CleanleaseReviews

TrustScore 1.5 out of 5

1.4

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Slechte ervaringen met dit bedrijf. Hoge rekeningen, kleding kwijt, verfrommeld retour. Zelf na overlijden van mijn vader durft met nog mail te sturen over aanpassingen. Schande!!!

Rated 1 out of 5 stars

Wat een verschrikkelijk slechte organisatie is dit! - Was blijft ongelooflijk lang weg - Was komt terug met vlekken en/of gekreukt - Was raakt zoek en bij CL weet niemand iets en wijst teru... See more

Rated 1 out of 5 stars

Alles ging mis. Mijn vader is uiteindelijk overleden met Leen kleding aan. Verschikkelijk. Toren hoge rekening en niets dat klopte. Een Verschikkelijke organisatie. Ik hoop dat dit veranderd i... See more

Rated 1 out of 5 stars

Verschrikkelijk! Torenhoge rekeningen, 1 keer zelfs 254€!! Om nog maar te zwijgen over de service! Regelmatig raakt kleding zoek. Bedrijf verwijst onterecht naar verpleging voor het zoek raken van kle... See more

Company details

1. Money & Insurance

Information provided by various external sources

Jaarlijks verzorgen we op een duurzame manier ruim 100 miljoen kilo wasgoed. Ons bedrijf is groot geworden doordat in de vorige eeuw een aantal familiewasserijen zijn samengevoegd. Het is een bedrijf met een prachtige klantenportefeuille: bij diverse ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken mogen wij grote, vooraanstaande namen tot onze klanten rekenen. Dat is iets om trots op te zijn, maar het is absoluut geen vanzelfsprekendheid. Elke dag opnieuw zullen wij weer moeten bewijzen dat we het waard zijn om deze klanten te mogen bedienen. We moeten bewijzen dat we voorop lopen in innovaties, maar ook dat we klein willen blijven in onze grootheid. Géén bureaucratie, maar wèl korte lijnen: bij CleanLease zijn we altijd bereikbaar en benaderbaar. We luisteren en lossen op. CleanLease wil haar klanten laten ervaren dat wij als partner-leverancier snappen wat voor hen belangrijk is, namelijk de zorg om patiënten, cliënten en /of gasten. CleanLease zet maximaal in op klantrelatie door benaderbaarheid, bereikbaarheid en snelheid. Snelheid in onze reactie, snelheid in handelen en snelheid bij het creëren van oplossingen. Niet voor niets hebben we onze pay off 'Because you care'​ aan de naam CleanLease toegevoegd. Samen met onze medewerkers in Nederland en België en samen met onze partners streven we elke dag opnieuw het beste voor de klant na. Because you care!

Contact info

Bad

TrustScore 1.5 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

27 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 1 out of 5 stars

Mijn ouders wonen in een…

Mijn ouders wonen in een verzorgingshuis samen( gelukkig nog). Dus 1 wasmand maar 2x administratieve kosten en 2 rekeningen bij cleanlease. Deze maand mijn moeder 47onderbroeken gewassen en van mijn vader 40!!!!, wist niet dat ze er zoveel hadden. Mijn vader krijgt op zijn rekening 8 BH’s??. Gebeld maar geen verklaring de financiële afdeling gaat er naar kijken. Rekeningen kloppen niet en ook vaak kleren terug van andere en eigen kleding niet terug.

April 4, 2025
Rated 1 out of 5 stars

geschrokken van de slechte reviews

Ik had mijn vader aangemeld bij CleanLease. De aanmelding verliep erg moeizaam. Het inschrijven lukte niet en ik werd aan het lijntje gehouden. Pas de 4e keer kon ik mij aanmelden. De info op hun site en in hun folder klopt niet helemaal. Sokkennetten kreeg ik niet geleverd. Bij 2x navraag blijkt dat ik de sokken eerst bij de gewone was moet doen en daarna zou ik de sokkennetten geleverd krijgen. Prijslijst is nergens te vinden en bij aandringen zou ik een prijslijst opgestuurd krijgen, maar tot op heden niets ontvangen. CleanLease blijft zeggen dat de zorginstelling een prijslijst heeft en dat ik bij hen de lijst kan krijgen, maar dat is niet het geval. Uiteindelijk ben ik de reviews gaan lezen en ik ben énorm geschrokken. Ik heb daarom besloten te stoppen met deze organisatie. Bedankt allen voor jullie reviews. Het voorkomt veel ellende.

