We hebben dit programma een half jaar geleden gevolgd. Het is erg prijzig maar we waren ten einde raad en deze cursus werd ons aangeraden. Het heeft ons enorm geholpen. Met korte filmpjes, veel supp... See more
Company replied
Onze zoon sliep lange tijd elke nacht bij ons in bed, we waren hopeloos want hoe konden we dit veranderen?! Na de gratis webinar hebben we het programma aangeschaft en doordat onze mindset veranderde... See more
Company replied
Na veel gebroken nachten en onregelmatige dutjes hebben we er uiteindelijk voor gekozen om het online programma van Anouk te volgen. Aan de hand van kleine aanpassingen, sliep onze zoon na de eerste n... See more
Company replied
De Slaapclub laat gezinnen weer lekker slapen.
Molenstraat 1, 7311 XG, Apeldoorn, Netherlands
No recent history of asking for reviews
Replied to 85% of negative reviews
Typically replies within 24 hours
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Ons zoontje van bijna 2 is nooit een goede slaper geweest. Vaak moesten we 3 keer per nacht eruit, huilen en soms zelf nog een flesje. Een paar maanden geleden de gratis webinar gevolgd, maar vond de stap voor een traject nog te groot. Achteraf hadden we dit eerder moeten doen! Nu 2 weken geleden gestart en sinds 1,5 week slaapt hij door!
Na een paar pittige nachten contact gehad via de app, positieve motivatie en wat tips voor kleine aanpassingen hebben tot dit resultaat geleid.
Ook het naar bed brengen bij het dutje gaat soepel en hij heeft geleerd zelf in slaap te vallen als hij wakker wordt. Wat een verademing! Er gaan vast nog nachten komen waarbij het wat minder soepel verloopt, maar wij hebben nu handvatten om hiermee om te gaan.
Lang getwijfeld of we hulp in zouden schakelen. Ons zoontje sliep ruim 8 maanden erg slecht. Veel wakker is de avond en nacht, en zelden tot nooit (deels) doorslapen. Na dit gezien te hebben en de reviews te hebben gelezen toch maar de stap genomen.
Een duidelijke opzet met filmpjes waar de uitleg fijn gegeven wordt.
De eerste twee dagen hebben we een klein uurtje bij hem moeten zitten zodat hij zelf in slaap viel. Sindsdien lukt het hem zelfstandig. Hij slaapt nu van 1830/1930 tot zeker 0600/0630.
Voor ons echt een verademing en zelf weer wat meer nachtrust.

Reply from De Slaapclub
De investering dubbel en dwars waard geweest. Je denkt het is wellicht simpel, maar als je alles serieus beetpakt wat er voorbij komt in de filmpjes heb je gewoon echt snel resultaat. Wij tenminste wel! :)
Van 6x wakker in de nacht naar na 2 nachten nu al ruim 7 weken nonstop doorslapen van 19.00 - 20.00 t/m 06.30 - 07.00. Echt heerlijk!
Doen mensen, DOEN!!

Reply from De Slaapclub
De aankoop van de training ging soepel en werd snel geleverd. De inhoud paste precies bij wat wij wilden en verwachtten. Binnen hele korte tijd een goed doorslapende baby! Ik raad het echt iedereen aan die problemen heeft met het doorslapen van hun kind!

Reply from De Slaapclub
Ons zoontje was 11 maanden en we hadden al een jaar nauwelijks slaap. Overdag dutjes gingen rommelig of te kort of niet. In de nacht moesten we er ook zo vaak voor hem uit. We hadden al vanalles geprobeerd, andere slaapcoach enz, maar alles hielp maar eventjes of niet. We kónden niet meer en wilde niet langer zo door. Bij toeval kwam ik het webinar van de Slaapclub tegen. We besloten het een kans te geven. Slechter kon het niet worden. Ze gaf aan 2 weken te moeten knokken en dan zou het zich uitbetalen. 1e nacht was vreselijk. 2e nacht ook, maar al iets korter. 3e nacht nog een uur met hem bezig geweest en toen.... SLIEP HIJ!!! Hallelujah!!! 🙌 Af en toe hadden we heus nog wel een mindere nacht, maar over het algemeen ging hij nu rustig, zonder drama naar bed, viel stil/zonder huilen en zelf in slaap en sliep de hele nacht door. Ook de dutjes overdag gingen vanaf toen goed, zonder huilen. We zijn nu een jaar verder en nog elke keer als ik hem naar bed breng denk ik aan Anouk. Ze heeft ons zoontje geholpen met leren slapen en ons als ouders onze avonden en slaap teruggegeven. Anouk, heel erg bedankt!!

