vinkacademy.nl Reviews

TrustScore 4.5 out of 5

4.7

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Laura weet op haar manier de relevante zaken zeer goed uit te leggen. Ze is helder en duidelijk, gebruikt aansprekende voorbeelden en wist mij te boeien! Ik heb op het AF gebied toch nog weer wat bijg... See more

Rated 3 out of 5 stars

Dit las ik in een mailing van Laura Vink " Ik zag helemaal voor me hoe een gepensioneerde fotograaf, in zijn stoffige kantoortje vol oude foto’s, als een soort nutty professor de ellenlange tech... See more

Rated 5 out of 5 stars

Vrolijke verpakking als ware het een cadeautje. Ook de inhoud oogt mooi, is praktisch en doet wat hij voor (foto)-ogen heeft: aan zet ben jezelf. 😀

Rated 5 out of 5 stars

Dit was een digitale aankoop en werd direct geregeld. Heel soepel. Ook de teksten van de computer zijn persoonlijk. Maar het verschilt niet met fysieke aankopen. Daar voelt de service ook persoonlijk... See more

Company details

1. Photography Class
  2. Book Publisher
  3. Career and Education Provider
  4. Educational Institution
  5. Photographer
  6. Photography School

Written by the company

Ontwikkel de fotograaf in jou met de fotografielessen van Vink Academy. Vink Academy helpt (hobby)fotografen om betere foto's te maken. Met gratis artikelen met praktische fotografietips, inspirerende webinars, uitgebreide e-books, boeken en complete online cursussen.

Contact info

Excellent

TrustScore 4.5 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

24 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 5 out of 5 stars

Scherpte : Helder en duidelijk!

Laura weet op haar manier de relevante zaken zeer goed uit te leggen. Ze is helder en duidelijk, gebruikt aansprekende voorbeelden en wist mij te boeien! Ik heb op het AF gebied toch nog weer wat bijgeleerd!

July 20, 2026

Reply from vinkacademy.nl

Wat fijn om te lezen, dankjewel Jaap voor je review. Leuk dat je tijdens de SuperScherpe Foto's bootcamp nieuwe dingen geleerd hebt!

Rated 5 out of 5 stars

Vrolijke verpakking als ware het een…

May 5, 2026

Reply from vinkacademy.nl

Heel erg bedankt voor de vijf-sterren-beoordeling Cecile. Ik wens je nog veel plezier met het volgen van de cursus!

Vriendelijke persoonlijke service

Dit was een digitale aankoop en werd direct geregeld. Heel soepel. Ook de teksten van de computer zijn persoonlijk. Maar het verschilt niet met fysieke aankopen. Daar voelt de service ook persoonlijk en vlot.

July 4, 2026

Reply from vinkacademy.nl

Wat fijn om te lezen, dankjewel Rene voor je review en de vijf-sterren-beoordeling!

Blij met het digitaleboek

Na mijn betaling heb ik mijn bestelling meteen ontvangen.
Heb een begin gemaakt met lezen in het digitale boek, maar door tijdsgebrek nog niet verder kunnen lezen. Het was tot nu toe fijn om te lezen.

May 21, 2026

Reply from vinkacademy.nl

Bedankt voor je review Ibolya en nog veel leesplezier met het eboek Reisfotografie.

Rated 5 out of 5 stars

Ze legt het goed uit de cursus is super…

Ze legt het goed uit de cursus is super interessant, je leert heel veel naslag werk is goed , niet overhaast je heb de tijd anders doe je een jaar bij .

April 14, 2025

Reply from vinkacademy.nl

Wat fijn om te lezen, dankjewel Christiaan voor je review en de vijf-sterren-beoordeling! Nog veel plezier met het volgen van de cursus Controle over je Camera.

"Iedereen FOTO smart"

Het boek "Iedereen FOTO smart" gekocht. Fysiek boek besteld en een digitale versie van reisfotografie. Beide boeken onderscheiden zich door de zeer uitgebreide behandeling van alle thema's die met fotografie te maken hebben in een zeer prettige schijfstijl. Bestellen was eenvoudig met zelfs een stukje nazorg voor het tijdig downloaden van het digitale boek.

January 23, 2026

Reply from vinkacademy.nl

Wat fijn om te lezen, dankjewel Paul voor je review en de vijf-sterren-beoordeling! Nog veel leesplezier met de boeken Iedereen FotoSMART en Reisfotografie.

