Company details

1. e-Commerce Solution Provider
  2. e-Commerce Service

Written by the company

Afspraken over hoe we meten, communiceren en handeldrijven vormen de ruggengraat van elke welvarende samenleving. Zonder de uitvinding van deze zogenaamde standaarden vervallen we in chaos en nemen fouten toe. GS1 biedt daarom de wereldwijde standaard voor productdata. Als neutrale en not-for-profit organisatie werkt GS1 elke dag samen met deelnemers en partners aan het universele en toonaangevende systeem voor productherkenning en datadeling. Voor ziekenhuizen en retailers tot voedselproducenten en kledingmerken. GS1 streeft ernaar om met een scan toegang te geven tot betrouwbare data van elk product, zodat iedereen de juiste keuze kan maken. Omdat GS1 gelooft dat het toegankelijk maken en delen van productdata essentieel is voor de positieve veranderingen die onze wereld zo nodig heeft. Van betere patiënt- en klantervaringen tot een echt circulaire economie. Zo helpt GS1 ondernemers om vol vertrouwen te voldoen aan de eisen van nu en de toekomst en zorgt ervoor dat zij succesvol kunnen blijven ondernemen.

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 24 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Heel triest dit bedrijf

Heel triest dit bedrijf
Het is gek maar Ik zou bijna de andere reacties kunnen kopieeren.
Onlangs ontving ik een brief van een incassobureau met het verzoek om een openstaand bedrag te voldoen, inclusief incassokosten. Dit bleek te gaan om een eerder afgesloten dienst bij GS1, waar ik ooit codes heb aangeschaft voor mijn webshop. Inmiddels is mijn onderneming gestopt en is ook de bijbehorende website offline. Wat mij vooral stoort, is dat alle communicatie naar een inmiddels opgeheven e-mailadres is gestuurd. Er is geen enkel ander contactpoging geweest – geen telefoontje, geen brief, helemaal niets.

Mijn ervaring met GS1 Nederland is helaas allesbehalve positief. Ze hanteren een werkwijze waarbij abonnementen automatisch worden verlengd zonder duidelijke waarschuwing of herinnering. Wanneer je vervolgens ontdekt dat het abonnement is doorgezet, is het al te laat om hier nog iets aan te veranderen.

De klantenservice is niet meedenkend en verschuilt zich volledig achter procedures en voorwaarden, zonder enig begrip te tonen voor de situatie van de klant. Het voelt alsof de communicatie bewust ingewikkeld wordt gehouden, zodat je als klant nauwelijks mogelijkheden hebt om onder ongewenste verplichtingen uit te komen.

Na het lezen van ervaringen van anderen, blijkt dat ik bepaald niet de enige ben. Er zijn talloze vergelijkbare klachten over slechte bereikbaarheid, onduidelijke verlengingen en een onvriendelijke houding vanuit GS1. Het lijkt erop dat klanttevredenheid voor hen geen prioriteit is.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en klantgerichte organisatie, zou ik GS1 Nederland zeker afraden. Hun gebrek aan openheid en flexibiliteit maakt de samenwerking onaangenaam en frustrerend.
Danny

June 5, 2025
Unprompted review
GS1 Nederland logo

Reply from GS1 Nederland

Goedemiddag Danny,

Wat jammer om te horen dat onze contact pogingen je niet hebben bereikt. Onze producten en diensten worden inderdaad aangeboden in vorm van jaarcontracten. Zou je contact met ons willen opnemen en aangeven dat het bedrijf voor de verlening is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als je daarbij mijn naam vermeldt kan ik het voor je oppakken.

Groetjes, Cheyenne

Rated 1 out of 5 stars

Stilzwijgende verlengingen van GS1

Stilzwijgende verlengingen van GS1 Nederland. Sturen in Januari een factuur zonder herinnering van de verlening en wanneer je op 10 januari belt dat je niet opnieuw een jaarcontract wilt voorzetten geven ze aan dat hun policy zegt dat de verlenging in stand blijft en de factuur terecht is.

De klantenservice is bijdehand, met meerdere voorbeelden en de manager die ik uiteinde heb kunnen spreken laat de mensen niet uitspreken en is niet meedenkend/ oplossingsgericht. Houdt vast, op hele nare manier, aan de policy.

Het is een nare organisatie die aangeven een not for profit organisatie te zijn met 50 reviews op Google van 1 ster en allemaal dezelfde klacht, namelijk het stilzwijgend verlengen zonder mogelijkheid tot beëindigen contract.

Zij zijn die ene ster niet eens waard, rot bedrijf.

January 10, 2024
Unprompted review

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look