See what reviewers are saying
Afgelopen maand ben ik meegegaan met het Wilweg programma van wereldstap! Enorm lieve mensen die hier werken, voelde me meteen welkom! Hiernaast werd er duidelijk gecommuniceerd en stonden ze a... See more
Ik heb het tussenjaarpakket gekozen bij wereldstage en ik ben van 3 oktober tot en met 3 november naar Curaçao geweest! Wat een geweldige ervaring! Ik heb mijn duikbrevet gehaald, leren windsurfen, su... See more
Ik heb het tussenjaar programma gedaan en het is zeker aan te raden! Zelf heb ik er heel lang over getwijfeld maar het is absoluut de beste keuze geweest die ik had kunnen maken. De werknemers van wer... See more
Company details
Written by the company
Al sinds 2000 regelt Wereldstap (voorheen onder de naam Wereldstage) meeloopstages, projectstages en afstudeeropdrachten voor Nederlandse studenten op Curaçao. In de loop van de jaren zijn daar verschillende andere programma’s en diensten bijgekomen waaronder: ** 4 weken Tussenjaarprogramma Curaçao ** ** 4 weken WilWegprogramma Curaçao ** ** Wereldjob, een tijdje werken op Curaçao ** ** Vrijwilligerswerk ** We hebben plezier in ons werk en gaan geen uitdaging uit de weg. Naast onze volledig verzorgde programma's richt Wereldstap zich op een goede voorbereiding voor je vertrek naar Curaçao. Afhankelijk van jouw keuze organiseren we een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Zo kan je zonder zorgen beginnen aan jouw buitenlandavontuur.
Contact info
Scharlooweg 75, 1111, Willemstad, Curaçao
- +59994626335
- maartendejong@wereldstap.com
- www.wereldstage.com
Hasn’t replied to negative reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
People also looked at
Super leuk tussenjaar programma
Ik ben afgelopen maand met wereldstap naar curacoa gegaan voor het tussenjaar programma en het was een maand om nooit meer te vergeten!! Ik voelde me al vanaf het vliegveld mega welkom en de mensen die er werken zijn super aardig en zijn er altijd voor je als je even wilt praten! We hadden leuke activiteiten en de meiden met wie ik mee in een huis zat ga ik zeker nog vaker zien in Nederland. Het is zeker aan te raden als je een tussenjaar hebt!! Ik heb mega genoten!
Ik ging weg met het Tussenjaar…
Ik ging weg met het Tussenjaar programma van Wereldstap, het was een 10/10 ervaring! Super lieve mensen werken er om je te begeleiden en je leert ook super leuke mensen kennen met de mensen met wie je het gaat beleven! Ik zou het zo nog een keer doen
Al jarenlange positieve ervaringen met…
Al jarenlange positieve ervaringen met Wereldstad als betrouwbare partner in het regelen van de buitenlandstages van onze hbo studenten. Ze denken met de studenten mee, kijken naar alle mogelijkheden, zijn goed bereikbaar en houden zich aan hun afspraken. Zeer positief over deze samenwerking!
Wilweg programma januari 2026
Afgelopen maand ben ik meegegaan met het Wilweg programma van wereldstap!
Enorm lieve mensen die hier werken, voelde me meteen welkom! Hiernaast werd er duidelijk gecommuniceerd en stonden ze altijd klaar om je vragen te beantwoorden (binnen werktijden maar dat is logisch natuurlijk).
Hiernaast ook een fantastische tijd gehad op het eiland. Goede balans tussen georganiseerde uitjes en “vrije tijd”.
Al met al heb ik het mega naar mijn zin gehad en zal ik het iedereen aanraden!!
goede organisatie met duidelijk…
goede organisatie met duidelijk programma.
Heel vriendelijk gezellig personeel !
Tussenjaar programma
Ik heb t tussenjaar programma gedaan. Zelf heb ik eerst lang getwijfeld maar door gesprekken met wereldstad er toch voor gekozen om t te gaan doen en het is een ervaring om nooit te vergeten! Ook hadden we tussendoor wat aan de koelkast maar dan doet wereldstad zeker hun best om met je mee te kijken en dit voor je op te lossen!
Wat een slechte organisatie.
Wat een slechte organisatie.
