NieuweStroom Reviews

TrustScore 4 out of 5

4.0

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Al meer dan 10 jaar klant bij NieuweStroom, doen wat ze moeten doen en dat is goedkoop stroom verkopen. Zelf geen zonnepanelen en veel elektrificatie/automatisering dus dynamisch contract past mij w... See more

Rated 5 out of 5 stars

Wij hebben contact gehad met Marcel Barnhoorn van Nieuwe stroom. Het gesprek was prettig, Vragen werden snel beantwoordt. De prijs goed en de opbouw de factuur was ook duidelijk.

Rated 1 out of 5 stars

Ik wenste overstap van zakelijke aansluiting, maar Nieuwe Stroom zette mijn prive-aansluiting over. Direct bemerkt en diverse apps met accountmanager en geen reactie. Wel steeds auto-antwoord wanneer... See more

Rated 4 out of 5 stars

Ben erg tevreden over concept van nieuwestroom, krijg netjes elke maand geld overgemaakt voor de teveel opgewekte stroom. Vind vooruit betalen eerlijk, alleen het hoge voorschot zou van mij iet... See more

Company details

1. Energy Supplier
  2. Green Energy Supplier
  3. Housing Utility Company
  4. Solar Energy Contractor
  5. Solar Energy Equipment Supplier

Written by the company

NieuweStroom is een Nederlandse energieleverancier voor ondernemers. Wij helpen duizenden bedrijven met zakelijke stroom, gas en dynamische energiecontracten waarmee ondernemers meer grip krijgen op hun energiekosten. Onze klanten variëren van mkb-bedrijven en winkels tot productiebedrijven, detailhandel, groothandel, agrarische ondernemingen en bedrijven met zonnepanelen, windmolens, laadpalen of andere duurzame energieoplossingen. Met dynamische energieprijzen betalen klanten een transparante prijs die meebeweegt met de energiemarkt. Via slimme inzichten en energiedata helpen we ondernemers om energieverbruik beter te begrijpen, kosten te besparen en bewuster om te gaan met energie. Naast energielevering ondersteunen we bedrijven bij verduurzaming met advies en oplossingen op het gebied van energiebeheer, opwek, opslag en elektrificatie. Bij NieuweStroom geloven we dat de energiemarkt eerlijker, transparanter en slimmer kan. Daarom combineren we persoonlijke service met innovatieve energieoplossingen die ondernemers helpen voorbereid te zijn op de energietoekomst. NieuweStroom is gespecialiseerd in zakelijke energie, dynamische energiecontracten, energiemanagement en verduurzaming voor ondernemers. Bedrijven kiezen voor NieuweStroom vanwege transparante energieprijzen, inzicht in energieverbruik, ondersteuning bij zonnepanelen en laadoplossingen, en advies om energiekosten te verlagen. Onze missie is om ondernemers te helpen slimmer, duurzamer en voordeliger met energie om te gaan. Wil je weten hoe andere ondernemers onze dienstverlening ervaren? Lees de reviews of deel je eigen ervaring.

Contact info

Great

TrustScore 4 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Replied to 87% of negative reviews

Typically replies within 1 week

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

44 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 5 out of 5 stars

Mooie lage stroom- en gasprijzen

Mooie lage stroom- en gasprijzen. De rekening is even een puzzel. In het begin even schrikken als je direct een hoog voorschot moet betalen maar dit wordt een maand later weer verrekend met je daadwerkelijke verbruik.
Als ik dan hoor dat mijn schoonmoeder na 45 jaar trouwe Eneco klant te zijn geweest meer dan 3 euro voor een kuub gas betaald dan snap ik niet dat er niet meer mensen overstappen naar nieuwe stroom. Ze zitten op dit moment erg gunstig met hun gasprijs.

Ik lees hieronder veel vervelende ervaringen met de klantenservice. Hier heb ik geen ervaring mee.

December 27, 2022

Zeer tevreden

Al jaren zeer tevreden over nieuwestroom, zowel privé, zakelijk en met een grote pv-installatie klant bij ze. Helder energiecontract op basis van uurprijzen van de epex spotmarkt.
Let op: nieuwe stroom is niet geschikt voor particulieren met korte tenen. De backoffice is waarschijnlijk bewust klein en reageren niet snel om de kosten laag te houden.

December 14, 2022

Reply from NieuweStroom

Beste Alrik, bedankt voor je opgewekte review!