Reply from De Slaapclub
Via de webinar enthusiast geworden over De Slaapclub. Aantal zaken hadden we al goed voor elkaar (omstandigheden in de slaapkamer voor de baby - 6 maanden oud).
Het gene waar wij tegen aan liepen waren uiteindelijk de wakkertijden en bed rituelen.
Na wat kleine aanpassingen via de online cursus en werkblad, merkte we binnen een week een enorm verschil! Wat fijn om er niet meer elke nacht paar keer uit te moeten.
Nu is onze dochter 15 maanden en hebben we de vervolg programma's (Dreumes en Peuter) gelijk maar aangeschaft om voorbereid te zijn. Dit geeft veel rust dat je houvast hebt en tools om je kind op een fijne manier te laten wennen aan nieuwe schema's.
Successen worden gevierd, er wordt echt gekeken naar jouw kind (kijk wat werkt!), kleine stapjes en veel informatie. Het is fijn dat je weet dat je een plan hebt waar je op terug kunt vallen en is het whatsapp contact met Anouk enorm waardevol!

Reply from De Slaapclub
Om ons goed voor te bereiden op de komst van ons kindje hebben wij het newbornprogramma van Anouk gevolgd.
In de cursus geeft Anouk uitleg over alles wat je als aanstaande ouder wilt weten op het gebied van slaap, maar ook over andere belangrijke thema’s als hechting en voeding. Hierdoor voelen wij ons goed voorbereid op de komst van de kleine en gaan we met vertrouwen deze nieuwe en spannende periode tegemoet.
De hand-outs en werkbladen geven ook een mooie houvast voor als we de komende tijd nog even de belangrijkste informatie willen ophalen.
Ik zou de newborncursus iedere aanstaande ouder aanraden!
Update:
Na mijn mail het geld terug ontvangen :)
Op 20 januari het programma aangeschaft omdat we al geruime tijd een zoontje hebben die slecht slaapt. Eigenlijk vanaf het begin sliep hij 's nachts slecht. De dutjes overdag gingen goed. We hebben het slaapprogramma voor dreumesen van Anouk doorlopen. Het programma is heel duidelijk en alles wordt goed uitgelegd. Helaas is het bij ons niet voldoende geweest. Er wordt ook duidelijk aangeven dat elk kind anders is, en dat het bij 7% niet helpt. Helaas, maar het is niet anders.
Tijdens het webinar gaf Anouk aan een niet-goed-geld-terug garantie te hebben. In haar voorwaarden staat dat je binnen 14 dagen schriftelijk moet vragen om een terugbetaling. Dat hebben wij nu gedaan (na 15 dagen, want het programma duurt 14 dagen), maar nog geen reactie op het moment van het schrijven van deze ervaring.

Reply from De Slaapclub
Onze zoon van 10 maanden werd al een half jaar iedere dag heel vroeg wakker (tussen 5 en 5.45). Tevens weigerde hij standaard 1 van de 2 dutjes. Na echt vanalles te hebben geprobeerd zijn we bij de Slaapclub terecht gekomen. Na wat kleine aanpassingen gingen 2 dutjes moeizaam. De vroege ochtend duurde wat langer voordat hier verbetering in kwam, maar dat wisten we vantevoren. Het vergt doorzettingsvermogen. Nu na 1.5 maand zien we dat de ochtend meestal na 6u beginnen, wat een verademing! Tevens altijd contact gehad met Melissa en Anouk en dat is echt mega fijn!

