Fonus - Malmö, Limhamn Reviews

TrustScore 5 out of 5

Linnégatan 20, 21612 LIMHAMN, SE

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Ett varmt och fint bemötande i en svår stund. Det kändes skönt att någon tog hand om oss och slussade oss igenom allt inför en begravning. Inga konstigheter när vi ville ändra, ta bort och lägga ti... See more

Rated 4 out of 5 stars

Hade en första kontakt med Nathalie,som var väldigt förtroendeingivande från första stund. Vi stötte på en del problem under processens gång pga andra aktörer, men Nathalie var hela tiden inlyssnande... See more

Rated 5 out of 5 stars

Från det att Fonus hämtade min far till det att han begravdes har jag känt mig trygg och lugn i allt det svåra. Ni har tagit hand om far med respekt och värdighet något som varit viktigt för mig s... See more

Rated 5 out of 5 stars

Nathalie som kundrådgivare är väldigt lugn och trygg och har en mycket behaglig personlighet som passar i situationen när man mister någon. Hon är också tydlig, kommunikativ och har stor kompetens oc... See more

Company details

1. Funeral Home

Written by the company

Fonus har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning. Vi är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande med kontor från norr till söder. Det gör att du kan planera begravningen på en ort och att den genomförs på en annan. Tillsammans kan vi på Fonus då skapa trygghet eftersom vi finns med lokalt på båda orterna. Vi erbjuder möten fysiskt på plats, via video eller via telefon. Ibland kan det vara svårt för alla i familjen att närvara när en begravning ska planeras. Då kan vi erbjuda ett kundmöte på vår begravningsbyrå för de som kan, och övriga familjemedlemmar är med via video. Det gör att alla kan inkluderas i valen även om man fysiskt inte kan vara med på plats. Tillsammans skapar vi en bild av vem den avlidna var och med stor kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi begravningen.

Contact info

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

1,613 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 5 out of 5 stars

Professionellt och trevligt bemötande…

Professionellt och trevligt bemötande som också leder till en begravningsceremoni som blir minnesvärd och där allt fungerar med information från/till Fonus / präst och kyrkomusiker.
Minnessidorna fungerar utmärkt som en central för information och meddelanden.

September 9, 2024
Unprompted review

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Sune, tack för ditt fina omdöme! Vi uppskattar verkligen att du tagit dig tid att skriva dessa rader om oss. Vänliga hälsningar, Terese på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Rätt person på rätt plats

Hon är också tydlig, kommunikativ och har stor kompetens och ”tänker åt en” vilket är välkommet i allt som händer. Hon återkommer och återkopplar snabbt och jag kände hela tiden att hon hade full koll.

July 29, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Pauline, tack snälla för ditt fina omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Maria på Fonus

Rated 4 out of 5 stars

Det var lugn och trevlig miljö att…

Det var lugn och trevlig miljö att hålla mötet i plus väldigt mycket förstående för att man som kund känner sig väldigt vilsen i situationen

July 16, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Lis, tack snälla för ditt fina omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, David på Fonus

Fantastiskt mottagande på…

Fantastiskt mottagande på begravningsbyrån. Ceremonivärden gjorde ett fantastiskt jobb. Vi är mycket nöjda med Fonus hantering

June 30, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Leig och stort tack för dina fina ord. Det värmer verkligen att höra att både mottagandet på vår byrå och vår ceremonivärds arbete kunde hjälpa er genom en svår stund i livet på ett fint sätt.
Vänliga hälsningar, Joacim på Fonus

Mycket bra och förtroendeingivande

Lyhörda och professionella. Väldigt respektfulla och ödmjuka. De är hela tiden öppna för nya förslag och ideer. Kände en väldigt trygghet och stöd i planering av begravning och minnesstund.

May 26, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Ulla och tack för dina fina ord. Så skönt att höra att ni känt er tryggt och fint bemötta av oss. Det värmer verkligen. Vänliga hälsningar, Joacim på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Fint bemötande och mammas begravning…

Fint bemötande och mammas begravning blev oerhört vacker.

May 9, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Tack för dina fina återkoppling! Vi är glada över att du känner dig nöjd med den hjälp du har fått. Vänliga hälsningar, Hans på Fonus

Personliga , lyhörda

Jag upplevde ett fint omhändertagande , de var omtänksamma o allt gick efter planen vi bestämde

April 29, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Agneta, tack snälla för ditt omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till, Vänliga hälsningar, Anneli på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Allt från bemötande till…

Allt från bemötande till begravningsceremoni till uppföljning.

April 14, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Lena, Tack snälla för dina värmande ord om din upplevelse, din feedback är viktig för oss! Vänliga hälsningar, Josefin på Fonus

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Tack för ditt fina omdöme. Vi är glada att ni är nöjda med vårt bemötande och att ni fick den hjälp ni behövde. Vänliga hälsningar, Hans på Fonus

Rated 2 out of 5 stars

Bättre kontakt

March 18, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Anette, vad tråkigt att du är missnöjd med oss. Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att se över vad som har hänt. Du når oss genom att mejla till info@fonus.se. Vänliga hälsningar, Katrin på Fonus

Proffsigt

Allt gick smidigt från början till slut!

March 17, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Juha stort tack för ditt omdöme. Det är värdefullt för oss att höra vad du tycker. Vänliga hälsningar, Katrin på Fonus

Rated 1 out of 5 stars

Total avsaknad av gehör för önskemål, ingen känsla för kunden, enbart intresse av att tjäna så mkt som möjligt

Vid mötet skulle vi först förklara vår situation vilket vi gjorde, vår pappa hade blivit liggande mkt länge innan han hittades vilket var traumatiskt för oss på flera sätt då vi tex frånråddes att se honom efter döden (vilket vi inte alls håller fonus ansvariga för) men vid kundmötets slut pratades det bla om att man kunde få dnasträngar, fingeravtryck osv vilket var riktigt osmakligt om man lyssnat det minsta till vår situation. Fokus låg på merförsäljning snarare än att anpassa sig efter kunden och det är ju inte vackert gjort.

