Ford Nederland Reviews 63

TrustScore 1.5 out of 5

1.3

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Ik heb een nieuwe kuga gekocht.  Deze heeft een terugroepactie en mag laden tot 80% Hiervoor is een compensatieregeling van €120. Ik heb hiervoor al 4x een mail gestuurd naar de klante... See more

Rated 1 out of 5 stars

Een vraag gesteld over mijn wel eens(soms) falend koppelingspedaal( kuga 2 2018) ,wat de kosten zijn voor het vervangen van de mastercilinder (euvel komt vaker voor ook bij lage km standen) kreeg sne... See more

Rated 1 out of 5 stars

Begin september 2025 krijg ik mijn nieuwe MachE met cataloguswaarde meer dan 78000€. Na 3 maanden gaat er een module kapot. Geen GPS, in de app niks uit te lezen of aan te passen, geen verkeersbordher... See more

Rated 1 out of 5 stars

Van Mossel Ford heeft na een al zeer slechte ervaring met van Mossel Ford Breda waarvan ik dacht dat dit netjes was opgelost na 2 maanden de behoefte om een herinnering van een factuur te sturen, zon... See more

Company details

1. Car Dealer
  2. Auto Market
  3. Motor Vehicle Dealer
  4. Used Car Dealer

Information provided by various external sources

Welkom op de officiële website van Ford Nederland. Bekijk hier ons aanbod en kom alles te weten over onze nieuwste personenauto's en bedrijfswagens.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Sutherland helpt niet bij schade

Mijn zoon is een trouwe Ford rijder en klant bij Sutherland. Nu heeft hij een kleine aanrijding gehad en wil hij deze laten maken. Zijn verzekeraar laat weten dat dit ook bij Sutherland kan, echter deze laat weten dat dit niet kan en helpt hem ook niet verder. Valt dik tegen van een merkdealer.

November 18, 2025

Waardeloze 24 uurs service

Zaterdag plots accu probleem. Lege accu, even een jumpstart met andere auto gedaan. Daarna halve dag weg geweest. Geen problemen Zondagochtend accu weer leeg. Ford 24 uur service gebeld, probleem uitgelegd. Ze komen langs, en ja hoor ze doen ook een jumpstart. Hij loopt zegt hij, en ik moet even 30 min gaan rijden. Maar dat werkt dus niet zeg ik hem. Maar toch doet hij verder niks. Afin 30 min laten draaien. Motor uit en ja hoor daarna niet meer starten. Weer gebeld maar krijg doodleuk te horen dat ze bij accu problemen alleen een jumpstart doen en verder niks. Moet je morgenochtend maar weer bellen dan starten ze hem weer en mag je dan direct naar de dealer rijden. Pffff waardeloze 24 uur service dus. Nu maar hopen dat ze morgenochtend tijd voor je hebben.

October 12, 2025

Hopeloze Ford Klantenservice

De Ford Klantenservice is buitengewoon slecht. Op e-mail reageren ze helemaal niet (terwijl ze in de auto-reply beloven binnen 24 uur contact op te nemen). Per telefoon moeilijk bereikbaar (3x gebeld, met een standaard wachttijd van minimaal 25 minuten). En als je iemand krijgt heeft hij/zij geen antwoorden. Ze beloven vervolgens terug te komen met een reactie, maar dat gebeurt niet. De teruggaaf van de Ford Kuga terugroepactie heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Echt hopeloos dit. Ik koop geen Ford meer.

October 10, 2025

Nooit geen ford meer

Oktober 2024, Ford Puma gekocht €36000. Al gauw na aankoop een vervelend gevoel over de deal en verkoper aan over gehouden. Bewezen ,buiten mijn toedoen treden op de meest ongewenste momenten elektrische storingen op. Lege accu, alle portierramen staan wagen wijd open in de stromende regen, mobile telefoon word wel of niet herkent, navigatie geeft rare informatie. Garage is erg passief. Het vertrouwen in deze auto is helemaal weg. Ik word gedwongen deze in te ruilen .Krijg er een schandalige inruil prijs €24000 voor deze auto van 28-10 2024 met de km stand van 4500.Dit is een verlies van €12000.Dit is de miskoop van mijn leven .Ben er bewust van, dat als je Ford Puma bij garage van de Burgh in Vierpolders koopt je het zelfde kan over komen .Dit is beslist geen aanrader