Reply from De Slaapclub
Wij lazen alle goede reviews en hebben twee weken getwijfeld of wij hiervoor moesten gaan. Toch eindelijk de knoop doorgehakt. Ik moest beginnen met werken en ik zag niet voor me hoe ik dat moest gaan doen als onze zoon slecht bleef slapen. Met slecht slapen bedoel ik, wel 7 keer per nacht wakker worden, niet willen drinken, geen speen willen niet bij ons in bed willen slapen niks.. hij huilde nooit, dat was heel fijn hij wilde gewoon wakker zijn en lachen. Maarja wij wilde natuurlijk slapen en hij moest dat ook!!
Dus wij zijn de nacht voordat ik m’n eerste werkdag had begonnen met de slaaptraining. Wij hebben de speen helemaal weg gedaan omdat dit zijn slaap associatie was. Dus de eerste nacht was echt verschrikkelijk!! Hij heeft 20 minuten geslapen in totaal! De volgende ochtend moest mijn schoonvader oppassen. Dus mijn man had alles uitgelegd aan hem en de eerste slaap was hij er nog bij. Ongelofelijk maar na 3 minuten sliep hij al. Zonder speen! Gewoon helemaal uit zichzelf. Wij dachten natuurlijk Jaa dat komt doordat ie heel moe is. Maar de tweede slaap ging ook perfect, sliep in 1 minuut. De laatste slaap van de dag ook en de nachtslaap? Hij sliep door. Van 19:00 tot 07:00 en we moesten hem nog wakker maken ook. Zo gaat het nu al 3 weken! Af en toe horen we hem wakker worden in de nacht maar na 5 minuten slaapt ie dan weer, uit zichzelf!! Echt zo fijn, dus ze geeft aan na 2 weken resultaat te zien maar wij zagen dit dus al na een nacht!
Had dit al eerder gedaan als ik wist dat t zo goed zou zijn!
Raad het iedereen aan.

Reply from De Slaapclub
Korte review: sleep is overrated? No way, echt niet! Wat een verademing om te weten dat een bepaalde methode werkt en dat je ergens op terug kan vallen, waardoor je je zekerder voelt én dat je alle vragen kan stellen aan Anouk, de slaapcoach, waarvan je een betrokken reactie krijgt waarmee je verder kunt. Hadden we dit maar eerder gedaan!!
Langere review: Het is echt zo: hadden we dit maar eerder gedaan! -- We hebben bewust gewacht met deze review schrijven, omdat de meeste reviews worden geschreven gelijk na de start en dan lees je veel lovende woorden. Maar hoe is het na 3 maanden? Wij zijn in contact gekomen met Anouk eind september 2023 met een gratis webinar waarin ze heel (ervarings)deskundig, toegankelijk en betrokken overkwam. Wij zaten in een neerwaartse spiraal met ons zoontje (toen 1,5 jaar) wat betreft slapen (en wij dus zelf ook, ook onze dochter werd er wakker van). Hij viel alleen in slaap met onze aanwezigheid (+ handje vast of hand op de rug); 's avonds, maar ook meerdere keren 's nachts en werd standaard 5 uur helemaal overstuur wakker en wilde niet meer slapen. Op een gegeven moment was dit tussen 4-5 uur en toen dachten we: er moet wat gebeuren! Met de online training van Anouk met korte en duidelijke filmpjes maak je een slaapplan waar je mee aan de slag gaat. We waren sceptisch en bij de start ging het ook na 2 dagen niet zoals verwacht. Na whatsapp contact met Anouk hebben we een andere methode in gezet en dit resulteerde in veel verzet (huilen) in het begin, maar na 2 dagen was de knop om. Ons zoontje konden we op bed leggen en ging zelfstandig slapen, sliep de nachten door en werd in het begin zelfs pas om 6.30-7.30 wakker!! Wauw wat was dit een verademing, het werkt gewoon! Waarschijnlijk had hij slaap in te halen, want inmiddels staat zijn natuurlijke wekkertje rond 6.00-6.30, wat ook prima is. Na 2 maanden gingen wij een drukke periode in: verjaardagen, Sinterklaas en kerst, waardoor het weer wat rommeliger werd qua slapen. In tussentijd hebben we regelmatig contact gehad met Anouk die uitgebreid antwoord gaf op vragen en echt mee dacht. Inmiddels hebben wij nu weer een week het schema strak gevolgd: vaste slaaptijden, bedtijdritueel, het donker houden en vooral 's ochtends de slaapmethode (snelle checks) ingezet en ons zoontje is na een week weer pas wakker rond een normale tijd of zelfs later! Hem in slaap helpen hoeft nooit meer en af en toe zit er een ochtend bij waarbij hij eerder wakker wordt, voor 6 uur, maar dan gaat hij na meerdere keren huilen wel weer rustig liggen :) Het is fijn dat je weet dat je een plan hebt waar je op terug kunt vallen en is het whatsapp contact met Anouk enorm waardevol!

