Inkompetent dyrlæge
Vores hund Nika gik i fødsel d. 17.10.2022.
Fødslen startede fint, og hun fødte den 1. hvalp selv, næste var dødfødt og så gik fødslen i stå. Vi ringede til Hornbæk Dyreklinik, og fik besked på at komme op med hende. Der blev først forsøgt med ve stimulerende indsprøjtninger som ikke havde nogen effekt.
Dyrlæge Susanne Holst beslutter at lave kejsersnit, og jeg gjorde tydeligt opmærksom på at jeg ikke ønskede min hund steriliseret. Undervejs siger Susanne Holst at der er gået hul på livmoderen og hun derfor vil steriliserer hende, og spørger om jeg er indforstået. Jeg føler ikke jeg har noget valg, min hund er i narkose med et stort hul i maven.
Vi var hjemme omkring kl.16 med en meget træt hund og 5 smukke hvalpe og troede at alt var godt og at vi nu alle ville kunne få noget søvn.
Kl. ca. 20 får vi hende ud i haven for at tisse, og da hun kommer ind ser vi at der drypper blod ud af maven på hende - vi ringer til Susanne Holst som har opereret hende, men hun svarer ikke. Ringer derefter til dyrlægevagten som kommer inden for 15 min, og så går det stærkt med at få hende på hospitalet, kl. 20.45 er hun i fuld narkose for anden gang - det viser sig at Susanne Holst havde glemt en tang i maven på hende.
Vi var millimeter fra at miste vores elskede Nika, og fordi hun havde mistet så meget blod havde hun ikke overskud til at passe hvalpene. Vi har forsøgt så godt vi kunne fodre dem, men vi mistede 3 skønne små piger.
Jeg har efterfølgende fået oplyst at der gælder den samme procedure for dyrlæger som for læger – ved operation skal man tælle antallet af instrumenter inden man påbegynder operation, og ligeledes når man er færdig.
Efterfølgende har jeg valgt at anmelde sagen til Fødevarestyrelse da jeg mener at der er tale om en grov overtrædelse af dyrlægeloven § 8 :
En dyrlæge er under udøvelsen af sin gerning forpligtet til at vise omhu og samvittighedsfuldhed.
Jeg har fået medhold i sagen.
October 17, 2022
Unprompted review