Snel schakelen
Snelle feedback, goed meedenkend over eventuele kosten, snel inschakelen van professionals
Replied to 100% of negative reviews
Typically takes over 1 month to reply
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Ik ben zeer tevreden over de service en dienstverlening van Parel Beheer. Deze VvE beheerder neemt veel zorg en taken uit handen. De medewerkers weten waar ze het over hebben en hebben veel ervaring en expertise van de sector. Parel Beheer zorgt voor het financiële, technische en administratieve beheer van de VvE en regelt daarnaast ook de verzekeringen. Al met al, top service!
Toppers! Doen precies wat ze moeten doen, nemen beheer en onderhoud uit handen, en je hebt er geen omkijken naar. Petje af!

Reply from Parel Beheer
Goede communicatie en komen hun beloftes na. Contact is informeel maar op een zeer goede manier. Fijn zaken doen met parel beheer.

Reply from Parel Beheer
Wij hebben begin dit jaar het beheer ondergebracht bij Parel. De vve was niet op orde. Veel achterstanden bij onderhoud en betalingen door leden. Sommige leden dreigden met rechtszaken tegen het bestuur. Parel Beheer heeft veel opgelost en de vve in rustig vaarwater gebracht.
Dank je wel medewerkers van Parel Beheer.
Anns

Reply from Parel Beheer
Waardeloos, rekenen verborgen kosten en trekken je VVE helemaal leeg met vage kosten. Wij hadden via Parel Beheer een offerte aangevraagd voor onderhoud en na een achterlijk hoge offerte van 50K, die we uiteraard afgewezen hadden bracht parel beheer ons tussen de 1 en 2.000 euro in rekening voor "bemiddeling"

Reply from Parel Beheer
Nooit bereikbaar, onbeschoft en totaal niet oplossingsgericht. Pakt problemen zelden op en legt fouten bij klanten neer. Er wordt niets in gang gezet zonder herhaaldelijk aandringen. Als eigenaar voel ik me totaal niet serieus genomen. Zeer bureaucratisch en frustrerend bedrijf. Absoluut geen aanrader.

Reply from Parel Beheer
We werken als vve al jaren heel fijn met Parelbeheer samen. Correct, zaken op orde, bereikbaar en goed advies.

