2.2

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Paard zoekt baas is oplichting

Paard zoekt baas is oplichting. 'Adopteer' hier geen paard! Dit is verkapte handel waarbij het paard nooit van jou wordt onder het mom welzijn. Meerdere 'geadopteerde' paarden bleken gedeeltelijk of volledig afgekeurd waar de kopers zelf achter mogen komen ipv dat dit vooraf gecommuniceerd wordt. Verweg blijven van dit soort bedrijven, we werken paardenleed alleen maar verder in de hand door dit soort plekken in stand te houden. Wees gewaarschuwd.

Gezien jullie mijn bericht op Facebook verwijderen en mij gelijk blokkeren, zetten we het gewoon hier neer. Niet te vertrouwen deze meneer en zijn 'stichting'

December 27, 2025

Onbetrouwbaar

In 2019 kocht ik twee paarden bij PZB voor ruim €2000. Hoewel ik een bruikleenovereenkomst tekende, voldoet deze volgens mijn advocaat (Haviltex-maatstaf, ECLI:NL:RBROT:2022:1450) aan alle kenmerken van een koopovereenkomst.

Eén paard was direct ernstig ziek. We schakelden dagelijks dierenartsen in, annuleerden onze vakantie, en hebben vijf jaar lang alle medische zorg en kosten zelf gedragen: van abcessen tot chronische diarree, van operaties tot kliniekverblijf. Ik hield PZB voortdurend op de hoogte; hun reactie bleef beperkt tot “fijn dat jullie dat doen.”

In februari 2024 vond ik de gezondheid zo achteruit gaan dat ik met de handen in het haar zat en vroeg ik Calijn of de paarden tijdelijk naar hun nieuwe locatie mochten voor medische observatie (€250 p.p. ex. kosten). Daar adverteren ze mee. Kenniscentrum, alles onder 1 dak. Ondanks duidelijke afspraken en herhaalde vragen, werd er geen echo uitgevoerd. Wel werd het zieke paard meteen op prednison gezet, zonder uitleg of zichtbaar dierenartsbezoek. Op 27 mei werd ik gebeld: ze lag dood in de wei.

Daarna keerde de toon volledig. Mijn andere paard werd niet teruggegeven, PZB stelde ineens dat zij altijd eigenaar zijn gebleven, en draaide het verhaal: ík zou nalatig zijn geweest, terwijl mijn paard al 3 maanden bij hun op pension stond. Ze dreigden met dwangsommen en beslag. Ik heb een advocaat ingeschakeld om mijn rechten te beschermen, maar zou moeten dagvaarden. Maar wat bereik ik ermee. Ik krijg mijn paard er niet mee terug.

Ik deel dit omdat ik weet dat anderen stil blijven. Laat dit een signaal zijn om goed na te denken voordat je met deze stichting in zee gaat. De beste man intimideert, dreigt iedereen met smaad en laster en is zelf altijd het grootste slachtoffer.
Voor de duidelijkheid: alle apps en alle correspondentie is ter inzage voor geïnteresseerden.

May 27, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Flash.

In november 2023 heb ik een paard via paard zoekt baas.
Het contact verliep heel goed, nette en vriendelijke mensen met een gouden hart voor de paarden.
Als paard zoekt baas niet had ingegrepen had mijn paard nu niet zo’n mooi en liefdevol leven gehad en zou hij zeker weten dood zijn.
Ik heb nog regelmatig goed contact met paard zoekt baas en je merkt dat ze het fijn vinden om te horen hoe goed het gaat.

March 3, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Op bokt loopt een heel topic over paard…

Op bokt loopt een heel topic over paard zoekt baas.
Facebook berichten worden verwijderd, mensen worden geblokt.
En bij mensen bestaat adoptie, niet bij dieren.
Vervolgens zeggen zij dat ze een gerechtelijke uitspraak hebben, maar ze kunnen geen uitspraak tonen.
Wat hun doen is de koper misleiden, door te zeggen dat de koper nooit eigenaar wordt

Het betreft een consumentenkoop.
Dieren worden echt wel eigendom.
Jammer weten veel dit niet.

November 21, 2024
Rated 1 out of 5 stars

dit is een slechte bedrijf de…

dit is een slechte bedrijf de bestelling die ik heb gedaan was op 26-4-2024 nog steeds niet ontvangen ook mijn geld wil hij niet terug sturen als je hem probeert te bellen moet je een whatapp bericht achter laten die je dan niet heb nou ik wil mijn geld terug

May 21, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Zeer slechte ervaring met paard zoekt…

Zeer slechte ervaring met paard zoekt baas; louche stichting die je een paard belooft, en vervolgens aan iemand anders geeft wanneer je niet per direct het paard haalt. Ze communiceren slecht (niet). Ze hadden al iemand anders gevonden terwijl we nog in afwachting waren op reactie wanneer we het paard konden halen.

In communicatie bijzonder slecht, beantwoorden gerichte vragen niet. Lijkt een geld-beluste organisatie die niet kijkt naar waar het paard tot zijn recht komt, maar hoe zij zo snel mogelijk van het paard af zijn en geld kunnen incasseren.

August 1, 2022
Rated 4 out of 5 stars

Ik zit hier met verbazing te lezen dat…

Ik zit hier met verbazing te lezen dat de mensen 'onvriendelijk' waren. Die ervaring hebben wij absoluut niet. We werden leuk ontvangen, zijn rondgeleid, hebben uitgebreid koffie gedronken en hebben ons alle verhalen verteld die bij de dieren hoorden. Ik heb helemaal geen slechte ervaring met ze, juist het tegenovergestelde.

February 6, 2022
Rated 1 out of 5 stars

zeer onvriendelijk en enorm…

zeer onvriendelijk en enorm onprofessioneel in omgang met geïnteresseerde, ze voelen zich werkelijk te goed om mensen vriendelijk te woord te staan. En als je hoopt hier een paard te vinden, vergeet het dan ook maar, de kans dat je met legen handen thuis komt is zeer groot.

January 22, 2020

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look