Reply from De Slaapclub
Heb de webinar gisteren gezien. Vond het meer een 2 uur durend filmpje om reclame te maken. Je kan beter via het consultatiebureau hulp inschakelen dan komt er iemand thuis persoonlijk langs om hulp te bieden. Ik heb gelukkig nu 2 goed slapende kinderen dit met behulp van het consultatiebureau. Gratis en persoonlijk. Ik ben het helemaal mee eens met de schrijfster van de review met 1 ster. U probeert op het gevoel van vermoeide ouders in te spelen zodat ze veel geld betalen voor iets wat gratis wordt aangeboden via zoals eerder genoemd: het consultatiebureau

Reply from De Slaapclub
Na veels te lang aanrommelen met de onrustige avonden en nachten, toch de knoop doorgehakt om de cursus van Anouk te volgen voor ons zoontje van 17mndn. Dit hadden we echt veel eerder moeten doen.
We hebben er ónwijs veel aan (gehad). Na het volgen van de cursus, hebben we het slaapritme aangepast en gebruik gemaakt van de handige tools wbt troosten in de avond en nacht. Dít in combinatie met het hele handige praktische werkblad, zorgt ervoor dat we weer heerlijk rustige avonden én nachten hebben! Zo fijn! Een enorme aanrader! Bedankt Anouk!

Reply from De Slaapclub
Met een dochter van 4 die een slechte slaper was, dacht ik bij ons 2de kindje, dit laat ik me niet nog een keer gebeuren. Maar waar doe je goed aan, wat kun je van ze vragen op jonge leeftijd, ik wilde vooral liefde vol zijn, en de band versterken ipv afbreken, door eventueel handelen van ons als ouder.
Ook had ik iemand nodig die even tegen mij zei "je bent goed bezig vol houden, je komt er wel let maar op!" Ons zoontjes sliep met de 2nacht al door. Hij kon slecht zelf inslaap komen, of door pakken met een slaapje, ik ging daarin tegen te snel naar hem toe. Ik wilde er voor hem zijn, logisch. Al met al ben ik heel blij met de webinar geweest. Ik wist alle tools wel maar je moet ook maar een klik met een coach hebben. Die voelde ik wel door het webinar. Op een andere manier had ik nooit kunnen proeven aan deze cursus. Meerdere plannen gekocht en af en toe whats app contact als ik voel dat ik even iemand nodig heb of als ik voel we schuiven de verkeerde kant op. Altijd super contact, eerlijk, meelevend, liefdevol een luisterend oor, met een oplossing vaak.
Je voelt je niet alleen in een proces.