September 20, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Ik heb een Ford Kuga vignale 2017 km…

Ik heb een Ford Kuga Vignale 2017 km stand 113500 met een 1,5 ecoboost motor, gekocht in 2023 met een kilometerslang van 87.000.
Nu nog geen twee jaar later moet ik de motor vervangen er zit een schuurtje in het motorblok, dat is een algemeen probleem bij deze motoren, naderhand in verdiept.
Met Ford Nederland gebeld en zij doen net of er geen problemen mee zijn en dat de auto 95 maanden oud is doen ze er niets meer aan, in Amerika moeten ze de motoren vervangen.
Ik wil autokopers waarschuwen, KOOP GEEN Ford met een ecoboostmotor 1,5 u kunt net zo goed als ik voor grote onkosten komen te staan en Ford rijders, hou alles goed in de gaten want Ford Nederland trekt zich nergens van aan als ze maar auto’s verkopen. Ook opletten met Ford 1.0 liter motors zij hebben ook deze problemen.

September 27, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Na een lekke band gebeld met Ford…

Na een lekke band gebeld met Ford Assistance. In eerste instantie komt de ANWB. Heel snel! maar dan begint het. Ze mogen niks doen van Ford. De auto moet naar de dealer. 4,5 uur later komt er een takelwagen. Maar dan zijn we er nog niet. De volgende dag zou de auto naar de garage worden gebracht. In de ochtend al gebeld hoe laat dat ging worden. In de loop van de ochtend werd er gezegd. Hij is al opgeladen. Okay. prima. Om 13 uur weer gebeld. Weer een smoes! De auto is opgeladen en onderweg. Wij werken met een track and trace op de auto's. Maar de auto is nog steeds niet onderweg. Om 14:30 weer gebeld. Weer is de auto onderweg. Ze wilde de berger niet bellen hoe en wat. wilde ook niet aangeven welke berger het betreft etc. En nog erger, de medewerker hangt op! Schaam je Ford Assistance! slechter dan dit kan niet.

September 18, 2025

Slechte garantie Ford

Na diverse malen contact te hebben gehad ben ik enorm teleurgesteld in Ford Nederland. In 2022 een nieuwe Ford kuga gekocht a 50k heb ik nu last dat het stuur afbladderd zie foto. Ford geeft aan dat dit niet onder Garantie valt (terwijl ik ook nog een extra garantieverzekering heb afgesloten). Zelf kan ik er niets aan doen, het zijn plekken waar je normaal niet met je handen aankomt Zeer teleurstellend en hierdoor ook (zoals ik er nu over denk) de laatste Ford.

August 15, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Problemen elektromotor en waardeloze service Ford

In juni 2024 een ford Tourneo Custom gekocht. In Oktober 2024 een brief ontvangen over ene terugroepactie voor het vervangen van de elektromotor. Direct contact gezocht, maar de reparaties zouden pas eind 2025 aanvangen en ik zou gewoon gebruik kunnen blijven maken van de auto. Ford zou haal & brengservice regelen evenals vervangend vervoer. Tijdens een reis naar Frankrijk ging de auto stuk, bleek de elektromotor te zijn. Terug in Nederland de foutmeldingen uit laten lezen en het bleek inderdaad de elektromotor te zijn en het had te maken met de fabrieksfout uit de terugroepactie. De enige garage waar dit gerepareerd zou kunnen worden was Van Mossel te Roosendaal. Uiteindelijk heeft mijn verzekering de auto daarnaartoe vervoerd. Van Van Mossel kreeg ik geen vervangend vervoer, omdat de verzekering de auto gebracht had en deze hun klant zou zijn en niet ik, daarnaast was het helemaal niet zeker of het defect wel te.maken zou hebben met de terugroepactie (was al bevestigd vanuit Ford). Mar inspectie en reparatie (weken later), bleek het defect dus inderdaad te vallen onder de terugroepactie, maar weigerde Van Mossel en Fors Nederland de auto terug te brengen. Uiteindelijk heeft mijn verzekering dit uit coulance naar mij toe geregeld. Bij ontvangst van de auto bleek deze niet opgeruimd te zijn na reparatie, met klemmen en plastic materiaal in de auto, stoelen los en opgeklapt etc. ook was er lakschade aan de zijkant en merkte de chauffeur op dat de motor veel herrie maakte. Ford en Van Mossel wijzen naar elkaar en weigeren de gemaakte kosten te voldoen en schade te herstellen. Tot overmaat van ramp sinds gisteren weer gestrand met de auto vanwege eenzelfde defect met de elektromotor waarbij ik me nu dus afvraag wat er überhaupt gedaan is aan de auto. Vertrouwen in Ford is totaal weg en ik heb nog nooit bij enig ander bedrijf zo een slechte service mogen ervaren. Een ster is nog teveel en als advies koop nooit een Ford!

