Stichting Pippi's Opvang Reviews 42

TrustScore 4 out of 5

3.9

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Ik steun Stichting Pippi's Opvang al jaren en heb niets dan lof voor deze stichting. Tamara geeft haar hart en ziel voor de dieren in de opvang. Heb de stichting leren kennen via Youtube en Facebook.... See more

Company replied

Rated 1 out of 5 stars

In eerste instantie leek het geweldig, en voor de dieren zal Tamara vast het beste voor hebben, maar verder is ze helemaal niet zo leuk. Zolang je geld doneert en positief blijft is het allemaal leuk... See more

Company replied

Company details

1. Animal Rescue Service

Written by the company

Stichting Pippi’s Opvang biedt een veilige, permanente thuis voor dieren uit noodsituaties, zoals mishandeling, verwaarlozing of verwondingen. Wij bieden een liefdevol, stabiel thuis waar dieren kunnen herstellen, vrij van angst en uitbuiting. Onze missie is om deze dieren een tweede kans te geven, met de ruimte en zorg die ze verdienen. We hebben geen bezoekers op ons terrein om hen een rustige, stressvrije omgeving te garanderen. Onze opvang is gericht op dieren die speciale zorg nodig hebben, zoals dieren met gedragsproblemen of trauma’s. Op dit moment bieden wij een thuis aan 120 dieren, variërend van ezels en honden tot paarden en schildpadden. Helaas kunnen wij in de toekomst geen nieuwe dieren aannemen, omdat onze capaciteit volledig is. Dit stelt ons in staat om de kwaliteit van zorg voor onze huidige bewoners te waarborgen. Ons team bestaat uit ervaren professionals die volledig toegewijd zijn aan het welzijn van de dieren. Om de hoogste kwaliteit van zorg te kunnen bieden, nemen we in de toekomst geen stagiaires of vrijwilligers aan. Wij willen ervoor zorgen dat elk dier de persoonlijke aandacht krijgt die het verdient. Wij werken volledig op giften en donaties. Met uw steun kunnen wij blijven zorgen voor de dieren die bij ons wonen. In 2025 blijven wij ons richten op het welzijn van onze dieren. We zullen ons werk uitbreiden door extra zorg te bieden voor de dieren die speciale aandacht nodig hebben, en de liefdevolle omgeving die ze verdienen te behouden. Opmerking: Vanwege het welzijn van onze paarden en ezels bieden wij geen zwemwandelingen aan. Steun onze missie door een donatie. Meer informatie vindt u op onze website: www.pippisopvang.com. Met liefde, Stichting Pippi’s Opvang Met uw steun bouwen we aan een wereld waarin mishandelde en verlaten dieren een tweede kans krijgen op een veilig en gelukkig leven

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically takes over 1 month to reply

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Al jaren vaste donateur van deze betrouwbare stichting ❤️

Heb de stichting leren kennen via Youtube en Facebook. Tijdens mijn vakantie's op Curaçao een aantal keer meegeweest met de honden socialisatiewandelingen en daar gezien hoe goed er voor de honden gezorgd wordt. Bij iedere hond wordt rekening gehouden met het karakter en de eigenschappen. Sinds een paar jaar ben ik "Baasje op afstand" en steun de stichting maandelijks met een vast bedrag. Tamara houdt de baasjes bijna wekelijks op de hoogte met een nieuwbrief over wat er op de opvang gebeurd. Heel fijn en heel transparant! Je kunt zo heel goed zien wat voor een goede dingen er met de donatie gedaan worden. Ik ben zelf vorig jaar op de opvang geweest en heb met mijn eigen ogen gezien dat de ooit zwaar verwaarloosde en vaak mishandelde dieren weer hun vertrouwen in de mensen terug vonden door de zorg en liefde die ze van Tamara krijgen. Zo ontzettend mooi om te zien!