Reply from De Slaapclub
Wat een verschil van dag en nacht! Toen wij startte met jullie programma sliep onze zoon overdag alleen maar in buggy en niet langer dan 30 tot 45 minuten. In de nacht sliep hij zo intens slecht dat mijn man en ik helemaal gebroken waren. Om het uur was hij wakker en waren we dik 30 tot 45 min bezig met hem in slaap wiegen om hem vervolgens neer te leggen en dan na 5 minuten weer terug te kunnen naar zijn kamer. Uiteindelijk belande hij iedere avond bij ons in bed zodat we allemaal nog een beetje slaap konden krijgen.
Nu zijn we naar 1 slaapje overdag gegaan. Die slaapt hij super goed gemiddel 2 tot 3 uur in zijn eigen bedje zonder te hoeven wiegen! En niet meer in de kinderwagen!!
In de nacht slaapt hij van 7 tot half 8. Soms word hij wakker, dan jengelt hij 5 minuten en valt dan zelf weer in slaap! We zijn zo blij dat we dit gedaan hebben!
Wauw wat hebben we hier veel aan gehad. Na het gratis webinar was ik overtuigd dat Anouk ons kon helpen om weer rustige nachten te krijgen. We hebben veel te lang 'aangekloot' (ruim een half jaar) voordat ik (de mama) inzag dat het zo echt niet langer ging. We hadden hulp nodig.
Onze zoon hadden wij van kleinsaf aan geleerd om met een fles in bed in slaap te vallen. Nu hij 1,5 jaar oud was, werd hij nog steeds 3x per nacht wakker en kregen we hem alleen in slaap met een flesje. Dankzij de cursus van Anouk leerde hij om zonder fles in slaap te vallen. Na zo'n 6 dagen merkte we verbetering en na zo'n 2 a 3 weken kwam er echt rust. Soms werd hij nog 1x wakker, maar hij had geen fles meer nodig. Een aai over zijn bol en een kusje waren genoeg.
Nu -ongeveer 2 maanden later- hebben we een kindje dat om half 8 in alle rust naar bed gaat en klokje rond slaapt 😊 Wat een verademing!
Iedereen die ik spreek en in eenzelfde situatie zit, raad ik van harte aan om de cursus aan te schaffen. De kosten vond ik best hoog, maar nachtrust is veel waard. En die hebben we weer terug!! 🩷
Nee, ons zoontje van vier maanden sliep niet dramatisch slecht. Wel was hij 's nachts regelmatig wakker en wilde hij vanaf de vroege ochtend alleen maar bij ons verder slapen. De dutjes overdag waren hazenslaapjes van maximaal 45 minuten, ook alleen in onze armen. We hadden al duizend trucjes, adviezen en zogenaamde slaap-hacks toegepast, maar waren voor ons gevoel vooral aan het aanklooien zonder resultaat. En toch, we vonden het zó spannend om het serieus aan te pakken. We waren immers al moe, en we hadden een soort semi-werkbare manier gevonden, hoe onrustig en onhandig ook, waarmee we alledrie sliepen. Uiteindelijk, na veel wikken en wegen, besloten we toch te kijken of we ons zoontje op een liefdevolle en veilige manier konden leren zichzelf in slaap te brengen (en dus beter door te slapen), op zijn eigen kamer in eigen bed te slapen en vooral: niet meer alleen tegen ons aan. Want hoe knus dat ook is, het brak ons onderhand op. Na de webinar van Anouk besloten mijn vriend en ik de minicursus (4-7 maanden) aan te schaffen. De visie en methoden van de cursus passen bij ons: gestoeld op wetenschappelijke theorie maar ontzettend gericht op de praktijk, in kleine stappen, op eigen tempo en het belangrijkst: veilig en liefdevol. En het bleek gewoon te werken. Al na één dag. Na een onrustige eerste nacht waarin we alledrie moesten wennen aan de nieuwe slaapsituatie en -methode (toch best gek, je kleintje niet meer in de co-sleeper naast je...), sliep onze zoon op dag 1 al drie volledige dutjes, waarvan één hele lange van twee uur op zijn eigen kamer. En ook de nacht die volgde sliep hij rustig, en door tot de vroege ochtend. Allemaal nadat hij zichzelf zonder problemen in slaap had gebracht. Inmiddels zijn we anderhalve week en vooral veel meer slaap en rust verder. We zijn er nog niet, want de vroege ochtenden zijn nog een uitdaging, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ook die uren nog gevuld gaan worden met ononderbroken slaap. We slapen alledrie beter en meer en dat hadden we zonder De Slaapclub niet bereikt. Het was precies de juiste informatie op het juiste moment, duidelijk uitgelegd in korte filmpjes en de houvast van online vragenuurtjes. We zijn Anouk ontzettend dankbaar voor haar hulp! Doe jezelf een plezier en geef de cursus een kans, het enige waar wij namelijk spijt van hebben is dat we deze stap niet eerder hebben gezet!
