April 2023 hebt u een BTC Riva bij ons aangeschaft. December 2023 bent u bij ons terug geweest. Uw dochter was gevallen, daarom moest het windscherm vervangen worden. Daarnaast had u het vermoeden dat de teller of de accu niet in orde was, omdat het accupercentage niet goed werd weergeven op het scherm.
Wij hebben de teller en accu gemeten en hieruit bleek dat de laadspanning goed was en als de motor liep, het accupercentage ook goed zichtbaar was. Wij hebben daarom geen onderdelen vervangen omdat er op dat moment geen probleem te zien was.
16 februari 2024 heeft uw dochter ons gebeld om een afspraak te maken voor een tweede beurt en hierbij gaf zij aan dat de scooter soms wel en soms niet startte. De afspraak stond voor 29 februari, maar omdat het niet lukte om de scooter te starten en u het vermoeden had dat het probleem in de accu zat, zijn u en uw man al bij ons langsgekomen om een nieuwe accu op te halen onder garantie. Deze heeft uw man zelf vervangen.
Toen de scooter bij ons was hebben wij de tweede beurt uitgevoerd zoals afgesproken met uw dochter. Een tweede beurt is GEEN grote beurt! Een grote beurt wordt uitgevoerd bij de 6000km en uw scooter heeft pas 4200km gereden.
De v-snaar hoort normaal pas vervangen te worden bij de grote beurt, maar omdat u aangaf dat de snelheid zo verminderd was hebben wij deze uit voorzorg juist WEL vervangen, ook terwijl het niet eens nodig was om deze te vervangen gezien de km stand. Om nu te lezen dat wij deze volgens u niet hebben vervangen verbaast mij. Wij doen iets uit voorzorg wat niet had gehoeven en dan nog zet u ons neer alsof wij de boel belazeren.
Dat de snaar een dag later al kapot was is uiteraard niet de bedoeling en zou niet moeten mogen. Dit valt natuurlijk ook onder de garantie. Dat er leidingen door gesmolten zijn is knap, want achter de carterkap zitten geen leidingen.
Dan het punt dat wij in december een grote beurt in rekening zouden hebben gebracht, terwijl dit volgens u de eerste beurt was en deze dus gratis had moeten zijn. De eerste beurt moet worden uitgevoerd tussen de 500 en 1000km. Als ik op de factuur kijk en zie welke onderdelen er zijn gebruikt, dan hebben wij hier zowel de eerste als tweede beurt samen uitgevoerd.
Mogelijk was de scooter al over de 1000km heen en hebben we daarom wat normaal bij de tweede beurt moet gebeuren ook al meegenomen. Anders zou u kort daarna weer terug moeten voor een tweede beurt.
Wij hebben u NOOIT een grote beurt berekend en ik vind het ook zeer kwalijk dat u dit durft te schrijven. De prijs van een grote beurt is +- € 170 en dit hebt u nooit betaald!
Waar het dus op neer komt is dat de tweede beurt dubbel is uitgevoerd. Zowel in december als afgelopen week is dit gedaan. In december hebt u voor deze beurt betaald. Afgelopen week heeft u niets betaald.
Als uw man afgelopen week op een rustige manier binnen was gekomen en had verteld dat wij in december al dezelfde beurt hadden uitgevoerd, dan hadden we dit voor u nagekeken.
Echter, de dreigende manier hoe uw man dacht binnen te moeten stappen is iets waar wij niet van gediend zijn. Een normaal gesprek was niet mogelijk en we hebben hierop direct verzocht nooit meer terug te komen. We hebben dus niet op een normale manier door kunnen spreken wat wij hebben uitgevoerd.
We probeerden uw man in de winkel uit te leggen dat wij het onderhoud zo hebben uitgevoerd zoals uw dochter had opgegeven, maar volgens uw man wist uw dochter niet wat er gedaan moest worden. Voor ons is het in ieder geval lastig werken als degene die de afspraak maakt het tegenovergestelde zegt van wat ze bedoelt.
Wat ons ergert is dat de klant geen enkel begrip meer kan opbrengen en direct onwaarheden verspreidt. Dit geldt niet alleen voor u, maar dit horen wij terug van al onze collega scooter dealers.
Ondanks dat wij altijd vreselijk ons best hebben gedaan (zie ook veel positieve reviews), hebben klanten zoals u ons het plezier ontnomen. Dit is de reden dat wij dit jaar onze winkel gaan sluiten.