March 24, 2025

Zeer slechte service

Nadat mijn moeder is overleden werden en worden er nog steeds bedragen afgeschreven.
Contact opgenomen, werd zeer onvriendelijk te woord gestaan. Geen woord van condoleance. En toen de vraag te lastig werd, werd de verbinding verbroken.

Mail gestuurd, melding van gemaakt. Wel een ontvangstbevestiging maar verder radiostilte.
En nu opnieuw een incasso.
Te gek voor woorden.

March 1, 2025

Kleding

Wat een bedrijf strepen gewoon dingen op de lijst af die me vader niet eens heeft maar wel in rekening woden gebracht. Vervolgens zijn er dingen gelabeld maar er worden meer labels in rekening gebracht dan ik nieuwe kleding heb gebracht. En als je bel krijg je het een smoes naar het andere. Bv misschien hebben wij het anders genoemd of is het nieuwe kleding. Echt te slecht om woorden vuil aan het maken en dat doet de was van verzorgingshuizen.

March 17, 2025

Update

Update na eerdere review: Contract per half januari opgezegd, alsmede de automatische incasso. Daarvan schriftelijke bevestiging gekregen van Cleanlease. Toch wordt er eind februari weer een flink bedrag automatisch afgeschreven (hoger dan ooit tevoren) zonder bijbehorende factuur. Een factuur opmaken kan ook niet want wij wassen sinds december 2024 zelf, de opzegtermijn is 1 maand en alle rekeningen zijn betaald. Deze afschrijving kun je wat mij betreft bestempelen als poging tot diefstal van een kwetsbare client. Ik heb de bank gevraagd het rekeningnummer van CleanLease te blokkeren. De bank adviseerde om ook een zogenoemde rode kaart aangetekend te versturen naar het hoofdkantoor zodat alle officiële stappen zijn gezet om de automatische incasso te stoppen. Mochten er toch nieuwe problemen ontstaan dan gaat de bank een onderzoek instellen.

March 11, 2025

Kleding

Kleding, 2 volle waszakken nooit retour gekomen, klacht wordt niet behandeld, nooit antwoord gekregen, niet per mail niet per telefoon.
Verdwenen/zoek geraakte kleding waarde ca, €500. Nu begrijp ik waarom er een lijst bij zit met minimaal aantal kledingstukken die een client moet hebben (omdat het nooit meer terug komt). Net nogmaals gebeld, wordt gewoon opgehangen door Cleanlease. Opzegging per mail gedaan, wordt ook niet op gereageerd. Oplichters.

March 5, 2025

Slechtste bedrijf ooit

Verkeerd voorgelicht, met als gevolg een gigantische rekening voor labelling. Daarna een veel te hoge rekening voor de was. Vervolgens opgezegd, maar bedrijf blijft maar factureren sturen. Op klachten wordt niet gereageerd. Incasso gestorneerd, ik zie de deurwaarder en rechtzaak met vertrouwen tegemoet. Want we gaan niet betalen als er tijdig is opgezegd.

November 1, 2024

Oplichters

Oplichters: de rekeningen worden met een vork geschreven. Niet te verifiëren, maar wij hebben in het verleden zelf gewassen dus we weten wat er wel en niet doorheen gaat in een week of een maand. Leugenachtig, laakbaar gedrag: over de rug van demente bejaarden de bankrekening leegtrekken; clean lease maakt misbruik van mensen die een hele leven hard gewerkt hebben, in de hoop dat wij, suffe kinderen, het niet in de gaten hebben… Zowel voor vader als moeder raakt de kleding kwijt. Daarnaast vinden wij kleding van overleden bewoners terug in hun kast en niemand weet nooit ergens van. klachten worden niet beantwoord. Rekeningen van over de € 300 per maand. Zo zouden bijvoorbeeld voor mijn vader 20 overhemden gewassen zijn in november. Hou toch op. Hij had niet eens 20 overhemden in z’n kast Mede omdat cleanllease van alles kwijt raakt. En wat heel bijzonder is: nadat wij het contract hebben opgezegd, wilde men opeens weten wat die klacht was en of we dat nog even opnieuw wilde sturen. Niet omdat ze werkelijk geïnteresseerd zijn, maar omdat ze een cash cow zien vertrekken. Eigenlijk zouden we met z’n allen aangifte moeten doen tegen deze organisatie.

