wat ze natuurlijk niet hebben gekregen, vertelt dat ze het dan maar juridisch moesten oplossen maar ze deden niks juridisch soort verkapte bedreiging na vragen hoe ze het doen wouden doen kreeg ik geen fatsoenlijk antwoord op, Eindstand ging hij met 100 euro akkoord wat alsnog te veel is voor de volgende hoop de je de reviews wel ziet van tevoren.
en voor de werknemers en baas praktijk ga je schamen

Oplichters!

Vanaf €42,50 maar vervolgens na 6 minuten werk een factuur van €686,61. Mocht ook contant, scheelde weer BTW. Slim van hun via QR Code, kon niet meer terug nadat ik moest betalen anders gingen ze niet weg. Aangiftes gedaan maar naar het geld kan ik fluiten. Vieze oplichters!!!

Let op: oplichters!!

Pure oplichting.
Op de website staat 'vanaf €42,50', na het vegen bleek dit ineens de prijs te zijn per meter. Totale factuur: € 511,00.

Hier gingen wij niet mee akkoord, uiteindelijk ruim de helft van de prijs afgekregen, maar ik voel me alsnog opgelicht en baal ervan dat ik de reviews niet eerder had bekeken.

Op hun eigen website staan (te) veel positieve reviews. Ronduit misleidend.

Oplichters!

De €45 vanaf prijs wordt in een keer per meter berekend, zonder BTW.
Contant betalen was ook €70 goedkoper geweest dan pinnen. Slaat nergens op.
Voorrijkosten €25 ,alles bij mekaar €355 voor 15 min werk betaald. Hun bedrijf bestaat niet eens op Googlemaps.
Niet intrappen!

November 24, 2025

Let op! OPLICHTERS!!!!!

Let op: oplichters! Werkten eerst onder de naam Vdheijden, Wieringa. En werken nu nog onder de naam Vbeek en nu ook van Gils.

Ze zijn ook in het televisie programma Radar geweest omdat ze de boel oplichten.

NIET mee in zee gaan dus!

November 12, 2025

Let op! Oplichters

Let op! Dit zijn oplichters. Je betaald je blauw aan extra kosten en het vegen is per meter. Voor je het weet betaal je honderden tot zelfs duizend euro voor het vegen van je schoorsteen. Ze gebruiken steeds een andere naam en jatten foto’s voor hun website van andere schoorsteenvegers. Ook Tros Radar is er mee bezig geweest. Maar ze blijven maar door gaan. Dus wees gewaarschuwd!!!

November 12, 2025

The Trustpilot Experience