November 12, 2025

Ik heb 2 honden bij Tamara vandaan

Ik heb 2 honden bij Tamara vandaan. Beide in 2016 van Schiphol gehaald. Volledig verzorgd waren ze... voor die tijd stuurde tamara foto's en video's van mijn honden Djenny en Vita. Hoe ze speelden en zwommen. Ik werd van alles op de hoogte gehouden. Vita heeft datzelfde jaar hartvorm gekregen, dus die moesten we laten gaan. Zelfs toen was Tamara bereid om ons te helpen.. Djenny heeft 9 mooie jaren bij ons gewoond dankzij Tamara. Af en toe kreeg ik nog steeds bericht van Tamara hoe het met Djenny ging. Toen we haar afgelopen juli moesten laten inslapen vanwege ouderdom en artrose hebben we ook nog contact gehad met Tamara.
Tamara is erg meelevend en altijd zo geweest. Ik had me geen betere hond kunnen wensen . pippi's opvang is in mijn omgeving erg bekend als een goede opvang. Tamara is goed voor elk dier. Van muis tot paard.

July 30, 2025

Lieve Hendrika,

Dank je wel voor je warme woorden over Djenny en Vita. Het doet me veel om terug te horen hoe onze dieren een liefdevol thuis hebben gekregen. Ik ben blij dat ik jullie daarin heb mogen ondersteunen, ook in de moeilijke momenten.

Omdat je hartworm noemt, wil ik graag nog even een belangrijke nazorgtip delen: na aankomst in Nederland is het nodig om nog 6 maanden lang, eenmaal per maand een hartwormtablet te geven. Dat is standaardprotocol om de behandeling volledig af te ronden en restinfecties te voorkomen.

Sinds 2023 zijn wij gestopt met adopties: de dieren die bij ons verblijven, mogen hier oud worden. Onze zorg en aandacht voor dieren gaat onverminderd door, maar nu op een andere manier.

Nogmaals dank voor jullie goede zorgen en voor het prachtige leven dat Djenny bij jullie heeft gehad. Jullie zijn een voorbeeld gezin voor iedereen die een hond uit het buitenland adopteerd. Jullie zitten voor altijd in mijn hart.

Rated 1 out of 5 stars

Hele mooie filmpjes op internet

Hele mooie filmpjes op internet, maar Tamara is echt een monster buiten de camera. Ze is alleen op geld uit en gebruikt mensen voor eigenbelang, Daarbij gebruikt ze de dieren om er zelf beter van te worden, Ze buit iedereen uit en gaat daarbij over lijken.

June 10, 2025

Reply from Stichting Pippi's Opvang

Ik ken geen Tim. Sinds 2023 werken wij niet meer met stagiairs of vrijwilligers, maar uitsluitend met een vast team en oud-bekenden. Zo zorgen wij dat de dieren altijd in vertrouwde handen zijn. Ons doel is en blijft: dieren een veilig en liefdevol thuis bieden.

Rated 5 out of 5 stars

Ik volgen haar op YouTube ik viend…

Ik volgen haar op YouTube ik viend goed doet tamara hefd een goed hart voor alle dieren veer all hoe Bowie veer zog ze is top vroew ze hefd haar hart goed plek ziet voor all haar dieren groetjes uit Nederland

January 26, 2025

Lieve Rianne,

Wat ontzettend fijn om te lezen! Dank je wel voor je lieve woorden en steun.

Bowie en de andere dieren maken het goed en krijgen alle zorg en liefde die ze verdienen.

Super leuk dat je ons via YouTube volgt.

Diervriendelijke groet uit Curaçao,

“Gedreven door liefde

“Gedreven door liefde, een 2e kans”

1 keer per week breng ik mijn ochtend door bij Tamara van Pippi’s Opvang, een plek die, al is het soms zwaar, altijd indruk maakt. Het werk is fysiek zwaar. Maar het is het waard. Alles draait om zorg en geduld, en dat zie je in de ogen van de dieren die ze helpt. Tamara is de ziel van deze opvang. Ze heeft haar hele leven gewijd aan het zorgen voor verwaarloosde en getraumatiseerde dieren, die vaak het vertrouwen in mensen hebben verloren. Dieren getekend door hun verleden, zowel fysiek als emotioneel. Maar Tamara heeft een gave: ze kan ze langzaam weer op de been helpen, hun vertrouwen herstellen. Ze kent elk dier bij naam en weet wat het nodig heeft om een beetje van zijn angst af te schudden. Op een van mijn eerste dagen vroeg ik haar waarom ze het allemaal doet. Haar antwoord was simpel, maar het raakte me diep: "Omdat zij geen stem hebben. Ze hebben iemand nodig die voor ze spreekt en hen helpt hun pijn te vergeten." Ze zei het zonder opsmuk, maar het kwam zo puur uit haar hart.
Het is indrukwekkend hoe Tamara alles managet: de zorgen voor de 120 dieren, het vinden van middelen en bovenal het emotionele werk van het begeleiden van elk dier in zijn herstelproces. Haar energie lijkt onuitputtelijk, en ondanks de vermoeidheid zie ik nooit een spoor van frustratie of opgeven. Ze gaat door, gedreven door een diepe liefde voor de dieren en het geloof dat ieder dier een tweede kans verdient
Het fysieke werk is zwaar, de zon doet zijn werk, maar het gevoel dat je een verschil hebt gemaakt – al is het maar voor één dier – maakt alles goed. Tamara heeft me geleerd wat echte toewijding is, en hoe belangrijk het is om op te staan voor degenen die niet voor zichzelf kunnen opkomen.
Ik ben dankbaar dat ik mijn kleine steentje kan bijdragen in deze bijzondere opvang. Het zijn mensen zoals Tamara die laten zien dat, met liefde, geduld en vastberadenheid, zelfs de zwaarste omstandigheden kunnen veranderen.