Reply from Parel Beheer
Deze VvE beheerder maakt het wel erg bont met toe- en uittredingskosten. Natuurlijk mogen ze daar iets voor in rekening brengen maar dat mag alleen kostendekkend zijn. Ze maken in 10 minuten een A4-tje en daar rekenen ze vervolgens €390,- voor dat via de notaris verrekend wordt. Ben je het er niet mee eens, dan mag je een advocaat zoeken en naar de rechter gaan. Een klacht indienen helpt niet want als je weigert laten ze de VvE het betalen.
Onze ervaring met Parel Beheer VvE Diensten
Onze ervaring met Parel Beheer VvE Diensten is ronduit teleurstellend. Dit bedrijf laat keer op keer zien dat het niet geschikt is om een VvE op een professionele en transparante manier te beheren.
Een van de grootste problemen is het gebrek aan communicatie. Het is bijzonder lastig om antwoorden te krijgen op vragen of verduidelijkingen over belangrijke zaken. Als er al een reactie komt, is die vaak traag en vaag, wat enorm frustrerend is en het vertrouwen ondermijnt.
Daarnaast roept de financiële werkwijze van Parel Beheer veel vragen op. Het is onacceptabel dat eigenaren beperkt inzicht krijgen in de financiën van hun eigen VvE. Het beheer van de bankrekening lijkt volledig in handen van Parel Beheer, zonder dat de leden hier voldoende grip op hebben. Dit gebrek aan transparantie maakt het onmogelijk om te controleren of alles eerlijk en correct verloopt.
Wat ons ook zorgen baart, is hun keuze van samenwerkingspartners. Het lijkt alsof Parel Beheer zich niet druk maakt om de kwaliteit of reputatie van de bedrijven waarmee ze werken. Dit wekt de indruk dat er eerder wordt gekeken naar eigen belangen dan naar wat goed is voor de VvE.
Alles bij elkaar genomen, voldoet Parel Beheer niet aan de verwachtingen die je mag hebben van een professionele VvE-beheerder. Het gebrek aan communicatie, transparantie en zorgvuldigheid maakt dit bedrijf een slechte keuze voor elke VvE. Wij raden sterk af om met hen in zee te gaan.
Onze ervaring met Parel Beheer VvE Diensten is ronduit rampzalig. Dit bedrijf is een toonbeeld van alles wat er mis kan gaan bij het beheer van een VvE. We hadden hoge verwachtingen van hun dienstverlening, maar helaas hebben ze ons op alle fronten teleurgesteld.
Ten eerste is het schandalig hoe Parel Beheer samenwerkt met Wisman Schilderswerken, een bedrijf dat bekend staat om zijn onethische praktijken (zie mijn review bij Wisman). Het is overduidelijk dat Parel Beheer geen enkele moeite doet om de belangen van de VvE te behartigen. In plaats daarvan lijken ze alleen maar bezig te zijn met hun eigen agenda, die nauw verweven is met die van Wisman. Het voelt alsof we door beide bedrijven bedrogen worden.
Wat de situatie nog erger maakt, is dat Parel Beheer ons weigert toegang te geven tot onze eigen VvE-bankrekening. Dit is een bizar en volkomen onaanvaardbaar scenario. Het geld van de VvE is van de eigenaren, maar het lijkt erop dat Parel Beheer zichzelf als enige eigenaar beschouwt. Onze pogingen om hier duidelijkheid over te krijgen, worden steevast genegeerd of met onbegrijpelijke excuses afgedaan.
Het is duidelijk dat Parel Beheer totaal niet geïnteresseerd is in het behartigen van de belangen van de VvE-leden. Hun samenwerking met dubieuze bedrijven en hun weigering om transparant te zijn, hebben ons vertrouwen volledig vernietigd. We kunnen niet sterk genoeg afraden om met Parel Beheer VvE Diensten in zee te gaan. Als je een beheerder zoekt die jouw belangen op de eerste plaats zet, dan is Parel Beheer absoluut niet de juiste keuze.
- Ze reageren niet of heel laat (weken) op e-mails
- ze sturen verkeerde facturen
- ze komen afspraken niet na
- ze negeren besluiten die zijn gemaakt
- ze hebben hun boekhouding niet op orde
- ze zijn onvriendelijk en niet assertief
- weigeren extra VVE meeting te plannen ook is dat gewenst
- bij de splitsing van kosten houden ze niet rekening met de regels in de splitsingsakte
- ze betalen aannemer te laat
Wat een vreselijke ervaring is het om klant te zijn bij Parel Beheer! Deze organisatie beweert professioneel te zijn, maar hun prestaties laten veel te wensen over.
Allereerst is het een nachtmerrie om met Parel Beheer samen te werken als ze verantwoordelijk zijn voor het beheer van onze VVE. Onderhoudsproblemen worden genegeerd en slechts halfslachtig aangepakt. Het lijkt alsof ze totaal geen interesse hebben in het welzijn van de VVE en haar bewoners.
En laten we het hebben over hun bereikbaarheid - of beter gezegd, het gebrek daaraan! Het lijkt wel alsof ze zich verstoppen voor hun klanten. Het duurt eeuwen voordat je een reactie krijgt op een e-mail of telefoontje, en zelfs dan zijn ze onbeschoft en brutaal aan de telefoon. Het is schandalig hoe ze met hun klanten omgaan.
En dan hebben we nog de financiële transparantie. Parel Beheer weigert om openheid van zaken te geven als het gaat om financiële transacties. Het lijkt erop dat ze iets te verbergen hebben, en dat is ronduit verdacht. We hebben het recht om te weten waar ons geld naartoe gaat, maar bij Parel Beheer lijken ze te denken dat ze boven de wet staan.
Last but not least, laten we het hebben over hun kostenstructuur. Ze rekenen belachelijk hoge kosten voor hun zogenaamde diensten, en het is absoluut niet duidelijk waar al dat geld naartoe gaat. Het lijkt erop dat ze gewoon proberen om zoveel mogelijk geld uit hun klanten te persen zonder enige verantwoording af te leggen.
Kortom, Parel Beheer is een onprofessionele, onbetrouwbare organisatie die absoluut niet te vertrouwen is. Als je de keuze hebt, vermijd ze dan als de pest en zoek een betrouwbaardere en competente beheerder voor je VVE. Het is tijd dat Parel Beheer verantwoordelijk wordt gehouden voor hun schandalige gedrag en lakse houding ten opzichte van hun klanten.
Learn more about other kinds of reviews.