Rated 1 out of 5 stars

NieuweStroom houdt zich aan geen enkele…

NieuweStroom houdt zich aan geen enkele wettelijke verplichtingen. Ze brengen steeds hogere voorschotten in rekening onder de noemer de energieprijzen stijgen, maar als je de voorschotten goed gaat beoordelen dan schroeven ze je gebruiken ook nog enorm op. Gevolg termijnbedrijven die binnen 1 maand 4x zo hoog worden, terwijl de energieprijzen lang niet zo snel meestijgen.
Wanneer je dan vertrekt en je weet dat je geld terug moet ontvangen dan stellen ze geen eindafrekening binnen 6 weken, omdat ze personeelstekort hebben. Wel geven ze telefonisch aan dat ze genoeg geld in kas hebben, maar daar begin ik aan te twijfelen.
Aan ieder die denkt in zee te willen gaan raad ik het jullie af. Laat dit bedrijf eerst maar eens zijn zaken op orde krijgen.

October 31, 2022

Beste Karel,

Bedankt voor je review. Als energieleverancier zijn wij uiteraard gebonden en regels en bepalingen. Daar houden wij ons ook aan.

Onze voorschotten zijn gebaseerd op je verwachte verbruik en de verwachte marktprijs voor de aankomende periode. Wij kunnen op basis van je review helaas geen gegevens van je terugvinden. We willen graag met je meekijken of de eindafrekening inmiddels is opgemaakt en wat de reden is dat dit (ten tijde van je review) nog niet was gebeurd. Je kunt daarom altijd op werkdagen telefonisch contact met ons opnemen zodat we je verder kunnen helpen.

Eigen zaken en zelf jarenlang Nieuwe Stroom klant

Als jarenlange klant van Nieuwe Stroom met meerdere horecazaken in de familie en jarenlange praktijk ervaring in de energie wereld zie ik in de reviews dat het prepaid voorschot niet begrepen wordt. Nieuwe Stroom verdiend weinig op de energiekoers en feitelijk zijn de klagers boos op een oplopende energiebeurs koers. Voorschotten (voor de komende maand) kunnen soms hoog zijn. Het voorschot geldzakje dient altijd vooraf ruim gevuld te zijn om voor u energie in te kopen. Echter u krijgt altijd verrekening naar de realiteit met de factuur van de afgelopen maand. Dat is feitelijk uw boekstuk en realiteit. Voor degenen die de voorschotten hoog vinden...ga naar een andere maatschappij met variabel tarief en dan heeft u tarieven die zelfs hoger zijn dan de Nieuwe Stroom voorschotten. En dan krijgt u later geen verrekening naar de lagere echte beurskoers (het wisselgeld met specificatie bonnetje)
Wat betreft bereikbaarheid > alle callcenters van alle energiemaatschappijen lagen plat de afgelopen maanden. Iedereen belde immers voor een goedkoop contract wat niet bestond en dit stond ook op de websites. Velen hadden ook een klantenstop vanwege de extreme markt. Nieuwe Stroom was wel open echter overspoeld voor info en nieuwe aanmeldingen. Nu de beurskoersen weer dalende zijn is ook de bereikbaarheid van alle callcenters beter, zo ook bij Nieuwe Stroom.
Dit om alles in het juiste perspectief te plaatsen.
Laten we hopen dat de energie beurs daalt daar zijn wij allen bij gebaat.

November 30, 2022

Nooit naar overstappen !

Ik ga per 1-01-2023 overgestappen naar nieuwe stroom. Hebben ze gister ineens 4300,- van mijn rekening afgeschreven zonder aankondiging.
Mijn contactpersoon doet z’n best maar krijgt geen reactie van nieuwe stroom. Geld is ook nu nog niet terug geboekt maar krijg nu wel een mail dat ik binnenkort een nota ontvang en die op tijd moet betalen………. Waardeloos !

November 28, 2022

Reply from NieuweStroom

Beste Laurien, Bedankt voor het delen van je ervaring met ons. Je hebt in een korte tijd meerdere facturen van ons ontvangen en natuurlijk is dat schrikken. Wij werken met een prepaid concept, waardoor wij voorafgaand aan de start een eerste voorschotnota sturen.

Wij zien helaas geen berichten van jou of je contactpersoon terug in onze administratie. Als je vragen hebt of een verdere uitleg wilt dan kun je er voor kiezen om een webformulier in te vullen via onze website of op werkdagen op een moment dat het jou het beste uitkomt telefonisch contact met ons opnemen. We kijken graag met je mee en geven graag een verdere uitleg.

