Company details

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

De reviews zeggen genoeg 2 handen op 1…

De reviews zeggen genoeg 2 handen op 1 buik ik wou ook van mijn huisarts af dus skge ingeschakeld maar u raad het al je kan beter tegen een muur praten nadat ik alles nog eens heb na gekeken blijkt gewoon dat mijn inschrijving niet eens compleet is dus ben ook geen patiënt van deze praktijk dat heeft de skge niet eens geconstateerd en probeer nu maar eens je gelijk te halen.

March 18, 2026

Verschrikkelijk

Verschrikkelijk, ze hebben alles alleen maar erger gemaakt.
Sturen gewoon jouw mail zonder nuance door naar de huisarts waardoor er nog meer ellende ontstaat. Helaas had ik geen reviews gelezen omdat ik in paniek was en bijna een jaar later nog steeds ben. Corrupt is inderdaad wel een goed woord voor deze organisatie.

August 15, 2025

CORRUPT

CORRUPT, in een kwaad daglicht gesteld zelfs bij de ‘bindende’ uitslag! Ik wilde een uitslag meenemen van een kijkoperatie en die ambtenaar die ik als laatste kreeg zei dat ze dat niet ging doen toen ik daarover opbelde. Ook hebben ze lange na niet alle klachten afgehandeld vanuit het dossier. Mevrouw B wees af om een uitslag van de kijkoperatie mee te nemen. Ook vroegen ze niet naar extra bewijs terwijl er wel gezegd werd dat gedaan zou worden. De uitslag die ik wilde meenemen van die operatie werd afgewezen en dat mocht niet achteraf gezien begreep ik een ambtenaar dat niet mag afwijzen. Terwijl ik een jaar lang aan het tiepen was geweest. Ons leven is tijdens ernstige ziekte nog meer verwoest door deze leugens en zij vrezen niet! Spijt zullen ze ervan krijgen moge God ze minstens 1 miljoen keer daarover na laten denken dat ze wenste dit nooit gedaan zouden hebben, Amen! Deze ambtenaar loog nam die uitslag niet mee en had dat contact moment ook niet genoteerd in mijn dossier. Ik vroeg om een gesprek met deze ambtenaar die loog en dat heb ik nooit gekregen zegt ook genoeg over deze directeur dat dat niet gebeurd is. Verhaal heb ik verspreid iedereen is op de hoogte dat zelfs al zou ik er niet zijn zelf dat me naasten het over zouden nemen. Deze organisatie heeft mij en me gezin ernstige schade toe gebracht met deze afhandeling vol van leugens. Het hoort niet zo te zijn dat zij zonder bewijs überhaupt mij in een kwaad daglicht hadden kunnen stellen. Wat betreft ik zogenaamd boos en dwingend was aan de telefoon terwijl mijn leven ernstig in gevaar was. Ik was erg verdrietig terwijl mijn lijf achteruit ging door nalatigheid en ik erg paniek en verdrietig vaak belde naar die praktijk daarover ben ik in de uitslag in een kwaad daglicht gesteld. Deze organisatie zou niet mogen bestaan op deze manier. CORRUPT

February 18, 2026

Corrupt

Het is een corrupte organisatie. Ze worden gefinancierd door huisartsen zelf, dus zullen het nooit voor de patiënt opnemen.
Afspraken worden niet nagekomen, maandenlang wordt niks geregeld 'want wij zijn niet voor de invloed op huisarts en als je dan een klacht indient word gezegd dat jijzelf druk hebt gezet op hen en henzelf niks te verwijten valt.
Ik kreeg een vrouw die 2 uur per week werkte en telkens beloofde te bellen en dit niet deed. Mijn klacht is nooit opgelost.
Toen ik het openbaar postte op LinkedIn, werd ik massaal geblokkeerd door al het personeel. Er is sprake van institutioneel narcisme, machtsmisbruik, angstcultuur, handen boven elkaars hoofd en alles draait om geld. En dan over jouw gezondheid.

September 1, 2025

CORRUPT!

Op de website van de SKGE staat "Skge werkt aan het herstel van vertrouwen tussen patiënt en zorgverlener", echter is dit dankzij corrupt en incapabel handelen verre van geslaagd.