January 18, 2025

Lieve Marga,

Dank je wel voor je mooie woorden en je betrokkenheid. Het is moi om te lezen hoe je onze opvang en de dieren beleeft. Het werk is soms zwaar, maar juist door mensen zoals jij, die hun tijd en energie met ons en de dieren delen, voelt het lichter. Samen maken we écht een verschil en geven we de dieren de tweede kans die ze zo verdienen.

Ik ben dankbaar dat jij onderdeel bent van ons team. Geniet van je welverdiende vakantie, tot gauw!

Steun Tamara en haar Prachtige Levenswerk

Dat er veel van dieren gehouden wordt bij Pipi’s is wel duidelijk. Met heel veel zorg en liefde worden hier getraumatiseerde dieren opgevangen. Het wandelen en zwemmen met de ezeltjes en paarden paste daarom ook precies in ons My Healing Holiday Retreat Programma. Verbinding maken met de natuur en dier. Tamara en haar team hebben ons, met het welzijn van de dieren voorop, een prachtige ochtend geboden. Waarin Tamara ons haar levenswerk heeft laten zien en informatie heeft gegeven over de dieren en haar missie. En we daarna de paarden en ezeltje een heerlijke wasbeurt mochten geven. Daar werden angsten overwonnen en verbindingen gemaakt met elkaar en met de dieren. Toen zijn we uit wandelen gegaan (met appeltjes op zak), en hebben gezwommen en pootje gebaad. Het was magisch en tegelijkertijd ook tragisch gezien de achtergrond van de beestjes. Door mensen zoals Tamara wordt de wereld een stukje mooier en liever. En ze creeërt met haar mooie stichting heel veel awareness rondom het leed van dieren.

March 11, 2024

Lieve Marijn,

Dank jullie wel voor dit prachtige bericht. Het doet me veel om te lezen hoe jullie de ochtend hebben ervaren en hoeveel verbinding er is ontstaan met elkaar, met de natuur en met onze dieren. Hun welzijn staat altijd voorop, en het is bijzonder om te zien hoe zij, ondanks hun verleden, weer vertrouwen en vreugde kunnen delen.

Ik ben blij dat ons levenswerk onderdeel mocht zijn van jullie My Healing Holiday Retreat en dat jullie de dieren zoveel liefde hebben gegeven. Samen maken we de wereld stap voor stap een beetje mooier💚

Het was Magisch samen!!

Adoptie en opvang

Ik heb een hondje van Pippi’s opvang geadopteerd. De matching procedure was heel grondig en ik ben nog steeds dolblij met mijn inmiddels flink uit de kluiten gewassen Rottweiler. Daarna heb ik mijn 3 honden een tijdje bij Tamara gebracht voor opvang bij afwezigheid. Ze kwamen goed verzorgd en helemaal happy terug. Tamara is super behulpzaam en begaan met de dieren en werkt keihard om het allemaal gedaan te krijgen. En dat is zeer zeker geen gemakkelijke opgave, aangezien er veel (te veel) dierenleed is op het eiland. Dus in feite houdt de zorg nergens op. Ik doe het haar absoluut niet na!

December 28, 2024

Reply from Stichting Pippi's Opvang

Wat een ontzettend lieve en hartverwarmende review, daar word ik echt heel blij van! Het is zo fijn om te horen dat de adoptie van je Rottweiler zo goed is verlopen en dat je nog steeds zo gelukkig bent met hem. Ik heb echt mijn best gedaan om de juiste match voor je te vinden, en het is mooi om te weten dat hij nu zo'n fijne plek heeft bij jou.