January 1, 2025

Wat een waardeloos bedrijf

Wat een waardeloos bedrijf! Al maanden gaat de was van mijn moeder niet goed ondanks tig mailtjes en telefoontjes en ondanks verschillende toezeggingen dat het nu goed gaat lopen. Steeds de was terugsturen omdat wij zogenaamd een betaalachterstand hebben terwijl dat niet zo is. Hun administratie hebben ze niet op orde en het verbetert ook niet. Nu zit ik weer met een teruggestuurde volle vuilniszak met ongewassen was. Ook zeggen ze steeds dat de goede waszakken er niet zijn terwijl ze daar zelf voor moeten zorgen. Klantenservice en emailcontact lopen totaal langs elkaar heen. Ik snap niet wat er zo moeilijk aan is om als zogenaamd professioneel bedrijf de was, waarvoor het bedrijf is opgericht, goed te laten lopen.
Onprofessionele klungels!

December 17, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Dat dit bedrijf uberhaupt nog bestaat!!

Dat dit bedrijf uberhaupt nog zijn werk mag doen!!
Mijn moeder verblijft in een zorginstelling. Was al maandelang kwijt, kinderbh'tjes bij haar was (ze is 80 en heeft borstkanker moeten doorstaan in haar leven)
Herenondergoed bij haar was..
Te gek voor woorden! Contact maken is een drama met dit bedrijf! Geen beantwoording op klachten, mailtjes en telefonisch niet te bereiken.
Mijn moeder ondervind momenteel veel stress hierdoor wat haar Parkinson niet goed doet!

December 11, 2024

In een woord SLECHT

Wat een verschrikkelijk slecht bedrijf is dit zeg. Mijn moeder zit in een verzorgingstehuis en de was werd door een bedrijf in de buurt altijd goed geregeld. Totdat men overging op Cleanlease...... Iedere keer kwam de was onvolledig terug of zaten er herenonderbroeken en zakdoeken tussen die mijn moeder dus niet gebruikt. Na veel klachten vanuit het hele verzorgingstehuis te hebben ingediend kwam Cleanlease eens langs om te kijken of het beter kon. Jawel, het kon veel beter maar dat is niet gelukt. Het duurde een maand voordat opeens de duster van mijn moeder werd aangeleverd. Een bijkomend probleem is dat oudere mensen, met kwalen, dit zich erg aantrekken waardoor men psychisch en dus ook fysiek nog meer worden belast. Wij gaan stoppen met deze tent, wat een aanfluiting!

December 11, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Als ik een nul zou geven kregen ze die…

Als er een nul zou was kregen ze die van mij. Waardeloos. En contact is helemaal niet te krijgen. 6xgebeld en mails gestuurd. Je wordt er dan uitgekieperd maar terugbellen ho maar.
Aanmaningen sturen terwijl ik de rekening en aanmaning niet heb ontvangen. Wat een slechte service. Bah!