June 25, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Dramatische service door Ford…

Dramatische service door Ford Assistance. Ford Assistance is een farce. Er is binnen de Ford organisatie en bij de dealers niets geregeld. Support van Ford Assistance is uitbesteed aan de ANWB. Ford levert hier niks. Dealers in het buitenland hebben geen tijd. Kortom vertrouw niet op Ford. Ook bij de dealer Sutherland in Drachten mag het Ford logo van de gevel. 1 ster is nog te veel. Dit alles omdat ik met een 7 maanden oude Puma strand in Frankrijk met knipperde oranje motorlampje en overslaande motor. Na 13 jaren Ford heeft hun huidige service een dieptepunt bereikt. Kortom als u een auto wil maar geen service moet u bij Ford zijn ...

June 9, 2025
Rated 2 out of 5 stars

Nieuwe Ford Explorer al 2 x weggesleept ivm verlies vermogen

In januari 2025 onze nieuwe, electrische Ford Explorer gekregen. De eerste maanden ging het goed, maaaarrrr…. Zodra het boven de 20 graden wordt, begint ( soms) de ellende! De auto verliest vermogen tijdens het rijden, en komt niet meer boven de 100 km. Nu al 2 x aan de kant van de weg gestaan, auto moest beide keren naar een garage gesleept. We zijn het vertrouwen in de auto kwijt. Zonde, want áls hij het doet is het een fijne auto

August 11, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Onprofessionele bij Ford‑dealer Hedin…

Onprofessionele bij Ford‑dealer Hedin (Den Haag)

Bij de aankoop van mijn Ford merkte ik dat de vloermatten voor de achterkant ontbraken. Na mijn melding bleef de communicatie vaag en werd pas na geruime tijd bevestigd dat deze matten niet standaard inbegrepen zijn. Wat ik echt storend vond, is dat men voorstelde dat ik een zeer positieve review zou schrijven in ruil voor gratis matten. Dat voelde onoprecht en ongemakkelijk.

Goede service hoort vanzelfsprekend te zijn, niet iets dat je moet “verdienen” met een positieve beoordeling. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen de matten zelf aan te schaffen, omdat dit hele proces geen klantvriendelijke indruk maakte.

Hoewel het uiteindelijk via het hoofdkantoor klantenservice is opgelost, blijft de manier waarop dit bij de vestiging werd afgehandeld voor mij niet acceptabel. Ik heb deze gang van zaken ook gemeld bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), omdat het mogelijk gaat om misleiding van andere consumenten.

Jammer van de ervaring bij Ford‑dealer Hedin in Den Haag.

July 16, 2025

Misleiding door Ford.

Misleiding door Ford.
Gekocht in juni 2025 een gloednieuwe Ford Kuga PHEV. Op de site staat (zie site) dat je gratis een laadpaal krijgt én dat er meegeleverd wordt een laadkabel voor thuis opladen ( 230 Volt stekker) en een laadkabel voor onderweg opladen bij een laadstation.

Ford heeft in Europa veel Kuga’s afgezet. In het ene gebied/land worden er meer verkocht dan in het andere. Daarom wordt er met de voorraad geschoven. Dat is ook met mijn nieuwe auto gebeurd. Misschien uit Duitsland gehaald. De teller stond op 15 km.
Bij aflevering werd gezegd (en bevestigd door Ford Nederland) dat ik nu helaas geen recht had op een laadpaal omdat hij uit een ander gebied kwam. Daarnaast was er maar één kabel meegeleverd, namelijk voor het thuis laden.
Kosten van plaatsen en kopen van een laadpaal en kabel schat ik rond de €2500, als het niet meer is.
Ik vind dat ik bedrogen ben omdat nóch de dealer nóch ford.nl hier melding van maakt!!

