Ik ben een coachingstraject ingegaan met Jos en kan niet anders dan hem van harte aanbevelen! Wat maakt Jos zo goed? Ten eerste merk je dat hij veel ervaring heeft: hij weet goed door te vr... See more
See what reviewers are saying
Vanuit een prachtige locatie in Portugal heb ik - samen met een hele fijne groep - de Buteyko cursus bij Jos gevolgd. Jos heeft veel passie voor de methodiek en deelt graag zijn kennis, in een fijne s... See more
Jos van Roo leidt op een persoonlijke en inspirerende wijze deze waardevolle cursus waarbij ik een nieuwe manier van ademhalen heb aangeleerd. Het heeft mij o.a. geholpen om beter te slapen en momen... See more
Een erg leuke, leerzame cursus. Je merkt al heel snel verbetering van verschillende klachten en voelt je over het algemeen beter. Dit is een methode die zijn nut al op tal van vlakken bewezen heeft en... See more
Company details
Written by the company
Gezondheid en je sportprestaties verbeteren? Buteyko ademhalingstherapie gaat je hierbij helpen! Buteyko heeft zijn nut bewezen bij de volgende ziektes: •Astma, bronchitis, longemfyseem •Hooikoorts, allergieën, eczeem •Hoge bloeddruk, hartklachten •Slaapapneu, slaapproblemen •Stress, burn-out, angstaanvallen, hyperventilatieklachten Wie is Konstantin Buteyko? Dr. Konstatin Buteyko was een arts uit Oekraïne. Hij heeft vele jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan en ontdekte dat chronische hyperventilatie één van de belangrijkste oorzaken is van een groot aantal ziektes. Op zoek naar een oplossing heeft hij een methode ontwikkeld waardoor de ademhaling normaliseert en verschillende ziektes te verminderen zijn, of zelfs geheel verdwijnen. Vele honderdduizenden mensen hebben de Buteyko methode al geleerd en hebben hier veel baat bij. In landen zoals Australië, Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk is het een veel gebruikte en geaccepteerde methode. Hoe werkt de Buteyko methode? De kern bestaat uit ademhalingsoefeningen. Ze zijn niet moeilijk, maar vragen een zekere discipline. Met zo’n 45 minuten per dag kun je meteen aan de slag met de Buteyko methode. Maar eerst is het van belang onder begeleiding van een gediplomeerde Buteyko therapeut, de oefeningen te leren. Samen kijken we naar allerlei zaken die de ademhaling zou kunnen beïnvloeden. Zoals medicijnen, voeding, slapen, praten en stress. De Buteyko methode optimaliseert uiteindelijk de ademhaling, zodat je het aantal oefeningen per dag kan verminderen. Gemiddeld is dat na drie maanden. Hoe kan jij deelnemen aan de cursus? Groepscursus Ik organiseer regelmatig groepscursussen. Je gaat dan in een groep van ongeveer 10 personen onder mijn begeleiding met de Buteyko methode aan de slag. Individuele cursus Liever individueel de Buteyko methode leren? Ook dat is mogelijk. Bel of stuur mij een mail, dan plannen we gezamenlijk een afspraak in. Kinderen Ik werk met kinderen vanaf 6 jaar. Heb je een kind jonger dan 6 jaar, neem dan contact met mij op zodat ik je wat tips kan geven.
Contact info
Ambachtstraat, 2024EB, Haarlem, Netherlands
- 0657638547
- info@breathelesslivemore.nl
- breathelesslivemore.nl
People also looked at
Na 20 jaar weer een goede nachtrust.
Op aanbeveling van eerdere cursisten heb ik, een beetje met twijfel, mij ingeschreven bij Jos van Roo, met voornaamste doel van mijn slapeloosheid af te komen. Ik sliep al zo’n 20 jaar heel slecht, dus leek het me sterk dat dit aan mijn ademhaling lag. Tot mijn verbazing en grote vreugde slaap ik nagenoeg weer iedere nacht! Door de duidelijk uitgelegde Buteyko beginselen en oefeningen, merkte ik al best wel snel verbeteringen en leerde ik hoe ik met de juiste ademhaling mijn gezondheid en slaapgedrag kan verbeteren. Ik heb er ook redelijk veel tijd ingestoken en dat was niet voor niets. Ik leerde ook het effect van voeding op mijn slaap, waar ik nooit bij stil had gestaan. Bijvangst waren enkele klachten van mij die ook verdwenen doordat er meer zuurstof in je lichaam komt bij deze techniek. Voorbeeld hiervan: geen vermoeide spieren bij ontwaken. Bij ziekte heb ik veel gehad aan de oefeningen en bij twijfel kon ik te allen tijde Jos bellen die mij dan hielp bij problemen. Het werkboek is duidelijk en fijn om je resultaten in bij te houden waardoor dit een naslagwerk voor mij is geworden. Mijn manier van leven is anders geworden met Buteyko en ik blijf de oefeningen doen omdat ik heb ervaren dat dit voor mijn lichaam werkt. Mijn twijfel van voor de cursus was geheel onterecht. Ik ben heel blij dat Buteyko /Jos op mijn pad is gekomen.
Aanrader
Jos van Breathe Less Live More is een hele fijne Buteyko therapeut, die je op een aangename en gestructureerde manier helpt je ademhaling te verbeteren. Deze methode heeft mij geholpen meer te ontspannen en tijdens het sporten me beter te voelen door de controle over mijn ademhaling. Ook zijn mijn astma klachten beduidend afgenomen> Echt een aanrader!
Top!
Goeie uitleg, motiverend en duidelijk. Fijn ook dat je contact blijft houden na de fysieke cursus.
Bedankt!
Jos van Roo en de Buteyko-methode
Jos van Roo is een enthousiaste en overtuigende cursusleider, die geduldig en behulpzaam zijn kennis over de Buteyko methode met je deelt
Leerzame cursus!
Leuke, interessante cursus. Stress verlagend en goed te gebruiken bij het sporten! Hele aardige coach die weet waar hij het over heeft.
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.