November 25, 2024

NIET IN ZEE GAAN MET CLEANLEASE

Alle reviews zijn heel herkenbaar. Cleanlease wast via buizen en droogt de kleding heet. Resultaat: grauwe, gekrompen kleding en slijtage. Tevens kleding zoekgeraakt, kleding met dubbele labels van meerdere bewoners, ongehoord hoge facturen. 350 euro voor een maand wassen voor iemand met alleen AOW, in de maand dat we notabene zelf de was zijn gaan doen. En elke zaterdag een volle wasmand meenemen, de waszakken weg waren en op maandag Cleanlease nooit kleding mee had kunnen nemen. Ook in de twee daaropvolgende maanden kregen we nog facturen. Telefonisch contact is waardeloos. Contact überhaupt. Door een officiële klacht in te dienen bij het verzorgingshuis kwam er uiteindelijk reactie. De medewerker van Cleanlease die langskwam bij het verzorgingshuis omdat er meer klachten waren, vertelde alleen over hun wasproces en schoof de schuld vervolgens richting het verzorgingshuis om vervolgens te zeggen dat hij de schuld niet bij een ander neer wou leggen. Terwijl dit bedrijf nog facturen stuurt terwijl de waszakken al weg zijn. Ik snap niet dat verzorgingshuizen nog met dit bedrijf in zee gaan. Als je teveel wil betalen, je was gekrompen en verwassen terug wil, kleding kwijt wil raken en zin hebt in maandenlang een hoop gedoe, is dit je bedrijf. Het lijkt wel oplichting en het boeit ze totaal niet. Eén ster is nog teveel. Zo ga je niet met (dementerende) ouderen om.

June 28, 2024

Zeer slecht

Zeer slecht ! Kleding is constant kwijt.
Klantenservice slecht te bereiken en beloofde compensatie blijft uit.

November 15, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Tot nu toe zeer slechte ervaring!

Tot nu toe zeer slechte ervaring!
Ondanks mailtjes en telefonisch contact met de "klantenservice" ( die het( zeggen ze) de hoogste prioriteit geven)
geen oplossing van de verdwenen was van mijn moeder. En het is echt heel veel ( ondergoed) dat nog steeds niet terug is...

November 2, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Cleanlease reageert zelf nergens op

Vanaf half juni gebeld, vanaf juli gemaild. Foutieve facturen, verwassen kleding. Cleanlease reageert zelf niet een keer terug. Beloftes worden gemaakt dat men het gaat oplossen maar er gebeurd echt niets. Meer dan waardeloos

October 1, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Dit bedrijf telefonisch nooit…

Dit bedrijf telefonisch nooit bereikbaar, ook per mail krijg je 5 weken later antwoord. Door hun traagheid komen rekeningen bij de incasso. De kosten kan de klant wel betalen.....lijkt wel een hobby club.

May 22, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Hele slechte ervaring veel te duur en…

Hele slechte ervaring veel te duur en ze strepen met een vork. 100 euro per maand is niks en als je naar de waslijst kijkt dan verkleed ze zich 2x op een dag en gooit het de was in.ik heb heel lang voor mijn moeder zelf gewassen dus weet ongeveer hoeveel was er inde maand is. Praten we nog niet over dingen die kwijt gaan. Maar ik heb geen keus zorginstelling werkt alleen met dit prutbedrijf.

September 18, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Nul sterren geven kan helaas niet

Nul sterren geven kan helaas niet.
Het is triest hoe men omgaat met de was van mensen in een verpleeghuis. Er is geen keuze omdat het verpleeghuis alleen zaken doet met Cleanlease. Dus in alle vertrouwen alles laten labelen. Echter misten we zeer snel kleding. Dus maar kleding bij gaan kopen. Maar ook de nieuwe kleding verdween snel. Op klachten wordt erg laat gereageerd en dan afgedaan door naar het verpleeghuis of naar de wasserij te wijzen. Ook worden er dingen in rekening gebracht die niet uitgevoerd zijn. Je kunt geen kant op helaas met dit WAARDELOOS bedrijf.
Ga dus nooit met ze in zee als je een keuze hebt, slechter is niet mogelijk!!

August 13, 2024

Hele slechte ervaring mee

Hele slechte ervaring mee. Hebben was van mijn moeder gedaan terwijl ze in verpleeghuis was. Brengen steeds teveel in rekening. Kleding die ze niet heeft, zoals bv petten, jurken , pyjamabroeken. Ook labelkosten terwijl er geen nieuwe kleding bij zit. En ophaal en bezorgkosten zijn extreem hoog omdat ze ook hierbij veel meer berekenen, zelfs nadat ze overleden is.
1 ster is nog teveel, want het is een vorm van oplichting. Nemen geen verantwoording voor fouten!

August 8, 2024

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look