Ook fijn om te horen dat je honden goed verzorgd en gelukkig terugkwamen na hun verblijf hier. Het is altijd een geruststelling om te weten dat ze zich goed voelen en dat ze goed worden verzorgd, vooral als ze een tijdje weg zijn van huis.

Het was me een genoegen om voor jouw honden te zorgen, en ik waardeer het enorm dat je de tijd hebt genomen om dit te delen. De situatie op het eiland kan soms overweldigend zijn, maar zulke mooie reacties maken alles weer goed. Bedankt voor je vertrouwen en je lieve woorden!

Ik wens jou en je honden alle geluk en gezondheid. Mocht je in de toekomst weer opvang nodig hebben, weet dan dat je altijd bij ons terecht kunt.

Lieve groet,

Rated 4 out of 5 stars

Very trustfull!

Very trustfull!! The animals are very good take care of

December 1, 2024

Reply from Stichting Pippi's Opvang

Thank you so much for your kind words! 💚 We do everything with love and care to make sure all our animals feel safe and happy.

Helemaal niet zo geweldig

Zolang je geld doneert en positief blijft is het allemaal leuk en aardig, maar als je een kritisch geluid hebt, wordt je geblokkeerd want daar heeft mevrouw allemaal geen tijd voor. En ondertussen schrijft ze wel leugens op haar website over hoe de adoptie verlopen zou zijn. De fosters in Nederland denken alles te weten, maar zijn ook niet geweldig helaas, ....er zijn veel prettigere stichtingen waar je terecht kunt, mensen die zowel naar de hond als de mensen kijken.

November 20, 2023

Beste Freek en Jolanda,

Jammer dat jullie deze ervaring zo hebben beleefd. We hebben in die periode intensief mail- en WhatsApp-contact gehad en ons team heeft zijn uiterste best gedaan om samen de juiste oplossing voor Pippa te vinden. Het welzijn van de dieren staat bij ons altijd voorop. Daarom maken we soms moeilijke keuzes, altijd met het doel om veiligheid en rust te waarborgen.

Het was voor ons ook een rollercoaster met Pippa in Nederland. Gelukkig kan ik zeggen dat hij sinds zijn terugkeer op Curaçao weer helemaal gelukkig is.

Sinds maart 2023 herplaatsen wij geen dieren meer. Alle dieren die bij ons komen, blijven bij ons op de opvang wonen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving – met ons vaste team en oud-bekenden – in rust en veiligheid oud mogen worden.

We waarderen de respectvolle woorden in jullie laatste bericht en wensen jullie alle goeds. Mochten jullie behoefte hebben, dan mogen jullie mij altijd rechtstreeks berichten.

Wij zijn heel tevreden!

Mijn dochter heeft een hondje van pippi’s geadopteerd. Het is een lieverd en we kunnen altijd bij hen terecht als we vragen hebben. Ook mag ze af en toe nog lekker komen spelen met de andere hondjes bij de locatie in Nederland.Wij zijn heel tevreden!

May 26, 2023

Reply from Stichting Pippi's Opvang

Wat fijn om te lezen dat jullie zo tevreden zijn en dat jullie hondje het goed doet bij jullie! 💚

We vinden het belangrijk dat adoptanten altijd met vragen bij ons terechtkunnen en dat de hondjes zich ook bij ons welkom blijven voelen.

Dank voor jullie vertrouwen en goede zorgen! Ook bedankt voor de trouwe support op onze social media.

Dierenvrienden

Tamara zet zich al jaren in voor alle dieren die dat nodig hebben. Ook de hondjes in Nederland worden goed verzorgd. Iedereen heeft het beste met de dieren voor en zetten zich daar 100% voor in.

July 15, 2023

Reply from Stichting Pippi's Opvang

Dank je wel voor je mooie woorden en je steun! 💚 Samen met ons team doen we er alles aan om de dieren de zorg, liefde en veiligheid te geven die ze verdienen.

