Förstörd egedom
Slarvigt städat, vi fick ringa tillbaks dem. Repade fönster, köksbänk och spishäll. Trist inställning ang deras ansvar. Representanten från företaget kom inte på avtalad tid då vi skulle göra slutbesiktning. Ett klart oseriöst företag som jag starkt vill avråda från att boka.

Reply from stado.se
Hej Jane,
Det är tråkigt att du upplever vårt arbete på detta sätt, men vi delar inte den bild som ges i ditt omdöme.
När du reklamerade uppdraget tog vi ärendet på största allvar. Vi gick noggrant igenom de påstådda skadorna, granskade de fotografier som skickades till oss, diskuterade dem med berörd personal och redovisade utförligt vår bedömning i en skriftlig genomgång.
I den ursprungliga reklamationen gjorde du gällande att vi hade repat samtliga fönster, diskbänken och spishällen samt begärde att vi skulle anmäla skadorna till vårt försäkringsbolag. Efter vår genomgång och vår skriftliga förklaring kvarstod inte längre påståendena om fönstren. Däremot stod vi och du fortfarande långt ifrån varandra när det gällde diskbänken och spishällen.
Vi har aldrig avfärdat din reklamation eller vägrat utreda den. Tvärtom lade vi betydande tid på att undersöka den. Vi gick igenom bilderna, redovisade vilka arbetsmetoder och rengöringsredskap vi använder och förklarade varför de repor som syns enligt vår bedömning inte överensstämmer med vad som kan uppstå vid en professionell flyttstädning.
Den utrustning vi använder vid flyttstädning är avsedd för känsliga ytor och orsakar inte den typ av omfattande repbild som syns på fotografierna. Den typen av mikrorepor och slitage uppkommer normalt genom långvarig användning och upprepad rengöring med betydligt grövre rengöringsmaterial, exempelvis grön skurnylon, stålull eller liknande produkter. Det är inte en repbild som normalt uppkommer vid ett enstaka städtillfälle.
Vi har arbetat med flyttstädning i över 25 år. När vi orsakar en skada tar vi självklart ansvar för den. Men vi kan inte ta ansvar för skador när vår utredning inte ger stöd för att de har uppkommit genom vårt arbete. Att en kund framför ett krav innebär inte automatiskt att företaget eller dess försäkringsbolag ska ersätta det.
Vi delar inte heller beskrivningen att vi skulle ha undvikit kontakt eller haft en "trist inställning". Vi besvarade reklamationen, höll kontakt under ärendets handläggning och hänvisade därefter till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), som är den oberoende instans som finns för att pröva tvister mellan konsumenter och företag när parterna inte kan enas.
Vi beklagar att vi inte kunnat nå en samsyn i detta ärende, men vi anser inte att det är korrekt att beskriva vårt företag som oseriöst. Vi har gjort det vi anser att ett seriöst företag ska göra: tagit reklamationen på allvar, utrett den noggrant, redovisat vår bedömning och erbjudit en opartisk prövning när vi inte kunde komma överens.