Vanuit het webinar heb ik de cursus voor 4-7 maanden oude baby’s aangeschaft. We hebben een tweeling van nu 6 maanden oud en zijn rond 4 maanden begonnen. Onze zoon sliep niet door, onze dochter wel. Ook overdag gingen de dutjes rommelig. We hebben alle tips en trucs van de cursus ingezet en zagen snel resultaat. Rond 5.5 maand ging het weer even lastig. Toen via whatsapp advies gevraagd. Ik kreeg direct bruikbare tips en daarmee binnen een dag weer resultaat. Inmiddels slaapt de tweeling van 19-7 door. Wat ik heel fijn vindt is de benadering van de Slaapclub. Successen worden gevierd, er wordt echt gekeken naar jouw kind (kijk wat werkt!), kleine stapjes en veel informatie. Hele dikke aanrader!
We hebben de module avond en nachten aangeschaft. Onze kleine meid van 11 maanden slaapt vanaf de geboorte al slecht. Echter werd ze nu al maanden om het uur huilend wakker en sliep ze enkel als we haar weer uit haar bedje optilde en gingen wiegen of haar tegen ons aan hielden. Uitgeput als we waren hebben we onze dochter de laatste weken rond 23.30 maar in bed genomen omdat we geen energie meer hadden om nachten met haar in de weer te gaan. Ook in ons bed bleef ze onrustig maar huilde ze in ieder geval niet. De webinar van Anouk gevolgd en daaropvolgend de module aangeschaft . Zoooo wat zijn we hier blij mee geweest. Ook fijn dat je nog vragen kunt stellen aan Anouk via de app. Dit geeft een extra houvast en is heel helpend. We hebben een aantal aanpassingen gedaan in het slaapritueel en de fles eerder gegeven. Daarnaast een slaapmethode toegepast.
Onze kleine meid kan gewoon nu zelfstandig in slaap vallen en slaapt ook uren en soms een nacht achter elkaar. We moeten haar zelfs wakker maken rond 7.30.
Echt waar, twijfel niet als je kleine ontzettend slecht slaapt en je als gezinnetje echt uitgeteld bent. Het is het meer dan waard en Anouk is een topper!
Wauw, wat een verandering sinds we het online programma van de slaapclub hebben gevolgd. Van wanhoop door enorme moeheid van slapeloze nachten naar ontzettend veel rust en slaap in huis. Vooraf denk je: zou het echt zo goed zijn? Het antwoord is heel simpel: ja echt! Na het lezen van de reviews was ik zelf ook om, want ik wist echt dat er iets moest veranderen. Mijn zoontje was op dat moment 5 maanden oud en werd in de nacht zo’n beetje ieder uur huilend wakker. Uren waren we aan het wiegen, rondlopen of de speen terug in zijn mond aan het stoppen. Tegen m’n principes in sliep hij ook steeds vaker naast me in bed, in de hoop op nog een beetje slaap. Maar het werd er niet beter op. Je hoopt dat het een fase is maar eerlijk gezegd had onze zoon nooit echt goed geslapen. De eerste 4 maanden had hij zoveel last van buikkrampjes dat het vele troosten en wiegen er stiekem in was geslopen. Zo waren er nog meer slaapassociaties waarvan we ons niet eens bewust waren. Het zijn redelijk kleine aanpassingen, maar je moet het maar net weten. Super fijn dat je in het programma zelf de slaapmethode kunt kiezen die prettig voelt. De video’s van het programma zijn allemaal heel kort en makkelijk te volgen (ook als je door en door moe bent ;)) en het resultaat was er bij ons super snel: al bij de eerste nacht nadat het slaapplan gereed was, sliep ons zoontje binnen een half uur zelf. Na een paar nachten sliep hij volledig door. Eindelijk hebben we onze avonden en onze nachtrust weer terug en daarmee ook veel meer energie om van de kleine te genieten. Die komt uitgerust uit bed, slaapt overdag ook heel goed, we moeten hem zelfs vaak wakker maken! Bizar hoe groot het verschil is met een paar weken geleden. ‘Had ik dit maar eerder gedaan’, is wat je gaat denken na dit programma!