Oneerlijke mensen
Oneerlijke mensen. Andere ondernemers slechte reviews geven.
NK-aquariumbouw is gespecialiseerd in het bouwen van luxe maatwerkaquaria en toebehoren.
Netherlands
Oneerlijke mensen. Andere ondernemers slechte reviews geven.
Opvallend dat er reviews bij staan van mensen die er nooit zijn geweest. Dat geeft te denken.
Bij deze mijn ervaring met NK-aquariumbouw/Nicksaquaria…
Ik ben op 08-01-2022 naar hem toe geweest om m’n wensen te bespreken voor mijn aquariumkast, alles was prima en duidelijk, in goed vertrouwen alles gelijk betaald en de levertijd zou 5 tot 6 weken zijn. Ik heb na 6 weken een mailtje gestuurd om te vragen of hij klaar was, hier begon het…
22-02
Hij had een probleem met zijn glassnij machine en die lag in onderdelen in de werkplaats.
10-03
De machine was nog steeds niet klaar i.v.m. wachten op onderdelen. Ik vroeg of hij de glas machine nodig had om een kast te maken, hier heb ik nooit antwoord op gekregen…
21-03
Ik heb weer zelf moeten vragen wat de status is. Hij zat op een ketting te wachten, maar zou het meubel in elkaar zetten want het begint inderdaad erg lang te duren. Dus in mijn ogen had de kast al eerder in elkaar gezet kunnen worden?
29-03
Ik heb hem een Whatsapp gestuurd na meerdere mislukte telefoontjes die dag… Ik heb aangegeven dat ik mijn geld terug wilde als die niks had gedaan want ik ben klaar met het wachten. Hij ging even kijken of het die week zou lukken en anders halverwege volgende week. Toen ik zei geef mijn geld maar terug bleek het hout ineens gezaagd te zijn?
06-04
Ik vroeg of het gelukt was met de machine en de kast, ik kreeg als antwoord: bijna.
Bijna wat? Ik heb hem verteld dat ik klaar was met het blijven wachten, hij me niet op de hoogte houdt en ik mijn geld terug wil want ik heb wel lang genoeg gewacht. Hij zei dat die bezig is met een kapotte machine, valt onder overmacht en dit heeft die op tijd gemeld.
Hij heeft niks op tijd gemeld, hij vertelde dit pas na de 6 weken levertijd toen ik zelf vroeg of de kast al klaar was! Ik heb hem gevraagd om foto’s van het hout waarvan hij zegt dat het al gezaagd zou moeten zijn, maar die heb ik nooit gehad…
13-04
Hij heeft via rechtsbijstand een aangetekende brief ontvangen waarin hij 14 dagen de tijd heeft om mijn kast te leveren of het geld terug te storten, ik kreeg die avond voor het eerst in al die weken een excuses dat het zo lang duurde. Het kastje zou binnen 2 weken geleverd worden en waarschijnlijk volgende week al. Ik vroeg of hij foto’s wilde sturen als de kast af was, die heb ik ook nooit gekregen.
28-04
Uiteraard niks verder gehoord, geen kast ontvangen of mijn geld teruggekregen. Ik heb verder geen contact meer met Nick gezocht, alles wat hij vertelde waren toch valse beloftes. Ik heb alles kortgesloten met mijn rechtsbijstand en die zouden hem een brief versturen om geld terug te storten omdat de koop officieel ontbonden is.
02-05
Ik heb in de ochtend mijn rechtsbijstand gebeld dat ik niks van Nick gehoord heb, geen geld heb gehad of het product. Hun hebben mij een brief gestuurd waarin ik aangeef dat de koop officieel is ontbonden. Ik heb die middag in een aquascape groep op Facebook mijn ervaring gedeeld met Nick en er kwamen meerdere verhalen boven drijven van mensen met mindere ervaringen. Ik kreeg ineens die avond een Whatsapp of de kast eind deze week geleverd kon worden. Ik heb hem die dag erna een mailtje gestuurd met een scan van de ontbindingsbrief die zijn kant op kwam. Ik heb gezegd dat ik alles heb kortgesloten met de verzekering omdat hij zich wederom weer niet aan de afspraak heeft gehouden. Hij zei dat die een bericht had gestuurd wanneer de kast geleverd zou worden, het product conform afspraak klaar is en ik geen geld van hem zou terugkrijgen.
Ik heb hem verteld dat de kast NIET conform afspraak klaar is want hij had tot en met 27-04! Ik heb geen foto’s gehad van het gezaagde hout, geen foto’s gehad van de uiteindelijke kast. Ik had er gewoon geen vertrouwen in dus ik bleef bij mijn mening dat ik het product niet hoef (en waarin ik ook volledig in mijn recht stond). Hij vroeg wat nu de bedoeling was, of ik de kast wilde of dat ik elders geholpen ben. Ik heb gelukkig hulp vanuit een andere hoek gekregen en gezegd dat ik z.s.m. het geld terug wil. Ik heb hierna uiteraard niks meer van Nick vernomen…
12-05
De verzekering heeft mij schadeloosgesteld en nemen hierdoor dus geen verdere acties naar Nick toe. Ik heb in ieder geval mijn geld weer terug, Nick heeft alleen wel mijn geld en volgens zijn zeggen een aquariumkast, of niet? Ik zal het nooit weten..
Kortom, mijn ervaring is zeer en zeer slecht. Slecht op de hoogte houden van je klant, pas wat zeggen als iemand wat vraagt. Kleine moeite om een foto te sturen als je daadwerkelijk wat hebt liggen of klaarstaan. Valse beloftes keer op keer, totaal geen empathie naar de klant toe.
Op 26 september 2021 heb ik een onderstel besteld, voorzien van een referentiefoto en afmetingen. NK-aquariumbouw heeft vervolgens op 9 november een onderstel geleverd dat niet aan de opdracht voldeed. Zo waren dwarsverstevigingen bovenin het onderstel weggelaten en waren als muurbevestiging gaten in de poten geboord in plaats van de in de opdracht aangegeven aangelaste bevestigingspunten.
Alle poten van het onderstel hadden een andere lengte en één raakte niet eens de vloer. Twee poten waren scheef aan de bovenzijde van het onderstel gelast.
In reactie op mijn uitgebreid gedocumenteerde klacht stelde NK-aquariumbouw zich op het standpunt dat de opdracht verkeerd was gegeven en dat het aan mijn vloer moest liggen. Op diverse punten werd in het geheel niet gereageerd. Het enige dat aangeboden werd ter compensatie waren inslagdoppen met stelpootjes om de verschillende pootlengtes te corrigeren, wat natuurlijk geen oplossing bood voor de ontbrekende dwarsverstevigingen, scheef gelaste poten en in de poten geboorde gaten.
Dit bedrijf heeft bij mij de indruk achtergelaten dat het maar wat doet, opdrachten niet goed leest en klachten niet serieus neemt. Ik zou niemand aanraden hier een bestelling te plaatsen.

Reply from Nk Aquariumbouw
Topservice! Snel geholpen en ze hebben veel kennis van aquaria en accesoires. Ook vlot geleverd en goede kwaliteit
Het is al een tijdje geleden dat ik een aquarium besteld heb maar alles is nog steeds helemaal naar wens! Zowel de kwaliteit en service zijn erg goed en ook aan de naservice is gedacht, helaas is 1 van de bijgeleverde lampen vroegtijdig kapot gegaan maar deze werd snel en kosteloos vervangen. TOP!
Learn more about other kinds of reviews.