Rated 1 out of 5 stars

Waardeloos bedrijf, betalen creditfacturen niet uit

Waardeloos bedrijf, weken wachten op uitbetaling creditfactuur. Maar wel dreigen mat afsluiting. Ze zijn niet bereikbaar en leveren zeer slechte service. Ga nooit met deze waardeloze bedrijf in zee. Schandalig dat er nog bedrijven zijn als Nieuwestroom.

November 20, 2022

Beste BA,

Goed dat je je ervaring deelt omdat wij hiervan kunnen leren. Inmiddels zijn we telefonisch bereikbaar. Als je nog recht denkt te hebben op de uitbetaling van de credtifacturen dan willen we je vragen om op werkdagen telefonisch contact met ons op te nemen. Wij kijken graag met je mee zodat je weet waar je aan toe bent.

Rated 1 out of 5 stars

Krijg geen reactie van " nieuwe stroom…

Krijg geen reactie van " nieuwe stroom " op mijn vraag waarom de prijs terug geleverde stroom veel lager is dan de afgenomen stroom.
In november en voor december extreem hoge faktuur ontvangen niet in verhouding tot het gas dat er door ons is afgenomen .
Lijstje gestuurd van de werkelijk afgenomen hoeveelheid gas, geen reactie.
vervolgens hebben wij het zeer hoge bedrag voor december gestorneerd.
Wij kregen toen wel een reactie namelijk " heeft u geldproblemen "?
Nieuwe stroom is gewoon een cowboy zoals de rest in dat wereldje
Het wordt tijd dat er streng toezicht komt op deze figuren.
Eindelijke na veel mailtjes versturen en bellen, is in januari 2023 de gasrekening genormaliseerd naar een realistisch bedrag.

November 23, 2022

Beste M. Olsthoorn,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Wij begrijpen dat je je afvraagt waarom er een verschil zit in de prijs voor levering en voor teruglevering. Dit heeft te maken met het moment van levering en teruglevering. Wij koppelen je verbruik en teruglevering immers aan de uurprijzen.

Voor wat betreft je opmerking over het gas willen we graag met je meekijken. Wij nodigen je dan ook uit om telefonisch contact met ons op te nemen. Dit kan op werkdagen. Wij helpen je graag verder.

Rated 3 out of 5 stars

Onbereikbaar

Heb mail gestuurd als nieuwe klant maar krijg geen antwoord.
Klantportaal werkt ook niet.
Telefonisch niet bereikbaar.
Tot nu toe nog niet veel vertrouwen in nieuwe stroom..

November 19, 2022

Reply from NieuweStroom

Wij willen graag met je meekijken zodat je vragen beantwoord worden en je ook gebruik kunt maken van het klantportaal. Je kunt ons op werkdagen bereiken. We helpen je graag verder.

Rated 1 out of 5 stars

Waardeloos bedrijf stelen geld van je…

Waardeloos bedrijf stelen geld van je berekenen verkeerd bedrag voorschot word met verkeerd bedrag gerekend zijn totaal onbereikbaar en reageren niet op mails storneer je de foute factuur dreigen ze meteen met afsluiten crimineel gedrag je reinste energie mafia

October 1, 2022

Beste Pilar Molina,

Bedankt voor je review. Dat je ons niet kon bereiken is natuurlijk erg vervelend. Om de werkstroom in goede banen te leiden werken we met webformulieren. Wij zijn inmiddels telefonisch weer bereikbaar. Je kunt ons elke werkdag bereiken.

Rated 2 out of 5 stars

Verbuik inzien werkt niet

Al jaren klant, maar de portal is de laatste maanden niet bruikbaar. Je ziet je eigen verbruik niet. Download werkt ook niet correct (gewoon geen verbruiksdata), sommige downloads wel sommige niet.

Maar een simpele grafiek niet werkend krijgen in de portal.... snap er niks van.

November 1, 2022

Beste Kraatje Kraatje,

Bedankt voor het achterlaten van je review. Een deel van onze klanten heeft problemen ervaren met het klantportaal. Dit hebben wij opgelost. Als je toch nog problemen ervaart dan willen wij graag met je meekijken. Dat kunnen wij namelijk via een meekijkfunctie. Het prettigste is als je hiervoor telefonisch contact ons opneemt. Onze Klantenservicecollega's kijken graag met je mee waarom je geen gegevens kunt inzien.

Rated 4 out of 5 stars

Tevreden particulier

Vind vooruit betalen eerlijk, alleen het hoge voorschot zou van mij iets meer richting werkelijk bedrag mogen.

En sneller informatie over de energie compensatie van de overheid.

Grt Henk

October 28, 2022

Klant van Nieuwestroom sinds 2019

Klant van Nieuwestroom sinds 2019.