Ze regelen saus voor je. Ik krijg een vieze kamer toegewezen. Met alleen maar vrouwelijke huisbewoners die er l twee maanden voor mij zaten. Ik mocht niet uit andere opties kiezen want ze kwam bij mij veelste laat met de informatie. Ik ben er iedere week achteraan gegaan om juist deze situatie te vermijden. Maar ze zeiden telkens maar weer dat ik moet wachten. Blijkbaar was er naast mij nog een studentencomplex waar ik gerust bij had gekund maar dat wilde ze niet omdat ze dan niet van hun optimale winst konden genieten omdat ze commissie krijgen door iedere student in te delen voor de beste periode hoe hun uitkomt. Het ophalen van het vliegveld naar onze kamers moesten we met zijn alle 2-3 uur lang wachten op de bus. De terugreis moest je zelf regelen. Dit vertellen ze ook een week voor je vertrek. Schandalig! Ik had dit zeker zelfs gekund. En hun maar zeggen dat ze echt waarde toevoegen. €700 uitgegeven voor een slechte ervaring.
Daarnaast was Curaçao geweldig maar dit bedrijf is echt pure geld uitknijperij.
Wilweg 3 juli t/m 31 juli
Bon dia!
In juli 2025 begon ik aan een bijzonder avontuur, en wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb. Al vóór vertrek stond het team van Wereldstad voor me klaar. Ze dachten mee, gaven heldere informatie en waren altijd goed bereikbaar bij vragen – wat ontzettend fijn was.
De activiteiten ter plaatse waren top geregeld. Omdat ik zelf niet kon deelnemen aan het duiken, werd er zonder problemen een alternatief voor mij georganiseerd: jetskiën en buggy rijden – een geweldige ervaring!
Samen met vijf andere meiden heb ik intens genoten van alles wat we beleefden: van happy hours en gezellige etentjes tot het ontdekken van prachtige stranden en het maken van onvergetelijke herinneringen. Wat ik niet had verwacht, is dat ik zulke mooie vriendschappen zou sluiten en met zoveel positieve energie weer naar huis zou terugkeren.
Ik kan dit avontuur écht aan iedereen aanraden. Ga ervoor je zult er geen spijt van krijgen!
Enige minpuntje waren de workshops voor mij. Ik vond het niet heel fijn om kletsen over bepaalde dingen waar ik tegenaan liep, omdat ik mij even wilde focussen op de leuke dingen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders.
Bedankt wereldstap!
Groetjes Jade
Minor Curaçao
Begin januari ben ik 3 maanden naar Curaçao vertrokken voor mijn minor. Ik heb een onvergetelijke tijd gehad. Ik vond het fijn om Wereldstap achter de hand te hebben. Zij reageerde altijd erg snel en vriendelijk en hebben een prettige begeleiding geboden. Daarnaast waren zij erg flexibel. Tijdens mijn tijd op Curaçao moest ik mijn scriptie verdedigen en had ik een online sollicitatie. Wereldstap gaf mij de kans op mij scriptie en sollicitatie bij hun op kantoor te houden. Zij zijn erg meedenkend en staan altijd voor je klaar. Kortom; ik heb een prettige ervaring met Wereldstap gehad en raad hen ook zeker aan!!
Minor op Curaçao
Begin dit jaar ben ik vertrokken naar Curaçao voor drie maanden stage voor mijn minor. In Nederland al goed contact gehad met Wereldstap en ik werd erg goed begeleid met alles regelen voor vertrek en het regelen van een stage. Op Curaçao kon ik ook altijd bij ze terecht en hielpen ze waar nodig. Ze reageerde snel en dachten altijd met ons mee. Ik heb een geweldige tijd gehad op Curaçao, mede dankzij de hulp en begeleiding van Wereldstap!
tussenjaarprogamma
In april was ik weg met het tussenjaarprogramma en heb ik de beste maand gehad, maar dat was niet per se door wereldstap. Er was slechte communicatie met het personeel, ook zaten wij in een buurt met veel zwervers en zouden wij meer sloten krijgen op de deur, maar dat was niet gebeurd. Ook zijn we met de bustour van een klif gesprongen waar een paar meiden letsel aan over hebben gehouden, wat verboden was. Let met het duiken ook op dat je het echt zeker moet weten of je het wil doen, want als je wilt stoppen terwijl je je theorie binnen hebt, krijg je je geld niet terug.
Voor de rest een hele leuke tijd gehad zeker een aanrader om naar Curacao te gaan!
Hopi bon
In de maand april was ik mee met het Wilweg programma van Wereldstap gevolgd. Het was een super leuke en leerzame ervaring. Alle activiteiten die Wereldstap heeft geregeld waren erg leuk en het personeel was erg behulpzaam. Verder konden we met alle vragen terecht bij team Wereldstap en kregen we gemakkelijk contact met ze. Ik raad het iedereen dan ook zeker aan om op reis te gaan met Wereldstap🤩🇨🇼!
Wat een fijne organisatie
Afgelopen maand heb ik een tussenjaar programma gevolgd met wereldstap (voorheen wereld stage) en ik ben tevreden!
