Mooi product, after sales teleurstellend
Loffts
Review over loffts chaletbouw.
Laat ik beginnen met het feit dat ze een product leveren wat er netjes uitziet. Je hebt alleen een hele lange adem nodig om zover met ze te komen dat alles af is.
Wij hebben aug 2023 een mantelwoning gekocht bij Loffts. In het gesprek zijn ze poeslief, alles kan en och ja met een beetje mazzel is de woning in feb 2024 klaar.
Nadat wij en Loffts op 2 aug 2023 de offerte getekend hadden kregen we een paar dagen later een factuur voor meerwerk. Dit meerwerk was besproken en stond ook op de getekende offerte specifiek beschreven. Loffts gaf aan meerwerk niet in de offerte was meegerekend. Als een offerte ondertekend is door BEIDE partijen is en alles staat erop benoemd ga je ervan uit als klant dat de prijs op de offerte geregeld is. Dat hebben wij toen aangegeven. Na veel gedoe kwam Loffts tot de conclusie dat het niet netjes was hoe ze dit aangelopen hebben.
Vervolgens hoor je 3 maanden niks van ze, en krijg je in dec 2023 een factuur met een prijsverhoging van 4% over het totaal bedrag met daarbij het (dwingende) verzoek of je deze even wilt betalen binnen 5 dagen anders bouwen ze niet verder. Als je vervolgens vraagt of ze die prijsstijging kunnen specificeren gebeurd dat vooral niet en geven ze niet thuis. Het kwam op ons over als ordinair geld harken.
Loffts gaf in een @mail aan dat de woning net niet voor de kerstdagen klaar zou zijn.. Uiteindelijk is eind mei 2024 de woning geplaatst.
Voor het plaatsen van de zorgwoning ontvingen wij de eindfactuur. Dit moest met een hijskraan gezien de locatie. Op de website van het kraanbedrijf staat vrij gedetailleerd omschreven wat de kosten zijn voor het plaatsen een dergelijke woning. Echter de factuur van Loffts was veel hoger, geen paar honderd maar paar duizend euro ‘ivm onvoorziene kosten’. Als we om opheldering vragen hierover krijgen we als antwoord “je vraagt ook niet aan de bakker voor hoeveel hij zijn gist inkoopt” Al met al totaal niet transparant, wederom.
Dan staat het eindelijk….
De airco zou een week later geplaatst worden, dat werd ruim een maand later.
Afwerk strips van de keukenkastjes vielen er na een paar weken af. Die werden vervangen…. Begint erna de slaapkamerkast hetzelfde gebrek te vertonen. Glaslatten vd voordeur die loskomen, infrarood paneel wat niet werkt.
Alles zou besteld en gemaakt worden…. Je kan de firma Loffts mailen, ze reageren niet. En als ze wel reageren, komen ze hun afspraken niet na. Na wederom een mail van onze advocaat kon binnen een week alles gemaakt worden. Het is nu 14 December 2024, na ongeveer 1,5 jaar lijkt het dan toch eindelijk op zijn eind te lopen en is het klaar.
Nogmaals het product ziet er mooi uit. Maar het proces van het aanschaffen, plaatsen en afwerken van een zorgwoning en alles daar omheen zou een mooi avontuur moeten zijn waarbij eerlijkheid, transparantie, goede communicatie een pré zouden moeten zijn.
December 14, 2024
Unprompted review