Alleen maar verliezers

Wat een slechte ervaring. Zowel op Curacao als in Nederland.
We hebben heel veel spullen verstuurd naar Curacao. En een hondje als foster meegenomen.
We hebben veel geld en moeite er in gestoken.
Maar er geen waardering voor terug gehad.En als we deze week er wat aan proberen te doen is er geen gehoor.
Ook ons hondje niet terug gekregen( ze zouden haar de honden taal leren in een roedel)Waar we een jaar voor hebben gezorgd.
En wat me opvalt is dat er na al onze klachten. Opeens positieve reacties achter elkaar zijn genoteerd.Na een hele lange periode van geen reacties.
We zijn een hele boel geld en spullen armer en hebben het hondje ook niet meer. Dit verhaal kent alleen maar verliezers.

We komen graag in contact als er meer gedupeerde zijn

April 23, 2024

Beste Marcella,

Jammer dat u uw ervaring zo heeft beleefd.

Wij waarderen alle donaties enorm en willen graag toelichten hoe wij hiermee omgaan. Soms ontvangen we spullen die we niet direct kunnen gebruiken voor onze dieren. Om te voorkomen dat deze achteruitgaan in kwaliteit tijdens opslag, organiseren we ongeveer één keer per jaar een verkoop. De opbrengsten daarvan worden volledig besteed aan voeding en andere noodzakelijke uitgaven voor de dieren. Zo draagt iedere donatie, direct of indirect, bij aan hun welzijn.

Het pakket dat u heeft gestuurd bestond grotendeels uit voeding uit de dierenwinkel waar Kim werkt. Dat is volledig opgevoerd aan de dieren. Alleen de zelfmaak-ijsjes vonden zij niet zo lekker; die zijn tijdens de jaarlijkse sale aangeboden.

Met betrekking tot Lissy en andere honden: sinds maart 2023 hebben we besloten geen dieren meer te herplaatsen. Alle dieren die bij ons komen, blijven bij ons op de opvang wonen, waar ze door ons vaste team en oud-bekenden in rust en veiligheid oud mogen worden.

Ons doel is altijd geweest – en blijft – het bieden van de best mogelijke zorg voor onze dieren. Mocht u hierover verder in gesprek willen, dan kunt u ons altijd rechtstreeks mailen.

Rated 5 out of 5 stars

Pippi’s opvang is een goede opvang door…

Pippi’s opvang is een goede opvang door hun heb ik nu chloë ze kijken goed naar het karakter van jou en van het dier

April 20, 2024

Super Lieve Maudy,

Wat fijn om te horen dat Chloë zo’n goede match is! 💚 We vinden het heel belangrijk om altijd te kijken naar zowel het karakter van het dier als van de nieuwe baasjes.

Dank voor jullie vertrouwen en goede zorgen.

Ik geniet van je foto's en video's op social media

Pippi’s doet goed werk

Pippi’s doet ontzettend mooie dingen voor honden die een beter leven verdienen. Dankzij Pippi’s is Mia op ons pad gekomen en we zijn ontzettend blij met haar. Zoals ze werd omschreven op de site is ze ook precies, ze past perfect bij ons. De fosters in Nederland zijn heel behulpzaam, ook bij vragen die we hadden. Ze hebben het beste voor met de honden en hun (potentiële) baasjes. Zeker een aanrader als je een hond een fijn plekje kunt bieden

April 19, 2024

Lieve Leonie,

Dank jullie wel voor deze mooie woorden 💚.

Wat fijn om te horen dat Mia zo goed bij jullie past en dat de begeleiding van onze fosters in Nederland waardevol was.

Het doet ons veel om te zien hoe onze honden een liefdevol thuis krijgen waar ze echt tot hun recht komen.

Veel geluk samen! Blijf vooral foto's en video's delen daar genieten we van!

