See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Jag har endast goda erfarenheter av företaget. Lätt att ta kontakt med och få bra service samt erbjudanden. Montörer varit trevliga, lyhörda och proffsiga. Rekommenderar verkligen.

Rated 1 out of 5 stars

Väldigt missnöjd med Micronät. Alltid ostabil uppkoppling med microavbrott och lång svarstid. Och då och då timslånga avbrott helt utan information. Så fort jag kan gräva in riktig fiber så åker dom... See more

Rated 4 out of 5 stars

Company details

1. Internet Provider

Written by the company

På MicroNät gillar vi digitala lösningar och vill gärna skapa förutsättningar för andra att använda dem. Vi kallar det luftburet bredband och ett alternativ till dagens nedgrävda fiber. En del av vår ambition är att alla ska ha möjlighet att få bredban...

Contact info

1-star

Replied to 84% of negative reviews

Typically replies within 1 month

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Jag har endast goda erfarenheter av…

March 26, 2026

Hej, Jörn!
Kul att hör att du är nöjd med oss och våra tjänster, det gör oss väldigt glada!

MicroGroups inbyteskampanj av…

MicroGroups inbyteskampanj av bredbandsutrustning i samband med förvärvet av Winther Bredband syftar till att låna pengar av sina kunder och tillskansa sig illegitima RUT-ersättningar. Jag som kund är inte intresserad av att ta den kreditrisken.
Deras bredbandstjänst är förövrigt inte konkurrenskraftigt prissatt.

March 20, 2026

Väldigt missnöjd med Micronät

Så fort jag kan gräva in riktig fiber så åker dom här grejerna i soptunnan!

March 8, 2026

Reply from MicroNät

Hej Erik, tråkigt att höra att du är så missnöjd.
Vi hoppas verkligen att du varit i kontakt med vår support för så där ska inte vår bredbandstjänst vara.
Om du vill utveckla din feedback eller komma i kontakt med vår support kan du ringa oss på: 0660-20 60 00 eller skicka ett mail till info@micronat.se

Instabilt

Instabilt, svårt att se på smart tv. Betalar för 100 mb men får i genomsnitt ca 50 mb. Sjunker ibland/ofta ner till 20 mb.

February 9, 2026

Reply from MicroNät

Hej Lage om du har valt 100 Mbit/s så har vi en hastighetsgaranti på minst 50% (8XG). Så det ska absolut inte vara nere på 20 Mbit/s. Jag rekommenderar därför dig att kontakta vår support så de kan kika på din tjänst och åtgärda eventuella problem.

0660-20 60 00
eller skicka in en felanmälan här: https://www.micronat.se/felanmalan

Very bad customer service

Very bad customer service. If you can find another provider, then better do that

January 8, 2026

Reply from MicroNät

We are sorry to hear that you are dissapointed with our customer service. We would be glad if you wanted to further explain your complaint so we can take action. You can send a e-mail to: info@micronat.se

Best regards,
MicroNät

Rated 1 out of 5 stars

Ni påstår att det är väldigt viktigt…

Ni påstår att det är väldigt viktigt med en säker uppkoppling av ert nätverk. Hur vore det om ni såg till att ha det så man kan se på tv när man vill. Eller surfa när man vill. Typiskt att nätverket ska gå ner när det är James Bond på tv. Skandal skulle jag säga.

January 6, 2026

Reply from MicroNät

Hej Mikael, om du har dessa problem är det bästa att kontakta vår support så de kan kolla på ärendet. Du når de på 0660-20 60 00.

Är vår växel stängd så kan du skicka in en felanmälan: https://www.micronat.se/felanmalan
Eller kolla om vi har någon aktiv driftstörning i ditt område: https://www.micronat.se/driftinformation

Mvh MicroNät.

Rated 2 out of 5 stars

Uppdatera sidan då det är driftstörning

November 6, 2025

Reply from MicroNät

Hej Sven, vi uppdaterar alltid vår hemsida då det är driftstörningar. Ibland kan man ha strul med internet ändå. Då kan vi tipsa om att lämna in en felanmälan (https://www.micronat.se/felanmalan) eller ringa in till oss om det är under våra öppettider, så hjälper vår support dig.

Värdelöst

Värdelöst, dyrt. Lovar minst 70mbit via kabel får ut 27mbit på ett abbonemang för 100mbit.

Lås inte upp er på detta trams finns mycket bättre och billigare alternativ

November 2, 2025

Reply from MicroNät

Hej Ted, så ska absolut inte våran tjänst vara. Jag rekommenderar dig starkt att kontakta vår support på 0660-20 60 00. Så kan de kontrollera din tjänst samt se över någon åtgärd.

Rated 1 out of 5 stars

Fixa så att det fungerar

Fixa så att det fungerar, har hört av mig och klagat i ett par års tid, höjde hastigheten men blev inte ett dugg bättre. Får ingen respons alls från företaget mer än att dom tagit emot anmälan och beklagar, sen händer inget mer.

September 30, 2025

Reply from MicroNät

Hej Roger, det är väldigt tråkigt att du är missnöjd. Det låter väldigt märkligt att du inte fått någon typ av respons från vår support. De brukar vara mycket noggranna med att informera om varför det är problem.

Då vi inte vet mer än ditt förnamn kan vi inte heller hjälpa dig här. Vill du utveckla din feedback och få mer hjälp kan du maila till vår kundtjänst: info@micronat.se då hamnar du på en annan avdelning som kanske kan utveckla vad som är problemet med din tjänst.