Rated 3 out of 5 stars

Dit las ik in een mailing van Laura…

Dit las ik in een mailing van Laura Vink
" Ik zag helemaal voor me hoe een gepensioneerde fotograaf, in zijn stoffige kantoortje vol oude foto’s, als een soort nutty professor de ellenlange technische uitleg had geschreven. Of een wollig verhaal over compositie of licht op papier zette"
Tja ik ben toevallig ook gepensioneerd. Dus bovenstaaande.......
Ik ben (was) altijd erg blij met Vink Academy. Nu dus wat minder

January 19, 2026

Reply from vinkacademy.nl

Bedankt voor je reactie. En jammer om te lezen dat deze zin zo bij je binnenkomt, want dat is niet wat ik ermee bedoelde. In de nieuwsbrief had ik het over hoe sommige fotografieteksten op mij overkwamen toen ik net begon: ingewikkeld en behoorlijk saai. Met een knipoog wilde ik mijn gevoel van toen beschrijven door een karikatuur neer te zetten van een bepaalde schrijfstijl, niet van een type mens.
Het is nooit mijn bedoeling om om iemand persoonlijk te typeren of een hele groep weg te zetten. Ik waardeer alle lezers van mijn nieuwsbrief, ongeacht leeftijd, persoonlijkheid en wel of niet gepensioneerd.

Mooie masterclasss winterfotografie

Leuke, inspirerende masterclass winterfotografie. De vele foto’s geven een leerzame verdieping.

December 2, 2025

Reply from vinkacademy.nl

Dankjewel Ruud voor je review en de vijf-sterren-beoordeling! Fijn om te lezen dat je de masterclass winterfotografie met plezier gevolgd hebt :).

Masterclass bij Vinkacademy.nl

Het aanbod van de Masterclass bij Vinkacademy.nl was helder, duidelijk en compact geformuleerd.
Heel eenvoudig kon ik de bestelling met betaling uitvoeren, en prompt kwam de bevestiging. Met een herinnering aan de digitale masterclass vooraf, kon ik me tijdig klaarmaken voor de cursus. Stipt startte de cursus met aandacht voor de camera instellingen, compositie, voordelen en uitdagingen, en achteraf de kans om vragen te stellen.

November 26, 2025

Reply from vinkacademy.nl

Bedankt voor je uitgebreide review en vijf-sterren-beoordeling Guido. Fijn om te lezen dat je de masterclass Winterfotografie als leerzaam ervaren hebt!

Fijne ervaring

De inhoud van het pakket ziet er prachtig uit. De bezorging was op tijd.

September 30, 2025

Reply from vinkacademy.nl

Wat fijn om te lezen, dankjewel Harm voor je review en de vijf-sterren-beoordeling! Veel plezier met het volgen van de cursus Kijken voor Compositie!

Rated 5 out of 5 stars

Leuk pakket voor bij de cursus

Snel geleverd, leuk verpakt met een persoonlijke touch

October 3, 2025

Reply from vinkacademy.nl

Bedankt voor je review Gerwen. Ik wens je nog veel plezier met de cursus Kijken voor Compositie!

Rated 5 out of 5 stars

Geweldige opzet om je beter te laten…

Geweldige opzet om je beter te laten kijken naar je omgeving zodat je betere foto's leert te maken.

September 13, 2025

Reply from vinkacademy.nl

Dankjewel voor je review Marjolein. Fijn om je enthousiasme over de Anders Kijken Meer Zien bootcamp te lezen!

aanstekelijk

Laura heeft een aanstekelijke manier om de dingen helder uit te leggen! Alles wordt meteen duidelijk en dankzij de opdrachten die ze geeft, leer je snel bij.

September 16, 2025

Reply from vinkacademy.nl

Wat fijn om te lezen, dankjewel Freddy voor je review en de vijf-sterren-beoordeling!

Rated 5 out of 5 stars

Laura Vink zorgt er met de Vink Academy voor dat u zich gaat verbeteren als fotograaf!1

Laura Vink zorgt er met de Vink Academy voor dat heel veel (hobby) fotografen stappen zetten in het verbeteren en uitoefenen van hun hobby of zelfs werk. Laura is echt een topper en geeft op een heldere, duidelijke en prettige wijze invulling aan een breed palet van opleidingen, workshops of webinars. Gewoon geweldig om van haar te leren fotograferen of om dit te verbeteren. Een aanrader dus!!!

Reply from vinkacademy.nl

Ontzettend bedankt voor de complimenten en mooie woorden in dit review Martin!

Rated 5 out of 5 stars

Zeer degelijke professionele uitleg…

Zeer degelijke professionele uitleg over verschillende facetten van de fotografie, dit gekoppeld aan gerelateerde opdrachten met bespreking.

Reply from vinkacademy.nl

Hartelijk dank voor je review en de vijf sterren Marc!

Leuke leerzame opdrachten

Leuke leerzame opdrachten
In een korte periode aangeboden.
Ingezonden foto’s worden kritisch beoordeeld. Echt veel geleerd

Reply from vinkacademy.nl

Wat fijn om te lezen dat je al veel hebt geleerd door de foto-opdrachten en de besprekingen! Bedankt voor je review en de vijf sterren!

Rated 5 out of 5 stars

Passie, kunde en een uitstekende docente

Laura is een gepassioneerd en kundig fotograaf. Haar enthousiasme weet ze goed over te brengen: het werkt aanstekelijk. Haar lessen zitten erg goed in elkaar en zijn ook qua tijdsduur precies goed. Ze is een uitstekende docente.

Reply from vinkacademy.nl

Heel erg bedankt voor je mooie woorden Ineke!

The Trustpilot Experience

Take a closer look