Rated 1 out of 5 stars

Mijn review is al weer verdwenen maar…

Mijn review is al weer verdwenen maar nog even een opfrisser, Tamara popte weer even op, wat een nare bijsmaak heb ik van mijn kort durende vrijwilligers werk bij deze bipolaire vrouw met narcistische trekken die nou net het gevaarlijkste zijn. Wat je op FB van haar ziet is compleet fake. Ze laat je wachten op het vliegveld wat vervolgens een test blijkt te zijn vernam ik later van een medevrijwilligster, je komt te slapen in een vies nest en wordt aan het werk gezet in een vieze stinkende bende zonder uitleg en wanneer er een fout gemaakt wordt, spreekt mevrouw dagen niet met je en negeert ze je volledig. Als klap op de vuurpijl kun je terug naar Ned. Ik samen weg met een andere meid die alleen maar mocht schoonmaken en koken en die gekleineerd werd, arme kind zat later ook met tranen in haar ogen, zo ook in contact gekomen met nog een dame die ook vh terrein is gestuurd en maar moest zien hoe ze wegkwam en tevens wist deze dame weer te vertellen dat een jonge jongen hetzelfde is overkomen. Nu heeft mevrouw weer een burn-out, ze is knettergek en je ziet wat voor lieve maar naïeve meisjes erop de foto’s staan waar ze psychische adviezen aan kan geven hoe te dealen met hun ouders, weet je genoeg als je wat mensen kennis hebt.
Deze vrouw is totaal niet in orde en aan de ouders die hun kind hiernaartoe willen sturen, mijn advies niet doen.
Er is een prachtige schone ezel opvang op Bonaire die altijd mensen nodig heeft en Aruba zit er ook een waar het lieve mensen zijn en kijk anders in Griekenland . Als je niet sterk in je schoenen staat bezorgd deze vrouw jou kind een trauma. Ik heb veel meegemaakt maar wat hier is gebeurd , wat een enge onstabiele vrouw is dit.

January 4, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Stagiaires / vrijwilligers PAS OP!!

Stagiaires / vrijwilligers PAS OP!!

Stage lopen op Curaçao, wie wil dat nou niet? Op social media lijkt Tamara een erg vriendelijk vrouw, maar in werkelijkheid word je zoals meerdere reviews al beschrijven als ‘stront’ behandeld.

Ik heb zelf stage gelopen bij Pippi’s opvang, maar ik was genoodzaakt om na een paar weken de stage te moeten beëindigen. Stagiaires & vrijwilligers worden op een manier behandeld wat ik als heel erg naar ervaren heb. Ik ben echt niet vies van hard werken, maar hoe Tamara omgaat met mensen is bizar.

De accommodatie/studio wat ik had gehuurd bij Tamara was ook geen aanrader.
Ze heeft passie voor haar stichting en de dieren, maar daarbij is alles gezegd.

March 25, 2023

Geweldige stichting

Ik ben al meerdere keren met mijn familie op Curaçao geweest voor vakantie. Tijdens deze vakanties hebben wij Tamara bezocht. Ik heb diep respect voor Tamara, hoe ze zichzelf volledig inzet en al haar tijd en energie geeft voor de dieren. Dit is een enorm bijzondere levensstijl waarvan ik mij bewust ben dat dit niet altijd gemakkelijk is. En ondanks de moeilijke momenten, zet ze altijd door en vangt ze enorm hulpbehoevende en getraumatiseerde dieren op. Petje af voor Tamara en haar prachtige stichting. Ga zo door!!

July 5, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Stage, vrijwilligers werk en adoptie

In 2018 heb in stage gelopen bij Pippi’s opvang. Ik heb hier toen al een hele fijne tijd gehad en ook een mooie vriendschap opgebouwd met Tamara, waarin we de liefde voor de dieren delen. Tamara doet ontzettend goed werk en heeft werkelijk waar alles over voor de dieren. In 2021 heb ik wederom weer stage gelopen maar dan vanuit Nederland om allerlei dingen te regelen en hondjes te fosteren, ook dit heb ik al zeer positief ervaren. Het contact met Tamara is heel prettig en de opdrachten werden duidelijk geformuleerd. Na mijn stage ben ik blijven helpen als vrijwilliger vanuit Nederland, ik foster honden voor Tamara en help waar ik kan met andere dingen. Daarnaast heb ik ook een hond geadopteerd na mijn stage in 2018, de begeleiding hierbij is top. Tamara heeft allerlei documenten waar heel duidelijk beschreven staat hoe het proces in werking gaat en wat je kan verwachten, dit heeft ons enorm geholpen toe der tijd.
Het doet mij goed om waar het mogelijk is Tamara te ondersteunen, want wat doet zij vreselijk goed werk, ik kan niks anders zeggen dan dat ik mega veel waardering voor haar heb en alleen maar positief ben over de hele gang van zaken.

