See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Värdelöst ingen transparent om kunden ens existerar och inga svar i chatten vid kontakt. 10 offerter besvarade och inget svar . Man betalar för luft kan inte rekommendera

Company replied

Rated 5 out of 5 stars

Profissionell och smart hemsida. Allt gick smidigt och enkelt från att publicera ett uppdrag till att bli matchad med en Webbyrå. Jätte glad över att en sådan tjänst finns som fokuserar på att matcha... See more

Company details

1. Price Comparison Site

Written by the company

Partna är Sveriges nya tjänst för att jämföra flera IT-offerter kostnadsfritt. Hitta och jämför proffs för webbutveckling, marknadsföring och alla dina digitala projekt. Så här fungerar det: 1) Beskriv vad du behöver hjälp med och låt oss matcha dig med kvalificerade digitala byråer. 2) Chatta direkt med byråerna och jämför 5 offerter, snabbt och kostnadsfritt. 3) Välj den byrå du gillar bäst och låt dem förverkliga ditt digitala projekt.

Contact info

1-star

Replied to 50% of negative reviews

Typically replies within 1 month

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 2 out of 5 stars

Jag föll för frestelsen...

Jag ville testa något sätt att hitta nya kunder, och föll till slut för frestelsen och betalade för att skicka två offerter. Ett något mindre projekt, ett något större. Det har väl ännu inte gått tillräcklig tid för att låta uppdragsgivare återkomma med feedback om offerter så det låter jag vara osagt - men min upplevelse hitintills kan jag dela med mig och sedan eventuellt ändra när min erfarenhet ändras.

---

Nu har c:a två veckor passerat och inte helt oväntat har det varit väldigt tyst från de två påstådda uppdragsgivarna, inget direkt engagemang för att komma igång med sina projekt har märkts av. Den ena offerten gick genom Partnas system, den andra ville ha kontakt externt. Det ska till mycket innan jag testar denna plattform igen.

---

Jag hade redan innan jag fick för mig att testa Partna varit registrerad och fått en hel del notiser om nya uppdrag skickade till mig på mail, och min tanke kring de flesta uppdragen är väl att det verkar mest vara "privatpersoner som har en idé" som de vill realisera. Bara det har gjort att det varit en enorm tröskel att våga satsa tiden att skriva riktiga offerter till uppdragsgivare - kostnaden på några hundralappar är ju försumbar i jämförelse med tiden det tagit att sätta sig in i offerten.

Just nu, efter att läst andras kommentarer så misstänker jag att jag inte kommer få återkoppling på de två offerterna jag valde att skicka.

Det intressanta med omdömen här på Trustpilot om Partna är att flera som gett 5-stjärniga omdömen ofta endast har ett omdöme vardera, och då endast om Partna. Men en av dem hade två omdömen, båda om Partna. Det är väl... udda om något.

Kort sagt: Jag tvivlar på att några nya uppdrag ska trilla in helt enkelt. Men jag var ganska förberedd på det, därav är jag inte fullt så negativ kring min upplevelse. You live, you learn.

Rent tekniskt upplever jag plattformen som solid, ganska enkel att arbeta med. Jag upplever även att BankId integrationen ger lite extra pondus i sammanhanget, men det saknas något i uppdragen för att jag ska våga på mig att skriva fler offerter.

En annan sak som är väldigt udda på plattformen är ju att Partnas egna integritetsavtal och villkor listar Offertas organisationsnummer, inte deras egna. Det var en annan enorm tröskel innan jag faktiskt vågade testa på två offerter. För inte är jag väl den enda som läser, eller i alla fall ögnar, igenom avtalen? Eller hur?

March 12, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Varning för Partna – oseriös plattform!

Jag tecknade ett abonnemang på en (1) månad med löfte om tillgång till 10 uppdrag. Tyvärr visade sig samtliga vara helt resultatlösa – enbart oseriösa uppdragsgivare och bortkastad tid.

Trots att jag tydligt kommit överens med deras säljare om att detta skulle vara ett test under en månad, förnyades abonnemanget automatiskt utan mitt godkännande. Jag fick ingen återbetalning, vilket innebar att jag förlorade över 3000 kr – helt i onödan.

Min erfarenhet är att plattformen inte levererade något värde alls. Jag kan tyvärr inte rekommendera PARTNA till någon.

May 1, 2025

Reply from Partna

Hej, tack för att du hör av dig igen till oss! Tråkigt att du har denna upplevelse. Som vi har förklarat via email vid ett flertal tillfällen till dig: så innefattade erbjudandet att du fick första månaden med Standard-abonnemanget till rabatterat pris, och att abonnemanget förnyas automatiskt varje månad där du har möjlighet att avsluta när du vill före förnyelse (Hänvisar även till användarvillkoren).