Ik heb goede ervaringen met Nieuwestroom.

Het voorschot bedrag van oktober was erg hoog ik heb toen contact gehad met de klantenservice hierover.
Ze hebben mij hier uitleg over gegeven.
Ik begrijp hoe dit tot stand is gekomen.

In november krijg ik als het goed is een positieve verrekening.

October 28, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Bedrijf heeft een vreselijk slechte…

Bedrijf heeft een vreselijk slechte backoffice, reageren niet of vragen je 3x eenzelfde formulier in te vullen.
Daarnaast worden de maandvoorschotten berekend met cijfers die nergens op slaan. Als je ze hierover telefonisch benaderd, kunnen ze niet eens uitleg geven met welke tarieven en verbruik deze zijn berekend.
Ik heb het contactformulier ingevuld om opheldering te vragen over de methode van salderen. Dit is tegen het uurtarief waarin de opwekt heeft plaatsgevonden, waarna fijntjes werd aangegeven dat ik geen opzegtermijn heb mocht ik het er niet mee eens zijn.

Op zich zijn de dynamische prijzen prima, maar wellicht ben je beter af bij een bedrijf met dynamische tarieven en een werkend backoffice. Of je moet het prettig vinden om bij een jaarverbruik van 3000 kwh en 950 m3, gemiddeld € 900 per maand aan voorschot te betalen.

October 1, 2022

Reply from NieuweStroom

Beste Femke, bedankt voor je review. Vervelend dat je een slechte ervaring hebt.

Het is al een tijdje erg druk op onze klantenservice. Onze wachttijden zijn daarom langer dan gewenst. We vinden het vervelend dat we niet tijdig op je bericht konden reageren.

In je maandnota staat de verbruiksafrekening van vorige maand en je prepaid voorschot voor de komende maand.

Zoals je weet werkt ons concept met een prepaid voorschot. Je betaalt voor de komende maand, een prepaid voorschot. Hiermee koopt NieuweStroom voor jou in op de dagmarkt.

We gebruiken voor je prepaid voorschot de verwachte marktprijs voor de komende maand. Deze hebben we voor november in de eerste week van oktober ingeschat. We proberen je werkelijke kosten zo goed mogelijk te benaderen, maar door de huidige wisselvallige markt kunnen de ingeschatte marktprijzen helaas gaan afwijken van de werkelijke prijzen.

Ook nemen we een inschatting van je verbruik voor de komende maand mee in je voorschot.
Op onze website staat een uitleg van onze maandnota https://nieuwestroom.nl/de-opbouw-van-je-maandnota/

Graag leggen wij ons concept en het toepassen van de salderingsregeling ten aanzien van het verbruik bij dynamische prijzen aan je uit. Het concept van NieuweStroom is immers gebaseerd op dynamische prijzen. Je verbruik en de teruglevering worden gekoppeld aan de uurprijs van het moment van verbruik danwel teruglevering. Deze in- en verkoopprijzen zijn openbaar en uiteraard tonen wij deze prijzen ook op onze website https://nieuwestroom.nl/energieprijzen/. Zo kun je altijd slim omgaan met verbruik en teruglevering. Je betaalt en ontvangt dus altijd de eerlijke prijs.

De overheidsheffingen worden volledig op jaarbasis gesaldeerd, het tarief wordt per uur gesaldeerd. NieuweStroom voldoet hiermee aan de salderingsregeling.

Rated 1 out of 5 stars

Niet bereikbaar, wel veel te hoge rekeningen

Nieuwestroom is zeer goed in het sturen van rekeningen en herinneringen en het onnodig rekenen van veel te hoge voorschotbedragen. Waar ze zeer slecht in zijn in bereikbaarheid. Op geen enkele manier wordt gereageerd op emails. Telefonisch zijn ze ook niet bereikbaar. Begin er niet aan!
Update 28-10-2022: intussen heeft NieuweStroom gereageerd en een afdoende oplossing geboden.

October 6, 2022

Reply from NieuweStroom

Beste Lecram, het is al een tijdje erg druk op onze klantenservice. Onze wachttijden zijn daarom langer dan gewenst. We vinden het vervelend dat we niet tijdig persoonlijk op je bericht konden reageren, zoals je dat normaal van ons gewend bent.

waardeloos bedrijf

Ik ben sinds april 2022 . In het klant-worden-stadium zeer prettig telefonisch en per mail te woord gestaan.
Na afsluiten van het contract begon het te rammelen:

inloggen op website voor verbruiksgegevens werkt keer op keer niet. Na diverse contactpogingen gewoon geen reactie gekregen.