May 1, 2023

Nazorg adoptie schiet tekort

De stichting op Curaçao doet super goed werk, het opvangen van straathonden en zwerfdieren blijft helaas altijd nodig.
Als adoptant heb ik echter een slechte ervaring gehad. Nadat we 2 hondjes ontmoet en geadopteerd hadden op Curaçao, konden we met 1 terugvliegen naar Nederland. Het ging supergoed en we waren gek op hem. Nadat hij een keertje was uitgevallen naar een bezoeker heb ik bij de stichting om advies gevraagd hoe hiermee het best om te gaan. In eerste instantie kreeg ik ook goed advies.

De volgende dag al werd ik gebeld door het foster adres in Nederland dat het misschien goed zou zijn om de hond op te halen en bij hen tijdelijk te laten wennen aan hun roedel van Curaçaose honden. Ze boden ook aan om het 2e hondje, wat wij de volgende dag van Schiphol zouden ophalen, mee te nemen en ook tijdelijk op te vangen. Dit leek toen een goed idee en ik vertrouwde erop dat ik mijn honden weer na enige tijd op kon halen.

3,5 dag later al werd ik opnieuw gebeld met de mededeling dat ik de honden niet meer terug kreeg. Dit werd zo bot en kortaf gedaan: "ik moest maar een briefje naar de stichting sturen, dan zou het geld terug gestort worden. Bij het asiel kon ik ook genoeg hondjes vinden die een baasje zochten".
Alsof we geen bewuste keuze hadden gemaakt, en ons niet al maanden verheugd en voorbereid hadden. De beloofde nazorg was afwezig, het fostergezin 'bepaalde wat er met de honden gebeurde als ze in Nederland waren en zij hadden dit zo besloten'. De adoptie zou een 'mismatch' zijn', terwijl ze ons totaal niet kennen.

Daar kon ik het mee doen. Ik heb na 2,5 week het geld dat ik op Curaçao heb uitgegeven voor de honden netjes terug gekregen, maar de honden zelf krijg ik niet meer te zien. Het is echt erg en ik ben behoorlijk gekwetst, want we waren met een positief gevoel uit Curaçao vertrokken en er stonden 2 gouden mandjes voor ze klaar. Vreemden bepalen hier dat je je eigen honden niet (terug) krijgt....
Alle contacten werden geblokkeerd en op de website staat een grote leugen over hoe we met de hond omgegaan zouden zijn. "Alles voor de likes"!

Het gaat er uiteindelijk om dat de honden een beter leven krijgen in Nederland, helaas heeft dat voor ' onze' hond niet zo mogen zijn. Na het 'fostergezin' is hij door iemand geadopteerd,en hierna in het asiel terecht gekomen.Nee, dat is een stuk beter.....
Een paar reviews na die van mij in mei 2023 blijken die van het fostergezin zelf te zijn.... Gek hè..
Dieptriest, voor de dieren vooral..

June 3, 2023

Beste Freek en Jolanda,

Jammer dat jullie deze ervaring zo hebben beleefd. We hebben in die periode intensief mail- en WhatsApp-contact gehad en ons team heeft zijn uiterste best gedaan om samen de juiste oplossing voor Pippa te vinden. Het welzijn van de dieren staat bij ons altijd voorop. Daarom nemen we soms moeilijke beslissingen, die niet altijd gemakkelijk zijn, maar altijd met veiligheid en rust als uitgangspunt.

Onze reactie

Fijn dat er bij deze opvang ook goede recensies zijn.

Wij zouden, gezien een aantal persoonlijke ervaringen een andere recensie hebben geplaatst.

Echter in het belang van de dieren willen wij hier verder niet op in gaan omdat onze persoonlijke ervaring met Tamara zeker niet positief was en is te noemen....

Bedenk hoe dan ook dat IEDER mens het recht heeft te reageren via een recensie.

Daartoe nodigt deze Stichting mensen ook uit. De ene ervaring zal de ander niet zijn.
Daar zijn we mens voor.

Echter het zou geenszins de bedoeling mogen zijn onbegrip te uiten over een niet zo positieve recensie.

Ieder heeft persoonlijke ervaringen in de omgang met het werk alsook met Tamara.

Wij kunnen en mogen nooit een oordeel vellen over wat mensen denken en/of voelen.

Met name voor studenten en of werkzoekenden is het zeer belangrijk recensies te kunnen lezen, zowel negatief als positief om voor tot een keuze te kunnen komen.Hierbij dient men zelf een mening te kunnen vormen en evt te beslissen WEL of NIET naar Curaçao af te reizen.

Wijnand en Karin van Tol

April 26, 2023

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look