/MicroNät

Micronät är nummer 1

Micronät är nummer 1
Känslan efter varit kontakt
Med kundtjänsten

August 18, 2025

Reply from MicroNät

Tack för din recension Carl!
Kul att du är nöjd!

Konstanta avbrott

Konstanta avbrott. En hastighet som pendlar upp och ned samt en totalt ointresserad och icke kunnig alternativt arrogant personal. Jag har gjort otaliga felanmälningar på detta där majoriteten av felanmälningarna inte besvaras. De som besvaras svaras med,
"
Hej Mathias

Det fungerar nu.

Mvh Per J
MicroNät Support
"
Jag letar för tillfället andra alternativ då jag inte får det jag betalar för.

July 3, 2025

Reply from MicroNät

Hej Mathias, vi har tidigare behandlat en recension från dig med likvärdig information.
Vår personal jobbar ständigt med att förbättra era tjänster och vara så positiva och hjälpsamma som möjligt.

Om vi inte får in relevant information i felanmälningar kan dessa inte besvaras och behöver stängas. Om undersökningsfrågor ignoreras eller inte besvaras för att vi ska kunna vidare undersöka ett problem så kan en felanmälan stängas.

Om du har ytterligare feedback så kan du maila detta till info@micronat.se

Rated 1 out of 5 stars

Haft det här i drygt 2år och första…

Haft det här i drygt 2år och första året funka det helt okej, men efter det har det varit horribelt, dör sporadiskt samt upp/nerladdning mellan 5-10mbit/s och en svarstid på ca 100ms. Varit i kontakt med deras support som verkar totalt ointresserade och säger att det är pga mycket folk i området, vilket jag tvivlar starkt på. Skönt att efter 2års bindningstid snart få slippa skiten!

May 14, 2025

Reply from MicroNät

Hej Emil, det låter som att du kanske har vår 10XG tjänst. Denna är något mer instabil än vår 8XG tjänst. 10XG tjänsten kan vara påverkad av andra Mobilt anslutna bredbandstjänster i området. Därför har nog vår support uttryckt sig som hen har gjort.

Vi hoppas att tjänsten går till sig eller att du hittar en lösning som gör dig nöjd.

Varning

Varning! skaffa inte detta! Renas skiten och svin dyra.Dyra även för installation. Betalar för 500 mb ligger konstant mellan 10-60 mbit, har haft upp till 200 mbit tillfälliga gånger. Datorn orkar inte ens öppna upp sidor/dokument eller bilder! Står att det inte finns någon internet när man ska öppna upp sidor på datorn. Orkar inte ens öppna upp sidor på telefonen, Har fått använda mitt gamla mobila internet via telia som ger betydligt bättre. När jag ska byta sida på internet på dator/tele.Kan ni skaffa mobilt bredaband via teleoparatör GÖR det istället. 10 ggr bättre än det här. Micronät lurar er på massa dyra pengar. Och tjänsten fungerar inte som den ska eller det dom lovar!Inte ens teleoparatörer tar såna här dyra måndasavgifter som mikcornät gör.

May 6, 2025

Reply from MicroNät

Hej, Skater. Om du upplever så stora svängningar i ditt bredband behöver du kontakta vår support. Du ska ju absolut inte behöva betala för något som du faktiskt inte får.

Slå oss en signal så kan vi kolla vidare på ditt ärende!
0660-20 60 00

Rated 1 out of 5 stars

Har inte haft internet sedan fredag…

Har inte haft internet sedan fredag morgon. Ingen jourtid att ringa. Under all kritik. Faktisk urdåligt. Funderar på att byta bolag/ Ann-Sofie/ löpare

May 2, 2025

Reply from MicroNät

Hej Ann-Sofie, det stämmer att vi ej har någon telefonjour. Dock kontrolleras våra digitala felanmälningar alla dagar på veckan. Om du upplever problem efter våra telefontider så hänvisar vi dig dit.

Om du har fortsatt problem kan du kontakta vår support på: 0660-20 60 00

Nöjd gammal kund.

Är verkligen nöjd med responsen de få gånger jag haft problem. Har haft dom länge kanske runt 10år och har inget att klaga över.

January 8, 2025

Hej Göran!
Vad roligt att höra att du är nöjd med våra tjänster och vår kundservice.

Rated 2 out of 5 stars

Väldigt ostabilt under vinterhalvåret…

Väldigt ostabilt under vinterhalvåret fungerar hyfsat på sommaren men ska man göra något annat än att surfa lite lätt så rekommenderas annat

December 6, 2024

Reply from MicroNät

Hej Dennis, tack för din recension.
Det låter inte alls kul att du upplever stora skillnader mellan årstiderna. Jag skulle rekommendera dig att ringa in till vår support så vi kan kontrollera vad som är tokigt på er adress.

Rated 4 out of 5 stars

Nöjd än så länge.

Verkar fungera bra drygt 3 månader sedan installation. Smidig och snabb installation. Lite varierande hastighet men aldrig under 50 Mbit (installerat 100/100 Mbit). Två korta avbrott pga uppdateringar. Tv + surf + streaming samtidigt inga problem. Regn inga problem. Får se vad som händer under första snöstormen. Enligt grannarna ska det inte påverka negativt.

November 17, 2024

Reply from MicroNät

Tack för din recension Björn!
Härligt att höra att du är nöjd.

Stabilt

Har fungerat klockrent sedan installation. Utmärkt kundservice!

November 13, 2024

Hej Christer.
Tack för din fina recension, härligt att höra att du är nöjd!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look