Sen behövde vi fundera på urnan ett par dagar innan vi valde. Då i efterhand fick vi veta att det skett en prishöjning och att urnan nu hade nytt högre pris. Man kanske kunde lagt tiden vid kundmötet på att informera om prishöjningen snarare än att mjölka ur oss så mkt som möjligt i form av meningslös merförsäljning. Jag stod på mig gällande priset för jag tyckte det var helt orimligt och fick också rätt i detta till slut, men att man utsätter sörjande för detta extra merarbete är riktigt osmakligt.
Sen har ni börjat varenda mail med "ursäkta dröjesmålet", " förlåt för sent svar" osv och inte återkommit så som avtalat, jag har mailen sparade för dem som vill se och det har väl även ni.
Det är också saker som utlovats att ni ska titta på och återkomma med som jag sen får hålla koll på själv och som inte gjordes, saker vi inte skulle "oroa oss för" för att ni skulle sköta men som dagarna innan begravningen fortfarande inte var gjorda som utlovat utan som jag på nytt fick jaga er för och lösa själv i slutändan, däremot förekom det påtryckningar om blomsterarrengemang och gravvstenar som vi från första minut tackat nej till efter det dåliga bemötandet från start, men allt för merförsäljning.
Nästa sak var att vi behövde att EN anhörig, till en begravning på totalt 9 personer i hela sällskapet, och 3 blombuketter totalt, tyckte att ni behövde en extra personal för att sända detta till den anhörige via videolänk och då skulle kostnad på 3995kr tillkomma för att ytterligare en person ska trycka på en knapp och starta spelningen, samt kostnad för att upprätta minnessida. När prästen fick höra detta så ringde han på eget initiativ upp cecilia persson och skällde ut henne för så får det inte gå till. Prästen heter *raderat av mig av hänsyn till prästen, men fonus har fått uppgiften* för kännedom. Han informerade mig sedan om att det gick alldeles utmärkt att vi gjorde detta själva om inte fonus representant klarade av en enkel knapptryckning på egen hand för så fick det bara inte gå till. Han sa också att om vi hade mer problem med er så skulle han personligen ta detta för så behandlar man inte sörjande och han har inte stött på något liknande under sina år som präst.
Att jag skulle bli uppringd fredagen eller måndagen innan begravningen av er (av ny representant då ni bytt) kan väl kvitta, då representanten för fonus på plats menade att så hade gjorts, trots att jag inte hade några missade samtal på mobilen och om det legat i någons intresse att faktiskt få kontakt mer er innan begravningen så är det ju jag, men detta orkade jag inte ta med representanten på plats minuter innan begravningsgudstjänstens början, det får finnas gränser för vad man gör men om man nu inte kunde nå mig per telefon så fanns ju fortfarande möjligheten till initiativ från er till sms eller mailkontakt vilket inte togs.
Ja hade vi kunnat säga upp ett avtal så hade vi ju gjort det om vi visste hur detta skulle bli och vi kände att vi ville inte lägga en extra krona på varken sten eller blommor utan tog detta av andra aktörer för att inte gynna fonus mer.
Men budskapet får vi ju sprida så att inte fler anhöriga råkar ut för detta utöver förlusten av en anhörig.

Fonus har svarat nedan men har fått uppgifter sedan länge och aldrig återkommit varken från lokalt kontor eller huvudkontor, så det är ju ett utspel för er som läser recensioner. Det är ju ett omdöme som nämner både lokalt kontor och berörd person som jobbar där samt präst som man kan kolla riktigheterna i kring omdömet, så hade fonus velat hade de kunnat ta redan på detta, eller uppgifter till berörda. Eller händer det så ofta så här stora fel att ni inte kan skilja berörda åt?

Redigerat drygt ett år efter ursprunget så de har haft möjligheten att återkomma

February 4, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Anna, jag tar del av dina tankar och förstår verkligen att situationen inte känns bra för dig. Vi vill gärna komma i kontakt med dig och hoppas att du tar emot ett samtal från oss. Vänligen mejla dina kontaktuppgifter till oss på info@fonus.se så lovar vi att snarast höra av oss till dig för att få ännu bättre förståelse för din upplevelse. Hälsningar från Ola på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

En bra och trevlig kontakt med Kicki.

En bra och trevlig kontakt med Kicki.
Sammantaget är vi mycket nöjda med upplevelsen.

January 28, 2024

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej! Det betyder mycket för oss att höra att du är nöjd. Vänliga hälsningar, Katrin på Fonus

Bra återkoppling

December 31, 2023

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Rolf, tack för Ert fina omdöme, det betyder mycket för oss. Vänligen Berith på Fonus

Pålitlig begravningsentreprenör

Bra bemötande av personal vid möte och bra information och uppföljning under hela processen.

December 17, 2023

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Ronny! Det betyder mycket för oss att höra att du är nöjd och att du fick den hjälp du behövde Vänliga hälsningar, Monica på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Många goda råd på vägen både innan och…

Många goda råd på vägen både innan och efter begravningen

November 5, 2023

Reply from Fonus - Malmö, Limhamn

Hej Helen, tack snälla för dina varma och fina ord! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till i en svår stund. Vänliga hälsningar, Berith på Fonus

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look