Absoluut geen aanrader
Absoluut geen aanrader. Het bedrijf werkt in onderaanneming voor het bedrijf alpha services benelux en laat werkzaamheden factureren die niet gebeurd zijn.
Het opdrachtgevende bedrijf alpha services benelux werd door mij hiervan op de hoogte gebracht maar geeft geen teken van leven wat mij doet besluiten dat én SBS Elektro én Alpha services benelux onder één hoedje deze bedenkelijke praktijken hanteren. Temeer omdat Alpha Services met zetel in Dilbeek in de rand van Brussel maar volgens internet werkzaam is in Tienen, voor een interventie bij ons (in Tienen dus, Oost-Brabant), het bedrijf SBS Elektro&Security uit Heule (Kortrijk, Oost-Vlaanderen) ingeschakeld heeft wat duidelijk vragen oproept met betrekking tot de zeer hoge verplaatsingskosten (120 euro, excl btw) en zoals eerder voornoemd ook werkzaamheden factureert ten belope van 200 euro (excl.btw) die niet gebeurd zijn.
Alpha Services Benelux geeft ook geen prijsindicatie bij telefonische contactname en SBS maakt evenmin een werkbon op om te ondertekenen - zoals gebruikelijk bij bonafide ondernemingen- én die men als klant onmiddellijk kan controleren.
Amper 1 uur na de interventie - die nog geen 30 minuten heeft geduurd naar aanleiding van een stroompanne - kregen wij wel de factuur van 500 euro (excl. 6% btw) reeds in de mailbox:
- verplaatsingskosten : 120 euro
- 100% toeslag voor diensten tussen 16 en 22 uur : 120 euro
- Isolatieweerstand meten : 200 euro
- Werk : 60 euro
SBS Elektro heeft alle zekeringen uitgeschakeld in de zekeringkast en deze één voor één terug aangezet om de plaats van kortsluiting te detecteren. Resultaat: kortsluiting in de keuken. Nadien heeft hij één voor één alle toestellen in de keuken uitgeschakeld en terug aangezet om tot de bevinding te komen dat er een kortsluiting was in het koffiezetapparaat in de keuken. Ons inziens behoort dit alles tot het werk waarvoor 60 euro werd aangerekend.
Absoluut geen aanrader voor beide ondernemingen.