Renovatie Centraal Reviews 3

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Service na geleverd werk ver te zoeken

Na heftige regenbuien en doorslag van de voorgevel van ons huis werd ons geadviseerd om de voorgevel opnieuw te laten voegen en daarna te impregneren. Dit wilden we laten doen door Renovatiecentraal/ Isolatiecentraal.
Op 15 juni zou een ploeg beginnen. Na enig uitstel begon de uithak- en voegploeg uiteindelijk op 30 juni.
Bij het uithakken en voegen werd er erg slordig gewerkt: er werd totaal niets afgedekt, zodat we na afloop van de werkzaamheden een paar uur bezig zijn geweest om het uitgekapte voegwerk en de gemorste voegmortel uit het grind voor onze gevel te verwijderen, hetgeen ondoenlijk was. Hebben hiervan telefonisch melding gemaakt hetgeen ter kennisgeving werd aangenomen. Op 19 juli kwam een andere ploeg om de gevel te impregneren.
Na een fikse regenbui merkten we echter dat, ondanks het impregneren, een grote plek op de gevel donker werd en er binnen in een logeerkamer aan de voorkant (weer) doorslag was. Wij hebben hiervan foto’s gemaakt en de klacht kenbaar gemaakt. Afgesproken werd dat de gevel opnieuw geïmpregneerd zou worden. Ook deze afspraak werd meerdere keren om onduidelijke redenen verzet. De laatste keer (11 november!) was men zelfs vergeten dat men bij ons zou langsgaan (miscommunicatie bij de afdeling planning), zodat wij voor niets thuis waren gebleven.
Na herhaalde contacten via telefoon, mail en zelfs Whatapp worden wij nog steeds aan het lijntje gehouden en is de klacht tot op heden (6 december) steeds niet opgelost. We zijn inmiddels ruim een maand verder.
Kortom: het woord “service” staat bij Renovatiecentraal/ Isolatiecentraal niet in het woordenboek. Wij zijn diep teleurgesteld en hebben spijt dat we met dit bedrijf in zee zijn gegaan. We zouden dit bedrijf dan ook niemand willen aanbevelen.

Fam. S. Markelo

December 5, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Renovatietotaal vernielt je huis in plaats van renoveren!

Door renovatie centraal zijn de voegen van mijn woning uitgehakt. In de aanbieding stond vermeld dat alles schoon zou worden achter gelaten. Dit is totaal niet zo. Ik heb zeker nog 6 volle emmers met uitgehakte voegen op moeten ruimen. Ook is zonder overleg besloten om bij 1 muur de voegen niet uit te hakken, omdat daar struiken staan. Heel veel stenen zijn door het uithakken beschadigd. De medewerkers hebben totaal geen respect voor de spullen van de klant.
Nu moet er nog gevoegd worden. Dit duurt echter nog 2 weken. Dus nog 2 weken met de steigers om het huis. Voordeur is heel moeilijk te bereiken, waardoor bezorgers teruggaan. Andere deuren zijn helemaal niet te bereiken. Planning is dus niet goed geregeld. Telefonisch is het bedrijf slecht bereikbaar, heel erg lang in de wacht. Afspraken over terugbellen of mailen worden niet nagekomen.
Na een maand was eindelijk het voegen en impregneren ook afgerond. Helaas is de ervaring met renovatietotaal alleen maar verslechterd. De beschadigde stenen zijn niet vervangen, er wordt niets schoongemaakt en mail e.d. wordt niet beantwoord. Volgens de medewerkers ruimt een bui regen het stof wel op.
Als je belt is de collega er niet, maar als je vraagt naar de naam van de collega, dan weten ze die niet.
Na 3/4 jaar blijkt dat het renoveren, en alle ongemak, niets heeft geholpen. De vlekken op de muur worden alleen maar groter. Adviseur is weer geweest en geeft toe dat hij alleen iets weet van muren opnieuw voegen. Dat het vocht ergens anders vandaan kan komen is vooraf niet door hem onderzocht. Nu geeft hij ook toe dat hij alleen verstand heeft van de muren en niet van eventuele andere oorzaken van vochtvlekken. Afspraak dat er binnen een week een reactie volgt is weer niet nagekomen.

Update 2 april 2023: Bedrijf reageert niet op mail en zelfs niet op een aangetekend schrijven, waarin gevraagd wordt om een reactie. Door inspectie van een ander bedrijf blijkt dat de vochtvlekken niet ontstaan zijn door het voegwerk, maar door een niet goed aansluitende regenpijp. Dit is door de adviseur van Renovatie Centraal over het hoofd gezien. Bedrijf werkt ook onder de naam Isolatie Centraal. Mijn advies is om ook door dit bedrijf geen werkzaamheden uit te laten voeren.

June 10, 2022
Rated 3 out of 5 stars

Gevelreiniging, voegen en impregneren

Een half jaar na de uitgevoerde werkzaamheden besloten om een review te schrijven, dan zijn de scherpe kantjes er vanaf. Isolatie Centraal opdracht gegeven voor het uithakken en opnieuw voegen, gevelreiniging en impregneren van de muren. Het uithakken ging netjes tot er op een zijmuur met het uithakken zo'n 50 stenen beschadigd werden (stenen hadden vorstschade). Er werd besloten om niet verder te hakken. Ook werden de overige voegen niet uitgeslepen. De beschadigde stenen werden uitgehakt en nieuwe stenen ingemetseld. Het kleurverschil is echter aanzienlijk. Deze muur is nu een "bont" geheel door de verschillende voegen en stenen. De voegers hebben ook nogal wat cement achter gelaten op de grond en er was betonsluier. Dit heb ik zelf verwijderd met zoutzuur, wat ik overigens van Isolatie Centraal heb gekregen. Het overige voegwerk en impregneren is wel keurig gedaan. Communiceren is ook niet hun sterkste punt. Al met al zou ik dit bedrijf niet aanraden bij een ander voor de uitgevoerde werkzaamheden bij mij.

June 28, 2021

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look