Ja je betaald veel geld, (ook daar nog) maar krijgt er zeker veel voor terug! Huisvestiging, pick-up van het vliegveld, duikbrevet incl. lessen, windsurflessen, suptour, vrijwilligerswerk, city tour, afsluitende acticiteit, advies in toegankelijk plekken, contact met mensen die al langer op het eiland zijn en we zijn ook weer terug gebracht naar het vliegveld.
Denk eraan, je krijgt ook nog de kans om extra dingen bij te boeken en ook hierbij kan de organisatie je adviseren en soms zelfs een goedkopere deal door samenwerkingen aanbieden.
Ook vooraf helpen ze je goed en zorgen ze dat jij je echt op je gemak voelt!
Zelfs wanneer je het even moeilijk hebt, omdat je van huis bent (voor langere tijd misschien) staan ze voor je klaar. (Wel binnen kantoor uren, want het blijven mensen. Buiten kantoor uren neem je alleen contact op voor noodgevallen)
Mijn enige tip is, kijk goed welk programma goed bij jou past i.v.m. leeftijd van je huisgenoten en activiteiten die je krijgt. Weet jij al wat je wilt met je toekomst en ben je 21+, dan is een ander programma misschien ook wat voor jou. Vraag hiernaar in je kennismakingsgesprek!
Superrr
Ik ben afgelopen maand met het tussenjaar programma mee geweest. Was onwijs goed en je krijgt echt waar voor je geld!! De begeleiders zijn best wel betrokken en zijn bereid je te helpen!! Onvergetelijk tijd gehad, dus zeker een aanrader!:)
Tussenjaar programma
Ik ben afgelopen februari één maand naar Curaçao vertrokken met het tussenjaar programma van wereldstap, en dit is heel goed bevallen. We hebben met het programma heel veel leuke dingen mogen doen zoals duiken, windsurfen, suppen en hebben deelgenomen aan het kick-off event wat ook heel goed geregeld was. Als we hulp nodig hadden hoefde we maar een berichtje te sturen naar wereldstap en we werden al geholpen. Alleen maar positieve ervaringen gehad, en ik kan het zeker iedereen aanraden🇨🇼
Super ervaring
Onze dochter van 18 jaar heeft deelgenomen aan het tussenjaar project. Een ervaring voor haar leven en wat een geweldige leuke meiden als begeleiding en super goede organisatie en alles wat ze van te voren beloofd hebben, is meer dan waar gemaakt. Een echte aanrader dit!
Een geweldige tijd gehad in Curaçao
Een geweldige tijd gehad in Curaçao met Wereldstap! Zeker voor herhaling vatbaar.
3 maanden Curaçao
Hoi! Ik ben Pleuni en ik liep stage bij Wereldstage zelf. Ik heb een mega leuke stage gehad met super veel leuke collega’s en heb enorm veel geleerd over mij zelf. Los van stage heb ik veel lieve mensen leren kennen in mijn studentenhuis/ op het eiland. Ook vond ik alles regelen met Wereldstage ook enorm fijn, omdat je zelf toch niet zo goed weet waar je moet beginnen.
Bedankt voor de leukste drie maanden!
Liefs

Reply from Wereldstap Curaçao
Afgelopen maand de WilWeg reis van…
Afgelopen maand de WilWeg reis van Wereldstage naar Curaçao gemaakt. Een ongelofelijke tijd gehad die ik nooit zal vergeten. Er zat in het programma voor mij een goede balans tussen vrije tijd en de activiteiten. Voor de reis maken ze gebruik van een super relaxed appartementencomplex met een zwembad direct voor de deur. Op een paar kleine dingetjes helemaal niets op aan te merken. Kortom zou ik iedereen deze reis aanbevelen om te maken.

Reply from Wereldstap Curaçao
Het was een onvergetelijke tijd
Het was een onvergetelijke tijd! Voorafgaand heb ik lang getwijfeld om de stap te zetten. Met behulp en fijne voorbereidingen van Wereldstage heb ik de stap genomen. Ik heb geen enkele seconde spijt gehad en wat was het een gave ervaring! Ik ben begonnen met de tussenjaar groep van een maand, waarbij ik nieuwe vrienden heb gemaakt en mijn grenzen heb verlegd. Wij hebben samen als groep leuke activiteiten gedaan, zoals duikbrevet gehaald, windsurfen, jetskitour, happy hours ;). Na de groep ben ik nog op het eiland gebleven om te werken, waarbij Wereldstage mij tips en adviezen hebben gegeven rondom werken. Ik mis de mensen en het eiland nu al zeg❤️. Bedankt Wereldstage voor deze gave ervaring!

The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.