Vi har generellt sett noterat en svarsfrekvens på ca 80% från de som lägger ut uppdrag, och du som byrå står för att upprätta en professionell införsäljning. Men om du upplever att några uppdragsgivare inte bemött dig på det sätt du önskat kan det bero på faktorer som är utom vår kontroll. Alla företag som publicerar ett uppdrag i Partna verifierar sig med BankID eller mobilnummer varpå vi även gör en kvalitetsgranskning manuellt. Detta i syfte att säkerställa att behovet är legitimt.

Hälsningar,
Partna teamet

Oseriöst bemötande och bristande kundansvar

Oseriöst bemötande och bristande kundansvar

Vi testade tjänsten genom att köpa två uppdrag – i båda fallen gick det inte att få kontakt med kunden, varken via plattformen eller kontaktuppgifterna som tillhandahölls. Vi kontaktade kundtjänst för återbetalning och fick till svar att de skulle återkomma och försöka lösa kundkontakten. Därefter har vi inte hört något, trots uppföljningar.

För oss som seriös byrå är detta oacceptabelt. Varken kvalitetssäkring eller support håller måttet. Rekommenderas inte för professionella aktörer.

June 2, 2025

Reply from Partna

Hej Fredrik, tack för att du hört av dig till oss! Givetvis tråkigt att du har denna upplevelse från plattformen. Samtliga företag som lägger ut ett uppdrag i vår tjänst har verifierat sig via BankID eller mobilnummer för att vi ska säkerställa ett legitimt behov. Vidare gör vi även en bakgrundskontroll för att kvalitetssäkra uppdragsgivaren och dess profil. I många fall tar vi även kontakt med uppdragsgivaren via mail, telefon eller sms innan uppdraget godkänns för att ställa följdfrågor. Vi nekar alla uppdrag som inte uppfyller våra krav.

Men precis som i alla typer av affärer, så är det så att vissa uppdragsgivare inte svarar eller fördröjer sitt svar av olika anledningar som vi ibland inte känner till. Detta trots att vi sett en svarsfrekvens på ca 80% generellt. Värt att notera är att vi även skickar automatiska uppföljningsmail (och ibland manuellt som i ditt fall) där vi ber företaget ta kontakt med intresserade leverantörer och följa upp projektet.

Återkom gärna om du har fler frågor framöver

Hälsningar,
Partna teamet

Rated 5 out of 5 stars

Fick kontakt med en bra webb-byrå genom…

Fick kontakt med en bra webb-byrå genom Partna, de gav oss ett rimligt pris för att fixa en enkel hemsida på några veckor. Smidigt att man kan jämföra offert från de som är bäst på att pitcha in sitt egna erbjudande så man får lite valmöjlighet osv.

April 16, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Lurendrejeri så slösa inte era pengar utförare

Lurendrejeri. Man betalar för tillgång till annonser där inga krav finns på beställaren att välja en utförare, trots att de betalat. De flesta annonser avslutas aldrig för att ingen utförare väljs eler för att tjänsten tillåter kontakt utanför appen och annonser i appen lämnas oavklarade och framstår "öppna/pågående" fastän de inte är det. Det finns altså annonser uppe som lockar utförare att betala höga summor, för att få CHANS till kontakt, men beställaren kanske redan hittat någon och annonsen är utdaterad. Som utförare - slösa inte era pengar på denna sajt. Oseriös och usla villkor för utförarna. Borde inte ens vara lagligt.

April 1, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Bästa kanalen för nya kunder

Partna har hjälpt oss att få in många uppdrag genom åren och har minskat vår kundanskaffningskostnad ordentligt. Vi behöver inte alls lägga lika mycket tid på att jaga kunder utan fokuserar istället på de som redan vet vad de vill ha. Trots stundvis hög konkurrens så är avkastningen den klart bästa av alla kanaler vi använt hittills. Rekommenderar starkt!

September 20, 2024

Reply from Partna

Tack för att ni uppskattar vår tjänst och plattform. Vi hjälper er gärna att vinna fler spännande projekt framöver!

Hälsningar, Partna kundtjänst

Vunnit två bra uppdrag

Jag jobbar på en fullservice-byrå och tycker att det finns en ganska schysst variation av uppdrag att svara på i Partna plattformen, typ webb, logotypdesign och SEM. Det händer såklart att vissa kunder som man pratar med inte leder någon vart alls, men så är det väl alltid så det är som det är. Dock eftersom vi vunnit två uppdrag senaste året redan så tycker jag i alla fall att det helt klart är värt att vara med i plattformen. Tror det handlar mycket om hur vi på ett snyggt sätt lyckas sälja in oss själva och våra tidigare arbeten osv. Så överlag tycker jag det är en grym tjänst ni skapat!

September 19, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Fick snabb hjälp med marknadsföring

Jag letade en byrå för att få snabb hjälp med marknadsföring till vårt företag i flera sociala medier. Två av de byråer som jag fick svar från via Partna stack ut från mängden. De kunde visa ett bra referensjobb, tydlig offert och främst ett ärligt bemötande (utan massa slätstruket säljsnack), så jag valde en av dessa. Möjligen tycker jag att man kunde få jämföra lite fler än bara 6 firmor, men annars en bra tjänst. Jag rekommenderar gärna Partna till de företagare och entreprenörer jag känner som söker hjälp från duktiga marknadsföringsbyråer.

