Spirituele Coaching Reviews 1

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Kwakzalverij

Pas op met het volgen van online sessies bij de eigenaresse Linda Krohne. Het is puur kwakzalverij en oplichting, waarbij kwetsbare mensen of mensen met mentale problemen de dupe zijn. Zo doet ze onder andere haar klanten geloven dat sprake is van vervloekingen, zwarte magie, exorcisme etc. Zelfs een auto kan volgens de eigenaresse vervloekt zijn. Ervaar je mankementen tijdens het autorijden? Dan is er volgens de eigenaresse sprake van zwarte magie, is je auto vervloekt en moet je zo snel mogelijk een dure sessie volgen voordat er ongelukken gebeuren! In plaats van een advies te geven om je auto even te laten checken bij een autogarage. Ze beweert trouwens ook dat ze mensen met diagnoses zoals een psychose kan genezen. Wauw, dat is erg knap voor iemand zonder medische opleiding! Haar aanbod in behandelingen is groot en varieert van emotionele problemen, spirituele groei, business coaching tot het uitroeien van demonen. Mevrouw Krohne blijkt een wondertherapeut/coach te zijn!

Het klinkt allemaal erg humoristisch, maar kwetsbare mensen en beschermde doelgroepen zijn vatbaar voor deze praktijken. Persoonlijk heb ik in mijn sociale omgeving bij een persoon ervaren dat mevrouw Krohne zorgt dat haar klanten mensen in hun directe omgeving afstoot door de waan op te houden dat vrienden en familieleden haar niet begrijpen en het beter is om van die dierbaren afstand te doen. Hiermee probeert ze personen volledig te isoleren en in haar macht te krijgen zodat nog meer online sessies aangesmeerd worden. Ze zorgt dat bescherming uit iemand sociale kring volledig is verdwenen door hen te isoleren en zodoende laat ze personen zoveel mogelijk kosten maken aan behandelingen, die wetenschappelijk niet bewezen zijn. De kosten aan behandelingen bedragen € 164,00 dat wel kan oplopen tot € 454,00. Ook kan je opleidingen volgen waarbij het termijnbedrag onder andere € 3.497 bedraagt.
Het mooiste is nog dat al deze tarieven inclusief BTW bedragen, maar het bedrijf is nergens in een Handelregister te vinden, terwijl dit wettelijk wel verplicht is. De eigenaresse beweert in Spanje te wonen. Hierdoor ziet ze klanten nooit fysiek, maar altijd online en doet ze digitaal zuiveringen, sessies en het geven van opleidingen. Levensgevaarlijk dus voor mensen die echte medische/psychische hulp nodig hebben.

In de algemene voorwaarden, die elektronisch raadpleegbaar zijn op de website noemt ze zichzelf een therapeut, terwijl ze niet in het BIG-register staat ingeschreven. Ook staat vermeld dat haar bedrijf gevestigd is in Mar Rodriguez 21 PB31, Algorfa, Alicante España en staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer Z1765933K. Zowel het Nederlandse als het Spaanse Handelsregister geven geen zoekresultaten aan. Via Google Streetview vind je bij het opgegeven adres een winkel in Spanje 'Quentin's'. Dit is een copyshop. In de reviews komen hele andere namen van eigenaren naar voren. Het bedrijf 'Spirtuele Coaching' bestaat gewoonweg niet maar alleen via een website, terwijl wel bedrijfsmatig handelingen aan onzin wordt verkocht en torenhoge kosten, inclusief BTW (?) wordt gevraagd. Op haar website en via haar bedrijfstelefoonnummer wordt weer een heel ander vestigingsadres opgegeven: Oude Apeldoornseweg 41 in Apeldoorn. Dit betreft een verzamelgebouw van bedrijven. Ook hier is haar bedrijf 'Spirtuele Coaching' niet te vinden.
Als couch, trainer of therapeut kan je wettelijk aansprakelijk gesteld worden als men schade heeft geleden door een fout in de behandeling. Dit is bij wet bepaald. Mevrouw Krohne heeft echter in haar algemene voorwaarden eigen regels opgenomen, die overigens door de wet nietig zijn. Zo wordt gesteld dat klanten mevrouw Krohne in geen enige vorm aansprakelijk kunnen stellen ten aanzien van haar geleverde diensten. Dus mocht een klant door onzinverhalen helemaal paranoïde zijn geworden danwel tegen een psychose aanlopen door enge verhalen over demonen en zwarte magie en daardoor niet meer kunnen functioneren in het dagelijks leven, waarbij waarschijnlijk wordt gesteld dat nog veel meer sessis nodig zijn in plaats van medische zorg, dan kan mevrouw Krohne door haar eigen verzonnen regels die niet rijmen met de wet in geen enige opzicht aansprakelijk worden gesteld. Dit terwijl dat wel degelijk kan op grond van het Burgerlijk Wetboek als zijnde onrechtmatige daad. Typisch een bedrijf dat zich achter de algemene voorwaarden verschuilt die niet duigen met de wet en menig mens dit waarschijnlijk voor waarheid zal aannemen Dit is geen zuivere koffie!

Kortom pas op. Het is pure kwakzalverij en oplichting!

January 6, 2025
Unprompted review

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look