Company details

1. Price Comparison Site
  2. Energy Supplier

Written by the company

Elmarknad.se är en digital jämförelsetjänst för elavtal. Hos oss jämför du snabbt elpriser från samtliga +150 elbolag och byter enkelt till det bästa elavtalet i ditt elområde. Välkommen in!

Contact info

1-star

Replied to 50% of negative reviews

Typically replies within 1 week

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

VARNING

VARNING! Skulle det vara möjligt skulle jag ge företaget minus. Elmarknad.se är oseriös förmedlare och företag. De skulle meddela mitt nya el bolag inom cirka 3-4 veckor. Det slutade med att elmarknad.se har inte gjort det och jag fått betala tre gånger så mer för el förbrukning. Företaget svarar inte på telefon och inte heller på mail. Inte alls deras VD. Noll ansvar.
OBS! Elmarknad.se på sin hemsida använder sig av Google rankning/omdöme (4.9 snitt) vilket är FALSKT.

November 24, 2025

Hej Zigmunt,

Tack för din feedback & tråkigt att du haft en dålig upplevelse.

Enligt våra system och våra undersökningar skickade vidare din förfrågan i god tid från att ditt nya avtal skulle starta i oktober så jag kan tyvärr inte svara på vad som har gått snett i detta läge. Vi har inte identifierat att vi har fått din förfrågan i retur och kan inte se att den innehåller bristfällig information och fått backning av den anledningen.

Vi hanterar stora mängder bytesförfrågningar och ibland går det snett. Tyvärr är det oftast de som är missnöjda som syns, hörs & låter mest och därav får vi ibland negativa upplevelser och recensioner på plattformar som exempelvis Trustpilot.

Vårt betyg från Google stämmer vilket du även kan se om du gör en snabb sökning på Google.

Om du uppfattar vår hantering som oseriös, är det upp till dig, men vi har tyvärr inte möjlighet att återbetala dig för den hävdade ekonomiska skada som har skett.

Vi har påbörjat en utredning internt och undersöker även tillsammans med våra samarbetspartners kring våra gemensamma rutiner för hur vi kan föregå att liknande problem uppstår igen.

Önskar dig en fin dag!

Rated 1 out of 5 stars

Känns som ett oseriöst företag

Känns som ett oseriöst företag, får inte tag i dem på telefonen nu på 3 veckor, ring varje dag. skickade mail om att jag ville komma i kontakt med dem sen första dagen. Deras upplägg som jag har försökt och gem föra med med själva huvudbolaget Motala Energi i detta fal, dom kan inte gem föra uppgifterna i själva avtalet ifrån elmarknad. känner mig lurad

November 19, 2025

Reply from Elmarknad.se

Hej Leif, tack för din feedback!

Precis som alla företag har vi begränsade resurser och vi hinner därför inte alltid med alla samtal varpå vi hänvisar till mailen.

I ditt fall kan jag se att du har mailat den 5 november men ditt mail verkar ha hamnat i vår skräppost. Vi brukar normalt sett hålla koll på skräpposten så gott som dagligen men senaste veckorna har vi drabbats av sjukdomsfall och annat som har gjort att vi på vissa plan halkat efter. Men som alltid gör vi vårt bästa för att besvara alla frågor som kommer in utifrån bästa förmåga.

Jag slår dig en signal direkt så hoppas jag vi kan hjälpa dig vidare med dina frågor!

Ha en fin dag!

Mvh, Oliwer på Elmarknad.se

**Uppdatering**

Hej Leif,

Jag hoppas du fick svar på din fråga efter vårt senaste samtal och att du nu har rätt information.

Önskar dig en fin dag!

// Oliwer

Rated 1 out of 5 stars

Siten elmarknad är fake och woke

Siten elmarknad är fake och woke och avspeglar inte marknadens aktörer utan favoriserar tramsbolag som knappt finns. Inte ens de stora aktörerna Vattenfall och Fortum lyckas man beskriva rätt.

October 14, 2024

Hej Lars-Åke Carlsson,

Hoppas allt är bra,

Vi kan som sagt inte se att du finns med i våra kundregister och därför kan vi inte svara på vad du baserar dessa falska anklagelser på. Vi hjälper årligen 1000-tals användare att sänka sina energikostnader genom vår kostnadsfria jämförelsetjänst.

Enligt tidigare svar så var beskrivningarna för elbolagen AI-genererade med en bristfällig prompt och vi jobbade med att åtgärda dessa.

Som utlovat har vi nu uppdaterat bolagsbeskrivningarna och du hittar dem bl.a. här:

Med det sagt - det finns inget med vår sajt som är "fake" eller "woke". Vi erbjuder en kostnadsfri jämförelse av elavtal & solcellsofferter för att hjälpa konsumenter att kunna göra mer informerade val.

Vid en snabb sökning kan vi se att det finns en Lars-Åke Carlsson som arbetar på Energimyndigheten. Vi kan inte svara på om det är du men om du har konstruktiv feedback på vår tjänst eller hur vi kommunicerar är du välkommen att höra av dig till oss.

Du når oss på info@elmarknad.se.

Ha en fin dag!

Mvh,
Oliwer Brewitz
Marknadsansvarig på Elmarknad.se

Rated 5 out of 5 stars

Bäst på att jämföra elpriser

Efter att ha kollat alla jämförelser på elpriser så har Elmaknad varit absolut bäst. Riktigt bra kundupplevelse och support. Rekommenderas varmt för alla som vill vara smarta i sitt elval.

January 31, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Efter en riktig elprischock i december…

Efter en riktig elprischock i december kom jag in på Elmarknads jämförelsetjänst. Den var smart uppbyggd men framför allt uppskattade jag kundtjänsten som hjälpte mig att besvara mina frågor om förbrukning, näthandelsbolag osv. Han som jag pratade med var väldigt hjälpsam & kändes mån om att jag skulle jag förstå de olika avtalen & hur de skulle fungera för mig. Har nu tecknat ett avtal som jag känner mig trygg med & som inte kommer leda till fler femsiffriga elräkningar. Tror också jag kommer få användning för appen med tips på att få ner förbrukningen. Rekommenderas!

January 24, 2023

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look