September 10, 2024

Rekommenderar EJ!

Håller med många andra kring att Partna verkligen inte är någon höjdare, rekommenderar absolut inte leverantörer att använda denna tjänst då den helt är vinklad mot beställarens fördel. Mitt eget samt många branschkollegors företag har haft en svarsfrekvens på mindre än 5% och det verkar endast som att de flesta beställare använder tjänsten för att att få en prisuppskattning och går aldrig vidare med att beställa projekt.

May 16, 2024

Reply from Partna

Hej Emma, tack för att du delar med dig av din åsikt till oss. Värt att notera är att svarsfrekvensen dock är betydligt högre än vad du anger, är nyfiken på hur ni kommit fram till siffran du nämner? Är även nyfiken på att veta hur många uppdrag ni besvarat? Precis som med alla affärer så kommer det finnas ett antal uppdragsgivare som inte besvarar leverantören, ibland av okända skäl och ibland då de inte tycker att tidigare utförda arbeten matchar deras behov och krav.

Vi tar såklart med oss er feedback i syfte att förbättra tjänsten kontinuerligt så gott vi kan!

Hälsningar, Partna kundtjänst

Rated 2 out of 5 stars

Jag är tveksam

Jag är tveksam – plattformen är väldigt vinklad till beställarnas fördel. Som byrå eller frilansare betalar man 490 kr per uppdrag vilket är sjukt mycket för ingenting, och för den kostnaden förväntar jag mig en betydligt högre nivå av kvalitetskontroll. Detta gäller både uppdragsbeskrivningarna och, kanske ännu viktigare, hur seriösa projekten faktiskt är och om de verkligen kommer att genomföras.

Det finns potential för förbättring, men i nuläget är det långt ifrån optimalt för dig som leverantör av tjänsten. Hade nog hellre sett en prenumerations lösning i human prisnivå kanske.

August 20, 2024

Reply from Partna

Hej, tack för att du delar med dig av din åsikt! Värt att känna till är att vi har en prenumerationstjänst (Standard) med ett fördelaktigt pris. Vi tar gärna ett möte med dig för att diskutera era mål, vilka kostnader ni har för kundanskaffning och hur vi kan hjälpa er att vinna fler projekt i framtiden.

Vänliga hälsningar, Partna kundtjänst

Rated 1 out of 5 stars

Bra för beställare men inte för leverantörer

Bra plattform för beställare som får snabba svar. Dessvärre lever inte plattformen upp till mina förväntningar som leverantör. Jag har lämnat runt 20 offerter men har inte fått ett enda svar av potentiella kunder. Uppdragen behöver kontrolleras grundligare innan de laddas upp och det borde finnas en funktion där man som beställare måste åtminstone öppna offerten.

August 5, 2024

Reply from Partna

Hej, tack för att du hör av dig. Det låter osannolikt att du ska ha lämnat 20 offerter och ej fått något svar, baserat på statistiken gällande svarsfrekvens. Förhoppningsvis har du även provat att maila eller ringa kunden, utöver att skicka offert inuti plattformen. Vad gäller kvalitetssäkring så verifierar sig varje uppdragsgivare via BankID eller mobilnummer. Vidare görs en bakgrundskontroll av uppdragsgivaren samt så säkerställer vi att deras e-postadress går att nå. Hälsningar Gabriel

Nja – sådär

Nja – sidan är rätt så vinklad till beställarens fördel. Som byrå eller frilansare betalar man 490 kr/uppdrag och då förutsätter jag betydligt bättre kvalitetskontroll av uppdragen när det gäller t.ex. uppdragsbeskrivning men också framförallt hur seriösa projekten faktiskt är och att de faktiskt kommer att bli av.

Typ potential att bli bättre men långt ifrån bra för dig som är leverantör av tjänster...

May 8, 2024

Bättre återkoppling önskvärt

De som söker offerter genom Partna, verkar positiva och nöjda, då de får en hel del offerter utan kostnad.
Däremot jag som företagare, betalar för att få kunduppgifter så att jag kan skicka offert.
Efter 4 betalda uppdrag, och inte ens ett svar ifrån uppdragsgivarna, tycker jag det är väldigt dåligt.
Bättre återkoppling när det gäller betalda uppdrag, borde vara ett krav.
En av uppdragen jag betalade för, försvann helt plötsligt ifrån marknadsplatsen.
Efter att jag mailat Partna några gånger, fick jag iallafall tillbaka det erlagda beloppet för det uppdraget som försvann, samt en rabattkod.

April 8, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Snabbt och enkelt att använda!

Jag skulle säga att användningen av Partna har varit en otroligt smidig upplevelse för mig. Det var enkelt att publicera ett uppdrag och på samma dag fick jag svar från flera olika byråer! Eftersom jag ville utveckla snabbt och säkert var detta verkligen kanon.
Rekommenderar starkt!

March 2, 2024

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look