Ik kan nogsteeds niet inloggen, en heb ook talloze mailtjes , ingevulde contactformulieren die allenmaal onbeantwoord zijn gebleven.

Uiteindelijk zelfs via LinkedIn de directeur van Nieuwestroom Remko ten Barge een bericht gestuurd.......geen reactie....

Inmiddels het contract telefonisch opgezegd: Ik heb ruim 45 minuten in de wacht gestaan, telefoonnummer wordt door nieuwestroom bewust nergens gecommuniceerd.

Al met al: dynamische prijzen ja, nieuwestroom nee
waardeloos bedrijf.

October 4, 2022

Reply from NieuweStroom

Beste Peter. Fijn dat je je ervaring over ons deelt. Het is natuurlijk niet goed dat je een vervelend gevoel aan ons hebt over gehouden. Op basis van je naam kunnen wij helaas niet nagaan wat er aan de hand is. Omdat we je niet met een naar gevoel willen laten gaan nodigen we je uit om telefonisch contact met ons op te nemen. We willen graag bekijken wat er is gebeurd en zodat we hiervan in elk geval kunnen leren.

Rated 1 out of 5 stars

Op geen mogelijkheid krijg ik contact…

Op geen mogelijkheid krijg ik contact met nieuwsstroom! Niet via contactformulier, telefonisch niet, niet via chat. SCHANDALIG!!!

September 30, 2022

Reply from NieuweStroom

Beste Kaylee, het is al een tijdje erg druk op onze klantenservice. Onze wachttijden zijn daarom langer dan gewenst. We vinden het vervelend dat we niet tijdig persoonlijk op je bericht konden reageren, zoals je dat normaal van ons gewend bent.

Vreselijk bedrijf

Vreselijk bedrijf, als je klant wilt worden snel contact, maar eenmaal klant geen contact meer mogelijk!
Verder blijkt dat wij niet de nieuwste slimme meter hebben en schatten zij ons verbruik.
Ver weg blijven bij deze maffia

October 2, 2022

Reply from NieuweStroom

Beste Erik, wat vervelend dat je ervaring met ons niet goed is. Ons concept werkt het beste met een slimme meter. Dat wil niet zeggen dat we je met een conventionele (domme) meter niet van energielevering kunnen voorzien. Omdat je naam veelvoorkomend is in het land is het lastig om hier klantgegevens aan te koppelen. Wij willen wel graag met je meekijken en je verder informeren. Daarom nodigen we je uit om op werkdagen telefonisch contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan samen met je bekijken wat er aan de hand is.

Rated 1 out of 5 stars

Niet goed zijn gewoon oplichters Niet…

Niet goed zijn gewoon oplichters Niet eerlijk erg deur van 1400 euro naar 5900 euro kan toch niet.

September 28, 2022

Reply from NieuweStroom

Hoi gannam, bedankt voor je review.

In je maandnota van september staat de verbruiksafrekening van augustus en je prepaid voorschot voor oktober.

Zoals je weet werkt ons concept met een prepaid voorschot. Je betaalt voor de komende maand, in dit geval oktober, een prepaid voorschot. Hiermee koopt NieuweStroom voor jou in oktober in op de dagmarkt.

We gebruiken voor je prepaid voorschot de verwachte marktprijs voor de komende maand. Deze hebben we in de eerste week van september ingeschat. We proberen je werkelijke kosten zo goed mogelijk te benaderen, maar door de huidige wisselvallige markt kunnen de ingeschatte marktprijzen helaas gaan afwijken van de werkelijke prijzen.

Bij de nota in september zorgde een samenloop van omstandigheden voor een veel hogere maandnota:
De stroom- en gasprijzen voor augustus kwamen veel hoger uit dan we in juli hadden ingeschat. Dat leverde bij de afrekening in september een nabetaling op over het verbruik van augustus.

Daarnaast hebben we een hoge prijsverwachting (met de kennis achteraf) voor het voorschotbedrag voor oktober gehanteerd omdat de energiemarkt eind augustus extreem piekte voor zowel de stroom als gasprijzen.

We begrijpen dat er nieuwe inzichten ontstaan naarmate de maand nadert, bij jou en bij ons. We proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan. We proberen zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te komen met onze verwachte marktprijs en verwacht verbruik, en beseffen dat wanneer we te hoog zitten, we te veel geld geïncasseerd hebben. Geld dat je na verrekening weer terugkrijgt.

The Trustpilot Experience

Take a closer look