Ik had geklaagd over mijn voormalig huisarts over diverse punten. Het leek bij deze praktijk structureel onmogelijk om tijdig medicatie aan te vragen. Het telefoonbandje werd niet afgeluisterd of de onbekwame assistentes hadden op het verkeerde knopje gedrukt. Ik heb meegemaakt dat het verkeerde medicijn was aangevraagd of dat de huisarts zonder enig overleg met mij had bepaald dat ik een ander medicijn zou krijgen. Daarnaast was mijn patientendossier een grote puinhoop, was de huisarts creatief aan het declareren geweest met consulten die niet hadden plaats gevonden en ook is gebleken dat deze huisarts niet aan beroepsgeheim doet. Ook opmerkelijk was dat de huisarts simpele administratieve handelingen bewust twee en een halve week uitgesteld om vervolgens te kunnen zeggen dat ze een maand op vakantie zou gaan, terwijl als dit direct was opgepakt ik lang en breeg over had kunnen stappen naar een vakkundigere huisarts.

De SKGE heeft alle medisch onverantwoorde capriolen, frauduleuze praktijken en incapabele handelingen uit mijn klacht door middel van dubieuze drogredenen ongegrond verklaard, ondanks dat alle klachtpunten bewezen waren geacht. De schending van het beroepsgeheim, dat kennelijk niet goed te praten was omdat ik een e-mail had verzonden waarin ik GEEN TOESTEMMING gaf voor het doorsturen van medische stukken naar derden, is helemaal niet meegenomen in de uitspraak. Waarschijnlijk omdat er geen enkele enigzins plausibele reden gegeven kon worden om alsnog de ondermaatse huisarts de hand boven het hoofd te houden. In dat geval is het kennelijk makkelijker om er dan maar helemaal niet op te reageren, iets dat mevrouw de directeur van de SKGE volmondig verdedigt.

Conclusie; de SKGE is een organisatie die voor het overgrote deel betaald wordt door de zorgverleners. Er is daarmee kennelijk voldoende reden om belabberde zorgverleners en ondermaatse praktijken de hand boven het hoofd te houden. Wanneer je wilt dat er serieus naar je klacht wordt gekeken, ga dan vooral NIET naar de SKGE.

August 18, 2025

Geen aanrader!!

Deze organisatie is er puur voor de zorgverlener. Ze doen aan de telefoon of ze onpartijdig zijn, horen je klacht aan en ondernemen pas actie als je daar toestemming voor geeft(zeggen ze). Daarna gaan ze meteen contact leggen met de zorgverlener en vertellen wat ze gehoord hebben. De zorgverlener kan zichzelf dan meteen indekken met een eigen verhaal. Kortom, je wordt niet serieus genomen, niet aan beginnen dus.

July 31, 2025

Verschrikkelijk in de omgang

Verschrikkelijk in de omgang. Nemen je niet serieus, wat een verschrikkelijke mensen. Je leven hangt aan een zijden draadje en ze doen er nog een schepje bovenop. Ze kunnen niks, ze doen niks.

February 19, 2025

SKGE niet aan beginnen !

De SKGE is er voor zorgverleners en niet voor de patiënten.
Men moet zichzelf verweren tegen de advocaten van de zorgverleners,zonder hulp van de SKGE,hoe in vredesnaam kan je dan onpartijdig zijn ? Ze houden zorgverleners de handen boven het hoofd ondanks zeer ernstige fouten en nalatigheid waarbij de dood tot gevolg.
SKGE niet aan beginnen ! Zoek hulp bij een advocaat,of desnoods een pro deo maar begin niet aan de SKGE weggegooid geld en zonde van je tijd en moeite.

June 1, 2024

Corrupt!

Corrupt. Ze houden de huisartsen het hand boven het hoofd. Vriendjes politiek.
Dat een huisarts een fatale fout maakt boeit ze niet. Heel corrupt de SKGE!

