Never nooit AANHUIS!! Hoe vaak kan het misgaan!
Drie jaar geleden zijn we bij Aanhuis West in Amsterdam geweest. Daar ging werkelijk alles mis wat maar mis kon gaan. We hadden onszelf dan ook beloofd nooit meer met Aanhuis in zee te gaan.
Toch hebben we, vanwege een nieuwe woning, opnieuw gekozen voor Aanhuis, ditmaal de vestiging in Santpoort. Vooraf hebben we duidelijk aangegeven dat we zeer slechte ervaringen hadden met Aanhuis. De medewerkers gaven aan dat zij zich hier niet in herkenden en dat zij er alles aan zouden doen om alles goed te laten verlopen.
We hebben behang besteld dat op 30 april of 1 mei zou worden aangebracht. Daarnaast hadden we een STAS-railsysteem besteld, dat in dezelfde periode geplaatst zou worden. We hebben meerdere keren gevraagd wat de definitieve datum van de behanger zou zijn, omdat ook wij rekening moeten houden met andere leveranciers en onze planning daarop moeten afstemmen.
Vandaag kregen we echter een telefoontje dat de STAS-rails pas op 12 mei geleverd en geplaatst zouden worden. Wanneer de behanger zou komen? Dat wist Aanhuis niet. Ze hadden “de druk erop gezet” bij de behanger, maar een concrete datum of tijdstip konden ze niet geven.
En ondertussen hadden wij natuurlijk al 50% én daarna nog eens 40% aanbetaald, zoals afgesproken één dag voor oplevering. 😪
Beste lezers: DOE NOOIT ZAKEN MET AANHUIS. Ze beloven veel, maar komen afspraken niet na.
Inmiddels is de behanger geweest. Er werden meerdere data voorgesteld, waarvan er uiteindelijk één voor ons eigenlijk nauwelijks mogelijk was, maar het is gelukt. De behanger heeft overigens netjes werk geleverd; daarop is niets aan te merken.
Maar het verhaal gaat verder. De plaatsing van de Stas rails:
We hadden speciaal gekozen voor een uitvoering waarbij de rails strak tegen het plafond geplaatst zouden worden. Natuurlijk begrijpen wij dat een plafond niet altijd volledig recht is, waardoor kleine afwijkingen mogelijk zijn. Maar de monteur hing de rails over de volledige lengte ongeveer 4 mm onder het plafond, waardoor er een duidelijke kier zichtbaar bleef.
Ik heb direct contact opgenomen met Aanhuis, omdat ik de monteur eigenlijk meteen wilde wegsturen.
Op aandringen van Aanhuis hebben we hem toch een tweede kans gegeven. Er werd afgesproken dat hij de bovenzijde van de rails zou afkitten om alsnog een strakke afwerking te creëren. Uiteindelijk heeft hij slechts twee stukken rail afgekit.
Voor in totaal 15 meter rail is hij exact vijf uur bezig geweest.
Dit kwam mede doordat hij meerdere keren langdurig met Aanhuis aan de telefoon hing en regelmatig buiten op de parkeerplaats stond te roken. Ook liep hij meerdere keren “iets uit de bus te halen”, om vervolgens met lege handen terug te komen.
Daarnaast liet hij vlekken achter op de muur en onder de rails, en veroorzaakte hij enkele kleine beschadigingen. Dat rekenen wij hem niet eens zwaar aan, want zulke dingen kunnen gebeuren. Maar alles bij elkaar was het opnieuw een drama.
Vandaag ontvingen we de slotfactuur: ruim €141 extra voor het afkitten van slechts twee stukken rail. Werkelijk schandalig.
Daarnaast hadden wij teveel betaald voor het behang; dit bedrag zou worden verrekend op de eindfactuur. Helaas is ook dat niet gebeurd.
Zoals eerder aangegeven: NOOIT MEER AANHUIS.
April 29, 2026
Unprompted review