July 5, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Ford erkent probleem, maar laat klant betalen

Ik heb een Ford Fiesta met een dieselmotor waarvan het roetfilter defect bleek te zijn. Blijkt dat Ford hier zelf een terugroepactie voor heeft lopen, dus je zou denken: ze lossen het op. Maar nee — omdat mijn auto meer dan 160.000 km heeft gereden, weigeren ze ineens elke vergoeding. Dat stond nergens in de communicatie, pas bij de dealer werd dit ineens gezegd.

Uiteindelijk bijna €1900 kwijt aan een reparatie voor een probleem dat Ford zelf erkent. Klantenservice reageert kortaf en afwijzend. Geen enkele coulance, geen echte uitleg, geen hulp. Echt teleurstellend hoe Ford hiermee omgaat.

Voor mij geen Ford meer.

May 3, 2025
Rated 3 out of 5 stars

Nieuwe Kuga geen rijbaanassistentie met aanhanger

Nieuwe Kuga geen rijbaanassistentie met aanhanger.
Mij is gebleken dat de nieuwe Kuga model 2024 steken laat vallen bij het trekken van een caravan.
Wat bij het vorige model nog wel werkte, de rijbaanassistentie bij aangekoppelde caravan, aanhangwagen of fietsendrager, is dit bij de nieuwe Kuga niet meer het geval. Bij navraag bij de dealer bleek dat zij hierover meer klachten hebben binnengekregen.
Dit is voor ons een essentieel onderdeel voor het comfortabel rijden over grote afstanden o.a de route-soleil.
Ergo, als we dit van tevoren hadden geweten was de keus niet op deze nieuwe Kuga gevallen maar waren we bij de concurrent bv Kia uitgekomen (helaas).
Op de caravan beurs profileerde Ford zich als caravantrekker met dit nieuwe model. En dat klopt wat betreft het te trekken gewicht. Maar dit vermelden ze er niet bij. Verkoop technische afwegingen?
Volgens mij moet dit door een software update makkelijk te verhelpen zijn

May 6, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Ford klantenservice is slechts een…

Ford klantenservice is slechts een helpdesk die niet voor je kan beteken. Geven slechts een advies om zaken schriftelijk als klacht in te dienen. bieden geen directe oplossingen en voorzien klanten van verkeerde argumenten om geen service te hoeven verlenen.

May 1, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Voor de tweede keer binnen een jaar…

Voor de tweede keer binnen een jaar dynamo kapot van de Ford Puma.
Dynamo is vervangen,maar nu blijkt er nog een update nodig te zijn,wat uitgevoerd moet door Ford Nederland.
Alleen dat gebeurd niet auto staat al enkele weken bij de garage (van Mossel Helmond) zonder dat er iets gebeurd.(lesauto)
Je hoort niks van de garage als jezelf niet informeert. Niemand die iets weet.
Hoe gaan we verder?????

April 7, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Ford is onbetrouwbaar gebleken voor ons

Helaas blijkt bij ons Ford Mondeo veel minder betrouwbaar dan we dachten. Zo blijkt Ford al vele jaren de grote problemen met de EcoBoost motoren onder de pet te hebben gehouden (Google het maar, genoeg over te vinden). Een serieus groot probleem dat niet 'of' maar 'wanneer' gaat spelen. Dit speelt dus al sinds de ecoboost motoren in 2012 en nu nog steeds bij de Kuga's in 2024... Dus dat zegt alles over hoe Ford haar klanten ziet.

Resultaat: reparatie zou bij Ford 10.000+ gaan kosten en ondanks ieder jaar onderhoud bij de Ford dealer geen enkele coulance. Kortom: NOOIT meer Ford voor ons, want niet betrouwbaar gebleken.

March 10, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Durf eigenlijk geen Ford meer te kopen…

Durf eigenlijk geen Ford meer te kopen als er wat is kan je contact opnemen met Ford Nederland maar kan uit ervaring nu vertellen dat je na eerst telefonisch contact krijgt te horen dat je maar een mail moet sturen en vervolgens 4 mails later nog altijd niks verneemt. Je krijgt wel iedere keer mail terug dat er binnen 24 uur contact met je wordt opgenomen maar vervolgens niks meer.

February 28, 2025

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look