January 25, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Alleen de Website zegt al genoeg

Alleen de Website zegt al genoeg. Begint gelijk slecht.
Moet ik echt een commissie duidelijk maken dat het onjuist staat vermeld. Ziet er bewust lastig gemaakt uit. Ze willen alleen weten waar men woont en telefoonnummer. Kan geen documentatie toevoegen.
Dat partijdig is duidelijk aantoonbaar. Daarom zal ik gelijk de Kantonrechter met schermafbeeldingen verzoeken tot behandeling van zaak. Gezien hier duidelijk spraken is van GEEN MOGELIJKHEDEN. Hoe in vredesnaam kunnen deze mensen helpen? Terwijl geen mogelijkheden zijn om documenten etc, te verzenden. Veel Procedures op mijn naam. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ach de stap neer de Rechter is daarom ook relevant. Mensen mogen wel verwachten dat het mogelijk maakt om de klacht in te dienen. Hier is spraken van geen mogelijkheden. Als ik dit zou vertellen tegen familie? Dan zal ik waarschijnlijk voor het eerst in twijfel worden genomen. Ik moet het ook even tot me door laten dringen. Dit is totaal verkeerd. De indicatie geven de stap over te slaan. Hoe slim? Hierdoor kan ik de stap SKGE overslaan. Denken slim te zijn door het onmogelijk te maken. Is eigenlijk zichzelf buitenspel zetten. Maak schermafbeeldingen en verzoek Kantonrechter. Wettelijk moet SKGE het mogelijk maken. Indien dat niet kan? Mag men het zien er niet uit te komen. Daarom maakt u niet druk. Geen advocaat nodig. U kunt gewoon zelf schrijven.
Eerst had ik een E-Mail verzonden betreffende mijn klacht. Reactie dag later Met we kunnen u niet helpen zo. Er staat duidelijk op hun website dat hieronder invullen indien het namens van en in het blauw staat het idem dito. Dus dat word hem niet. De Kantonrechter neemt het over. Prima toch. Dus mijn beoordeling zal dan ook niet meer kunnen worden herzien. Dit is mijn beslissing en dit zal het gaan worden. Heel triest eigenlijk.

January 18, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Nemen goed de tijd mailen voor een bel…

Nemen goed de tijd mailen voor een bel afspraak want ik ben slechthorend.

De uitkomst er wordt buiten mij om naar een andere huisarts gezocht. Helemaal top ook al heb ik mijn huidige huisarts nooit gezien maar ze hoeft mij ook niet meer.

Bovenstaande moet alleen nog gebeuren, maar gematigd vertrouwen is beter dan geen vertrouwen.

February 12, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Heb dezelfde ervaring ermee als GK de…

Heb dezelfde ervaring ermee als GK de eerste reviewer over SKGE, ze doen alsof ze naar je luisteren maar uiteindelijk blijken ze erg partijdig!
Ze sluiten een eenzijdige oneerlijke compromie waar je toch uiteindelijk kwa zorg kwaliteit om achteruit gaat ten kostte van de patient!
En je kunt dan alleen onder bepaalde voorwaarden blijven, terwijl je als patient niet de probleem maker of veroorzaker bent maar alleen het probleem aan het licht brengt!
Ik ben uiteindelijk maar akkoord gegaan met tegenzin met die voorwaarden omdat er elders bij andere huisarts geen plek is nog maar ik vind deze gang van zaken niet kunnen!Maar principieel gezien ben ik het niet met deze oplossing eens maar wat moet je als je afhankelijk bent met ziekte!Heb via zowel email als ook via audio opgenomen bandopname van het gesprek!
Je wordt zo als tweederangs burger behandeld en dat en dat voelt discriminerend!en ik voel me nu dus een soort van slachtoffer!

February 6, 2023
Rated 1 out of 5 stars

De Stichting Klachten en Geschillen is er niet voor zorgvragers maar voor zorgverleners

De Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE) is leuk in theorie maar waardeloos in de praktijk.
Mijn klachtenbehandelaar wist letterlijk en figuurlijk niets van de gezondheidszorg en geloofde daarbij blind wat de zorgverlener zei ondanks de overlegde correspondentie welke duidelijk het tegendeel aantoonde.

Ik moest echt bidden smeken om uberhaupt een onderzoek te krijgen en toen bleek ik dus volkomen gelijk te hebben. Excuses ho maar en nog meer stress bovenop het feit dat mijn zorgverlener zich niet aan de wet hield, maar daar gaat skge dus niet over. En dan de onnozele opmerkingen van deze klachtenafhandelaar die niet begreep hoe het systeem werkt. Het is gewoon eng dat je als zorgvrager van dit soort mensen afhankelijk bent om je recht te halen.

Compleet verspilde moeite hier een klacht in te dienen als je het mij vraagt.

May 3, 2022

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look